- 17 Mart 2010
- 24.166
- 63.702
Progesteron dediğin fitil mı hap mı Pregestan plan versiyon mu?benim de sancım oldu açılmam olmadı aynı şekilde serum verdiler bir de progesteron verdiler. akşama kadar takibim yapıldı iki kere serum aldım rahim ölçümü yapıldı düzenli nst yapıldı. akşamki nstde sancı çıkmadı açılmam yoktu rahim boyum uzamıştı öyle olunca yatışı insiyatifime bıraktılar evde olmak istedim ben. evde progesterona devam ettim istirahat ve 3lt su aldım. kontrollere gittim tekrar sancım ve açılmam olmayınca progesteronun dozunu düşürdü şimdi bitti sadece çok kasılırsa al dedi. o gün drun açıklaması şuydu sancın varken biz açılmayı önlemek için serumla rahim kaslarını rahatlatmaya çalışıyoruz açılmanı takip edeceğiz olmazsa hormonla ve serumla onu önlemek için uğraşacağız eğer açılman olursa serklaj yapıyoruz yatırıyoruz ciğer geliştirme iğnesi yapıyoruz bazı ilaçlara başlıyoruz yüksek doz progesteron başlıyoruz düzenli serum verip sıvı takibi yapıyoruz olabildiğince doğumu ertelemeye çalışıyoruz büyük ölçüde de erteliyoruz ama kesinliği yok tabi demişti. ilk 24 saat çok önemliymiş sancıdan sonraki ilk 24 saat belirleyicidir açılmanın olmayacağını garanti edemem. sen de tedavi planının detaylarını sor kuzum çok geçmiş olsun
Doz ne kadardı ki düşürdüler