- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.210
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #47.921
Çok iyi yapmışsın nasıl mutlu olmuşturGunaydin kizlar. Ben bi sey yaptim. Oglumun gosterisi var. Hic katilamadik simdiye kadar. Hep tek basina gitti yavrum kimse onu izleyemedi. Doktorumun en son erken dogum riski gormuyorum demesine dayanarak oglumun okulun ageldim. Insallah basima bi sey gelmez.
Haftama göre fazla olabilir bilmiyorum 9-11 kiloyla gebeliği tamamlamak isterdim mümkün olmayacak gibi, aslında aynı durumdayız ama bana ilaç vermedi doktorum daha da kilo almaya devam ettim. 3 haftadır diyetle fazla almadım işteBenim de t4 düşük tsh normal iki aydır ilaç kullanıyorum euthyrox 50 mg kullanıyorum en son iyod takviyesi de verdi t4 üm yükseldi şuan referans değerine çok yakın bende 12 kilo aldım 10 kilo normal değilmi
Sana mı sormuştum önceki gün pasta börek yedin mi diye? Birine sormuştum o da güne gitmiştim demişti. Öyle şeyler etkiliyor.Valla ben de anlamadım sınırda çıkmasına da şaşırmıştım, iki gün arka arkaya yükleme yapılmasından olabilir diye şüphelenmedim değil. Ama şu var hormonlarım dengesizleşti. Normalde ne yese kilo almayan biriydim ben. Gebelikte öyle olmadı normal beslenmem 10 kilo aldırdı, bir de T4 üm çok düştü hem onun etkisi hem de şekerin sınırda olmasının etkisi mi kilo aldırdı bilmiyorum
Evet lohusalık döneminden korkuyorum ama geçici diyorum ne yaşarsam yaşayayım o da geçici. Allah korktuklarımızdan bizi emin kılsınS samozlem @Gzm-26 yani emdr de önce ne olduğunu öğreniyorsunuz aslında uzunda sürüyo. Etkili bi yöntem biraz ağlamalı. Bebek olduktan sonra mutlaka gidin ve lohusalığınızı elinizden geldiğince güzel geçirmeye çalışın. Varsa lohusa psikolojisi kitapları alın okuyun valla bak. Çünkü hormonal geçiş süreci ve panik atak tetikleyici oluyor bu. Mevsim değişikliğinde de oluyo birden soğuklar geldiğinde ya da birden sıcaklar geldiğinde de oluyo. Bide ikinizin evreleri farklı ne olduğunu birbirinize anlatmayın etkilenirsiniz durduk yere. Yani ben nasıl olcam bilmiyorum böyle konuşuyorum ama inşallah güzel geçer elimden geldiğince salmaya çalışıyorum bebeğime odaklanmaya çalışıyorum her türlü doğuma kendimi hazırlamaya çalışıyorumelimden geleni yapacam meyilliyim zaten Allah korusun inşallah hiçbirimizin bir sorunu çıkmaz
Beni doktorum endokrine gönderdi takibimi endokrin yapıyor zaten üç haftada bir gidiyorum bıktım orayada gitmekten doktorum bu benim branşım değil deyip geçti ben sadece gidişat ve ilaçları bildiriyorum. Son aylarda annenin kilo alımı duruyor diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorumHaftama göre fazla olabilir bilmiyorum 9-11 kiloyla gebeliği tamamlamak isterdim mümkün olmayacak gibi, aslında aynı durumdayız ama bana ilaç vermedi doktorum daha da kilo almaya devam ettim. 3 haftadır diyetle fazla almadım işte
Yok canım ben değildim. 3 haftadır diyetteyim. 3 ana öğün ve 3 ara öğün tüketiyorum. Ve bu bahsettiğin şeyleri yemek hayal, yasakSana mı sormuştum önceki gün pasta börek yedin mi diye? Birine sormuştum o da güne gitmiştim demişti. Öyle şeyler etkiliyor.
Ben normalde 2 öğün yediğimde kilomu korurum, zayıflamak için tek öğn beslenmem gerekir. Hamilelikte iki öğün beslenerek kilo alıyorum yinehormonlar napıyorsa bize. Şimdi tabi ekmek çikolata olmayınca sabitim iki haftadır.
Güzel haberlerle gel canım inşallahAnnem evde şansıma ablamda bizde kalmıştı bugün ablamla geldik yavrum
Doğum riski çıktığından beri annem gitmiyor anlatamadım tabi sana şu işler bitsin yazarım
Sağol canım benim Şuan acildeyim bakalım ne diyecekler kendi doktorum yatış verdi
Benim doktorum direkt ilaca gerek yok tsh normal tek başına t4 ün anlamı yok dediBeni doktorum endokrine gönderdi takibimi endokrin yapıyor zaten üç haftada bir gidiyorum bıktım orayada gitmekten doktorum bu benim branşım değil deyip geçti ben sadece gidişat ve ilaçları bildiriyorum. Son aylarda annenin kilo alımı duruyor diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum
Gebelik öncesi ben de diyetisyene gidiyordum. Bana da aynısını demişti. Gündüz çok az beslendiğim için akşama yükleniyormuşum. Beni yakan yemek sonrası tv başı atıştırmalardı.Yok canım ben değildim. 3 haftadır diyetteyim. 3 ana öğün ve 3 ara öğün tüketiyorum. Ve bu bahsettiğin şeyleri yemek hayal, yasakSenden de fazla yiyorum üstelik bu öğünlerle. Diyetisyen bana eksik besleniyordun onu tamamlıyoruz diyor, ben hiç öğle yemeği yediğimi bilmem. Öğle öğünlerini sevdiğim şeylerle kahve pasta tarzı canım ne istiyorsa öyle geçirirdim. Akşam yemeğinden sonra da canım ne istiyorsa yerdim çayla. Aslında bu diyette tek değişmeyen kahvaltım oldu. Kahvaltıyı diyetteki gibi yapıyordum zaten.
İlk sayfada güvenli deterjanlar, pişik kremleri, şampuanlar listesi var. Oraya bakabilirsin.Günaydın hanımlarpek yazmıyorum ama okuyorum sayfaları aldıklarınızi tavsiyelerinizi takip etmeye çalışıyorum ama sizinde sık sık dile getirdiğiniz gibi pek sayfa birikiyor bir gün girmeyince ben arada kaçırdım sanırım bebek için hangi deterjanı tavsiye edersiniz en son en çok tavsiye edilen hangisiydi birde bebek şampuanı
Çok çok teşekkür ederimMusmutlu yaşlar olsunbebişini sağlıklı, sıhhatli kucağına aldığın güzel bir yaş diliyorum..
Benide ilaçsız takip ettiler üç hafta sonra baktılar t4 daha da düştü ilaca başladım içmek istemedim ama endokrindeki hoca korkuttu beni içmek zorunda kaldım işe yaradıkı yükseldi bende anlamadım ki insanlarda tsh sıkıntılı bende sadece t4 benim gibi hiç duymamıştım bi seni duydum belki seninki ilaçsız düşmüyor sabitse ilaça gerek duymamıştır neyse kilo alınır verilir yapacak birşey yok sağlık olsunBenim doktorum direkt ilaca gerek yok tsh normal tek başına t4 ün anlamı yok dediBilmiyorum ki ben de biraz önce bir diyetisyen dinledim instada 1.2.trimesterda amacımız kilo aldırmamak ya da verdirmek, 3.trimesterda anne kilo alıyor çünkü onu dengelememiz lazım diyordu
Ben bebek için baby plus ve sivenp deterjan aldım şampuan olarakta mustela aldım canımGünaydın hanımlarpek yazmıyorum ama okuyorum sayfaları aldıklarınızi tavsiyelerinizi takip etmeye çalışıyorum ama sizinde sık sık dile getirdiğiniz gibi pek sayfa birikiyor bir gün girmeyince ben arada kaçırdım sanırım bebek için hangi deterjanı tavsiye edersiniz en son en çok tavsiye edilen hangisiydi birde bebek şampuanı
Yunan cavur (anne tarafım böyle derS samozlem @Gzm-26 kızlar panik atak ve okbyi yenmiş biri olarak tünelin sonunda ışık var. eğer imkanınız varsa şimdiden terapiye başlayın. ben hayatımda en çok terapiye para harcadımama her kuruşuna değer. dönüştüğüm insanı çok seviyorum, mükemmel değilim kimse değil. her şeyimle kendimi olduğum gibi kabul ediyor ve kendime büyük yükler yüklemiyorum artık
S samozlem @Gzm-26 kızlar panik atak ve okbyi yenmiş biri olarak tünelin sonunda ışık var. eğer imkanınız varsa şimdiden terapiye başlayın. ben hayatımda en çok terapiye para harcadımama her kuruşuna değer. dönüştüğüm insanı çok seviyorum, mükemmel değilim kimse değil. her şeyimle kendimi olduğum gibi kabul ediyor ve kendime büyük yükler yüklemiyorum artık
Eğer çekim düşünüyorsan 28-32 en ideal haftalarmış hem karnın büyük hem ödem toplamamış oluyorsun gerçekten öyleymiş benim 34ten sonra yüzüm ellerim ödem topladıHamile ve yenidoğan çekimi yapacak veya yapan arkadaşlar varmı ben bugün iptal ettirdim çokta heves etmiştim sağlık olsun tabiki de sanırım bundan sonra doğuma kadar yatacağım
Güne hala aynı bedende uyandık oğlumla çok şükür bin şükür. Şimdi güzel haber Serayda inşallah
Çok teşekkür ederimDoğum günün kutlu olsun canım herşey gönlünce olur inşallahbebişinle birlikte nice güzel yaşlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?