2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Çok iyi yapmışsın nasıl mutlu olmuştur

Haftama göre fazla olabilir bilmiyorum 9-11 kiloyla gebeliği tamamlamak isterdim mümkün olmayacak gibi, aslında aynı durumdayız ama bana ilaç vermedi doktorum daha da kilo almaya devam ettim. 3 haftadır diyetle fazla almadım işte

Sana mı sormuştum önceki gün pasta börek yedin mi diye? Birine sormuştum o da güne gitmiştim demişti. Öyle şeyler etkiliyor.
Ben normalde 2 öğün yediğimde kilomu korurum, zayıflamak için tek öğn beslenmem gerekir. Hamilelikte iki öğün beslenerek kilo alıyorum yine hormonlar napıyorsa bize. Şimdi tabi ekmek çikolata olmayınca sabitim iki haftadır.

Evet lohusalık döneminden korkuyorum ama geçici diyorum ne yaşarsam yaşayayım o da geçici. Allah korktuklarımızdan bizi emin kılsın

Beni doktorum endokrine gönderdi takibimi endokrin yapıyor zaten üç haftada bir gidiyorum bıktım orayada gitmekten doktorum bu benim branşım değil deyip geçti ben sadece gidişat ve ilaçları bildiriyorum. Son aylarda annenin kilo alımı duruyor diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum

Güne hala aynı bedende uyandık oğlumla çok şükür bin şükür. Şimdi güzel haber Serayda inşallah

Yok canım ben değildim. 3 haftadır diyetteyim. 3 ana öğün ve 3 ara öğün tüketiyorum. Ve bu bahsettiğin şeyleri yemek hayal, yasak Senden de fazla yiyorum üstelik bu öğünlerle. Diyetisyen bana eksik besleniyordun onu tamamlıyoruz diyor, ben hiç öğle yemeği yediğimi bilmem. Öğle öğünlerini sevdiğim şeylerle kahve pasta tarzı canım ne istiyorsa öyle geçirirdim. Akşam yemeğinden sonra da canım ne istiyorsa yerdim çayla. Aslında bu diyette tek değişmeyen kahvaltım oldu. Kahvaltıyı diyetteki gibi yapıyordum zaten.

Güzel haberlerle gel canım inşallah

Benim doktorum direkt ilaca gerek yok tsh normal tek başına t4 ün anlamı yok dedi Bilmiyorum ki ben de biraz önce bir diyetisyen dinledim instada 1.2.trimesterda amacımız kilo aldırmamak ya da verdirmek, 3.trimesterda anne kilo alıyor çünkü onu dengelememiz lazım diyordu

Günaydın hanımlar pek yazmıyorum ama okuyorum sayfaları aldıklarınızi tavsiyelerinizi takip etmeye çalışıyorum ama sizinde sık sık dile getirdiğiniz gibi pek sayfa birikiyor bir gün girmeyince ben arada kaçırdım sanırım bebek için hangi deterjanı tavsiye edersiniz en son en çok tavsiye edilen hangisiydi birde bebek şampuanı

Gebelik öncesi ben de diyetisyene gidiyordum. Bana da aynısını demişti. Gündüz çok az beslendiğim için akşama yükleniyormuşum. Beni yakan yemek sonrası tv başı atıştırmalardı.
Bir arkadaşım 70 kilo vermiş. Ben çocuğu tanıdığımda zayıftı. 12 saatlik aralıklı oruç yapıyorum demişti. 4-10 arası istediği zaman bir öğün yiyordu. Hala devam ediyordu. İki öğün yesem kilo alırım diyordu çocuk.

İlk sayfada güvenli deterjanlar, pişik kremleri, şampuanlar listesi var. Oraya bakabilirsin.

Benide ilaçsız takip ettiler üç hafta sonra baktılar t4 daha da düştü ilaca başladım içmek istemedim ama endokrindeki hoca korkuttu beni içmek zorunda kaldım işe yaradıkı yükseldi bende anlamadım ki insanlarda tsh sıkıntılı bende sadece t4 benim gibi hiç duymamıştım bi seni duydum belki seninki ilaçsız düşmüyor sabitse ilaça gerek duymamıştır neyse kilo alınır verilir yapacak birşey yok sağlık olsun

Ben bebek için baby plus ve sivenp deterjan aldım şampuan olarakta mustela aldım canım

Yunan cavur (anne tarafım böyle der ) çok pahalı ya çok pahalı. En son bıraktığımda seans 2 bin liraydı. İyileşmek daha iyi bir versiyon için çabalamak istemek bu kadar pahalı olmamalı. Bu işi iyi yapanı da bulmak çok zor hep dediğim şey boğazın şişse dışardan bakan anlar görür ama bunlar öyle şeyler değil malesef.

Hamile ve yenidoğan çekimi yapacak veya yapan arkadaşlar varmı ben bugün iptal ettirdim çokta heves etmiştim sağlık olsun tabiki de sanırım bundan sonra doğuma kadar yatacağım
Eğer çekim düşünüyorsan 28-32 en ideal haftalarmış hem karnın büyük hem ödem toplamamış oluyorsun gerçekten öyleymiş benim 34ten sonra yüzüm ellerim ödem topladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…