• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Soldaki kendi doktorumun sağdaki bugün gittiğim doktor. Gerçekten kendi doktorunuzdan şaşmayın

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    56,1 KB · Görüntüleme: 68
Bende fena var unutkanlık ya normalde vardı zaten hamilelikte çoğaldı 🤣 cinsiyeti erkek çıkarsa anla ki hşssettiklerin gerçek 🤣
Ben de aşırı unutganlastim evi kilitledim anahtarı ayakkabiliktaki ayakkabının içine koymuşum😃 15 dakika anahatar aradım bulamadom evde unuttum herhalde dedim çıktım eşimin anahtarını aldım kapıyı açarken baktım kilitli 1 saat anahtari aradım geri 😃 bunun bilimsel bir açıklaması varmış kadınlarin hamilelik büyüdükçe beyin bebeğe odaklandığı için dışarıyla daha az ilgileniyormus. Unutkanlık bebeği stresten de korkuyormus 😃

Günaydın sende bendensin bende o testleri yaptırmayacağım müdehalelik bir durum söz konusu olmadığı için çaresi olsa anne karnında keşke ama tıp çaresiz.. Allah sağlıklı doğurmayı nasip etsin hepimize İnşallah 🤲 sırt açıklığı neymiş araştırdın mıı ..
Bu haftalarda cinsiyet tahmini yapıyorlar demek ki yarında benim kontrolüm var bakalım bana ne diyecek 😅
Amin insallah canım yok araştırmadım daha bakayım bir.
Evet ama biraz da doktorla alakalı canım sanırım bazısı söylemek istemiyor gibi.
Hadi güzel haberlerle gel ❤️

Kızlar doktora gittim bugün 12+4.
hiçbir test istemediğimi söyledim. ( down sendromu için)bir kaç seçenek olduğunu anlattı bu durumun tespiti için onun dışında yapılan testlerin de başka bir içeriği olmadığını söyledi. ( gene de doktorunuzla konuşursunuz).
Öyle bir durum varsa da biz müdahale edemeyiz dedi doğurmak veya doğurmamak dışında bir seçeneğiniz yok dedi. İstemediğimi söyledim yazı yazdım buna dair imza attım.
Ense kalınlığı burun kemiğine baktı iyi dedi. Erkeğe benziyor dedi ama 16. Haftayı beklemekte fayda var dedi :)
Hareketliydi çikolata yedim gitmeden.
Rutin kan idrar tahlillerine bakalım dedi.
Yarın ararım dedi.
Ama bunlar dışında birseye bakmadı çok kısa sürdü muayenem zaten.
Beş hafta sonra gel dedi ( bayram giriyor araya çünkü) bebeğin sırt açıklığına bakacam dedi. ( ilk defa duydum bende)
20.21. Haftalarda perinatoloji bölümünü uzmanında ayrıntılı ultrasona gitmelisin dedi. Bu şehirde olan devlet ve özel doktorların adres ve bilgilerini veren bir kağıt verdi.
Folik asit dönemi kapandı.
D vitamini ( reçeteli) ve diğer vitaminler için özel ilaç ( reçetesiz) yazdı.
İlacın adı folanda içinde bir çok vitamin varmış. Doğum olana kadar bunu içmelisin dedi.
Sizlere de faydam olur belki yazmak istedim.
( Türk kahvesi içmeyi unuttum :))
Hadi gözün aydın
Günaydın sende bendensin bende o testleri yaptırmayacağım müdehalelik bir durum söz konusu olmadığı için çaresi olsa anne karnında keşke ama tıp çaresiz.. Allah sağlıklı doğurmayı nasip etsin hepimize İnşallah 🤲 sırt açıklığı neymiş araştırdın mıı ..
Bu haftalarda cinsiyet tahmini yapıyorlar demek ki yarında benim kontrolüm var bakalım bana ne diyecek 😅
Haber et inşallah güzel haberlerle geleceksin 🙏cinsiyeti de sor mutlaka
Öyle dersem numaramı verdim niye aramadın der 😂 görmez inşallah başka doktora gittiğimi
Aynı özel hastanede başka doktora mi gittin?
Sağlıkla gelsinler en baş istediğimiz o ama insanın gönlünde hep bi taraf ağır basar bende ölüyorum meraktan kız istiyorum çünkü erkek var üç tane 🤣
3 mü
Yok demedi tahminde bile bulunmadı
Sormadın mı?

ay evet erkekler erken hissediliyormuş. Ama benim tahminim kız çünkü önüme boyuna kız bişileri çıkıyo instagramdan daha mı iyi bilcem o benden daha iyi biliyordur😂😂😂
Bir kere kız eşyası baktıysan demek ki 🤣 Allah gönlündekini versin inşallah 🤗

Neye dayanarak demiş bunu 😃
Karın ağrısı için halbuki karnım ağrımıyor bile, kanama alanı da yok bebeğin kalp atışı da var. Demek ki önüne geleni doktor yapıyorlar ey Allah’ım çok güldüm ama başka daha naif biri olsa inansa dediklerine çok kötü bir durum

Hadi gözün aydın

Haber et inşallah güzel haberlerle geleceksin 🙏cinsiyeti de sor mutlaka

Aynı özel hastanede başka doktora mi gittin?

3 mü

Sormadın mı?
Sordum sordum yok dedi bu haftalarda tahmin mi olurmuş dedi azarladı resmen 😂
Başka özel hastaneye gittim

Karın ağrısı için halbuki karnım ağrımıyor bile, kanama alanı da yok bebeğin kalp atışı da var. Demek ki önüne geleni doktor yapıyorlar ey Allah’ım çok güldüm ama başka daha naif biri olsa inansa dediklerine çok kötü bir durum
,😃 İnsan güvendiği doktordan şaşmamali 😃

Kızlar araştırdım.
Spina bifida, omurganın gelişimini normal şekilde tamamlayamamasından kaynaklanan ve halk arasında omurga açıklığı olarak da bilinen doğumsal bir hastalıktır.
Spina bifida hamilelik sırasında yapılan kan ve ultrason testleriyle saptanabilir. Bu rahatsızlıkla dünyaya gelen bebekler doğumdan sonra ilk 35 saatin içinde ameliyat edilirse anomalinin neden olduğu kimi sorunlara engel olmak mümkündür.
Spina Bifida Anne Karnında Nasıl Anlaşılır? Gebeliğin 16. ve 18. haftalarında, yani ikinci üç ay içinde üçlü tarama testi yaptırmak ve ultrason çektirmek gerekmektedir. Bu tarama testlerinin sonuçlarına göre %80'e yakın bir oranda tanı konabilmektedir.

Aman boşver canım hiç önemseme

Kızlar araştırdım.
Spina bifida, omurganın gelişimini normal şekilde tamamlayamamasından kaynaklanan ve halk arasında omurga açıklığı olarak da bilinen doğumsal bir hastalıktır.
Spina bifida hamilelik sırasında yapılan kan ve ultrason testleriyle saptanabilir. Bu rahatsızlıkla dünyaya gelen bebekler doğumdan sonra ilk 35 saatin içinde ameliyat edilirse anomalinin neden olduğu kimi sorunlara engel olmak mümkündür.
Spina Bifida Anne Karnında Nasıl Anlaşılır? Gebeliğin 16. ve 18. haftalarında, yani ikinci üç ay içinde üçlü tarama testi yaptırmak ve ultrason çektirmek gerekmektedir. Bu tarama testlerinin sonuçlarına göre %80'e yakın bir oranda tanı konabilmektedir.
Spina bifida gibi hastalıklara genellikle folik asit eksikliğinden oluyor

Back
X