- 2 Temmuz 2023
- 13.016
- 39.293
- 528
Teyzem misafirlige gelmek icin kirk takla atiyor ben reddettim reddettim, annem onlara gitti. Saka gibi degil mi? Dun anneme telefonda teyzeme yanasma diyorum, ordan bana bagiriyor "hastalikli miyiz?" Diye, evet dedim, seni surunduren bebelerimi oldurebilir. Dinlediler mi, hayir.Kızlar
Aman dikkat edelim bebelerimiz için
Buyuk kizim 18 gunluktu, kaynanam elinden sigil gibi bisey aldirmisti, yani 1-2 dikislik bir isi vardi. Tam 3 ay sonra bize gelmişti, nasil becerdiyse o 1-2 dikis enfeksiyon kapmis, bize söylemek yok.Çok teşekkür ederiz canım. Evet bol bol emziriyorum bizden sürüntü almadılar ama doktor influenza olabilir dedi. Bugün kendi doktorumuza gideceğiz.
Kayınvalideme dün sen bulaştırmışsın çocuğa dedim. Ben mi dedi evet sen dedim. (Doktor zaten evde kim hastaysa ondan bulaşmıştır demişti kaynanam inatla avmde bulaştığını iddia ediyordu)
Dün beri bana tavırlı yüzüme bakmıyor konuşmuyor. Kimin kime tavırlı olması gerek ben anlamadım. Söylediğimde şey de sadece o. Sen bulaştırmışsın dedim sadece. Daha birsürü ağız dolusu laflarım vardı ama hepsini kendime sakladım. Bunda bile hemen triplere girdi. Sanki iftira atıyorum.![]()
18 gunluk cocuk varken fink fink sokaklarda gezip, evde elini yikamadan cocugumu kucagina aliyor, ağzını burnunu opuyormus. Ben bunu farkettim, ellerini yika diye uyardim ama cok tatli dille.
Simdi mesele sadece sokak mikrobu degil elinde enfeksiyonlu yara varmis. Ne sekil delirdigimi tahmin edersiniz, ama kv'ye yansitmadim. Ama ne hikmetse ben suclu oldum, bizden giderken yine enfeksiyonlu eliyle bebegi zorla cekmek suretiyle kucagimdan alip opup koklamisti. "Bizde cocuk buyuttuk, ama boyle davranmadik" demisti.
Surat ifadesini hic unutmam.
Hayir bu arada kendisine enfeksiyon icin pansuman yapmayi teklif ettim, cani yaniyor diye kabul etmedi, elleirni yika dedim, doktor su degdirme dedi diyor. Yahu tamam da sen gelmissin 400 yasina, senin 2 dikis icin canin yanmayacak diye 18 gunluk bebemi hasta olsun?
Yani bu dusuncesizligi atlatamiyorum inanin, hic yuzune vurmadim ama kendisi benim gozumde benden olan torunlarini sevmeyen babanne olarak kodlandi.