• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Hanımlar dün vajinal enfeksiyon sebebiyle doktora gitmiştim, vajina içine krem antibiyotik verdi 3 kere kullandım. Az önce lavaboya kalktığımda kan boşaldı ve şuan devam ediyor çok korkuyorum nolur dua edin.. Az önce isim danışmıştım şuan böyle olması çok üzdü beni. Dualarınızı bekliyorum
Canım dualarım seninle , nasıl oldun? Allah’ın izniyle bişey olmicak bende iki kere çok feci kanama geçirdim

Öncelikle hepinize çok çok teşekkür ediyorum dualarınız, iyi dilekleriniz ve destekleriniz için. Aylardır evdeyiz bi kafa dinleyelim diye evden uzaklaştık hastane 1 saat mesafedeydi ambulansla götürüldüm ve kadın doğumcu yoktu. Nst bakmaya çalıştılar karnıma bastıra bastıra (ilerleyen dönemlerde bakılıyormuş benim için çok erken) hemşire de sağ olsun kalp atışını duymak için bastırdı da bastırdı en son bende eşimde dedik çok fazla baskı oluyor biz ultrason olan bi hastaneye gidelim. Tedavi red yaptılar 🙄 oradan da yine 45 dakika uzaklıkta bi devlete gittik, göbekten ve alttan ultrason ve muayene oldum. Çok şükür ki bebeğim bizimle, kalbini duyduk. Kese etrafında kanama yok. Ama alttan bakınca kanamayı gördüler. Neden olura cevap yok, asistan doktorlardı ilgilendiler bilgileri kadarıyla sağ olsunlar ama içim rahatlamadı açıkçası. Düşün tehdidi dediler. Yatış yapalım ama bişey yapmayacağız sadece progestan hap vereceğiz ağızdan dediler. Bizde proluton depot iğne yazın kalçadan vurulalım kanamayı durdursun dedik. Saçma sapan prosedür kağıt imzaladım çok üzücüydü. Hastane bu iğneye karşıymış falan zor zulüm yazdırdık ve vuruldum. Şu an evimdeyim kanamam durdu çok şükür. Yarın sabahtan doktorumu arayıp hemen ona görüneceğim. Rabbim kimseye bu korkuyu yaşatmasın. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah..
Tekrar çok teşekkür ediyorum mesaj atıp soran, dua eden herkese. Alıntılayamadım tek tek kusuruma bakmayın..🤍
İnşallah kanama hemen geçer bende geçirdim biliyorum tuvalet hariç ayağa kalkma lütfen , yemeğini suyunu yatağına getirsinler

Ben sadece i-mom ve fertamir demir ilacı içiyorum. Ancak D vitaminim bi tık düşük. Bunun için ilacım henüz yok. Bugün aile hekimim çağırdı 20.haftada tetanoz aşısı olacakmışım. Doktoruma danışıp yaptırmayı düşünüyorum.

Öncelikle hepinize çok çok teşekkür ediyorum dualarınız, iyi dilekleriniz ve destekleriniz için. Aylardır evdeyiz bi kafa dinleyelim diye evden uzaklaştık hastane 1 saat mesafedeydi ambulansla götürüldüm ve kadın doğumcu yoktu. Nst bakmaya çalıştılar karnıma bastıra bastıra (ilerleyen dönemlerde bakılıyormuş benim için çok erken) hemşire de sağ olsun kalp atışını duymak için bastırdı da bastırdı en son bende eşimde dedik çok fazla baskı oluyor biz ultrason olan bi hastaneye gidelim. Tedavi red yaptılar 🙄 oradan da yine 45 dakika uzaklıkta bi devlete gittik, göbekten ve alttan ultrason ve muayene oldum. Çok şükür ki bebeğim bizimle, kalbini duyduk. Kese etrafında kanama yok. Ama alttan bakınca kanamayı gördüler. Neden olura cevap yok, asistan doktorlardı ilgilendiler bilgileri kadarıyla sağ olsunlar ama içim rahatlamadı açıkçası. Düşün tehdidi dediler. Yatış yapalım ama bişey yapmayacağız sadece progestan hap vereceğiz ağızdan dediler. Bizde proluton depot iğne yazın kalçadan vurulalım kanamayı durdursun dedik. Saçma sapan prosedür kağıt imzaladım çok üzücüydü. Hastane bu iğneye karşıymış falan zor zulüm yazdırdık ve vuruldum. Şu an evimdeyim kanamam durdu çok şükür. Yarın sabahtan doktorumu arayıp hemen ona görüneceğim. Rabbim kimseye bu korkuyu yaşatmasın. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah..
Tekrar çok teşekkür ediyorum mesaj atıp soran, dua eden herkese. Alıntılayamadım tek tek kusuruma bakmayın..🤍
Gecmıs olsun canım ınsAllah tekrar olmaz 🤲proluton depota Nıye karşılarmış ya ben haftada bi kere oluyorum bi zararı mı var herkes bısey dıyor kime ınanacagımızı şaşırdık

Çok çok gelmiş olsun. Yaşanacağı varmış nerden bilebilirdiniz ki böyle bir şey olacağını. İnşallah sağlıkla ilerlesin. Kaçıncı haftadaydınız? İğneye neden karşıymış ben de vuruldum bu iğneden 4-5 kez. Lütfen dinlenin ayağa kalkmamaya çalışın en azından bir hafta.

Yalnız çok garip değil mi hepimiz farklı vitaminler kullanıyoruz. Bana da decavit ve balık yağı verdi. İnsan ister istemez sorguluyor bunlar yeterli mi diye. Hamilelik endişenin en yüksek olduğu dönem sanırım. Neye endişeleneceğimize şaşırdık🙃
Her doktorun onerısı farklı oluyo vıtamın konusunda gayet normal .Canım hıc endıslenme yedıgımız ıctıgımız zaten onlara yetıyodur merak etme önceden bu vıtamınlerı hıc vermıyolarmıs bıle destek amaçlı kullanıyoruz gelısımı ıyı olması açısından

Her doktorun onerısı farklı oluyo vıtamın konusunda gayet normal .Canım hıc endıslenme yedıgımız ıctıgımız zaten onlara yetıyodur merak etme önceden bu vıtamınlerı hıc vermıyolarmıs bıle destek amaçlı kullanıyoruz gelısımı ıyı olması açısından
Haklısın kuzu da ana yüreği işte evhamlanıyor 🙃

Ben 17 haftadayım ve sadece elevit ve magnezyum diasporalar içiyorum ya siz ?
Ben folik asit kullanımını bitirdikten sonra (gebeliğin 3 ayı bitince), sağlık ocağından D3 vitamini verildi damla olarak.

Kadın doğum uzmanına gittiğimde ise Decavit ve Demir ilacı vermiş.
Decavit içinde D3 vitamini olmadığı için, sağlık ocağından verilen damla şeklindeki d3 vitaminini kullanmaya devam edebileceğim söylendi. Ancak D3 vitamininin oranını bazen az alıyorum , damla şeklinde.

Ara ara kalça kemiğim ağrıdığı için magnezyum verilmişti, bir hafta düzenli kullanınca geçmişti. Şuan decavit içinde magnezyum olduğu için, ayriyetten verilen magnezyumu nadiren kullanıyorum.

Yalnız çok garip değil mi hepimiz farklı vitaminler kullanıyoruz. Bana da decavit ve balık yağı verdi. İnsan ister istemez sorguluyor bunlar yeterli mi diye. Hamilelik endişenin en yüksek olduğu dönem sanırım. Neye endişeleneceğimize şaşırdık🙃
Decavit içinde pekçok vitamin ve mineral var. O yüzden ayriyetten demir ve magnezyum ilacı verilmemiş olabilir.
Kemik ağrılarınız olursa, ekstra magnezyum istersiniz.
İçindeki demir oranı yeterli midir bilmiyorum, özellikle hamileliğin son aylarında demire ihtiyaç daha fazlaymış.

Decavit içinde d3 vitamini yok. Sağlık ocakları ücretsiz d3 vitamini veriyor, damla şeklinde. Ondan isteyebilirsiniz.

😇
Bende balık yağı kullanmıyorum. OMEGA açısından önemli sanırım.

evcarshirak evcarshirak canım seninle konuşmuştuk sanırım saç boyası ile ilgili ben tam hatırlayamadım ama. Herbatint marka boya ile boyadım saçlarımı. Beyazlarım çok fazla olmasına rağmen çok iyi kapattı. Kokusuda yok hiç. İçeriğindede bitki özleri vardı. Tavsiye ederim bendeki 5N rengi trendyoldan almıştım

Ben folik asit kullanımını bitirdikten sonra (gebeliğin 3 ayı bitince), sağlık ocağından D3 vitamini verildi damla olarak.

Kadın doğum uzmanına gittiğimde ise Decavit ve Demir ilacı vermiş.
Decavit içinde D3 vitamini olmadığı için, sağlık ocağından verilen damla şeklindeki d3 vitaminini kullanmaya devam edebileceğim söylendi. Ancak D3 vitamininin oranını bazen az alıyorum , damla şeklinde.

Ara ara kalça kemiğim ağrıdığı için magnezyum verilmişti, bir hafta düzenli kullanınca geçmişti. Şuan decavit içinde magnezyum olduğu için, ayriyetten verilen magnezyumu nadiren kullanıyorum.

Decavit içinde pekçok vitamin ve mineral var. O yüzden ayriyetten demir ve magnezyum ilacı verilmemiş olabilir.
Kemik ağrılarınız olursa, ekstra magnezyum istersiniz.
İçindeki demir oranı yeterli midir bilmiyorum, özellikle hamileliğin son aylarında demire ihtiyaç daha fazlaymış.

Decavit içinde d3 vitamini yok. Sağlık ocakları ücretsiz d3 vitamini veriyor, damla şeklinde. Ondan isteyebilirsiniz.

😇
Bende balık yağı kullanmıyorum. OMEGA açısından önemli sanırım.
Canım evet omega önemli her hafta başık yiyorum ama takviye de almak gerekiyormuş. Fiyat diğerlerine göre daha pahalı ama ne yapalım. İlerleyen haftalarda daha güçlü vitaminler yazacağım demişti doktorum şimdi kan tahlili de verdim bakalım ne durumdayım

Canım tekrar çok çok geçmiş olsun. Şansına da aksi bir yerdeyken gelmiş qma çok şükür kalp atışını duymuşsunuz. Bugün nasılsın ne durumdasın iyisin inş. Kendi doktoruna gidince de bilgilendir bizi. Dualarımız sizinle

Bende en başta multivitamin kullanıyorum içinde folik asitte var 3 aydan sonrada değiştirmedi buna devam et dedi d vitamini kullanıyorum 16.haftadada magnezyum verdi kan verdim bide sonuca göre kan ilacı başlatcak
Ben halen folik asit kullanıyorum,devit ve demir ilacı da var

Ben şu 5 ilacı kullanıyorum kIzlar. Devit 3, demir hapı, magnezyum (osteowell), pregnacare içinde 2 ayrı ilaç var. Biri balık yağı, diğeri multivitamin.. 1 aydır kullanıyorum. Bitti sayılır ilaçlar. Haftaya doktora gideceğim bakalım ne verecek. Normalde devam demişti ama doktor değiştirceğim için almayacam yenisini yeni doktor ne derse ona göre devam edeceğim.

Eklentiler

• 20230317_081620.webp
    20230317_081620.webp
    44,9 KB · Görüntüleme: 66
Back
X