• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Öncelikle hepinize çok çok teşekkür ediyorum dualarınız, iyi dilekleriniz ve destekleriniz için. Aylardır evdeyiz bi kafa dinleyelim diye evden uzaklaştık hastane 1 saat mesafedeydi ambulansla götürüldüm ve kadın doğumcu yoktu. Nst bakmaya çalıştılar karnıma bastıra bastıra (ilerleyen dönemlerde bakılıyormuş benim için çok erken) hemşire de sağ olsun kalp atışını duymak için bastırdı da bastırdı en son bende eşimde dedik çok fazla baskı oluyor biz ultrason olan bi hastaneye gidelim. Tedavi red yaptılar 🙄 oradan da yine 45 dakika uzaklıkta bi devlete gittik, göbekten ve alttan ultrason ve muayene oldum. Çok şükür ki bebeğim bizimle, kalbini duyduk. Kese etrafında kanama yok. Ama alttan bakınca kanamayı gördüler. Neden olura cevap yok, asistan doktorlardı ilgilendiler bilgileri kadarıyla sağ olsunlar ama içim rahatlamadı açıkçası. Düşün tehdidi dediler. Yatış yapalım ama bişey yapmayacağız sadece progestan hap vereceğiz ağızdan dediler. Bizde proluton depot iğne yazın kalçadan vurulalım kanamayı durdursun dedik. Saçma sapan prosedür kağıt imzaladım çok üzücüydü. Hastane bu iğneye karşıymış falan zor zulüm yazdırdık ve vuruldum. Şu an evimdeyim kanamam durdu çok şükür. Yarın sabahtan doktorumu arayıp hemen ona görüneceğim. Rabbim kimseye bu korkuyu yaşatmasın. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah..
Tekrar çok teşekkür ediyorum mesaj atıp soran, dua eden herkese. Alıntılayamadım tek tek kusuruma bakmayın..🤍
Çok geçmiş olsun canım bir sıkıntı olmayacak bence içini ferah tut dinlen 🙏

Yalnız çok garip değil mi hepimiz farklı vitaminler kullanıyoruz. Bana da decavit ve balık yağı verdi. İnsan ister istemez sorguluyor bunlar yeterli mi diye. Hamilelik endişenin en yüksek olduğu dönem sanırım. Neye endişeleneceğimize şaşırdık🙃
O kadar haklısınız ki 🙁

Eklentiler

• DD1ED8A1-195C-4F2E-97F1-2491EC7815FB.webp
    DD1ED8A1-195C-4F2E-97F1-2491EC7815FB.webp
    42,4 KB · Görüntüleme: 75
Ben folik asit kullanımını bitirdikten sonra (gebeliğin 3 ayı bitince), sağlık ocağından D3 vitamini verildi damla olarak.

Kadın doğum uzmanına gittiğimde ise Decavit ve Demir ilacı vermiş.
Decavit içinde D3 vitamini olmadığı için, sağlık ocağından verilen damla şeklindeki d3 vitaminini kullanmaya devam edebileceğim söylendi. Ancak D3 vitamininin oranını bazen az alıyorum , damla şeklinde.

Ara ara kalça kemiğim ağrıdığı için magnezyum verilmişti, bir hafta düzenli kullanınca geçmişti. Şuan decavit içinde magnezyum olduğu için, ayriyetten verilen magnezyumu nadiren kullanıyorum.

Decavit içinde pekçok vitamin ve mineral var. O yüzden ayriyetten demir ve magnezyum ilacı verilmemiş olabilir.
Kemik ağrılarınız olursa, ekstra magnezyum istersiniz.
İçindeki demir oranı yeterli midir bilmiyorum, özellikle hamileliğin son aylarında demire ihtiyaç daha fazlaymış.

Decavit içinde d3 vitamini yok. Sağlık ocakları ücretsiz d3 vitamini veriyor, damla şeklinde. Ondan isteyebilirsiniz.

😇
Bende balık yağı kullanmıyorum. OMEGA açısından önemli sanırım.
Bende kabız ve şişkinlik içiyorum magnezyum diasporal çok iyi geliyor

erhaba, adetime 3 gün kala test yaptırdım beta hcg 5.3 çıktı sizce hamile olabilir miyim

Tweetiy Tweetiy Canım son durum nedir lütfen iyi olun...
Şuan aktif kan renginde gelen bişey yok çok açık kırmızı peçeteye silince geliyor. İyiyim çok şükür, desteğiniz için çok teşekkür ediyorum 🤍
Sürekli uyuyup uyandım gece ne benim telaşım acaba diye size kafamı takımısım.
İçim rahatladi kanama alanı olmayınca. Allah’ım kalbinize ferahlık versin uzun bir gece yaşıyorsunuz sabaha guzel haberlerle insallah uzanın yormayın kendinizi. Miktar ve rengini tekrar olup olmayacağını gormek icin nolur nolmaz bir ped takin. Çıkmakla iyi yapmışsınız ben de saglikciyim ben olsam aynısını yapardım size bir müdahaleleri olmayacak evinizde daha huzurlu ve stressiz olursunuz. İmzaladığınız formlar da tamamen prosedür lütfen kendinizi üzmeyin inşallah cok daha guzel tatillere hepbirlikte çıkacaksınız 💕
Sizleri de üzdüysem hakkınızı helal edin, bir sağlıkçıdan doğru şeyleri yaptığımızı duymak içime su serpti. Çok teşekkür ederim. Şuan aktif kırmızı renginde değil çok şükür. Doktorum 2 gün yat dinlen ben farklı bir şey yapmayacağım dedi cuma göreyim seni dedi. Uzanıyorum, dualarınıza gönülden hepimiz için amiin 🤲🏻 desteğiniz için çok teşekkür ederim 🤍
Ne kadar güzel ne yapılacağını bilmek bilinçli olmak çok şükür inşallah doktorunda iç rahatlatıcı şeyler söyleyecektir bir dahada yaşamamanı temenni ediyorum bir annenin aklından hayatında geçmeyen şeyler evladı için geçiyor çok stresli olmuştur kıyamam hep iyi olun minnoş annesi
Çok teşekkür ederim bunları duymak beni bi nebze rahatlattı gerçekten. Doktorum iki gün dinlenmemi istedi, cuma günü göreyim dedi. Beni en iyi sizler anlarsınız, desteğiniz için çok teşekkür ederim 🤍
Gecmıs olsun canım ınsAllah tekrar olmaz 🤲proluton depota Nıye karşılarmış ya ben haftada bi kere oluyorum bi zararı mı var herkes bısey dıyor kime ınanacagımızı şaşırdık
Bende aynı şekilde ilk 3 ay haftada bir vuruldum. İşte hastanenin baş hekimi karşıymış sakın yazmayın falan demiş. Sonucu kesin olmayan makaleler varmış bununla ilgili ve ilk üç ay sıkıntılıymış. Bizde dedik e biz ilk üç ayda zaten çokça vurulduk. Şuan 4. Ay bitti yazın gidelim falan öyle ikna ettik. Desteğiniz için çok teşekkür ederim 🤍
Çok çok gelmiş olsun. Yaşanacağı varmış nerden bilebilirdiniz ki böyle bir şey olacağını. İnşallah sağlıkla ilerlesin. Kaçıncı haftadaydınız? İğneye neden karşıymış ben de vuruldum bu iğneden 4-5 kez. Lütfen dinlenin ayağa kalkmamaya çalışın en azından bir hafta.
Çok teşekkür ediyorum, gerçekten öyle. Bazı şeyler nasip, aksi gibi evimden hastaneden çok uzakta olmak.. 18+1 deydim dün. İğneye de hastanenin baş hekimi karşıymış asistan doktorlar da söz dinliyor ve yazmıyorlardı, sebebi de ilk üç ay vurulunca doğumdan sonra sıkıntı olan makaleler varmış ama kesinlik yokmuş. Bende çokça vuruldum yani bunca yıldır uygulanan bi tedavi. Allah korusun rabbim sağlık versin inşallah. Evet şuan uzanıyorum korkudan daha kalkabileceğimi düşünmüyorum🫢 Desteğiniz için çok teşekkür ederim 🤍
Canım tekrar çok çok geçmiş olsun. Şansına da aksi bir yerdeyken gelmiş qma çok şükür kalp atışını duymuşsunuz. Bugün nasılsın ne durumdasın iyisin inş. Kendi doktoruna gidince de bilgilendir bizi. Dualarımız sizinle
Çok teşekkür ederim, daha iyiyim çok şükür. Gerçekten öyle, kader burada devreye giriyor işte ayda yılda bir çıkıp böyle şeyler yaşamak, Allah’tan bu da o yüzden ondan gelene boynumuz ince. Kendi doktoruma randevum olmadığı için gitmek için aradım, geri döndüler işte iki gün dinlenmemi cuma günü gelmemi söyledi. Bende farklı bişey yapmayacağım dedi. Bende dinleniyorum şu saatten sonra yapılabilecek şey dua etmek.. Desteğiniz için çok teşekkür ederim 🤍
Çok geçmiş olsun canım bir sıkıntı olmayacak bence içini ferah tut dinlen 🙏
İnşallah, dua ediyorum yapacak başka bişeyim yok. Rabbim kimseye yaşatmasın bu korkuyu. Çok teşekkür ederim desteğiniz için 🤍

Canım dualarım seninle , nasıl oldun? Allah’ın izniyle bişey olmicak bende iki kere çok feci kanama geçirdim
Çok teşekkür ediyorum inşallah rabbim bizlere bağışlasın 🤲🏻 size nasıl bi tedavi uygulandı hastanede

Tweetiy Tweetiy Canım son durum nedir lütfen iyi olun...
Şuan aktif kan renginde gelen bişey yok çok açık kırmızı peçeteye silince geliyor. İyiyim çok şükür, desteğiniz için çok teşekkür ediyorum 🤍

Sizleri de üzdüysem hakkınızı helal edin, bir sağlıkçıdan doğru şeyleri yaptığımızı duymak içime su serpti. Çok teşekkür ederim. Şuan aktif kırmızı renginde değil çok şükür. Doktorum 2 gün yat dinlen ben farklı bir şey yapmayacağım dedi cuma göreyim seni dedi. Uzanıyorum, dualarınıza gönülden hepimiz için amiin 🤲🏻 desteğiniz için çok teşekkür ederim 🤍

Çok teşekkür ederim bunları duymak beni bi nebze rahatlattı gerçekten. Doktorum iki gün dinlenmemi istedi, cuma günü göreyim dedi. Beni en iyi sizler anlarsınız, desteğiniz için çok teşekkür ederim 🤍

Bende aynı şekilde ilk 3 ay haftada bir vuruldum. İşte hastanenin baş hekimi karşıymış sakın yazmayın falan demiş. Sonucu kesin olmayan makaleler varmış bununla ilgili ve ilk üç ay sıkıntılıymış. Bizde dedik e biz ilk üç ayda zaten çokça vurulduk. Şuan 4. Ay bitti yazın gidelim falan öyle ikna ettik. Desteğiniz için çok teşekkür ederim 🤍

Çok teşekkür ediyorum, gerçekten öyle. Bazı şeyler nasip, aksi gibi evimden hastaneden çok uzakta olmak.. 18+1 deydim dün. İğneye de hastanenin baş hekimi karşıymış asistan doktorlar da söz dinliyor ve yazmıyorlardı, sebebi de ilk üç ay vurulunca doğumdan sonra sıkıntı olan makaleler varmış ama kesinlik yokmuş. Bende çokça vuruldum yani bunca yıldır uygulanan bi tedavi. Allah korusun rabbim sağlık versin inşallah. Evet şuan uzanıyorum korkudan daha kalkabileceğimi düşünmüyorum🫢 Desteğiniz için çok teşekkür ederim 🤍

Çok teşekkür ederim, daha iyiyim çok şükür. Gerçekten öyle, kader burada devreye giriyor işte ayda yılda bir çıkıp böyle şeyler yaşamak, Allah’tan bu da o yüzden ondan gelene boynumuz ince. Kendi doktoruma randevum olmadığı için gitmek için aradım, geri döndüler işte iki gün dinlenmemi cuma günü gelmemi söyledi. Bende farklı bişey yapmayacağım dedi. Bende dinleniyorum şu saatten sonra yapılabilecek şey dua etmek.. Desteğiniz için çok teşekkür ederim 🤍

İnşallah, dua ediyorum yapacak başka bişeyim yok. Rabbim kimseye yaşatmasın bu korkuyu. Çok teşekkür ederim desteğiniz için 🤍
Canım çevremde bu iğneyi kullanıp doğum sonrası da çocuklarında ya da kendilerinde hiçbir sıkıntı olmayan insanlar var . Her kafadan bir ses çıkıyor her şey hakkında. Sen güzelce yat dinlen dualarım seninle . Bebiş biraz heyecan istemiş hepsi bu🐣

Tweetiy Tweetiy hepimiz arkadaşız burda kader ortağıyız üzmek ne demek birbirimize fikir vermek destek olmak öğrenmek öğretmek için paylaşmak icin buradayız. Siz iyi olun insallah bebis de iyi olur. Bazen bazi sürprizlerle karşılaşıyoruz iyi yada kötü allahim beterinden saklasın.
Yormayın kendinizi cok kalkmayın bol su için bugun bitti sayılır persembe cuma bir gün kaldı diyebiliriz dinlenin uyuyun ilerde uyuyamayacagimiz günler icin bir iki gün acısını çıkartın 🌸

Canım çevremde bu iğneyi kullanıp doğum sonrası da çocuklarında ya da kendilerinde hiçbir sıkıntı olmayan insanlar var . Her kafadan bir ses çıkıyor her şey hakkında. Sen güzelce yat dinlen dualarım seninle . Bebiş biraz heyecan istemiş hepsi bu🐣
Katılıyorum size, tüp bebekte bu iğne kurtarıcı resmen. Allah korusun ona bakılırsa doğru iğneyi yanlış şekilde vururlarsa da anneye zarar mesela 🫢 Dua şu an en çok ihtiyacım olan şey, eksik olmayın 🤍 Bebiş bize bayağı hareketli bi gün yaşattı 😀 inşallah iyidir doğunca hesabını sorarım 😅
Tweetiy Tweetiy hepimiz arkadaşız burda kader ortağıyız üzmek ne demek birbirimize fikir vermek destek olmak öğrenmek öğretmek için paylaşmak icin buradayız. Siz iyi olun insallah bebis de iyi olur. Bazen bazi sürprizlerle karşılaşıyoruz iyi yada kötü allahim beterinden saklasın.
Yormayın kendinizi cok kalkmayın bol su için bugun bitti sayılır persembe cuma bir gün kaldı diyebiliriz dinlenin uyuyun ilerde uyuyamayacagimiz günler icin bir iki gün acısını çıkartın 🌸
Gerçekten öyle, kanamayı görür görmez hastaneyi aradıktan sonra elim hemen telefona gitti ve buraya sizlere haber verdim. Hem benzer şeyleri yaşayanlardan tecrübe edinmek için, hem de dua istemek için. Bizi en iyi bizler anlarız.. Amiin duanızı eksik etmeyin lütfen, çok sağ olun 🤍🌸 Dediğiniz gibi yapıyorum elimden geldiğince pozitif kalmaya çalışıyorum ve dinleniyorum 😇

Merhaba hepinize, bugün tam 12.haftamdayim sizler bizden daha önde olduğunuz için sormak istedim.. bana bu ilaçlar verildi.. çok geldi bana biraz ama😟 calcimax i kaçıncı haftadan kullanmaya başladınız? En çok kafamı o kurcaladi açıkçası..

Eklentiler

• 16812984822881024484128785643624.webp
    16812984822881024484128785643624.webp
    48,2 KB · Görüntüleme: 122
Canım sendede kan uyuşmazlığı vardı diye hatırlıyorum
1/1 pozitf olarak mı çıktı senin sonuç
Bendede kan uyuşmazlığı var 7.haftada lekelenme oldu diye iğne olmştum ben iğneden evel kan vermiştim sonuç çıkana kadar iğne oldum yani o zman negatif çıkmıştı
16.haftada test tekrar edildi 1/2 pozitif çıkmış bu sefer doktor bu hafif düzeyde yüksek çıkmış iğne olmuşmuydun dedi mayısın ilk haftası bir daha test yaparız dedi detaylı günü vermişti zaten önce oraya git ordaki dokotorada söyle durumu sonra bana gelirsin dedi
Bu pozitiflikte endişelencek bir durum var mı biraz canım sıkıldı
Ben de çok güzel bir haberle geldim. Uyuşmazlık testim sonuçlanmış ve 1/1 e düşmüş. Allahım mucize bebeğim yine mucizeliğini kanıtladı. Çok çok mutluyum. Darısı tüm iyi haber bekleyen anne adaylarımıza❤️ Bu dönemde duanın ve güzel enerjinin gücüne bir kez daha inandım. İnsan gerçekten endişe ediyor ister istemez ama öyle durumda hemen duaya ve güzel hayallere sarılalım. İnşallah hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız yavrularımızı❤️ Geliyor gelmekte olan 🐣🚙

Merhaba hepinize, bugün tam 12.haftamdayim sizler bizden daha önde olduğunuz için sormak istedim.. bana bu ilaçlar verildi.. çok geldi bana biraz ama😟 calcimax i kaçıncı haftadan kullanmaya başladınız? En çok kafamı o kurcaladi açıkçası..
tam kan ve idrar testi verdiniz mi? Ben gebelik öncesi de 12. haftada da tam kan idrar testi yaptırdım bana gebelik öncesi B2,B6 ve B12, D bir de folik asit vermişti. Sonrasında sadece Folik’le devam ettim. 16. Haftada da Elenatal ve D verdi. Elenatal de bitti şimdi sadece D devam ediyorum. Eğer eksikleriniz varsa normal. Herkese göre değişiyor.

tam kan ve idrar testi verdiniz mi? Ben gebelik öncesi de 12. haftada da tam kan idrar testi yaptırdım bana gebelik öncesi B2,B6 ve B12, D bir de folik asit vermişti. Sonrasında sadece Folik’le devam ettim. 16. Haftada da Elenatal ve D verdi. Elenatal de bitti şimdi sadece D devam ediyorum. Eğer eksikleriniz varsa normal. Herkese göre değişiyor.
D vitamini baya düşük çıktı, diğer değerlerim ise normaldi.. elenatal calsiyum ilacı mi?

D vitamini baya düşük çıktı, diğer değerlerim ise normaldi.. elenatal calsiyum ilacı mi?
Elenatal’de de bir çok şey var benim bitirdiğim 2’ydi. Ekledim içeriğini.

Eklentiler

• FEF04C03-E64E-4756-9690-4EA068E808AE.webp
    FEF04C03-E64E-4756-9690-4EA068E808AE.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 66
Çok teşekkür ediyorum inşallah rabbim bizlere bağışlasın 🤲🏻 size nasıl bi tedavi uygulandı hastanede
Bana birinci kanamada hergün iki tane Progestron iğnesi yapıldı ikinci kanamada bir tane proloton Depot yapıldı ve hergün 3 fitil ve bir tane iğne

Aynen benim kullandigimin hepsini tek ilaçla birleştirmiş resmen 😂
Ocean’ları devlet karşılıyor mu bilmiyorum ama ben buna 180₺ ödedim eczaneden aldım 1 aylık. Doktorunuz belki o firmalarla anlaşmalıysa onları önermiştir.

Back
X