• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    202
kızlar telefonumu temizlerken şöyle bir ekran görüntüsüne rastladım. farkında olmadan böyle yapmaya çalışmışım ve işe de yaramış gibi. bizim tek sorunumuz geç yatması o da genetik olabilir ben de hep gece uyanık kalmayı severim 🥴 bu durumu düzeltmeye çalışacağım tabi
belki sizde de işe yarar
IMG_7963.webp

Arkadaşlar dr unuza oturtmayla ilgili soru soran oldumu, oturtmaya başladınız mı, ben youtube dan çocuk dr unu dinledim şimdi, ek gıda ve oturmasiyla ilgili, ek gıdaya başlaması için 4 soruya mutlaka evet denmesi gerekiyormus
1. Doğduğu kilonun 2 katin a çıktımı
2. Kafasını dik tutabiliyormu
3. Yemekleri tanıyordu, siz yemek yerken ağzını açıp istiyor mu
4. Desteksiz oturabiliyor mu
Bu 4 sorunun birine bile hayır dediysen 6 aylık bile olsa ek gıda ya uygun değil diyor, 6 aylıkken desteksiz oturabilmesi ıçinde 3 aylıkken destekli oturtmaya başlamak alıştırmak gerekliymiş, benim kız 4 ay i bitirdi daha hiç oturmadım, gerçi 1 bucuk aydır bandaj takıyordu zaten oturtamazdimda, ben 5 6 aylık olmasın o bekliyordum, şaşırdım açıkçası, siz ne diyorsunuz
Benimki 3 ayin başına doğru oturmak istemeye başlamıştı zaten. Kafasını öne getirip kendini ittirerek kalkmaya çalışıyordu. Ben de önce saniyelerle sonra dakikaya gecerek oturttum. Simdi destekli uzun uzun oturuyor.
Doktoru da te o zaman 10-15 dk ya kadar sorun yok demişti.
Simdi oturma minderi alicam. Çok işe yarar gibi duruyorlar.

😅 zeka kartları var gösteriyorum hatta bazen hikaye oluşturarak anlatıyorum. Ama hikaye kalmadı artık. Sünnet olduğu için de aktivite halisinda ters yatirmiyorum. Farklı bir şey alayim istiyorum. Başka yaptığınız bir şey var mı?
çok iyi yapıyorsun 😍😍
dönmeyi öğrenene kadar sabah kalkınca oyun halısına koyuyordum oradan sarkan oyuncaklarla oynuyordu biraz. şimdi hemen dönüyor ve hareket edemediği için yüzüstü durmak istemiyor bağırıyor.
bugün çoğunlukla anakucağına koydum mutfağa yanımda götürdüm falan. değiştirerek oyuncaklarını veriyorum. top, hışırtılı bi oyuncak, çıngıraklı bi tane. amigurumi bi zürafa. sırayla deniyorum bunları yeni uyandıysa 5er dk oyalıyor sonra ağlıyor zaten kucağa geçiyoruz 🥴 kucakta da benim oturmama izin veriyorsa yine oyuncaklarını gösterip sallıyorum. durmuyorsa zaten hep geziyoruz evin içinde
ben her gün kitap okuyordum ama artık sıkılıyor. gerçi benim de enerjim kalmıyor🥴 kendi başına durduğu zamanlarda iş yapmaya çalıştığım için kitap/kart olayını deneyemiyorum. daha çok oyuncak veriyorum eline.

bir de mutlaka dışarı çıkmaya çalışıyorum yoksa evde zaman geçmiyor 🤣

Çok ilgileniyorlar mi sanki canım. İki gün önce doktora götürdüm. Boyun egriligi var bir tarafa çok meyilli dedim. Diğer tarafına yatır dedi çocuğun suratına bile bakmadı.🤔 mecbur başka doktora gidecez. Look Up Look Up burnunu temzilediginde yoğun bur akıntı oluyor mu ?
Yoğun bir akıntısı yok ama hiç tam temizleyemedik ki. Babyvac almıştım, geldi, bu hafta onu deniycem

Benimki 3 ayin başına doğru oturmak istemeye başlamıştı zaten. Kafasını öne getirip kendini ittirerek kalkmaya çalışıyordu. Ben de önce saniyelerle sonra dakikaya gecerek oturttum. Simdi destekli uzun uzun oturuyor.
Doktoru da te o zaman 10-15 dk ya kadar sorun yok demişti.
Simdi oturma minderi alicam. Çok işe yarar gibi duruyorlar.
ben plastik sandalyeden aldım. şimdilik durmuyor ama işe yarar gibi 🙈

şu her kıyafetin kendine özel kalıpta olması çok can sıkıcı değil mi 🥴 e bebekte 9 aylık alıyorum başka bir sitede 9-12 aylık istedim resmen iki katı geldi.

şu her kıyafetin kendine özel kalıpta olması çok can sıkıcı değil mi 🥴 e bebekte 9 aylık alıyorum başka bir sitede 9-12 aylık istedim resmen iki katı geldi.
Evet. Bizde iki tulum var iki farklı markadan. 6 aylık olan, 9-12 aylık olandan büyük :))

Iki uyku arası aşağı-yukarı belli oluyor, mesela şuan kızımda 10 da uyandıysa, 11 buçuk 12 civarı uyku sinyalleri veriyor yani gereksiz ağlıyor uyutuyorum, 45 50 dk ortalama uyuyor, uyandığında yine 1 buçuk 2 saat sonra uyutuyorum. Ilerleyen aylarda iki uyku arası biraz daha açılıyor, 3 saat uyanık kalıyor, daha sonra 4 saat 5 saat derken yaş ilerledikçe 3 veya 4 yaşına kadar günde 1 defa öğlen uykusuna kadar düşüyor. 3 4 yaştan sonra sabah çok erken kalkmadıysa gün boyu uyumuyor, akşam uykusu gelince uyuyor. Oglum şuan 7 yaşında, okula gittiği için 22 de hadi oğlum yatma saati diyorum gidip yatıyor. Kızım 4 aylık oldu şu ana kadar aynı düzen gidiyorum. Bana ne yapmam gerektiğini çocuk anlatıyor zaten beden diliyle. Yanı şuan en geç 2 saat boşluk bırakabiliyor, zaman içinde 2 saatte uyumak istemezse haa artık bi tık büyümüşüz deyip 2 buçuk 3 saat aralığa çıkarıyorum. Çocuğa göre evet bi düzen oluşturulmalı güzel bisey, benim karşı olduğum, çocuğu yatağa bi başına bırakıp çıkıyorlar aglata aglata kendi başına uyumayı öğretiyorlar ya o durum işte, ona dayanamiyorum
Bende ağlata ağlata uyutulmasına karşıyım
Arkadaşlar dr unuza oturtmayla ilgili soru soran oldumu, oturtmaya başladınız mı, ben youtube dan çocuk dr unu dinledim şimdi, ek gıda ve oturmasiyla ilgili, ek gıdaya başlaması için 4 soruya mutlaka evet denmesi gerekiyormus
1. Doğduğu kilonun 2 katin a çıktımı
2. Kafasını dik tutabiliyormu
3. Yemekleri tanıyordu, siz yemek yerken ağzını açıp istiyor mu
4. Desteksiz oturabiliyor mu
Bu 4 sorunun birine bile hayır dediysen 6 aylık bile olsa ek gıda ya uygun değil diyor, 6 aylıkken desteksiz oturabilmesi ıçinde 3 aylıkken destekli oturtmaya başlamak alıştırmak gerekliymiş, benim kız 4 ay i bitirdi daha hiç oturmadım, gerçi 1 bucuk aydır bandaj takıyordu zaten oturtamazdimda, ben 5 6 aylık olmasın o bekliyordum, şaşırdım açıkçası, siz ne diyorsunuz
1,2-evet,3,4-hayır.Osman Gönülalı dinliyorum ben de.Son 1 haftadır destekli oturtuyorum.Katı gida için de 6.ayı doldurmasını bekleyeceğim

kızlar telefonumu temizlerken şöyle bir ekran görüntüsüne rastladım. farkında olmadan böyle yapmaya çalışmışım ve işe de yaramış gibi. bizim tek sorunumuz geç yatması o da genetik olabilir ben de hep gece uyanık kalmayı severim 🥴 bu durumu düzeltmeye çalışacağım tabi
belki sizde de işe yarar
Eki Görüntüle 3309623
Tracy Hogg yöntemi bu.Ben bir defa yazmıştım bunu,bende kitabı da var.Biz bu rutinle gidiyoruz.Benim oğlum da gece uykusuna geç geçiyor,dün 6ya 20 dk kala uyanmıştı,saat 10da anca yatdı,amma uyutmak çok zamanımı almadı.Gece uykusu için rutin yapmıyormuşum onu farkettim.Besledim,bir az dik tutdum,ışığı kapatıp gece lambasını yaktım ve yatağına koydum.

çok iyi yapıyorsun 😍😍
dönmeyi öğrenene kadar sabah kalkınca oyun halısına koyuyordum oradan sarkan oyuncaklarla oynuyordu biraz. şimdi hemen dönüyor ve hareket edemediği için yüzüstü durmak istemiyor bağırıyor.
bugün çoğunlukla anakucağına koydum mutfağa yanımda götürdüm falan. değiştirerek oyuncaklarını veriyorum. top, hışırtılı bi oyuncak, çıngıraklı bi tane. amigurumi bi zürafa. sırayla deniyorum bunları yeni uyandıysa 5er dk oyalıyor sonra ağlıyor zaten kucağa geçiyoruz 🥴 kucakta da benim oturmama izin veriyorsa yine oyuncaklarını gösterip sallıyorum. durmuyorsa zaten hep geziyoruz evin içinde
ben her gün kitap okuyordum ama artık sıkılıyor. gerçi benim de enerjim kalmıyor🥴 kendi başına durduğu zamanlarda iş yapmaya çalıştığım için kitap/kart olayını deneyemiyorum. daha çok oyuncak veriyorum eline.

bir de mutlaka dışarı çıkmaya çalışıyorum yoksa evde zaman geçmiyor 🤣
Anakucagini sevmiyor.oradaki oyuncaklarla canı isterse oynuyor. Agzina sigdiramayinca kıyameti kopariyor..butun gun kucakta gezmek istiyor. Kanguru alacağım belki daha rahat ederim . Sen aldın mı kanguru

Back
X