- 30 Mart 2020
- 7.896
- 15.754
- 248
Bosver anneni ne demek yahu anlıyorum torun seviyorlar ama yaptıkları çoğu şey çok yanlış ve cahilce ama onlara göre de biz çok cahil bilgisisiz bebeği heder ederiz onların dediklerine göre hareket etmeliyizKaynanamlar geldi köyden girişteler o kadar yakın normalde kaynanam antalyada yaşıyo halası var eşimin onun yanındalar şuan 1 hafta sonra gittik çağırmadım etmedim ve doğumdan sonra kesinlikle istemediğimi biliyolar gelip bebekleri görüp dahada gelmezler eşime söyledim şimdiden istemediğimi bana yapılıvak işin varmı diye sordu yok annemlerr yaptı dedim çıktım 65 yaş üstü diri bi kadın değil zaten tek duam hamileliğim boyunca Allahım muhtaç etmesin oldu inşallah gerek kalmaz çok düşünüyodum ama eşime güveniyorum ben o duruma sokmaz beni inşallah
Gittiğimizde şöyle bişey oldu kızım başka odadaydı kp sonradan geldi odaya gitti gel seni öpüyüm dedi oda annem öpülmek yasak diyo dedi boşver anneni dedi ve eşim de duydu bunu yüzüne karşı öpme dediğim halde yapıyo utanmaz adam.
Bu doğumumda babam yanımda olmucak o gereksiz adamın varlığını Bile istemiyorum gereksiz olduğu için zoruma gidiyo cinlerim tepeme gelir kimse kucağında resim çekilmicek diye tembihledim annemi o adamada verilmesin öperse yemin ettim hastaneyi ayağa kaldırıcamgülüyorum ama yazarken bile kan beynime geldi
Madem geçti süs bitkisi gibi oturdu bi zahmet siz çalışırken iki kap yemek ya da kısır yapsaydı yumurta afedersin totosuun ağzına gelince mi yapar yeriz demeye başladı insan o yorgunluk ile yapar mı madem çok biliyor yapıp hadi gelin hazır deseydi anca laf anca laf ay sinir oluyorum böyle insanlara. Çok net eminim kaynanam ile aynı şehirde yaşasak böyle esim ile huzurum asla olmazdı çünkü çenesi durmaz rahat vermsz sürekli gelmek ister aynı senin kaynana gibi kadın resmen ses etmeyeyim aylarca kalırYa bende şimdiden şey düşünmeye başladım kendi kendime dedim ki yani bu şimdiden böyle çocuk doğduğunda sütün yaramıyo galiba, doymuyo bu cocuk, ağlıyor bu mama verelim, sütün az, öyle yatma, çocuğu şöyle tut, kucağa alıştırma bilmem ne yani bir sürü basıma bela. Allahtan ben gelir kalırım vs demedi çok şükür yüce mevlam. Gelir kalırda en fazla bir hafta. O da annem var diye. Bir de şey var kendisinde kayınbabamla pek anlaşamıyorlar evden durmadan kendini bi yere atmaya çalışıyor. Daha geçen eltime gitti. Eltimde arabayla bir bucuk saat uzaklıkta oturuyor. Bi gitti dört gün kaldı beşinci gün eltim kovalar gibi göndermiş ve durmadan böyle 10-15 günde bir cocukları özledim (eltimin iki cocugu var) deyip gitmek kalmak istiyor, onlar gelsin istiyor. Orada dört gün mü ne kaldı oradan gelir gelmez eve gitmeden ablasına gidip orada kalmış yetmedi bizi arıyo annemle işte benide çağırmadınız bilmem ne gel dedim bende bi de burada kaldı gitti şimdi evine. 10 gün sonra gene kendine gezecek kapı arayacak. Hayır gelsin tamam ama insan biraz çenesini tutar ya bu beni ilgilendiriyor mu der. Bir de bizi arıyor diyor ki “işte bana hiç seslenmediniz beni çağırmadınız da temizlik mi yapcanız bugün gelip yardım edeyim” ayağına yatıyor. Bende dedim temizlik yapmıyoruz temizliğe kadın gelecek sadece bebeğin kıyafetlerini yıkayıp çanta hazırlayacağız dedim. Anlamıyor hala ısrarla bende yardım edeyim temizlik mi diyor. Hayır yardım etse bi degeçen sene bu eve taşındığımda geldi temizlik yapmaya ev yerleştirmeye (güya) oturmaktan baska bisey yapmadı. Eve inşaat temizliği yapmışız, yerleştirmişiz doğal olarak yemek yapacak hal yok yani dışarıdan söyleyelim dedik. Bi kabardı bi kabardı gerek yok be kısır yapar yeriz karın doyurmak değil mi yaparız bisey demeye başladı anlamıyor da. Oğlunun parası gitmesin diye yapıyor ama bende çalışan insanım ayrıca çalışmasam bile kocamın parası benim paramdır yani söyledik dışarıdan yedik. Çok doluyum kızlar çok delirtiyor beni.
37+0 güncellemesi, 13/8 tansiyon, ense ağrısı ve tabi ki her zaman yaşadığım anksiyete.
Evet yüz kişiden 2 sinde falan görülür dedi doktorum ama maşallah kasım grubu istatistik değiştirdiHooops gözün aydın Çok sevindim sağlıkla kavuşmanıza. Aynı haftalardayız. Darısı önce LadybirdDA nın, pazartesi de bizim başımıza
yildizsavascisi , doğumu başlatan hareketler neler tam olarak? Ben doktor pazartesiye gün verince son bir gazla cam silmiştim geçen gün, bugün tarih kesinleşince de yer sildim. İnşallah yanlışlıkla normal doğum bekleyenlerin 40. Haftada yaptığı şeyleri yapmamışımdır
(Çanta hala hazır değil bu arada)
Ya ne oluyor böyle hepimiz patır patır dökülüyoruz tansiyondan. Doktorumun dediğine göre o kadar yaygın bir şey de değilmiş. Artık yavruların vakitlice gelmesini geçtim, umarım kararlaştırılan tarihleri görürüz
Bunlar bi değişik anam vallahaMadem geçti süs bitkisi gibi oturdu bi zahmet siz çalışırken iki kap yemek ya da kısır yapsaydı yumurta afedersin totosuun ağzına gelince mi yapar yeriz demeye başladı insan o yorgunluk ile yapar mı madem çok biliyor yapıp hadi gelin hazır deseydi anca laf anca laf ay sinir oluyorum böyle insanlara. Çok net eminim kaynanam ile aynı şehirde yaşasak böyle esim ile huzurum asla olmazdı çünkü çenesi durmaz rahat vermsz sürekli gelmek ister aynı senin kaynana gibi kadın resmen ses etmeyeyim aylarca kalır
Ahahah hepsi aynı demek ki kaynanam a öpmek yok dedim copcop diye ellerini öpmedi adeta yaladı salya şeklinde o an şok geçirdim anne ne yapıyorsun dedim yüzünden opmedim dedi eeeee elini ağzına götürüyor bu çocuk dedim ayyy cinnet geçirmeli bi de biz böyle yaptıkça bize alaycı bakışları yok mu bi gün beni kenara çekti denk getirdi bak sen çok pimpiriklisin bebeğin başına bi sey gelecek dedi çok takıntılı olmamaliymisim vallahi ben böyleyim elimde değil dedim geçtim güya beni uyardı hay Allah im . Öpme dedikçe ensesini yüzüne gömüp çocuğu resmen burun deliklerinden çekmeye çalışır gibi koklamaya başladı yani o kadar temas ettikten sonra ha opmussun off offf yine doğum yine zor günler bekliyor hepimizi benim işim çok zor çünkü hem kızım var hem bebeğim olacak hangi birini koruyacağım kollayacagim bilmiyorum geçip uyusam dinlensem kızıma yesin diye bi şeyler verir falan güvenmiyorumOf Allah'ım resmen cinnet geçirmelik olay ne demek boşver annenio çocuk senden bir hastalık kaparsa senin 2 saniyelik öpme zevkin için değecek mi yani ? Benim de en çok düşündüğüm şey bu öpme olayı ben asla bunu anlatamıyorum ya kafaları basmıyor yemin ederim. Kayınvalide bi doğsun opcem koklycam diyor annecim bak öpmek olmaz böyle böyle yasak diye anlatıyorum hmm tamam o zaman yanağından değil de elinden öperim diyor vallahi sinirden gülme tutuyor o an içimden "ulan cahil karı elinden opmekle yuzunden öpmek aynı şey " diyorum ama keşke bunu sesli de soyleyebilsem hayir tek sıkıntı kv degil ki benim öpöz babam da öyle asla laftan anlamıyor yeğenim Premature doğdu kuvözden çıktı eve geldi babam öpmeye yeltenirken bir bağırmışım anlatamam sonra o kadar bağırdigim için ben de özür diledim babacim senin agzindaki bakterilerle o çocuk daha tanismadi yapma dedim ama gelinimiz birşey diyemez babamı annemi çok sever saygısızlık etmişim gibi olur ben diyemem der sen merak etme ben derim diyorum abim ve ben bir şekilde uyariyoruz birinin demesi lazım çünkü. Şimdi de kendimi onun yerine koyuyorum keşke benim de bir görümcem olsaydı da benim gibi anne babasına tembih etseydi diyorum
Evet yüz kişiden 2 sinde falan görülür dedi doktorum ama maşallah kasım grubu istatistik değiştirdiçantanı hazırlamak için acele etme ya
Haftan da güzel canım, yere çömelip yer silme yer gırgır yapma sen yerde çömelip dururken eşin ellerinden tutup seni o şekilde yürütür meridven inip çıkma hergun tek sayıda hurma yeme ahududu çayı her gün sıcak duş gibi gibiHooops gözün aydın Çok sevindim sağlıkla kavuşmanıza. Aynı haftalardayız. Darısı önce LadybirdDA nın, pazartesi de bizim başımıza
yildizsavascisi , doğumu başlatan hareketler neler tam olarak? Ben doktor pazartesiye gün verince son bir gazla cam silmiştim geçen gün, bugün tarih kesinleşince de yer sildim. İnşallah yanlışlıkla normal doğum bekleyenlerin 40. Haftada yaptığı şeyleri yapmamışımdır
(Çanta hala hazır değil bu arada)
Ya ne oluyor böyle hepimiz patır patır dökülüyoruz tansiyondan. Doktorumun dediğine göre o kadar yaygın bir şey de değilmiş. Artık yavruların vakitlice gelmesini geçtim, umarım kararlaştırılan tarihleri görürüz
Ay sen çop çöp deyince aklıma geldi midem kalktı bende yasak öpmek demişdim kızımı yanagından öperken agzının içine alıp öpüyordu kayınvalidem salya sı yanagında sinirden delleniyordum birde agız kokuları sınıyor minicik bebeğe eşime diyordum sinirden koca kadını dövecem diyeAhahah hepsi aynı demek ki kaynanam a öpmek yok dedim copcop diye ellerini öpmedi adeta yaladı salya şeklinde o an şok geçirdim anne ne yapıyorsun dedim yüzünden opmedim dedi eeeee elini ağzına götürüyor bu çocuk dedim ayyy cinnet geçirmeli bi de biz böyle yaptıkça bize alaycı bakışları yok mu bi gün beni kenara çekti denk getirdi bak sen çok pimpiriklisin bebeğin başına bi sey gelecek dedi çok takıntılı olmamaliymisim vallahi ben böyleyim elimde değil dedim geçtim güya beni uyardı hay Allah im . Öpme dedikçe ensesini yüzüne gömüp çocuğu resmen burun deliklerinden çekmeye çalışır gibi koklamaya başladı yani o kadar temas ettikten sonra ha opmussun off offf yine doğum yine zor günler bekliyor hepimizi benim işim çok zor çünkü hem kızım var hem bebeğim olacak hangi birini koruyacağım kollayacagim bilmiyorum geçip uyusam dinlensem kızıma yesin diye bi şeyler verir falan güvenmiyorum
Ayyy gözünüz aydın yaa çok sevindim, çok şükürKızlarrrçok şükür biz iyiyiz bebeğimde iyi küvöze girmedik emmesi gayet başarılı 2450 gr doğdu minnoşmuş gerçekten çokta güzel bu kadar güzel bi kız doğurabildiğime inanamıyorum bende spinal oldum iyiydi korkucak bişey yokmuş tavsiye ediyorum ağrı olmaması çok büyük bir lüks emzirmesi çok rahat oluyor hepinize dua ettim kolay doğumlarınız olsun diye Geç yazdım haber edemedim hemen kızmayın kızlar sürekli emme modundayız emmesede kucağımdan inince ağlıyor bırakamadım hepinize güzel dua ve dilekleriniz için teşekkür ederim cqnım kızlar
Biz sıramızı savdık sıra sizlerde inşallah en sağlıklısından
Allah sağlıkla yavruna kavuşmayı nasip etsinTansiyon düşüşe geçti ama son Nts yi iyi görmedi sancı çıkmış. Eve yollasam risk dedi. Yatış verdi. Açlık süresi geçince alacak bu gecehayırlısı diyorum ama apar topar olmasını iatmezdim
Ay yanlışlıkla doğurmam umarım, asansör de hiç sevmediğim için evde hastanede vb hep merdiven kullanıyorum ama neyse ki eşimle el ele ördek yürüyüşü yapmamı gerektirecek bir durum olmadıHaftan da güzel canım, yere çömelip yer silme yer gırgır yapma sen yerde çömelip dururken eşin ellerinden tutup seni o şekilde yürütür meridven inip çıkma hergun tek sayıda hurma yeme ahududu çayı her gün sıcak duş gibi gibi
Maşallah canım Allah saglıkla büyütmeyi nasip etsin kilosu da güzel bende bu kadar kiloda ancak doguracagım sanırım ☺ küveze girmemeside çok güzel mis kokulu evladın ile mutlu yaşamınız olsunKızlarrrçok şükür biz iyiyiz bebeğimde iyi küvöze girmedik emmesi gayet başarılı 2450 gr doğdu minnoşmuş gerçekten çokta güzel bu kadar güzel bi kız doğurabildiğime inanamıyorum bende spinal oldum iyiydi korkucak bişey yokmuş tavsiye ediyorum ağrı olmaması çok büyük bir lüks emzirmesi çok rahat oluyor hepinize dua ettim kolay doğumlarınız olsun diye Geç yazdım haber edemedim hemen kızmayın kızlar sürekli emme modundayız emmesede kucağımdan inince ağlıyor bırakamadım hepinize güzel dua ve dilekleriniz için teşekkür ederim cqnım kızlar
Yok o süreç bir hafta falan sürüyorAyyy gözünüz aydın yaa çok sevindim, çok şükürher sağlıklı doğum haberinde ağzım kulaklarımda oluyor benimki de doğsada sevsek artık yaaa, ayrıca bana kızmayın ama kucağımdan inince ağlaması çok hoşuma giderdi
Hahaahaha görmemişin bebeği olmuş bkz:benYok o süreç bir hafta falan sürüyorSonra eh yeter gari deyiveriyorsun
Gözün aydın olsun. Darısı başıma inşallah. 2saar kaldıKızlarrrçok şükür biz iyiyiz bebeğimde iyi küvöze girmedik emmesi gayet başarılı 2450 gr doğdu minnoşmuş gerçekten çokta güzel bu kadar güzel bi kız doğurabildiğime inanamıyorum bende spinal oldum iyiydi korkucak bişey yokmuş tavsiye ediyorum ağrı olmaması çok büyük bir lüks emzirmesi çok rahat oluyor hepinize dua ettim kolay doğumlarınız olsun diye Geç yazdım haber edemedim hemen kızmayın kızlar sürekli emme modundayız emmesede kucağımdan inince ağlıyor bırakamadım hepinize güzel dua ve dilekleriniz için teşekkür ederim cqnım kızlar
Senide bekliyoruz güzel haberlerini beklemedeyizGözün aydın olsun. Darısı başıma inşallah. 2saar kaldı
Güzel haberlerle gel :) darısı başımızaGözün aydın olsun. Darısı başıma inşallah. 2saar kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?