Lutfen boyle seyler dusunup kendini uzme. Benim ilk bebegim normal diye konusmustuk. Ama sezeryan olmak zorunda kaldim. Korkmustum senin gibi. Evet ilk gece zor gecti ama ikinci gun ayaktaydim. Ikinci sezeryan zor olur derler daha kolay oldu. Simdi ucuncuyu olacagim. Aci icinde ele gune muhtac olmuyorsun emin ol. Evet kotu atlatanlar da vardir ama normal dogumu da kotu atlatanlar var oyle dusun. Benim de bi arkadasimin ilki normal ikinci sezeryan. Niye ilkinde de sezeryan olmadiysam diyor dusun boyle hikayeler de var.
Bende böyle düşünüyorum Spring05yildizsavascisi
lütfen üzmeyin kendinizi daha fazla, ilk gece biraz zorlu evet ama yürüdükten sonra bende hiç oturmadım 2. Ve 3. Gün tüm işimi yapıyor haldeydim doktorun verdiği ağrı kesiciyi bile kullanmama gerek kalmadı eve çıktıktan sonra. Herkesin hikayesi farklı şuan her şeyimi kendim yapıyorum dikiş yeri evet hala açıyor ama hiç abartılacak kadar değil
Sancin gece çok düzenli aralıklarla geliyordu ben baya umutluydum sonradan sancin neden kesildi acaba . O şekilde düzenli sancı devam etse açılman çok hızlı olurdu aslında.
Dün gece 2saat kadar sonra tekrar denedim pompayı. Sol göğsüm hafif nemlenmiş.pompa ıslanmış. Akacak kadar değildi. Sonradan farkettim. Ama renksiz, su gibiydi. Biraz daha uğraşsam olacak gibi ama oturamıyorum ki. Herşey birbirini kilitliyor bende
Geriden geliyorum anca yazabiliyorum çok geçmiş olsun sağlıkla kavuşun inşallah 3. Günü düzene giriyor süt olayı hiç stres yapmadan sabırla sağmaya çalışın. Doktorum takviye verdi bana sütüme faydası oldu bestlak damla ile birlikte kullanıyorum bi bakın isterseniz lacmix kapsüle
Şimdi ilk doğum olduğu için açılma süreci biraz yavaş ilerleyebiliyor sancın artsa veya suyun gelse süreç hızlanır. Çünkü burada da bir arkadaş vardı 3 cm açıklıkla baya beklemişti bende 3.çocuğumda 3 cm açıklıkla 3hafta bekledim ama benim hiç sancım yoktu doktor açıklığı da önceki doğumlardan kaynaklı olduğunu söylemişti. Bence sen doktorunun yönlendirmesiyle hareket et. ☺
Bende doğumda görücem ama çocukları karışmazda işte yok yok hakkı olmasın çocuklarımda onun ya ameliyat acısını düşünmem onu düşünürüm baban gelmesin doğuma dedim oda nasıl diyim öyle bişey dedi bende babam olmucak benim zaten onu görmek istemiyorum ameliyata girerken beklemesin başımızda eşimde sonra gelir o zaman dedi umarım ayarlar gelirse sonra gelsin ameliyata girerken görüp çinlerim tepeme gelmesin bu düşünceler beni daha çok korkutuyo nedense
Bnm hiç öyle düşüncelerim yok, kaynanamın umrunda degıl, öyle hevesi de yok geleyım edeyim diye, gelmesin zaten hiç böyle daha rahatım kayınpeder de kendı dunyasında, bir elinde cımbız bir elınde ayna umrunda degıl dunya o derece o taraftan kafam rahat yani
Ay cidden her kafadan ses olunca da çekılmez aslnda, düşününce halasının orda ne işi var yani hakverdim
Göztepe şehir hastanesi mi? İyi etmişsin ya yatmakla, evde bir şey olsa daha kötü olacaktı, bir şey olmasa bile her ağrıyı sancıyı kötüye yoğuracaktın. Doz artırımının işe yarayıp yaramadığı ne zaman belli olur acaba, umarım düşüşe geçer tez zamanda
Evet.. Cok sasrdm arayıp ısrar etmelerine.. Dozu su an artırmadılar, sordum yıne aynı oranda iç dedıler.. Sanrm yarın sabah safra asidi için kan istiolar onu vercem, sonrada hızlı sekılde ultrasonlara sokarlar.. Dün giriş yaparken öyle detaylı Bi inceleme yaptılar ki bebekte.. Yarım saat ultrasonla incelediler.. Umranıyede pztden cumaya Bi kere bile ultrasona almadılar.. Sadece nst cok asırı fark var yani.. İyiki kabul ettim, kız kardeşimde evde yoruluyodun, bosver dinlen dedi, ıkıncı unıve basvurmustum, notlarımı alıp, ona calısırım boş vakıtlerde yoksa sureklı uyku hali oluyo
Evet, yani daha doğrusu şuan herşey normali gösteriyor, doktorum da hiç sezeryandan bahsetmedi. Yarın ki kontrolde çatı muayenesi yaparsa net belli olur artık.
Bende böyle düşünüyorum Spring05yildizsavascisi
lütfen üzmeyin kendinizi daha fazla, ilk gece biraz zorlu evet ama yürüdükten sonra bende hiç oturmadım 2. Ve 3. Gün tüm işimi yapıyor haldeydim doktorun verdiği ağrı kesiciyi bile kullanmama gerek kalmadı eve çıktıktan sonra. Herkesin hikayesi farklı şuan her şeyimi kendim yapıyorum dikiş yeri evet hala açıyor ama hiç abartılacak kadar değil
Ya Spring05
ve yildizsavascisi
biraz da normal dogumunu konforunu bıldıklerı için sımdı sezeryane dönmek koyuyor onlara, haklılar aslında.. Bir de dogum sonrası bakım yatış ve ufak bebekleri var, ondan dolayı cok endıselıler, yıne haklılar.. Her bakımdan avantajlı normal, ama yani olmuyorsa da yapacak bişey yok.. Ama ben hep diyorum ümidinizi kesmeyin, son anda bile noolcagı belli olmaz.. Siz isteyin ben vereyim demiş mevlam, siz istemeye devam edin
Ya Spring05
ve yildizsavascisi
biraz da normal dogumunu konforunu bıldıklerı için sımdı sezeryane dönmek koyuyor onlara, haklılar aslında.. Bir de dogum sonrası bakım yatış ve ufak bebekleri var, ondan dolayı cok endıselıler, yıne haklılar.. Her bakımdan avantajlı normal, ama yani olmuyorsa da yapacak bişey yok.. Ama ben hep diyorum ümidinizi kesmeyin, son anda bile noolcagı belli olmaz.. Siz isteyin ben vereyim demiş mevlam, siz istemeye devam edin
Canın 10 gündür aynı senin durumundayım bu süreyi evde geçiriyorum
Ara ara lekelenmeler oluyor
Düzensiz sancılarım oluyor açılmam en son 2 cm şuan ne durumda bilmiyorum ama evde daha iyi hissediyorum kendimi bir acil durum olmadığı sürece hastaneye gitmeye gerek yok çünkü doğum zamanı değil diyorlar hep
Aynı duyguyu bende yaşıyorum, bir yandan normal çok istiyorum, bir yandan kafa aşağıda ama doğum kanalına inmemiş. Uzun süre beklersem riskler artar mı diye korkuyorum, değişik hislerdeyim..
Ya cesaret edip yaşıyıcaz, sen yarın doktorla tüm korkularımı konuşucam yaa o aydınlatsın beni. İki doğumun da riskleri ve zorlukları var. Sonuçta bir insan çıkacak vücudumuzdan ikiside kolay olmayacak
Kızlar doktorumu aradım açmıyor ulaşamadım şimdi benim haftam daha cok bebekte zaten 2200 gram haftamda 35+4. Haftam normal olsa beklicem ama daha küçük bu gelen nişansa ben napcam bilmiyorum
Tabi cnm, kolaylıkla geçiren de cok sezeryan.. Bende senın gibiydim işte.. Hastanede bile agrı kesici vermedıler bana.. Hiç ihtiyac duymadım.. Bende ayaktaydım ertesı gun aslnda ama hemen girişmedim herseye, Bı hafta uyudum yattm, süt sagdım.. Dikişlere bişey olmasın diye.. Sonra yatak ittim cektm cam sildim.. Oglum kuvozdeyken kendımı temızlıge verdım, sanrm üzüntümü gölgelemek için kendime terapi uyguladım farketmeden
Kızlar doktorumu aradım açmıyor ulaşamadım şimdi benim haftam daha cok bebekte zaten 2200 gram haftamda 35+4. Haftam normal olsa beklicem ama daha küçük bu gelen nişansa ben napcam bilmiyorum
Telaşlanma ya.. Bi sakin ol.. Bekle Bi nişansa bile ki, çat dıye anında gelmez bebek.. Doktorun dönmesini bekle Bi iki saat snra dönmezse tekrar ara bakalım.. Telaş yapma, inanki ölmek de kolay degıl bu dunyada doğmak da.. Çat diye anında olmuyo hiçbişey
Şimdi ilk doğum olduğu için açılma süreci biraz yavaş ilerleyebiliyor sancın artsa veya suyun gelse süreç hızlanır. Çünkü burada da bir arkadaş vardı 3 cm açıklıkla baya beklemişti bende 3.çocuğumda 3 cm açıklıkla 3hafta bekledim ama benim hiç sancım yoktu doktor açıklığı da önceki doğumlardan kaynaklı olduğunu söylemişti. Bence sen doktorunun yönlendirmesiyle hareket et. ☺