2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Canım Benim yakın arkadaşlarım daha gelmedi bana 40ı çıksın diye bekliyorlar. Ne yazıkki eltimler çat kapı geliyor kvden dolayı, ki okula giden çocuğu var, bebeği o yüzden kaç kere hastanelik oldu ama hasta olduğu halde bana geliyorlar çocuğu alıp emzirme ve ses bahanesiyle yatak odasına götürüyorum. Yanlarında ben de pek kalmıyorum.

slinge koyup annemlere gidiyorum. Yine slinge koyup market eczane gibi yerlere kısa süreli gidiyorum. Bana da iyi geliyor. Eğer seni rahatsız etmeyecek ortamsa gidebilirsin bence.

Çok zor bir soru.
Biz de çok ziyaretçi almadık. İstanbulda yakın arkadaş çevrem dışında bir akrabam yok zaten. Azıcık şanslıyım bu konuda. Burada annemin bir arkadaşı yaşıyor geçen hafta bebeği ziyaret etmek istediğini söyledi. Kıramadım çünkü kendisini pek severim, İstanbula üniversite için taşındığım ilk sene yurtta kalıyordum ve vize haftalarında ders çalışamadığım için çok zorlanırdım. Bana kapısını açardı günlerce kalırdım ve asla kendi kızlarından ayırmazdı. Böyle olunca haliye gel tabiki dedim. Marmaray kullanarak geldi. Ellerini yıkamadan bir anlık boş bırakmayla bebeği pat diye kucakladı. Hayır cahil bir kadın da asla değildir ama anlık unutuldu. İçim gitti ama yapacak bir şey de yoktu.
Şimdi gruptan da hastalık haberlerini aldıkça iyice tedirgin oldum. Yine gelip görmek isteyenler var çünkü ve böyle şeyler olabiliyor.
Bir yanım o kadar sakınmak istemiyor. Bağışıklığı da böyle böyle güçlenecek ama gözümden bile koruduğum bebeğimin hasta olmasına da dayanamam.
Soruna yanıt veremedim. Aynı ikilemlere sahibiz. Ben de diğer arkadaşlarım fikirlerine göre karar vereceğim

Sofraya bal koyma canım kaldır mümkünse ordadan konuşamıcağın için bilmez falan bala batırır Allah korusun,

Sofraya bal koyma canım kaldır mümkünse ordadan konuşamıcağın için bilmez falan bala batırır Allah korusun,
Sofrayı o hazırlıyor ama tabaktaki bitince bir daha koymam, nerde olduğunu bilmiyor ki zaten bugünden sonra 1 sn bile yalnız bırakamam bebekle

Benim ikizlerim oldu biliyosun çok küçükler küvöze girmediler ama dr uyardı misafir konusunda, ve 10 12 kişi fazlaca değilmi ben kabul etmiyorum eşimin teyzesi gelmek istiyomuş önemsemiyorum, kendi anneannem ve teyzelerim de halamlar geldi ve uyardım doktor böyle söyledi diye onunda çocukları falan kaldı istiyolarmış en az 1 ay daha böyle devam eder sanırım
Annem hafta sonu grip gibiydi üşütmüş sanırım ama düzelmiş sesinde falan bişey yok normal hasta olsa yatak döşeklik olurdu o değil demekki ama gelme sen diyip duruyorum

Cocuk parası iki ödeme oluyor kızlar.
Biri eşinize biri size yatıyor. Birisi sgk da yapılıyor birisi aile ve sosyal güvenlik kurumundan yapılıyor. Sizin gitmenize gerek yok eşiniz kimlik için gittiğinde halledebilir. İkisini de yaklaşık 1 aya ptt den kendi ve eşinizin kimliği ile gidip alabiliyorsunuz .

Bu arada eşimin abisi eltim ve diğer abisi gil istanbula geliyolardı bi saatliğine uğradılar çekiniyolardı eşime sormuşlar mikrop kaparmı diye çekindiklerini anldım çağır görsünler bidaha ne zaman görücekler dedim antalyadalar ayıp olurdu odada 10 dk tuttum kimse kucağına almadı,
Anneannem teyzelerim gelmedi tabi gelmiş gibi yazmışım bide abimler geldi o kadar gelenlerin yanında 5 dk tutup yatak odasına aldım hep yakınlar diye böyle oldu diğer teyzeler falan dursun yani şuan ağırlıcak gücümd yok zaten
Sende kucaklarına almalarına izin vermezsin istiyosan sonra diğer odaya alırsn olmadı aklıma bu geldi

Kızlar aranızda nurse harveys kullananlar vardı. Doktorunuz günde kaç defa kaç damla kullanmanızı önerdi? Biz ebemiz tavsiye etti ama ne kadar kullanmamız gerektiğini söylemedi.Eczacı da yazmamış.

Kızlar aranızda nurse harveys kullananlar vardı. Doktorunuz günde kaç defa kaç damla kullanmanızı önerdi? Biz ebemiz tavsiye etti ama ne kadar kullanmamız gerektiğini söylemedi.Eczacı da yazmamış.
5 kere 4 damla dedi doktorumuz.

Doğum parası eşime 560 yatmış 2. Cocuk farklıdır tabi. Diğerini daha yapmadım sgk ya gıdıp dogum raporuyla basvurmam lazım.
Kızımda hatıra kalsın dıye kupe almıstım bunda küpe gelırmı bılmem ama yine hatırası için oyle bısı alacagım.

Sling i bağlaması çözmesi zor mu yoksa cok pratik yapılan bir şey mi ?
Alışınca pratik bence. Annem ilk gördüğünde bu ne böyle, çocuğu sıkıyorsun bunla uğraşılmaz diyordu. Şimdi ise bebek arabasını boşver bu çok pratik bağla gel bize modunda

Şimdi idaremle konuştum bende. Bizde bir sgk yardımı varmış, bir de sınıf öğretmeni olduğum için İlksan yardımı. Kapsis üzerinden de aile bildirimi yapacakmışım maaşa yansıması için. Tugce eşin de memursa maaşta babaya yansıyormuş, öyle dediler.

Ben de şimdi sordum idareme canım, emekli sandığından faydalanması için bir şey yapmama gerek yokmuş, 18 yaş altı direkt yansıyormuş. Sgk doğum yardımı var dedi, ilk çocuk için 300 lira olan. Bir de maaşa yansıyacakmış, Kapsis üzerinden çocuğu üzerime aldığımda.

Kızlar bebeklerin tırnaklarını hangi törpüyle törpülüyorsunuz. Ben kesmiştim doktor uyardı ya eczacıya sitede eczacı var ona yazdım bebek törpüsü istediğimi bana bunu hazırlamış. Bu da metal değil mi tetanoz riski bunda da olmaz mı eğer olacaksa kesiyim baya uzadı çocuğun tırnakları

Eklentiler

• IMG_1027.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 36
Bu arada mucize gibi ama ben bugün ayakta yamunayı çok rahat taktım normalde ilk iki kopma ayakta gerisi yatarak oluyordu gerçekten işe yarıyor ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…