- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.189
- 88
Canım Benim yakın arkadaşlarım daha gelmedi bana 40ı çıksın diye bekliyorlar. Ne yazıkki eltimler çat kapı geliyor kvden dolayı, ki okula giden çocuğu var, bebeği o yüzden kaç kere hastanelik oldu ama hasta olduğu halde bana geliyorlarKızlar ben de bir akıl istiyorum. Eve ziyaretçi kabul etmiyoruz biz (normalde evimize giren çıkan yakın çevre hariç) ama artık birtakım akrabalar bebeği görmek istiyor. Bizim evde de değil tarafsız bir ortamda toplamda 10-12 kadar yetişkin olacağız, birkaç saat çay kahve ortamı olacak ama ben kararsız kaldım. Kırmak isteyeceğim türden densiz insanlar değil bunlar (çok şükür). Ayrıca daralırsam memesi gelmiş yavrumun diye bebğimle içeri odalara kaçabileceğim bir ortam olacak, o açıdan hemen hayır diye kestirip atmadım. Ama emin de olamadım. 40 günlük olacak o tarihte. 1 haftalık küvez geçmişi var. 16. Gün 4.200 kg idi, doktorun dediğine göre normal çocuklara (küvezde kalmamış çocuklara yani) kıyasla ekstradan bir riski vs yok, doğumdan beri ara ara olan hırıltısı tam geçmedi sadece. Fazla mı pimpiriklilik ediyorum acaba? He diyeyim, gitsin mi? Yoksa hayır mı desem?
Çok zor bir soru.Kızlar ben de bir akıl istiyorum. Eve ziyaretçi kabul etmiyoruz biz (normalde evimize giren çıkan yakın çevre hariç) ama artık birtakım akrabalar bebeği görmek istiyor. Bizim evde de değil tarafsız bir ortamda toplamda 10-12 kadar yetişkin olacağız, birkaç saat çay kahve ortamı olacak ama ben kararsız kaldım. Kırmak isteyeceğim türden densiz insanlar değil bunlar (çok şükür). Ayrıca daralırsam memesi gelmiş yavrumun diye bebğimle içeri odalara kaçabileceğim bir ortam olacak, o açıdan hemen hayır diye kestirip atmadım. Ama emin de olamadım. 40 günlük olacak o tarihte. 1 haftalık küvez geçmişi var. 16. Gün 4.200 kg idi, doktorun dediğine göre normal çocuklara (küvezde kalmamış çocuklara yani) kıyasla ekstradan bir riski vs yok, doğumdan beri ara ara olan hırıltısı tam geçmedi sadece. Fazla mı pimpiriklilik ediyorum acaba? He diyeyim, gitsin mi? Yoksa hayır mı desem?
Sofraya bal koyma canım kaldır mümkünse ordadan konuşamıcağın için bilmez falan bala batırır Allah korusun,Kızlar sizden akıl almak istiyorum. Ben kv ile çok samimi değilim, doğum yaptığımda 2-3 gün kaldı, sonra 2 hafta eltimdeydi. 2-3 gündür yine bende. Neyse benimki çok çocuğa bakabilen biri değil. Dün mutfağa yemek yapmak için girdim ilk defa, kızım da uyuyordu. Uyandıktan sonra kv 5 dk bile bakamadı, gel sen bak ben yaparım yemeği dedineyse birreysel bakamadığını anladığım için asla onunla tek bırakmıyorum. Bugün kahvaltı yaparken kızım yine ağladı, ellerim kirliydi yıkayıp hemen geliyorum dedim, yani max 2dk çocukla yalnız kaldı. Elinde emzik var, örtüye sürüyor emziği. ben de emzikle susturmaya çalışacak zannettim, sıcak sudan geçiririz beze sürme dedim. Çaydanlık yanımızdaydı, yok yok dedi ben yıkayıp geleyim. Neyse çocuğu aldım sustu zaten hemen, beze bir dokundum ki yapış yapış. Yüksek ihtimalle reçele falan bandırdı, ben gelince de apar topar silmeye çalıştı hani direkt görmediğim için sakın tatlı şeyler verme de diyemiyorum. Masa da bal falan da vardı, Allah korusun bala falan değdirir diye korkuyorum. Akşam eşime olayı anlatsam diyorum, kendisi uygun bir dille uyarsa daha iyi olur gibi. Siz ne dersiniz? Çok samimiyetimiz yok ve karakterlerimizi de çok bilmiyoruz. Hakkını yiyemem, bendeyken tüm yemekleri yapar mutfağı temizler eder ama bu durumda canımı sıktı
Sofrayı o hazırlıyor ama tabaktaki bitince bir daha koymam, nerde olduğunu bilmiyorSofraya bal koyma canım kaldır mümkünse ordadan konuşamıcağın için bilmez falan bala batırır Allah korusun,
Benim ikizlerim oldu biliyosun çok küçükler küvöze girmediler ama dr uyardı misafir konusunda, ve 10 12 kişi fazlaca değilmi ben kabul etmiyorum eşimin teyzesi gelmek istiyomuş önemsemiyorum, kendi anneannem ve teyzelerim de halamlar geldi ve uyardım doktor böyle söyledi diye onunda çocukları falan kaldı istiyolarmış en az 1 ay daha böyle devam eder sanırımKızlar ben de bir akıl istiyorum. Eve ziyaretçi kabul etmiyoruz biz (normalde evimize giren çıkan yakın çevre hariç) ama artık birtakım akrabalar bebeği görmek istiyor. Bizim evde de değil tarafsız bir ortamda toplamda 10-12 kadar yetişkin olacağız, birkaç saat çay kahve ortamı olacak ama ben kararsız kaldım. Kırmak isteyeceğim türden densiz insanlar değil bunlar (çok şükür). Ayrıca daralırsam memesi gelmiş yavrumun diye bebğimle içeri odalara kaçabileceğim bir ortam olacak, o açıdan hemen hayır diye kestirip atmadım. Ama emin de olamadım. 40 günlük olacak o tarihte. 1 haftalık küvez geçmişi var. 16. Gün 4.200 kg idi, doktorun dediğine göre normal çocuklara (küvezde kalmamış çocuklara yani) kıyasla ekstradan bir riski vs yok, doğumdan beri ara ara olan hırıltısı tam geçmedi sadece. Fazla mı pimpiriklilik ediyorum acaba? He diyeyim, gitsin mi? Yoksa hayır mı desem?
Biz biogaia kullanıyoruz diğer kızımda symbiosis kullanıyorhiç denk gelmedim 22 günlüğüz daha kullanabilir miyiz acaba bizde
Sling i bağlaması çözmesi zor mu yoksa cok pratik yapılan bir şey mi ?Canım sling almadıysan almanı öneririm. Ben tek olduğum zamanlarda slinge bağlıyorum, çamaşır asarken, kahvaltımı hazırlarken falan çok rahat oluyor. Hem o güvende hissediyor hem de ben işimi hallediyorum
Bizimde hızlı emmeye başladı hemen içip uyuyayım derdindeUyuyakaldığı için benim süremde hiç kısalma yok, hatta daha da uzadı. Mememe yapışık geziyoruz
Bu arada eşimin abisi eltim ve diğer abisi gil istanbula geliyolardı bi saatliğine uğradılar çekiniyolardı eşime sormuşlar mikrop kaparmı diye çekindiklerini anldım çağır görsünler bidaha ne zaman görücekler dedim antalyadalar ayıp olurdu odada 10 dk tuttum kimse kucağına almadı,Kızlar ben de bir akıl istiyorum. Eve ziyaretçi kabul etmiyoruz biz (normalde evimize giren çıkan yakın çevre hariç) ama artık birtakım akrabalar bebeği görmek istiyor. Bizim evde de değil tarafsız bir ortamda toplamda 10-12 kadar yetişkin olacağız, birkaç saat çay kahve ortamı olacak ama ben kararsız kaldım. Kırmak isteyeceğim türden densiz insanlar değil bunlar (çok şükür). Ayrıca daralırsam memesi gelmiş yavrumun diye bebğimle içeri odalara kaçabileceğim bir ortam olacak, o açıdan hemen hayır diye kestirip atmadım. Ama emin de olamadım. 40 günlük olacak o tarihte. 1 haftalık küvez geçmişi var. 16. Gün 4.200 kg idi, doktorun dediğine göre normal çocuklara (küvezde kalmamış çocuklara yani) kıyasla ekstradan bir riski vs yok, doğumdan beri ara ara olan hırıltısı tam geçmedi sadece. Fazla mı pimpiriklilik ediyorum acaba? He diyeyim, gitsin mi? Yoksa hayır mı desem?
5 kere 4 damla dedi doktorumuz.Kızlar aranızda nurse harveys kullananlar vardı. Doktorunuz günde kaç defa kaç damla kullanmanızı önerdi? Biz ebemiz tavsiye etti ama ne kadar kullanmamız gerektiğini söylemedi.Eczacı da yazmamış.
Alışınca pratik bence. Annem ilk gördüğünde bu ne böyle, çocuğu sıkıyorsun bunla uğraşılmaz diyordu. Şimdi ise bebek arabasını boşver bu çok pratik bağla gel bize modundaSling i bağlaması çözmesi zor mu yoksa cok pratik yapılan bir şey mi ?
Şimdi idaremle konuştum bende. Bizde bir sgk yardımı varmış, bir de sınıf öğretmeni olduğum için İlksan yardımı. Kapsis üzerinden de aile bildirimi yapacakmışım maaşa yansıması için.Cocuk parası iki ödeme oluyor kızlar.
Biri eşinize biri size yatıyor. Birisi sgk da yapılıyor birisi aile ve sosyal güvenlik kurumundan yapılıyor. Sizin gitmenize gerek yok eşiniz kimlik için gittiğinde halledebilir. İkisini de yaklaşık 1 aya ptt den kendi ve eşinizin kimliği ile gidip alabiliyorsunuz .
Ben de şimdi sordum idareme canım, emekli sandığından faydalanması için bir şey yapmama gerek yokmuş, 18 yaş altı direkt yansıyormuş. Sgk doğum yardımı var dedi, ilk çocuk için 300 lira olan. Bir de maaşa yansıyacakmış, Kapsis üzerinden çocuğu üzerime aldığımda.Sgk ya gidip dilekçe verdim ben, benim emekli sandığından faydalansın diye. 1 de kurumda matbu formlar var, aile yardımı için doldurulan. Onu yeniden doldurdum kızımı da yazdımçocuk yardımı var ama inan hiç hatırlamıyorum ne kadar olduğunu. Ben de daha uğraşmadım doğum yardımıyla acelesi yok.
Uyuyakalıyor benimki ya, yutmayı unutuyor sen düşün halimiBizimde hızlı emmeye başladı hemen içip uyuyayım derdinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?