2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
2 gündür huy değiştirdi resmen. Geceleri özellikle yarım saatten fazla uyumuyor dünden beri. Baya da gazı var anlaşılan. Birde emme de artış oldu yani daha çok emmek istiyor. Ama çok yoruldum ya aşırı uykum var şu an sırtım ağrıyor tam uyutmuştuk 15 dk sonra başladı yine yarın birde yola çıkcaz nasıl olacak bilemiyorum artık

Kızlar bebeğin atak haftasında olduğunu nasıl anlarız benim kız ne kucakta susuyor ne uyuyor kendini yırtıyor resmen
Ay aynı ya ortalığı ayağa kaldırıyor. Şimde emerken uyudu 15 dk sonra yine kalkacak. Derin uykuya geçemiyorum bende uyanacak şimdi zaten diye düşündüğüm için

S saskito merak ettim seni aralık annelerine baktım doğum yapmış görünüyosun gözün aydın sağlıkla büyüt inşallah nasılsınız bebekler iyidir inşallah
Yaa cok tesekkur ederim. Evet kontrole gitmistik. Bebekler 2 saat sonra dogmustu :)
Doktor bir kac risk gordu beklemeye gerek yok dedi. Bize de supriz oldu.
2 Gece solunum destegi aldilar. Toplam 3 gece gecti kuvezde. Sonra yanima odaya geldiler. 1 gece daha beraber kaldik. Hastane bebekleri cikarana kadar beni de taburcu etmedi. Bebekler yogun bakimdayken de cogunlukla 3 saatte bir gidip emzirdim. Durumlari masallah iyiydi hizlica da evimize gidebildik.
Eve gittikten sonra kaos oldu tabi. Cocuk doktoru 2 gunde bir gormek istedi hep. Kilo ve sarilik takibi icin. Cok sukur sarilik da olmadilar.
Beslenme de zorlandim tabi biraz. Kucuk olduklari icin hemen yorulup uyuyorlar. Ek olarak sagdigim sütü şırınga ile verdik 2 hafta boyunca. Simdi simdi kendileri doyuracak kadar emebilmeye basladilar. Sagma isi azaldi. Arada dolu hissedersem cekiyorum, yoksa atesleniyorum hemen.
3 kisi anca bakiyoruz, tek basima kalinca nasil bakacagim bilmiyorum. Biraz orada endisem var.

biriken Mesajlari okumam mumkun degil. Herkes iyidir umarim. Maalesef telefonu elime bile alamiyorum

Senle alakası yok bazen aç olmasa bile içiyolar

Sevindim iyi olmanıza 21 gün sonra tek kaldım birde büyük kızımda var bi şekilde oluyor merak etme

Doğduğundan beri öyle gıkı çıkmayan oğlum bugün sancılandı resmen akşam 10 dan beri uğraşıyoruz hala tam uyumuş değil emzik verdim artık aldı hemen bi kaka yaptı sonra alttan baya bi gaz çıkardı sonra bi kaka daha yaptı ama yok 1 saat oldu bunları yapalı hala uyumadı

Canım diyanetin fetva hattı var, oraya sor istersen. Ben de çocuklardan çıkacağını zannetmiyorum ama yine de sor sen

Son düzenleme:
Kızlar gaz damlası simp simplexden sonra kızım su gibi kaka yapıyor içinde tanecikli olurdu sarı. O da yok artık acaba üşüttü mü gaz damlasından mı

Aranızda bebeğinde inek sütü proteini alerjisi olan var mı kızlar süt ürünleri diyeti yapan.Bitmek bilmeyen gaz sancıları poponun tam ucunda pişiği deride kızarıklıklar sonra kakada kan parçası da görünce alerji doktoruna gittik böyle teşhis koydu.Uzun süre yavaş kilo alımı da vardı maalesef yine sayemde erken teşhis edildi. Dr her sorduğumda normal geçer diyordu o dönemde sadece mukuslu kaka vardı .Ne yiyip ne içiyorsunuz maalesef çoğu şey de yasak

Ablamın bebeğinde vardı maalesef ablam 1 yaşına kadar paketli gıda, süt ve süt ürünleri hiçbir şekilde tüketemedi. 1 yaşından sonra aşamalı şekilde başladı tüketmeye alerji devam edince 1 buçuk yaşına ertelediler . 1 buçuk yaşında tekrar aşamalı başladılar ve alerji geçmişti. Ablam sebze, tavuk, et, kıyma, yumurta falan tuketiyordu

Mama ve anne sütü birlikte giden anneler emzirdikten sonra kaç cc mama veriyorsunuz ilk hafta kilo alımı yavaş olduğu için doktoru 45 cc hatta doyana kadar ver diyordu ve rahatlıkla 60 cc içiyordu sütüm az olduğu için dün sağlık ocağında kilo alımı çok fazla mamayı tamamen kes dedi mümkün değil 30 cc ancak sütüm var diyorum kes sen dedi hemşire ne yapacağımı bilemedim pazartesi doktor kontrolü var aslında o daha iyi yönlendirir ben çok mu mama veriyorum sizce her beslenmeden sonra

Bana dana eti de yasak çapraz alerji riski varmış.Balık,tavuk,kuzu eti serbest

İkizler benimkiler uzun zaman sonra şimdi sağdım sütümü 10 da emirmiştim iki memeden 100 çıktı ikisine yetiyor sanırım banada mama ver dedi 2 kilo altıyla hastaneden çıktık kilo alsınlar toparlasınlar diye ben verme taraftarı değildim hep sütümü alsınlar emdikçe gelir diye çok az başlamıştım şuan yetiyor ama bi 15 gün sonra yetmeye bilir ikisinede sütüm
Gece uykusundan önce 60 cc mama veriyorum daha 5 gündür falan gün içinde 1 kere bazen 2 kere 30 cc veriyorum ama daha 3 kilo olmuşlardır benimkiler, kilo arttıkça daha fazla isteyebilirler
Dene canım emdikçede artar hepsini sağmıyor makina zaten sütün yetebilir yani mamayı 30 cc düşür istersen sık veriyosan süresini azaltabilirsin bebek emdikçe artar inşallah
Doktor daha iyi yönlendirir eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…