• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Kizlar su gaz sancilarima nolur biri bisey desin ben artik napcagimi sasirdim ne yesem gaz yapiyor ve uykudan uyaniyorum agrisi yuzunden cikartamiyorumda karnimin ici aciyor artik napacagimi sasirdim hayat kalitem dustu resmen ya gebelikten knce hic boyle problemlerim yoktu 2 aydir bitirdi artik beni 😢
Kuzum yemeklerine kimyon dök.

Eltin halt etmiş 😂 yok küvöz bilmem ne herkes fazla almak zorunda değil yapı meselesi bu. Ben ikiz gebe olmama rağmen anca hamile kaldığım kiloma gelebildim, kızımda da 8,5 kilo alabilmiştim. Eşinle sen nasılsın üç aşağı beş yukarı sizin gibi olur bebiş de.

Selam iki gebe gel sarılalım 🥰 nasıl şanslısın şimdiden lüzumsuz sesleri uzaklaştırmışsın etrafından. Sağlıkla kucağınıza alıp büyütün insallah. benim de ikiz tek yumurta erkek, sizinkilerin cinsiyeti ne?

Aah ah ben de 2. Ayımda şükrediyodum Allahtan suyla çaydan tiksinmedim diye. Şimdi çayın hiç tadı yok ama su içebiliyorum Allahtan. Doğumdan sonra bu yiyememelerin acısını fena çıkaracakmışım gibi geliyo nedense 😂
İkimizde ideal kilolardayz şükür 😅 duymuyorum Artk istediği kadar söylesin ben bildiğim gibi devam edeceğim

Kizlar su gaz sancilarima nolur biri bisey desin ben artik napcagimi sasirdim ne yesem gaz yapiyor ve uykudan uyaniyorum agrisi yuzunden cikartamiyorumda karnimin ici aciyor artik napacagimi sasirdim hayat kalitem dustu resmen ya gebelikten knce hic boyle problemlerim yoktu 2 aydir bitirdi artik beni 😢
Aynılarını yaşadım, sancıdan mahvoldum.
Bana iyi gelenler şunlar oldu.
Az karbonhidrat ( ekmek, hamur işi özellikle) azalttım.
Nohut, fasülye, lahana, brokoliyi kestim. Hiç yemiyorum. Bunlardan sonra dayanılmaz oluyordu sancılar, üstelik karnım davul gibi oluyordu.
Activia çok iyi geliyor, her gün 1 tane yiyorum.
Marketten aldığım kayısılı meyve suyu her gün 1 büyük bardak içiyorum.
Gün içerisinde 4-5 kuru kayısı yiyorum özellikle akşam çayının yanında bir de
geceden bir bardak suya koyduğum 3 kayısıyı, sabah yiyip üstüne su içiyorum. Birde düz zemine sırt üstü uzanıp ayaklarını havaya kaldırmak gaz çıkışı sağlıyor biraz. YouTube da hamilelere özel gaz sancısına özel kısa bir egzersiz programı var o da çok iyi geldi.

Malesef tek birşeyle düzelmiyor. Bunları kombine edince rahatladım. Kabızlık devam ediyor, 3 günde bir ancak ama en azından karnımdaki o sancı geçti.

Cinisyetini öğrendik perensess👑♥️
Erkek bekliyordum şaşırdım biraz 😂 hisslerim yanlis çıkmış 😂

Ben de aynı durumdaydım. Kesin erkek olacak benim hislerim doğru çıkar diyordum. Çıkmadı 😂

Şimdi kızımın varlığına şükrediyorum. Minnettarım. Biraz şok yaşadıktan sonra hemen alıştım. Bıcır bıcır tatlı sağlıklı bir kız olsun 😍

Doktora gittim.. Doktorum suyun fazla mutlaka şeker testini yap şekerin olabilir dedi ?
Sonra tansiyon ölçümü yapmak için gebe izlenime gittim önce 14 çıktı yanlış ölçüyor bu alet dediler ve tekrar ölçtuler 13 çıktı (kolumu baya sıkmıştı ikinci ölçmelerinde baya kırmızı morardı hisstemedim kolumu)
Doktora söyledim tansiyon aleti al tansiyonun olabilir dedi
Şok oldum şeker tansiyon suyun fazla olması alak bulak oldum.. su neden fazla olur ne yapmam lazım

Doktora gittim.. Doktorum suyun fazla mutlaka şeker testini yap şekerin olabilir dedi ?
Sonra tansiyon ölçümü yapmak için gebe izlenime gittim önce 14 çıktı yanlış ölçüyor bu alet dediler ve tekrar ölçtuler 13 çıktı (kolumu baya sıkmıştı ikinci ölçmelerinde baya kırmızı morardı hisstemedim kolumu)
Şok oldum şeker tansiyon suyun fazla olması alak bulak oldum.. su neden fazla olur ne yapmam lazım

Benim akrabamın da öyleydi. Şekeri vardı. Suyu fazlaydı. Şekere bağlı demişler ona.
Diyetisyenle ilerledi hamileliği süresince ama çok meyve yiyordu. Meyve de şekerli sonuçta. Onun da etkisiyle sanırım oldu. Zaten şeker hastasıydı yani. Ama sıkıntı edecek bir durum yok. Kontrol altına alırsın. Beslenme konusunda belki önerileri olur. Öyle devam edilir.

Bana doktor gaviscon şurup vermişti, gazını da azaltır diye.

Benim akrabamın da öyleydi. Şekeri vardı. Suyu fazlaydı. Şekere bağlı demişler ona.
Diyetisyenle ilerledi hamileliği süresince ama çok meyve yiyordu. Meyve de şekerli sonuçta. Onun da etkisiyle sanırım oldu. Zaten şeker hastasıydı yani. Ama sıkıntı edecek bir durum yok. Kontrol altına alırsın. Beslenme konusunda belki önerileri olur. Öyle devam edilir.
Şekerimin olması kesin gibi mi hiç beklemiyordum ailede kimsede şeker olmadı bu zamana kadar
Suyunun fazla olması herhangi bi yan etki yaptı mı ?

Karbonhidrati şekeri meyveyi sınırlı yiyin dengeli beslenin tansiyon 14/9 sinir takip etmek lazım şeker testini ihmal etmeyin

Panik yapma lütfen. Sakin kalmaya çalış öncelikle. Bir tansiyon aleti edinip her gün sabah akşam ölçüp not al. Hatta şeker ölçüm cihazı da alıp evde kendin açlık tokluk şekerini ölçebilirsin. Benim normalde tansiyonum düşük ama doktora gittiğimde bir defasında baya yüksek çıkmıştı. O an panikten ve ağrım vardı çünkü. Belki seninki de o anlık bir durumdur. Takip etmekte fayda var. Önlem alınabilen şeyler bunlar.

Detaylı ultrason sonucum böyle
Burda amnion mayi miktari normal yazıyor
Ama doktor sonra beni normal muayene etti o da bana suyun fazla dedi
Anlayanlar yorumlarsa sevinirim

IMG_20221203_153440.jpg

Şekerimin olması kesin gibi mi hiç beklemiyordum ailede kimsede şeker olmadı bu zamana kadar
Suyunun fazla olması herhangi bi yan etki yaptı mı ?

Benim okuduklarım şunu gösteriyor ki gebelikte şeker ve tansiyon olabilir. Daha önce hiç böyle bir şikayetiniz olmamasına rağmen.
O yüzden dikkat edilmeli diye uyarırlar hep. Gebelik süreciyle ilgili okuduğum kitaptan öğreniyorum ben de.
Daha fazla bilgim yok benim. Yan etki yaptı mı haberim yok. Sadece beslenmesine çok dikkat etmek durumundaydı. Ama yine de suyu hep fazlaydı. Neticede şimdi çok sağlıklı bir erkek çocuğa sahip. O yüzden asla canını sıkma. Sadece ne yapılması gerekiyorsa ona göre hareket edersin. Doktor ne derse o. Belki de kısa sürede geçip gidecek bir şeydir. Her insanda farklı seyreder

Canim bende ayniyim bu aydan beri bazi gunler var bazi gunler yok.Hareketeiz kaldigim gunler kesinlikle aksam sancilaniyorum gun icinde muhakkak yurumek bir iki hareket etmek gerekiyor :( bir de karbonhidrat cok sisiriyor beni hamur isi vs bunu kesfettim o yuzden azalttim ama en onemlisi hareket oldu benim icin :)

Selamlar kızlar. Şeker testi yaptırmayı düşünmeyen var mı ?

Ben varım. Bünyemi çok sarsar gibi hissediyorum. Bazı doktorlar da hiç önermiyor. Şeker yüklemesi beni çok ürkütüyor.
Sanırım doktorum da bu konuda ısrar etmeyecek. Çünkü en son muayenede kilon çok iyi ailende de şeker yok tamam o zaman dedi. O konuyu açmadı. Bundan sonra Önerir mi bilmiyorum. Mutlaka yaptırmalısın derse yaptırırım ancak. Ama hiç istemiyorum.
Şeker belirtisi olan bir sinyal görülürse vücudumda işler değişir belki. O zaman ölçülebilir.

Detaylı ultrason sonucum böyle
Burda amnion mayi miktari normal yazıyor
Ama doktor sonra beni normal muayene etti o da bana suyun fazla dedi
Anlayanlar yorumlarsa sevinirim

Eki Görüntüle 3170823
Uygun pozisyonda olmadığı için kalp ve damar incelemesi yapılamamış doktorunuza tekrarlanmasını mı söyleseniz? Burda amnion sıvısıda normal diyor ama

Back
X