Çok geçmiş olsun, ilk bebegim serklajlıydı, 39+1 sezeryan oldum, kızım 12 yaşında, şimdi oğluma hamileyim perinatolog doktorum, takip sırasında rahim ağzı kapalı ve uzun olduğu halde öyküye dayalı koruyucu serklaja karar verdik, 16. Haftada serklaj oldum, doktorum şimdi kapalı olsa da 20. Haftadan sonra bebek ağırlığı artınca açılabileceğini söyledi, operasyon oldum çok kısa sürüyor çok az anestezi alıyorsunuz, bebeğe zararı olsa perinatolog asla yapmaz, neyse operasyon sonrası doktorum odama geldi ne kadar doğru bir karar olduğunu göstereceğim dedi ve operasyon sırasında çektiği fotoğrafları gösterdi, dikmek için pens ile tutunca açılmıştı rahim ağzı korkunçtu yani zayıf ve yetmezlik varmış yumuşamış, maalesef bu ultrasonda belli olmuyor, sonra da dikilmiş halini gördük, şok olduk çünkü en ufak açıklık yoktu ve bin kere şükür ettik çünkü bebek büyüyünce asla tutmazdı o rahim, diyeceğim o ki perinatoloji bu işin uzmanı kesinlikle onları dinleyin, kaçıncı haftadasınız, açılma ne kadar, rahim ağzı kaç mm ? bilmiyorum ama ilerlemiş durumda müdahalede başarı şansı azalıyor, doktorum akademisyen doçent, ilki de perinatoloji profesörü idi aynı görüşteydi ikisi de.. şimdi progestan kullanarak heyet raporu ile yatıyorum... umarım böyle devam edeceğim, kavuşacağım, umarım siz de iyi olursunuz,kavuşursunuz, karar sizin ama bence riske atmayın, en azından ikinci görüş mutlaka alın... sevgiler