- 22 Mayıs 2012
- 3.652
- 4.284
- 373
sağol canım.instagramdan aldım babynest sena mıydı neydiÇok güzelmiş canım, sen de bebişte güle güle kullanın. nerden aldın internetten mi mağazadan mı?
Allah razı olsun. Kadın için cok zor olmuştur kesin. Bak duasını almışsın, makineyi de başka arkadaşın ayarlamış.İşte ben de ziyarete gittiğim bi arkadaşımı o gün ateşli gördüm mastit olmuş kız eşi de acil olarak ispanyaya gitmiş ben bebekle kadını sırtladım resmen hastaneye götürdüm o kadar kötüydü ki korktum mastit olmaktan. Sonra diğer arkadaş grubunda söyledim bunu dedim sağma makinesi alıcam arladaşım da alma ben veririm dedi. Sağolsun. O yüzden sordum sağayım mı hemen diye. Meme ucu kremim de lansinoh. Artık memiktolar allaha emanet.
Süt içmiyom zaten sorun yok, kimyon okey aklımda. Ay sanki yarın doğurcam heyecanlandımAllah razı olsun. Kadın için cok zor olmuştur kesin. Bak duasını almışsın, makineyi de başka arkadaşın ayarlamış.
Aynen, beslenmene de dikkat edersen, bol sütün olur. Kafan ve psikolojin de rahat olsun. Bi de ilk aylarda inek sütü içme hiç istersen. Badem sütü daha iyi olur. Belki bebeğin kakasında hafif kan olabilir, inek sütündeki proteinden kaynaklı olarak. Bi de aklıma gelmişken, mesela mercimekli bi şey yiyeceksen, kimyon ekle ki bebek emince gazı olmasın yavrunun. Bu sadece bir örnek. Gaz yapmaya müsait ne yiyecek varsa, sakınmaya bak. Yersen de kkımyon vs ile önlem al.
Sen lojmandayım dememiş miydin ? Lojmanlar çok sıcak olur. Zaten gerek olmaz. Dışarı çıkınca da genelde sıcak ve kapalı ortama, ya da hastaneye kontrole gidiliyor. İlk üç ay cok bez değiştirmeli bi dönem. Geceli gündüzlü. Külotlu çorabı giydir çıkar zor, bi de çocuğun bacaklarını sıkar gibi geliyor bana psikolojik olarakArkadaşlar bişey daha sorayım. Erkek beneğe havlu külotlu çorap gördüm az önce alayım mı? Kullanışlı olur mu? Kış bebesi sonuçta üşümesin yavrum
Benimde 1 hafta geri çıkıyor kafası bende çok endişelendim ama başından beri gerilik varsa sorun olmaz dedi doktor gebelik ilerledikçe açılırsa ara sorun olur dedi birde her doktor farklı ölçüyor ben 4 tane perinatoloji doktoruna gittim hepsi ayrı bi ölçüm verdi hatta bazısı birgün önce ölçülerden eksik bile verdi benimkide makat gelişli benim birde plesenta önde bence çok kafana takma sağlığı yerindeyse sorun yokCanlar dün 24 hafta 5 günlüktüm kontrole gittim @Queen_bee17 tanıyor Eray hocaya . Bebiş 740 gr olmuş çok şükür Ama dün gece düşünmekten uyuyamadım Kızımım bpd ölçümü 22 hafta hc yani kafa çapı da 1 hafta geriden geliyor Hoca şu an mikrosefali diyemem dedi ince uzun bir kafa yapısı varmış 28. haftadan sonra mikrosefali tanısı konuyormuş Bir de sağ ayakta hafif eğrilik çıktı Hoca bana 32. haftada gelin dedi sen beslenmene dikkat et dedi Ben zorlasam da pek kilo alamadım Üzerine gebelik şekeri çıktı Endokrine gideceğim. Eşimin ve benim kafa çaplarımız normal Amniosentez sonucumuz normaldi
Lojmandayım evimizde sıcacık oluyor ama tek kat mı giyecek yine de üşür diye düşünüyorum üşümez mi yaSen lojmandayım dememiş miydin ? Lojmanlar çok sıcak olur. Zaten gerek olmaz. Dışarı çıkınca da genelde sıcak ve kapalı ortama, ya da hastaneye kontrole gidiliyor. İlk üç ay cok bez değiştirmeli bi dönem. Geceli gündüzlü. Külotlu çorabı giydir çıkar zor, bi de çocuğun bacaklarını sıkar gibi geliyor bana psikolojik olarak
Lojmandayım evimizde sıcacık oluyor ama tek kat mı giyecek yine de üşür diye düşünüyorum üşümez mi ya
Anneme de sordum bikaç tane de büyük beden al 1 sene giysin diyor ahdjhs çocuğa yazın bile külotlu çorap giydirecek deli kadın
Ben üşüyensoy olarak külotlu çorap almaya gidiyorumBenimde aklımda bu soru. Tek kat bacakta üşümez mi ya
Uste atleti uzun kollu uzerine tulumu ama alt bacaklar tek kat hic icime sinmiyor
Ay bende cok üşürüm ama hamilelikten sanirim o kadar çok üşümüyorum yada havalar iyiBen üşüyensoy olarak külotlu çorap almaya gidiyorum
Bu tazecik muhabbeti beni öldürecek en son annem tazecik pipiye nasıl kıyıp sünnet ettircen demişti şimdi senAy bende cok üşürüm ama hamilelikten sanirim o kadar çok üşümüyorum yada havalar iyi
Kiz şimdiden külotlu çorapları olur mu bilmiyorum. Boyle tekli satılan corapli yada patikli pijamalar var. Alttan onu giydiririm diyorum bende. Minicik tazecik bacaklara nasil kiyacaksinama büyük al istersen 3 aydan sonra olabilir
Ben üşüyensoy olarak külotlu çorap almaya gidiyorum
Annene istinaden dedim kuzum. Ama kadin hakli tazecik pembik pembik olacakBu tazecik muhabbeti beni öldürecek en son annem tazecik pipiye nasıl kıyıp sünnet ettircen demişti şimdi sennapıyom çocuğu kaynar kazana mı atıyom ya
Bu böyle tekli yetecek mi ya? Üstüne tulum mu giydircez bide?Bunun 0-3 aylik olanlarından aldim ben
Hiçbir fikrim yok valla deneme yanılmayla öğreneceğiz artık, direkt pahalı bir şey almak istemiyorumŞu mochinin falan var ya onlar nasil acaba
Teşekkür ederim öneriler için, kızlar hep manuel daha iyi dedi kafam karıştı o yüzden. Bakalım ikisini de alırım belkiBende lansinoh var. Çiftli çok memnunum. Takıyorsun fişe, 20 dk -30 dkda işin bitiyor . O sırada bebekle ilgilenen varsa, tak kulaklığını iki müzik dinle gevşe. Göğsümden sütü çekmek için farklı modları var kendin ayarlıyorsun.
Elle olanlar bence zordur. Çünkü bir elin sürekli çalışacak , yorulursan bırakacaksın fln bi zahmeti var. Bir de elektrikliler kadar efektif olmaz zaten. İki meme olduğu için, tekli olanlardan alırsan; diğerinden de süt geliyor ve boşa akıyor ister istemez.
Bi de meme eğitilebilir bi organ. 2 -3 saatte bir sağarsan, dolar sık sık o da. Bol su içmek çok önemli. Tabi ekstra anne içecekleri, rezeneli, yulafın işinde incir-dut-hurma haşlayıp tüketmek , uykuyu tam almış olmak da sütü artıran şeylerden.
Hastane tipi dedikleri medelayı da cok öneriyorlar. Kiralıyorlarmış fln da sanırım. Ama hangi modeli bilmiyorum da, iyice memeye masaj yapıyormuş sağmadan önce o makine, haliyle vakit alıyormuş yani sütü cok iyi sağsa bile vakit konusunun sendeki önemi de var. Kolay gelsin
Tamam ben de öyle yapayım o zaman ilk başta, olmazsa elektrikliyi de bi denerim sağ olmanuel daha iyi ama bende manuel alacağım.medela vardı bende ablama verdim ama o da diyor manuel daha rahat diye
Ust atletlerini uzun kollu almayı düşünüyorum. Bacaklara bunlardan. Sonra uzerine takim yada tulumBu böyle tekli yetecek mi ya? Üstüne tulum mu giydircez bide?
Ayy resmen siramiz geliyor. Daha siz başlayın ben sonlardayim diyorjm ama elbet o gün gelecek. Hem korku hem heyecan. Ay bak aglayacam yine2022 kasım anneleri doğuruyor arkadaşlar yabi gözüm de zamanı gelen anneler de
MantıklıUst atletlerini uzun kollu almayı düşünüyorum. Bacaklara bunlardan. Sonra uzerine takim yada tulum
E battaniye veya yelek felan da sarili durur herhalde. Boyle iyi olacağını düşünüyorum.
Bende bunlardan aldim guzel benceBunun 0-3 aylik olanlarından aldim ben
bahsettiğin mide yanmasının boğaza vurmasıysa ben çoğu zaman yaşıyorum. bazen gece uyandırıyor o derece. bi çözüm bulmadım katlanıyorumKızlar birkaç gecedir sabaha karşı boğazımda asırı yanma hissiyle uyanıyordum. Bugün sabah da aynısı oldu. Gıcık gibi değil reflü gibi. Doktoruma sordum, nexium verdi sabah ve akşam kullan dedi. İlk defa böyle oluyor. Var mı aynı şeyi yaşayan ? Başka çözüm bulabilen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?