2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Çok geçmiş olsun,bu öksürük kolay kolay geçmiyor gerçekten

Kızlar bugün doktor kontrolüm vardı geçen buraya attığım listeyi doktorum gördü okudu hatta çok beğendim dedi birde 11 tane sorum vardı kağıdı verdim hepsini cevapladı çok şükür çok iyi bebisim bu arada perinatolojinin dediği gibi değilmiş kızlar bebeğim 2 hafta birden küçüldü bi miktar koydu
Şuan 23+4 bebeğim 31 cm 600 gram doktor iri bir bebek olacak şuanda da normal her şey dedi normal zamanında dogurcaksin dedi erken doğum vs yok dedi rahim ağzın açık değil dedi vs vs

Aaa nasıl yanılmış periodontog yaa çok şaşırdım. Peki perde olayına ne dedi o da mi yokmus
Aay maşallah minnosa benim bebiş 23+6'da 649 gram 29 cm çıktı minyon olacak anası gibi sanırım

Canım serum fizyolojik alıp veya tuzlu karbonatlı su yapıp onu burnuna çekebilirsin (youtubeda hazırlanışı ve gramajları var miktarını ayarlayıp suya eklemek gerekiyor) Biraz burnunun içini nemlendiriyor sonra boşaltmaya çalış tıkanıklığı açmak için. Bu arada bizim kullanabileceğimiz antibiyotikler falan da genelde b kategori oluyor.B olunca da zaten hayvanlar üzerinde çalışma yapılmış ama insanlar üzerinde yapılmamıştır yazıyor prospektüslerinde onu yazmaları gerekiyor canım.googledan ilaç ismi gebelik kategorisi yazıp bak güvenilir siteden doktor da belirtmiş 12 hafta geçtiği için zorunlu haller varsa veriyorlar artık

Oo nasıl 2 hafta küçüldü nasreddin hoca hikayesi gibi oldu kazan doğurdu doğurmadı olayı kazanın doğurduğuna inanmıştım doğurmadığına inanamadım şaka bi yana nasıl oldu cidden

Kızlar yardım çağrısıııı dün bi doğum gününe gittik fotoğraf çekildik çekilmez olaydım yanaklarım poğaçadan hallice. Kocaman olmuşum şişmişim. Evde aynada nasıl fark etmemişim kendimi. Psikolojim bozuldu dünden beri. Toplamda 7 kilo aldım çok hızlandı kilo artışım belli ki ödem de topluyorum. Şimdiden böyle olması büyük sıkıntı bence. Ödem atmak için su içmek dışında ne yapabiliriz bilen var mı?

Bol su ,yürüyüş, tuzu azaltmak Hamurişleri aburcubur da tuz açısından fazla onlardan da uzak durmak lazım canım.Benim de kilo alışım hızlandı 60tan 64,5 a geldim son 2 kilosu 2 haftada oldu Ve ben 1x aldıysam yanaklarım 3-4x gösteriyor

Yürüyüş de yapmak gerekiyor canım :) iyot çok önemliymiş bu süreçte tuzu tamamen kesmemelisin ama abartmamak da gerekiyor kararında tüketebilirsin:)

Canım doktorun perinotoloji sonuçlarını mı inceledi tekrardan

Canım limon da asitli ya mahvediyor midemi hemen kursağım kaynıyor kullanamıyorum. Söyledim de dedim evde okyanus suyu var diye mukus çok kötü durumda hem denize hem dışarı akıyor okyanus suyu fayda etmez dedi illadin kullan dedi. Bu largapen reçetesiz verilmez sanırım dimi antibiyotik ya. Kendi doktorum EYT olup girdi çıktı gösterdiği için sgk da reçete yazamıyor yazı göndermiş dönüş bekliyor Sağlıkocağı zaten hakgetire burda. Tekrar gidip yazdırmam lazım eczane ozamana kadar kabul edermi ki
canım devlet destekli fon hesabı açıyorsun aylık belli bi tutar yatırıyosun 10 yıl vadeli yapıp 10 yıl içinde bozmazsan devlet belli tutar kadar toplanan paranın üstüne ekliyor bozarsan yatırdığın kadarını alıp fondan çıkıyorsun devlet desteği vermiyor ozaman.
Diyelimki 10 yıl sonra devam etmek istedin yine vadeye koyup aylık yatırıyosun binevi sonra kullanılmak üzere para biriktirmiş oluyorsun. Bunuda atıyorum çocuk üniversitede bozuyor aylık maaş yatar gibi çocuğa harçlık olarak yatıyor tüm o biriktirilen ve devletin üstüne koyduğu para. Yada okurken kullanmadı iş kurmak istiyor ozaman toplu da çekebilir.
Bu süre içinde sadece anne veya sadece baba da vasi olabilir hem anne hem babada.
Bankadan tl hesabı mı oluyor bu
Tl şart değil sen her ay belli tutardaki Euro veya doları yatırırım kesin dersen tl den dövize de çevirebilirsin

Aaa nasıl yanılmış periodontog yaa çok şaşırdım. Peki perde olayına ne dedi o da mi yokmus
Aay maşallah minnosa benim bebiş 23+6'da 649 gram 29 cm çıktı minyon olacak anası gibi sanırım
Perde varmış ama o hiç engel değil bebekle bir alakası yok dedi çok şaşırdım.. evet benimkide baya buyukmus simdi arada 2 cm var

Of bu yanaklar 12.haftaya kadar 4 kilo aldım sonra 18’e kadar hiç almadım. Şimdi 22.haftadayım son 4 haftada 3 kilo almışım ne oldu yani bu son haftalarda

Canım 1bucuk ay fazla uzun değil mi çekilecek gibi değil ki bende senin hataya düşmüştüm işte 45 gün sürdü asla düzelmiyor antibiyotik aldım oturdum en son ondan sonra düzeldim. Kızımın doktoruna göre influenzada antibiyotik kullanılmaz tetikler ama eğer mevsimsel gripse kullanman lazım. İyi yapmışsın kontrolünü öne çekmekle inşallah düzgün ilaçlar verirse çabucak iyileşirsin bukadar çektiğine değmez
ay anlamadım şimdi senin bebek nekadarlık biri başka söylüyor öbürü başka karıştı kafalar. Aman gerçi sağlıklı olsun da elbet doğacak ha iki hafta önce ha iki hafta sonra

Benim çok ağrım var canım bakalım senin hangi bölgede ağrın oluyordu karninda da oluyormuydu
Yok karnımda olmuyordu ama sağ bel boşluğum o kadar çok ağrıyordu ki o ağrılar sırtıma yayılmaya başlamıştı herkeste farklı etki oluyormuş bana idrar tahlili yaptırdı doktor orda da kesinleşti sana da öyle yaparlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…