2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Ama bu anne emzirip uyutmus bebek kustu mu anlamadım boğazına süt kaçıp ölmüş bebek zaten senin dediğin tarz olayda yatarak emzirmemek gerekiyor ama oturarak uyuma ihtimalimizi 0a düşürüyoruz nerdeyse
Evet canım o sut kacma mevzusu benım bı tanıdımda da olmustu yogun bakımda kurtulmustu sanırım emzırdıkten sonra yan yatırmak gerekıyor sırt ustu kafası havaya bakınca oluyormus kusmugu mu kacıyormus nasılsa o zaman duymustum
Senin haftalarinda bende de vardı rahmin büyüyor
Ayy her duruma pinpirikleniyorum işte acaba kasılma mı dıye

Çok teşekkür ederim canim evet başka renkleri çeşitleri vardı ama bunu civilden aldim
Bende ilk defa gidicem babymall inşallah güzeldir
Benim civilde baktığım battaniyeler çok sertti yüzde yüz pamuk değillerdi polyesteri fazlaydı seninkiler nasıl canım güzelse onlinedan bakayım buraya çok çeşit gelmiyo galiba sanırsın köydeyiz

Gittim canım kaz sancisiymis öyle dedi doktor
Allah seni en azından çok şükür böbrek enfeksiyon vs vs değilmiş
Benim civilde baktığım battaniyeler çok sertti yüzde yüz pamuk değillerdi polyesteri fazlaydı seninkiler nasıl canım güzelse onlinedan bakayım buraya çok çeşit gelmiyo galiba sanırsın köydeyiz
Bu yeşil olan penyeydi galiba yarın bakarım yazın daha cok örtmek için aldım bizimde ilçenin merkezinde ev ptt getirmezdi seni çok iyi anlıyorum

Kızlar yaklaşık 1 2 haftadır yine gece tuvaletlerine başladım en az 3 kere gidiyorum artık bıktım bu durumdan sizde de var mı bu durum resmen uyudugumdan hiçbir şey anlamıyorum

Benim oğluşun esmer olma ihtimali olduğu için acaba beyaz giydirsem güzel olur mu
Benim oğluş da muhtemelen esmer olur ama hiç bişey olmaz zaten ilk doğduklarında tenleri biraz kırmızımsı oluyor direkt bizimkiler gibi esmer esmerr durmuyor malum bi de melek oldukları için masumiyetleri bile yetiyor. Bebeğini ilk gördüğünde aşık olacak ve aman Allah’ım dünyanın en güzel bebeği benimki olmalı diceksin

, yalnız değilsin şekerim bak bu saatte 5. Kez gittim geldim
Ayy vallahi öldüm ya git gel git gel bu benim 4.
Kız vallah böbreklerim ağrıyor dedim beben çok sağda baskı yapıyormuş sağ boslugum bobrekin bundan çok ağrıyor
Insallah yer değiştirir de rahat edersin canim
bir aslan burcu olarak net derim en yakışıklı en güzel benim bebeğim diye bizde ben beyaz tenliyim baba esmer şimdi esmer ten baskın olunca ondan dedim bakalım ne çıkacak merak ediyorum o zaman iyiymiş bende beyaz düşünürüm beyaz çok güzel çünkü

Ben beyazını alim bari değişiklik olsun grupta hahahah
Ayy geçenlerde bende mavi nohut battaniye alacaktım az daha sonra neyse dedim. Ablamıza ilk etapta erkek demişlerdi diye ondan kalan mavi bi battaniyemiz var nasılsa beyazı ikinci cocuk kız olursa o da kullanır

Canım ya yanlış anlama bende de risk varya sende bu surecte kısalma belirtisi oldumu batma yanma ağrı gerilme ona göre bende gideyım doktora
Karnında gerilme hissi hep vardı canım hatta çok erkenden başladı diyordum kendi kendime kasılmaya bebek bir tarafa toplanıyor benim hep bir haftadırda bel agrım çok canımm

Beyaz iyidir canım hem de yenidoğana ilk etapta açık renk giydirilmesi dinen de tavsiye edilen bişey. Kızıma da beyaz giydirmiştim. bende esmer değilim aslında ama eşimin tarafı esmer diye muhtemelen ikinci cocukta esmer olur. Kocam da kocaaam diye bi şarkı varyaa hani onu sen oğluşum da oğluşuuum evimin prensi diye çevirirsin

Benim eşim esmer çocukların biri esmer çikolatam birisi bembeyaz kaymak gibi doktor dün renkli ultrasonda buda sana benziyor dedi

Ay inşallah canım bıdik baştan beri sağda bir türlü çikmadi ordan
İnşallah çıkar ordan ortalara gelir annesi
Ahhahahahahahahah kulağımda çaldı ve gerçekten çok beğendim kesin gezerim öyle dinen de tavsiye ediliyorsa eşime soyliyim öyle alalım bir tane beyaz üstü aslanli yenidogan takımı çok guzeldi civilde icinde her sey vardi Mavi070707
Benim eşim esmer çocukların biri esmer çikolatam birisi bembeyaz kaymak gibi doktor dün renkli ultrasonda buda sana benziyor dedi
maşallah genlere bak benimde inşallah öyle olur biri esmer biri kaymak ahahhaha baba ne dedi bu duruma peki

Ay canım bazen acayip rahatlık bazende sankı herseyı sırtına alıyormus gıbı bı hıs bazı konularda da arastırsa bırlıkte sorumluluk sahıbı olsak cok ıyı olacak
Bilmem ben rahatım ya eve bişey alınacaksa filan iki marka yada iki model belirlerim seçimi ona yaptırırım en kötü. Benim belirledklerim arasından seçer ama kendi seçtim sanıp mutlu oluyor

İnşallah ablaları gibi o haftaları bekler sağlıkla gelir bebeşin. Doktorunda hep aynıymış öncekilerde böyle bişey söylememesi bi miktar strese sokuyor gerçekten insanı ama yine de kötüyü düşünmeyelim. Allaha şükür arkanda yetiştirdiğin evlatların var onlarla eşinle inşallah bu süreci sıkıntısız atlatıp vaktinde sağlıkla doğuracaksın

Moralini bozma canım elinden geldiğince kendini yormamaya çalış inşallah en kısa zamanda düzelir bu durum

Canım kendi kayınvalidemin bizzat bu durumu yaşadığından tut yakın akrabalarının emzirirken yaşadığına kadar hatta tv de yakın zamanda çocuk esirgemede bi bebeği besleyip yüzüstü yatırdıkları için ciğerlerine kaçmasına kadar yada sütü yetmediği ve cahil olduğu için direk küçücük bebeğe inek sütünü suyla karıştırılmadan verilmesine birsürü facia durumlarını duydum aşırı travma.
Bebekleri besledikten sonra gaz çıkarma durumu olduğu için zaten bi süre dikey konumda oluyor omzumuzda pıt pıt yaparken. Sonra yan yatırmak gerekiyor. Reflü yatakları var adı reflü yatağı ama aynı zamanda baş kısmını yukarda tuttuğu için olasi kusma durumunda da boğulmasına engel ve yan yastıkları bariyer görevini gördüğünden bebeği yan rahat yaptırabiliyorsun. Kızımda epey kullanmıştım tabi kızımın bide reflüsü vardı ondan fazla uzun kullandım. Ayrıca yan yatırmak yani sürekli yatış pozisyonunu değiştirmek sağa sola sırt üstü vs hem kusma boğulma durumları için hem düz kafa olmaması için gerekli.
Tummy time egzersizleri ilk dönem için bi kaç dakikayla sınırlı kalıp sürekli gözetim altında yaptırılmalı. Bebek büyüdükçe o pozisyonda durma süresi uzatılır. Zaten büyüdükçe riskler azalıyor.
En önemlisi yenidoğan dönemi olmakla beraber ilk 6 aylık dönem. Sonrasında bebek seni yönlendiriyor aslında nekadar süt içeceğini ağzındaki ek gıdasının bitmeden tekrar ağzını açmayışını vs. Yani biz ona bişeyler öğretirken oda bize öğretiyor. Ozamana kadar dikkat önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…