Inanamiyorum Allah korusunCanım kendi kayınvalidemin bizzat bu durumu yaşadığından tut yakın akrabalarının emzirirken yaşadığına kadar hatta tv de yakın zamanda çocuk esirgemede bi bebeği besleyip yüzüstü yatırdıkları için ciğerlerine kaçmasına kadar yada sütü yetmediği ve cahil olduğu için direk küçücük bebeğe inek sütünü suyla karıştırılmadan verilmesine birsürü facia durumlarını duydum aşırı travma.
Bebekleri besledikten sonra gaz çıkarma durumu olduğu için zaten bi süre dikey konumda oluyor omzumuzda pıt pıt yaparken. Sonra yan yatırmak gerekiyor. Reflü yatakları var adı reflü yatağı ama aynı zamanda baş kısmını yukarda tuttuğu için olasi kusma durumunda da boğulmasına engel ve yan yastıkları bariyer görevini gördüğünden bebeği yan rahat yaptırabiliyorsun. Kızımda epey kullanmıştım tabi kızımın bide reflüsü vardı ondan fazla uzun kullandım. Ayrıca yan yatırmak yani sürekli yatış pozisyonunu değiştirmek sağa sola sırt üstü vs hem kusma boğulma durumları için hem düz kafa olmaması için gerekli.
Tummy time egzersizleri ilk dönem için bi kaç dakikayla sınırlı kalıp sürekli gözetim altında yaptırılmalı. Bebek büyüdükçe o pozisyonda durma süresi uzatılır. Zaten büyüdükçe riskler azalıyor.
En önemlisi yenidoğan dönemi olmakla beraber ilk 6 aylık dönem. Sonrasında bebek seni yönlendiriyor aslında nekadar süt içeceğini ağzındaki ek gıdasının bitmeden tekrar ağzını açmayışını vs. Yani biz ona bişeyler öğretirken oda bize öğretiyor. Ozamana kadar dikkat önemli.
Bende de var gerilme ayrıca vajınal batma da yaşıyorum bebegin daha toplandığını nerden oldugunu bılmıyorum bende endıselendım ona göre iğne ilac verirler en azındanKarnında gerilme hissi hep vardı canım hatta çok erkenden başladı diyordum kendi kendime kasılmaya bebek bir tarafa toplanıyor benim hep bir haftadırda bel agrım çok canımm
Canım ben hep yatarak emzirdim ilk bir ay emmedi zaten ama sonrasında yanımda yattı, ama reflü yatağına yatıyordum eşimle ikimizin ortasında. Besledikten sonra yan yatırmak gerekiyor, reflü yatağı da dönmesini engelliyor zaten. Bir sağ bir sol yatırdım ben kafa şekli çok güzel oldu. Anadolu’daki insanların kafalarının arkaları hep dümdüz olur ya eşimin de öyle meselaAma bu anne emzirip uyutmus bebek kustu mu anlamadım boğazına süt kaçıp ölmüş bebekzaten senin dediğin tarz olayda yatarak emzirmemek gerekiyor ama oturarak uyuma ihtimalimizi 0a düşürüyoruz nerdeyse
Yeni doğdukları zaman güzel olmuyorlar kızBenim oğluş da muhtemelen esmer olur ama hiç bişey olmaz zaten ilk doğduklarında tenleri biraz kırmızımsı oluyor direkt bizimkiler gibi esmer esmerr durmuyormalum bi de melek oldukları için masumiyetleri bile yetiyor. Bebeğini ilk gördüğünde aşık olacak ve aman Allah’ım dünyanın en güzel bebeği benimki olmalı diceksin
Yani annemin zamanında çok reflü yatağı olduğunu varsada kullandığını sanmıyorum canım tabi büyüklerden fikir aldım ama araştırdım da. Bazı şeyleri de yaşayarak tecrübe ettim. Kuvezde tüm bebeklerin baş kısmı bi tık havada mesela mekanizma sayesinde. Tamam orda yatarken besleniyorlar ve kucağa alınmıyolar ama ben evde de baş kısmı yukarda olsun diye düşündüm. Reflü yatağınıda her gittiğim kalmalı yere götürdüm taşıması beşikten kolay. Bi gece kusmuş mesela kızım küçükken beşik yatak batmış öyle anladım yorgunluktan duymamışım. Ama Allahtan başı yukardaydı.Inanamiyorum Allah korusunhiçbir tecrübem yok bu konuda ve çok korkmaya başladım şuan.. Allah kimseye yaşatmasın.. İlk 6 ay yandık o zaman anneler neden acaba bir şey olacak mı vs vs gibi şeylerini şimdi daha iyi anladım.. bunların hepsini sen mesela nasıl öğrendin annen mi öğretti
Ay evet bak bebek küçükken yatağa almaya korkuyor ya insan ezeriz diye bu reflü yatağı iş görüyor koy yatağı ortaya yatır bebeği üstüne mis gibi hem senle uyuyor hem ezme riski olmuyor hem babası da gece pişpişliyorCanım ben hep yatarak emzirdim ilk bir ay emmedi zaten ama sonrasında yanımda yattı, ama reflü yatağına yatıyordum eşimle ikimizin ortasında. Besledikten sonra yan yatırmak gerekiyor, reflü yatağı da dönmesini engelliyor zaten. Bir sağ bir sol yatırdım ben kafa şekli çok güzel oldu. Anadolu’daki insanların kafalarının arkaları hep dümdüz olur ya eşimin de öyle meseladüz olmasın diye uğraştım. İdeal yumurta kafa şekli oldu. Yani yan yatırınca bir sorun olmaz Allah’ın izniyle.
Yeni doğdukları zaman güzel olmuyorlar kızbenim oğlum bir de zor doğmuştu ya kafasının birazı şişti ödem olmuştu, simsiyah saçları vardı esmerdi buruşuktu falan, tabi o an güzel geliyor da şimdi geriye dönüp baktığında aa ne kadar değişmiş oluyor insan şimdi beyaz tenli kumral saçlı oldu mesela. Küçükken esmer olup büyüyünce sarışın olan nadir insanlardan
Ya sorma yine hep Antalyadasın ben Antalyada doğum yapcam ordan Artvine gelcem yazın tekrar Antalyaya gelcem öyle git gellerle napıcsm bilmiyorum burası daha soğukGerçekten arada derede doğacak birde bizim çocuklar ben antalyadayim ya geçen sene mayista donuyordum bu sene ne olur bilmiyorum mevsimler tam düzgün olsa yine sıkıntı yok ama gerçekten koca bi belirsizlik var
Hiç gece tuvaletine kalkmadım hamileliğin başından beriKızlar yaklaşık 1 2 haftadır yine gece tuvaletlerine başladım en az 3 kere gidiyorum artık bıktım bu durumdan sizde de var mı bu durum resmen uyudugumdan hiçbir şey anlamıyorum
Benim oluyor karnımın diğer tarafı geriliyor, anı donmelerde de acıyor karnımKızlar yaa aklıma takılıyor sürekli sizde de biryana dönünce diğer taraf geriliyor hissi oluyor mu benim en cok sağ karın tarafımda gerilme hissi var kasılma değildir demi
Ben mavi battaniye örüyorum erkek analığıma engel olamadımAyy geçenlerde bende mavi nohut battaniye alacaktım az dahasonra neyse dedim. Ablamıza ilk etapta erkek demişlerdi diye ondan kalan mavi bi battaniyemiz var nasılsa beyazı ikinci cocuk kız olursa o da kullanır
Ani dönmelerde bana da aynısı oluyor resmen kramp giriyor bi kaç saniye sürüyorBenim oluyor karnımın diğer tarafı geriliyor, anı donmelerde de acıyor karnım
Ay ıyı barıBenim oluyor karnımın diğer tarafı geriliyor, anı donmelerde de acıyor karnım
Evet evet acıtıyor epeyiAni dönmelerde bana da aynısı oluyor resmen kramp giriyor bi kaç saniye sürüyor
Tepkisizİnşallah çıkar ordan ortalara gelir annesi
Ahhahahahahahahah kulağımda çaldı ve gerçekten çok beğendim kesin gezerim öyledinen de tavsiye ediliyorsa eşime soyliyim öyle alalım bir tane beyaz üstü aslanli yenidogan takımı çok guzeldi civilde icinde her sey vardi @Mavi070707
maşallah genlere bak benimde inşallah öyle olur biri esmer biri kaymak ahahhaha baba ne dedi bu duruma peki
Kısalma var dediyse git canım önemli bir şey olmasada erken önlem almak iyidirBende de var gerilme ayrıca vajınal batma da yaşıyorum bebegin daha toplandığını nerden oldugunu bılmıyorum bende endıselendım ona göre iğne ilac verirler en azından
Of deme ya o haftalarda yine mi başlıyor ilk zamanlar ağlayacak duruma geliyordum bunun yüzündenKızlar yaklaşık 1 2 haftadır yine gece tuvaletlerine başladım en az 3 kere gidiyorum artık bıktım bu durumdan sizde de var mı bu durum resmen uyudugumdan hiçbir şey anlamıyorum
Reflü yatağı da çok önemli o zaman ilk zamanlar için alıp almamak da kararsız kalmıştım ondan da alayımCanım kendi kayınvalidemin bizzat bu durumu yaşadığından tut yakın akrabalarının emzirirken yaşadığına kadar hatta tv de yakın zamanda çocuk esirgemede bi bebeği besleyip yüzüstü yatırdıkları için ciğerlerine kaçmasına kadar yada sütü yetmediği ve cahil olduğu için direk küçücük bebeğe inek sütünü suyla karıştırılmadan verilmesine birsürü facia durumlarını duydum aşırı travma.
Bebekleri besledikten sonra gaz çıkarma durumu olduğu için zaten bi süre dikey konumda oluyor omzumuzda pıt pıt yaparken. Sonra yan yatırmak gerekiyor. Reflü yatakları var adı reflü yatağı ama aynı zamanda baş kısmını yukarda tuttuğu için olasi kusma durumunda da boğulmasına engel ve yan yastıkları bariyer görevini gördüğünden bebeği yan rahat yaptırabiliyorsun. Kızımda epey kullanmıştım tabi kızımın bide reflüsü vardı ondan fazla uzun kullandım. Ayrıca yan yatırmak yani sürekli yatış pozisyonunu değiştirmek sağa sola sırt üstü vs hem kusma boğulma durumları için hem düz kafa olmaması için gerekli.
Tummy time egzersizleri ilk dönem için bi kaç dakikayla sınırlı kalıp sürekli gözetim altında yaptırılmalı. Bebek büyüdükçe o pozisyonda durma süresi uzatılır. Zaten büyüdükçe riskler azalıyor.
En önemlisi yenidoğan dönemi olmakla beraber ilk 6 aylık dönem. Sonrasında bebek seni yönlendiriyor aslında nekadar süt içeceğini ağzındaki ek gıdasının bitmeden tekrar ağzını açmayışını vs. Yani biz ona bişeyler öğretirken oda bize öğretiyor. Ozamana kadar dikkat önemli.
Yani I ImaginaryLife inde yazdığı gibi kullanım amacı tek değil canım rahat oluyor. Bazıları almayıp beşiğin baş kısmına yatağın altından bişeyler koyup destekleyip baş kısmı biraz dikleştiriyor ama çok pahalı bişey değil uğraşmaya değmez yani direk alıp koymak kullanmak daha kolay hem kafan rahat ediyor beşiğinde yatırırken hemde kendi yatağına yanına alacağın zaman risksiz oluyor.Reflü yatağı da çok önemli o zaman ilk zamanlar için alıp almamak da kararsız kalmıştım ondan da alayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?