2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Inanamiyorum Allah korusun hiçbir tecrübem yok bu konuda ve çok korkmaya başladım şuan.. Allah kimseye yaşatmasın.. İlk 6 ay yandık o zaman anneler neden acaba bir şey olacak mı vs vs gibi şeylerini şimdi daha iyi anladım.. bunların hepsini sen mesela nasıl öğrendin annen mi öğretti

Karnında gerilme hissi hep vardı canım hatta çok erkenden başladı diyordum kendi kendime kasılmaya bebek bir tarafa toplanıyor benim hep bir haftadırda bel agrım çok canımm
Bende de var gerilme ayrıca vajınal batma da yaşıyorum bebegin daha toplandığını nerden oldugunu bılmıyorum bende endıselendım ona göre iğne ilac verirler en azından

Ama bu anne emzirip uyutmus bebek kustu mu anlamadım boğazına süt kaçıp ölmüş bebek zaten senin dediğin tarz olayda yatarak emzirmemek gerekiyor ama oturarak uyuma ihtimalimizi 0a düşürüyoruz nerdeyse
Canım ben hep yatarak emzirdim ilk bir ay emmedi zaten ama sonrasında yanımda yattı, ama reflü yatağına yatıyordum eşimle ikimizin ortasında. Besledikten sonra yan yatırmak gerekiyor, reflü yatağı da dönmesini engelliyor zaten. Bir sağ bir sol yatırdım ben kafa şekli çok güzel oldu. Anadolu’daki insanların kafalarının arkaları hep dümdüz olur ya eşimin de öyle mesela düz olmasın diye uğraştım. İdeal yumurta kafa şekli oldu. Yani yan yatırınca bir sorun olmaz Allah’ın izniyle.
Yeni doğdukları zaman güzel olmuyorlar kız benim oğlum bir de zor doğmuştu ya kafasının birazı şişti ödem olmuştu, simsiyah saçları vardı esmerdi buruşuktu falan, tabi o an güzel geliyor da şimdi geriye dönüp baktığında aa ne kadar değişmiş oluyor insan şimdi beyaz tenli kumral saçlı oldu mesela. Küçükken esmer olup büyüyünce sarışın olan nadir insanlardan

Yani annemin zamanında çok reflü yatağı olduğunu varsada kullandığını sanmıyorum canım tabi büyüklerden fikir aldım ama araştırdım da. Bazı şeyleri de yaşayarak tecrübe ettim. Kuvezde tüm bebeklerin baş kısmı bi tık havada mesela mekanizma sayesinde. Tamam orda yatarken besleniyorlar ve kucağa alınmıyolar ama ben evde de baş kısmı yukarda olsun diye düşündüm. Reflü yatağınıda her gittiğim kalmalı yere götürdüm taşıması beşikten kolay. Bi gece kusmuş mesela kızım küçükken beşik yatak batmış öyle anladım yorgunluktan duymamışım. Ama Allahtan başı yukardaydı.
Tabi bazı şeyler Allahın takdiri ama ben işimi sağlama alayım tedbirli olayım da başa gelecek olan varsada böyle gelsin mantığındayım.
Bak korkutmak gibi olmasın sadece aklında bulunsun diye yazıyorum. Kayınvalimin karşı komşusu geçen sene yeni emekleyen ve tutunup ayağa kalkan bebeği kadın beşikten sarkıyor diye yer yatağı yapmış yanlarını kapatmamış sabah baba işe gidiyor anne tüm gece bebek uyumadığı için yorgun derin uyuyor bebek kalkıp kapısı açık olan banyoya giriyor banyoda bi kova su muhtemelen duş alırken kullanıyorlar tutunup kalkıyor içine kafa üstü düşüyor ayaklar havada sonrası malum. Bu durum aklıma gelmezdi o dönem bende yer yatağı yapmıştım tutunup sarkıyor beşikten diye anne yanı beşiği asansörlü değildi çünkü şu sepet beşiklerdendi. Tamam banyoda kova kullanmıyoruz ama viledanın içinde yarım gün bile su tutmadım gidip hemen şu asansörlü anne yanı beşiğinden aldım. Çok korktum ama korkmak değilde temkinli olmak lazım biraz ders çıkarıp ilerlemek lazım. Rabbim evlatlarımızı korusun uzun ömürler versin

Ay evet bak bebek küçükken yatağa almaya korkuyor ya insan ezeriz diye bu reflü yatağı iş görüyor koy yatağı ortaya yatır bebeği üstüne mis gibi hem senle uyuyor hem ezme riski olmuyor hem babası da gece pişpişliyor aynısını yapmıştım senin gibi

Gerçekten arada derede doğacak birde bizim çocuklar ben antalyadayim ya geçen sene mayista donuyordum bu sene ne olur bilmiyorum mevsimler tam düzgün olsa yine sıkıntı yok ama gerçekten koca bi belirsizlik var
Ya sorma yine hep Antalyadasın ben Antalyada doğum yapcam ordan Artvine gelcem yazın tekrar Antalyaya gelcem öyle git gellerle napıcsm bilmiyorum burası daha soğuk

Kızlar yaa aklıma takılıyor sürekli sizde de biryana dönünce diğer taraf geriliyor hissi oluyor mu benim en cok sağ karın tarafımda gerilme hissi var kasılma değildir demi
Benim oluyor karnımın diğer tarafı geriliyor, anı donmelerde de acıyor karnım

Ayy geçenlerde bende mavi nohut battaniye alacaktım az daha sonra neyse dedim. Ablamıza ilk etapta erkek demişlerdi diye ondan kalan mavi bi battaniyemiz var nasılsa beyazı ikinci cocuk kız olursa o da kullanır
Ben mavi battaniye örüyorum erkek analığıma engel olamadım kalın battaniyesi de mavi oldu. Bari nohutu beyaz olsun

Tepkisiz eşim bana benzemesinden taraf zaten ama bilemedim yinede

Bende de var gerilme ayrıca vajınal batma da yaşıyorum bebegin daha toplandığını nerden oldugunu bılmıyorum bende endıselendım ona göre iğne ilac verirler en azından
Kısalma var dediyse git canım önemli bir şey olmasada erken önlem almak iyidir

Reflü yatağı da çok önemli o zaman ilk zamanlar için alıp almamak da kararsız kalmıştım ondan da alayım

Reflü yatağı da çok önemli o zaman ilk zamanlar için alıp almamak da kararsız kalmıştım ondan da alayım
Yani I ImaginaryLife inde yazdığı gibi kullanım amacı tek değil canım rahat oluyor. Bazıları almayıp beşiğin baş kısmına yatağın altından bişeyler koyup destekleyip baş kısmı biraz dikleştiriyor ama çok pahalı bişey değil uğraşmaya değmez yani direk alıp koymak kullanmak daha kolay hem kafan rahat ediyor beşiğinde yatırırken hemde kendi yatağına yanına alacağın zaman risksiz oluyor.
Bu arada yok kiraz çekirdeklisi (gaz için) yok farklı şekilleri filan var ben onlara hiç gerek duymadım çokta işe yaramadığını okumuştum o kiraz çekirdeklilerin. Ben e bebekten normal bitane aldım geçtim oda iş görüyor diğeride sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…