- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Aynen öyle kurtarıcımız resmen emzikSöylerim tabi canım bakalım ne diyecek
Valla danışır sorarsan verme derler ağzında görürlerse sesleri çıkmaz doktorların. Biz öyle uygun gördük verdik yani napam bak sıkışınca sende emziğini verelim diyorsun doktor amca
Sabah emzirdim sütyenin kopcasini takmadan aldım gazını ciksrtayim diye öyle uyumuşuz. Eşimin alarmina kalktım boynum tutulmus resmen. 1 saat de uyumusuz hiç anlamadım nasıl uyuduk. Göğsüm sutyene denk gelince bütün sütümü emmiş resmen sırılsıklamdiBi an ben yazdım sandımtamda bunları yazacaktım. Geceden beri berbatız. Gaz çıkarıyor kaka yaptı karnı tok altı temiz sürekli bi tıs tıs ıh ıh modunda. Asla durmuyor uyumuyor kızıma kahvaltıyı zor yaptırdım üstümde hala pijamalarım. Ana kucağında da durmuyor yatağında da pusette de dakikalı anca kucakta duracak öyle uyucak dalamıyor. Başımı alıp giderem ha ya bi huzur verin ya huzur verin modundayım
Doktorum bebisler gaz sancısı olduğu için emmek ister sürekli demişti. Sadece doymak için değil rahatlamak için de emiyorlarmis. Gaz için masaj yapıyoruz biz. Bacaklarını karnına cektiriyorum. Bisiklete biniyormus gibi çeviriyorum. Karnına aşağı yönlü masaj bir de göbek deliğinin altına doğru masaj yapıyorum. Yüzüstü yatırıp sırtını sivazliyorum. Yüzüstü olunca genelde çıkartabiliyor. Ayaklarını karnına çekiyor, uykuya dalınca uykusunda da çıkartıyor. Bir de yan çevirip üstte kalan bacağını yine karnına doğru cektirince çıkartıyorlar. Bebeğin yüzü sana değil de karşıya bakacak şekilde tutup yine ayaklarını karnına çektirme var. Bir de ayak altlarına masaj yapıyoruz her alt değiştirmede. Gaz bitiyor mu hayır ama çıkartınca en azından rahatlıyorEmzik veriyorum az emiyor sonra çıkartıp ağlıyor gaz çıkarırken de ağlıyor bazen ıkınıyor gibi yapıp bacaklarını çekiyor gazı var diye düğünüyorum çıkaramıyor mu anlamıyorum kaka da yapmadı 3 gündür
Kaçtı canım sarılığıVerdim aslında emzik de emiyor biraz sonra eliyle çekiyor emziği çıkartıyor ağlıyor ben de anlayamadım şimdi doktora geldik hakalım inşallah kilo almıştır sarılığı düşmüştür
Burnunu nasıl temizliyosun canım benim de temizlemem lazım korkuyorumKakasını yapmasına rağmen gaz sancısı vardı. Burnunu boşaltmak aklıma geldi yine hırıltı vardı. Biraz rahatladı sanki. Emzirdim uyuttum tekrar uyanınca ters yatırdım artık. Daha rahat gaz çıkartıyor öyle. Şükür uyudu ama ben başından ayrilamiyorum yüzüstü yattığı için
Biz olduk aşımızı. Ateş yapmaz dedi sadece bacağında şişlik olursa buz uygulamamı söyledi hemşire. İnşallah sorunsuz atlatalım çok ağladıBizde bir aylık olduk bugün bizimde var aşı inşallah kolay geçer sonrasıda
Hava çok rüzgarlı fırtınalı veya yağmurluysa sıcak tutsun zaten normal güneşli hava da sera etkisi yaratır normal sıcağın 2 katı ısı olur içerdeSıcak tutar mı acaba bu
Antalyaya gitmez burda hem rüzgar var hem sıcak olmadı muslin bez ortcemHava çok rüzgarlı fırtınalı veya yağmurluysa sıcak tutsun zaten normal güneşli hava da sera etkisi yaratır normal sıcağın 2 katı ısı olur içerde
Evet bak kızımda da eski doktoru söylemişti onu. Çok gazı olunca rezene içir ve kovaya omzuna kadar suya sok yine geçmediyse alın arabayla yarım saat gezdirin bişeyi kalmaz demişti. Dalga geçiyor heralde araba filan diye düşünmüştüm doğruymuşSabah emzirdim sütyenin kopcasini takmadan aldım gazını ciksrtayim diye öyle uyumuşuz. Eşimin alarmina kalktım boynum tutulmus resmen. 1 saat de uyumusuz hiç anlamadım nasıl uyuduk. Göğsüm sutyene denk gelince bütün sütümü emmiş resmen sırılsıklamdiyerine koydum uyandı. Tekrar kucakta uyut koyunca uyansın derken döngüye girdik. En son burnunu bı temizliyim dedim çok hırıltı vardı sanki biraz daha rahatladı. Çok gaz sancısı olursa kovaya su koyup içine daldircam omzuna kadar. Rahatlar herhalde. Şimdi şükür uyudu. Düz yatirinca uyanıyor kıpır kıpır ters yatırdım ben de
Sıcakta müslin ört canım bebek arabaları için olan Müslin örtüler var puset için olanlardan daha farklı. Yaz günü kullanacaksan ciddi ısı veriyor içeriye diğeriAntalyaya gitmez burda hem rüzgar var hem sıcak olmadı muslin bez ortcem
Serum fizyolojik aldık eczden canim. Siringayla alıyorum sıvıyı bebeği yan yatıyorum siringanin yarısını bı burun deliğine diger tarafına çevirip kalan yarısını diger burun deliğine sıkıyorum. Sonra hemen ters çevirip bebeği havaya kaldırıyorum aşağıdan yukarı sırtına vuruyorum ağzından burnundan çıkıyor balgamlar sumukler. Bize şu video yardımcı olduBurnunu nasıl temizliyosun canım benim de temizlemem lazım korkuyorum
Derdi kakaymis bizimknin az önce bir yaptı ortalığın anasını ağlattı benim sortuma kadarEvet bak kızımda da eski doktoru söylemişti onu. Çok gazı olunca rezene içir ve kovaya omzuna kadar suya sok yine geçmediyse alın arabayla yarım saat gezdirin bişeyi kalmaz demişti. Dalga geçiyor heralde araba filan diye düşünmüştüm doğruymuşbenimki pusette uyuyor çare onu bulabildim
Teşekkür ederim canım akşam eşim gelince beraber deneyelimSerum fizyolojik aldık eczden canim. Siringayla alıyorum sıvıyı bebeği yan yatıyorum siringanin yarısını bı burun deliğine diger tarafına çevirip kalan yarısını diger burun deliğine sıkıyorum. Sonra hemen ters çevirip bebeği havaya kaldırıyorum aşağıdan yukarı sırtına vuruyorum ağzından burnundan çıkıyor balgamlar sumukler. Bize şu video yardımcı oldu
Şimdi duruyorken şırınga iyi ama sonra hareketle başını kendini çevirince burnu acıyor şırınganın ucu sivri geliyor. Kalmamış aldığım yerde ama illaki vardır bu silikon uçlardan tavsiye ederim istediği kadar hareket etsin batmıyorSerum fizyolojik aldık eczden canim. Siringayla alıyorum sıvıyı bebeği yan yatıyorum siringanin yarısını bı burun deliğine diger tarafına çevirip kalan yarısını diger burun deliğine sıkıyorum. Sonra hemen ters çevirip bebeği havaya kaldırıyorum aşağıdan yukarı sırtına vuruyorum ağzından burnundan çıkıyor balgamlar sumukler. Bize şu video yardımcı oldu
Ay arada bizde de sızıyor dün beline kadar batmış yapsın yapmasına da ortalık batmasaydı iyiydi. Gerçi rahatladıysa insanın gözü ortalığı da görmüyorDerdi kakaymis bizimknin az önce bir yaptı ortalığın anasını ağlattı benim sortuma kadaralt değiştirmemiz hep bı olay bezi düzgün takamamisim
Burun aspiratörunun ucuna benziyor aslında ama ağzı daha dardır tabii bunun. Bulursam alayım canım çok teşekkürlerŞimdi duruyorken şırınga iyi ama sonra hareketle başını kendini çevirince burnu acıyor şırınganın ucu sivri geliyor. Kalmamış aldığım yerde ama illaki vardır bu silikon uçlardan tavsiye ederim istediği kadar hareket etsin batmıyor
Ya çok huzursuz bugün. Kvler gitti ilk günümüz. Normalde emip uyuyan çocuk ayrılmak istemiyor kucağımda uyuyacak bırakınca uyanıyor. Kucağımda uyutuyorum uyanınca emme zamanı geliyor emiyor yatiriyorum uyanıyor döngü içindeyiz. Ağlıyor çok fenaAy arada bizde de sızıyor dün beline kadar batmış yapsın yapmasına da ortalık batmasaydı iyiydi. Gerçi rahatladıysa insanın gözü ortalığı da görmüyor
Bizimki sıçıyor da dert o da değil fenalık geçircem artık
Kuşum sen üç haftalıktan bebeği gece kac saate bır uuyandırıyordunBurun aspiratörunun ucuna benziyor aslında ama ağzı daha dardır tabii bunun. Bulursam alayım canım çok teşekkürler
3 saati gecirtme dedi Dr canım ama bebiş zaten 3 saati geçmiyorduKuşum sen üç haftalıktan bebeği gece kac saate bır uuyandırıyordun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?