2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Ya şu süt konusunda böyle davrananları Allah’a havale ediyorum, öyle moral düşürüyorlar ki olan süt de gidiyor sayelerinde. Her anne evladının iyiliğini ister ama işte ne yazık ki böyle bir toplumla yaşıyoruz moral verecekleri yerde böyle köstek oluyorlar

16da gittiğimde 166 gramdı. Bağırsak hareketleri bende de oluyordu. Bağırsak hareketleri ve tekmeyi ayırt edebilecek insanlarız bence hepimiz. Hele de ikisini de hissetmiş biri olarak gayette tekme atıyor. Şu an bunu yazarken bile atıyor

Kıyamam ya nasıl sinirini bozmuslar üzmüşler Ben herşeye kulak tikayacagim umrumda olmaz kimin ne dediği diye kendimi şimdiden telkin ediyorum çünkü illa birseylere kulp bulan bir takım akraba olacaktkr ama ne kadar başarılı olurum bilmem. Çünkü baya hassaslasiyor insan ve herşeye içlenebiliyor lohusayken tabii ki. İnşallah bu bebisin bol bol emer

Bende bu sabah kahvaltidan sonra resmen icerden yumruk hissettim 5 dk boyunca bekledim hic durmadi sonra karnimi sivazladim durdu birseyler kimildiyormus gibi olunca bagirsaklarimdi o zaman diye dusundum
Su an noktasal vuruslar hissediyorum

Bu arada iki gündür sinirden kuduruyorum. Ben crp yüksek cikmisti diye bilkente gittim tekrar test vermiştim o sırada hocanın asistani yazmis 3lu test istemi diye. Yani diğer kan testleri harici bi de uclu istemiş. Neyse ben bunu gördüm kan verirken dedim ki ucluyu kesinlikle istemiyorum digerlerini alın tamam dediler. Neyse dün gittim sonucu almaya sak diye 3lu test sonucu cikardilar bi de aaaa riskli çıkmış amniyosentez yapilacak oooo bilmem ne ya neye uğradığını sasırdım. Allah'ın belalari ben asla istemiyordum ve bunu da soyledjm ayrıca madem riskli çıktı bu kadar hayvanca soylemenin anlamı ne ya??? Resmen dilim tutuldu dedim herhalde yanlışlık oldu ben istemedim filan baktık evet benim bu uclu sonucu. Ve Kısacası ben bu strese hiç girmemek için hiç yaptirmamayi secmistim ama şimdi beni istegim dışında strese sokmuş oldular kafamda kırk tane soru işareti ile kalakaldm. Hepsini tokatlamak istedim orda Allah kahretsin ya ben isteyerek bile vermiş olsam o sonucu sen niye karsindakinin tavugundan bahseder gibi o kadar basitce bahsediyorsun aşırı ofkeli ve üzgünüm dünden beri asiriiiiii

Kızlar günaydın siz aşı oldunuz mu ben sağlık ocağına hiç gitmedim hamile olduktan sonra o yüzden hiç bir bilgim yok geç mi kaldım aşı için
Sağlık ocağı beni sistemden görüp çağırmıştı erken haftalarda daha. Bı uğrayın bence siz de özellikle hemşireniz ilgiliyse çok güzel bilgilendirme yapıyor.

Lohusayken hamilelikten bile daha hassas oluyor insan, hormonlar daha hızlı inip çıkıyor çünkü, hele bı de bebeğinin yüzünü görünce ona kiyamiyorsun ya, zaten ağlaya ağlaya sağım yapıyorsun süt inmiyor diye, bı de o esnada kendini bilmezin teki geçmiş olsuna arayıp ah biberona alışan çocuk bidaha emmez, anne sütünün yerini bişey tutmaz diyor, yanında olsa tepele yani. Bı de kaç gün olmuş sütün nasıl inmez diyen guruh vardı. Acikla açıklayabilirsen 8. Günde hala inmeyen sütü şimdi

Kesinlikle, stres hormonu süt salınımını etkiliyor. Doktor da aynısı söylemişti. Sütüm inmedikce daha da gerildim gerildikce iyice uzadı süreç. Sağolsun annem ve kayınvalidem bu süreçte destek oldu ama kalan herkes ağız birliği yapmış gibi aaa 1 haftada süt mü inmez ya hayatımızda duymadık böyle şey dediler. İndi ama memelerim sarkmasin diye bebegimden esirgiyorum.

Ağlayasım geldi okuyunca. Benzerlerini ben de yaşadım. Deli gibi sütüm vardı. Ama sağarak vermek zorunda kaldım. Emzirme konusunda destek değil köstek oldular. Cahillik tabi süt yetmiyordur diye korkuttular beni. Süt olması için sanki memenin şişmiş olması gerekiyormuş gibi hissettirdiler. Emzirme konusu bende de çok büyük yara. En çok da dışarı giderken zorlanırdım. Subhazırlar mama hazırla. Dışarda kaç saat kalacağını hesapla. Çok zordu. Allah'ım sağlıklı hayırlı versin evlatlarimızı. Emziririz bu sefer inşallah.

En çok da seni suçlu hissettirmelerine izin verme. Beni öyle bir psikolojiye sokmuşlardı ki çocuğumubemzirdiğim için kötülük yapıyormuşüm gibi hissediyordum. Halbuki mama vermiyordum. Yine benim sağdığım sütü biberonla veriyorduk. Süt vardı yani fazlası bile çıkiyordu. Ama bebeğin ememediğine inanıyorlardı. O yüzden en güzeli bebeği alıp kapıyı kilitlemek

4. Gebeligim 18. Haftamdayim. bu hissi 3 kere yaşamış biri olarak yeni yeni cok hafif hissetmeye basladim

Gerçekten ofkelenmicek gibi değil. Senin onayın olmadan nasıl yapabilirler böyle bişey. Üniversite hastaneleri araştırma olduğu için tahlil konusunda fazla ısrarcı oluyorlar, ben de ikili test verdim sırf öğrenciler için, ama asla sonucunu bana söylemeyin dedim doktoruma, nipt yaptirdigim halde doktorum ikiliyi ver ama sonucu istemiyorsan söylemem demişti. Hiç bişey olmasa yaş faktörü riskli çıkmıştır diye düşünüyorum ama kesinlikle sonuca bakmıyorum. En azından sonucu soylemeselermis keşke. Bı de üçlü yaptiran kimi gorduysem hep riskli çıktı, ikilisi normal üçlüsü hep riskli, çok şükür hepsi de sağlıklı dünyaya getirdiler. Valla tamam bilime saygımız sonsuz ama öğrenciler öğrensin diye ben yoktan yere amniyosentez olmak zorunda mıyım.

Ben de bilkente gidiyorum doktora 3lü istemedigimi söyledim. Neden istemediğimi sordu. 2. Gebeligimde riskli çıkmıştı ama çok sağlıklı bir kızım oldu bos yere huzursuz bir hamilelik gecirmeme sebep oldu testlere güvenmiyorum ayrica bir sorun olsa bile asla aldırmayı düşünmüyorum hocam dedim. Tamam dedi ben istek aticam sen kan verirken istemediğini söylersin dedi. Kan tüplerini alırken bayana söyledim 3 lu tahlil tüpünü vermedi. Kan alan hemşire sordu bir tüp eksik. ben istemedim dedim. Sakın moralini bozma kafana takma

Hiç birşey anlamadım asla beklemiyordum crp sonucu almaya gidip 3lu testin riskli amniyosenteze yarın gel lafıyla neye ugradgmi sasrdm yanımda da kimse yoktu tek başıma nasıl agladım gelene kadar anlatamam soka girdim. Ya benim agzım yokmu istesem zaten yapardim. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum evet uclu en çok yanilinan test genelde herkesin riskli çıkıyor ama bi kere o acabayi saldilar aklıma. Amniyosentez den de korkuyorum sanirm mecbur nifty yaotiracagim. Hiç hesapta yokken mahvettiler ya moralimi

Ben de istemiyorum dedim ama yapmışlar bi de futursuzca aaaa riskli Ooooo hemen amniyosentez diye aklımı cikardilar ayak üstü ya bu şüphe ile yasayamam sanırım nifty yaptiracagim. Sonuçta aldirmayacagim ne çıkarsa çıksın ama aşırı stresle mahvederjm çocuğu en azından bileyim nedir durum.

Risk orani kac cikti
Insanlarin ne kadar kolay moralini cokertiyorlar ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…