2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Kızlar şeker yüklemesi yaptırdım ilkini çok zormuş ya. İkinciyi bekliyorum o daha fazla sanırım.
Benim çok kolay geçmişti ya. Kendini oyalayacak bişeyler bul mutlaka. Düşündükçe miden kötü olabilir. Ben annemle gitmiştim konuşup muhabbet ederken zaman hemen geçivermişti

Gerekli bişey mi bilmiyorum canım bu konuyu hiç. Bebeğin bi ihtiyacı kalmadı derken sürekli bişey öğreniyorum ☺️
Öncesinde alinmasi şart değil, gerekli durumlarda doktor tavsiye ediyor zaten, umarım alerjik riniti olan bir bebek olmaz ve gerek kalmaz, hava temizleyiciyi gerek olmadıkça almamak lazım diye düşünüyorum, aşırı steril ortamda büyümesi de sakıncalı bebeklerin. Hatta eve evcil hayvan alın kılı tüyü bağışıklık kazansın diyor uzmanlar. Hava temizlileyicisine gerek duymamisti oğlumun doktoru ama çok büyük bi geniz eti oldugu için nebulazator aldirmisti. Seyahate giderken bile yanımıza alırdık nolur nolmaz diye. Ama o da yine ileriki dönemde gerekli olursa alınır. Öncesinde bebek eşyası olarak alınması gerekli değil.

Evet gerçeğine en yakın muadil oymuş, fiyatı diğerlerine göre pahalı zaten ama onu alırsam ikinci elini alicam büyük olasılıkla. Bı kaç ay kullanılacağı için sifirina çok para vermek istemiyorum. Baby merf filan alsam sıfır alırdım da mamma pahalı diğerlerine gore
Ben de öyle düşünüyorum. Hatta kızlara soracağım elinde olan varsa kullanacağım. Bi arkadaşım ilk kızına aldığı maclaren bebek arabası ikinci çocuğu dahil beş bebeği büyüttü. Şimdi biraz yıpranmış. Bebeğin yediği helal giydiği haram derler ya.

Kızlar anakucagi marka ve modele karar veren var mı, hiç biseyde bu kadar kararsızlık yaşamadım 😬 elektrikli mi normal mi, mamma marka mi merf baby mi derken bı turlu birinde karar kilamadim. Sonra dönüyorum direk elektrikli salıncak tarzı mi alsam diyorum. Anakucagi kullananlar ya da almayı düşünenler siz ne öneriyorsunuz
Ben elektrikli aldim canım elelenin dore2 sini aldim. Etrafımda kullanan oldu memnundular

Ben de öyle düşünüyorum. Hatta kızlara soracağım elinde olan varsa kullanacağım. Bi arkadaşım ilk kızına aldığı maclaren bebek arabası ikinci çocuğu dahil beş bebeği büyüttü. Şimdi biraz yıpranmış. Bebeğin yediği helal giydiği haram derler ya.
Evet günlük kıyafetler haricinde bebek esyalarinin bir çoğu iki üç çocuk buyutebiliyor, ben de temiz bulduğum ürünleri ikinci el almayı düşünüyorum anakucagi vs gibi.

Ben elektrikli aldim canım elelenin dore2 sini aldim. Etrafımda kullanan oldu memnundular
Ben de onu düşündüm baştan ama çevremde kullanan yok, babyjorn muadili kullananlar var olmazsa olmazimiz diyorlar ama her bebek farklı tabi, elektrikli olan anne için konforlu diye düşünüyorum koy bebeği sallayıp uyutsun içinde. Ama işte sıkılırsa durmak istemezse diye de emin olamiyorum. Oğlum çok hareketliydi mesela ayaklarını sürekli vururdu babyjorn tarzı bişey olsaydı onun zamanında çok severdi. Bu bebeğimi kestiremiyorum. Gönlümden geçen elektrikli olması kendi rahatım için ama işte bebegim ne düşünüyor bu konuda bilmek mümkün olsa keşke 😄

Canım çok geçmiş olsun 🙏🏻 İki gündür sol bacağımda bi uyuşma var. Kimseye de söylemedim geçer diye. Bugün daha iyi gibiyim bakalım. Hamileyim diye bütün uzuvlarım isyanda resmen 🤣
Bende on gündür falan hem kollarım hem bacaklarım uyuşuyordu sandalyede 10 dk otursam kalkamıyordum uyuşukluktan, birkaç kez de kramp girdi son günlerde. Geçen hafta şeker yüklemesine gittiğimde doktora söyledim magnezyum verdi, şimdi daha iyiyim. Sana da çok geçmiş olsun. 🤗

Son düzenleme:
Ben de onu düşündüm baştan ama çevremde kullanan yok, babyjorn muadili kullananlar var olmazsa olmazimiz diyorlar ama her bebek farklı tabi, elektrikli olan anne için konforlu diye düşünüyorum koy bebeği sallayıp uyutsun içinde. Ama işte sıkılırsa durmak istemezse diye de emin olamiyorum. Oğlum çok hareketliydi mesela ayaklarını sürekli vururdu babyjorn tarzı bişey olsaydı onun zamanında çok severdi. Bu bebeğimi kestiremiyorum. Gönlümden geçen elektrikli olması kendi rahatım için ama işte bebegim ne düşünüyor bu konuda bilmek mümkün olsa keşke 😄
Babyjorn tarzı daha çok tercih ediliyor galiba en ufak cocuk hareketiyle sallaniyor zaten kendi kendine de. Çıkmaz bir uçurum gibi bunun sonu😅😅bende aldım ama kullanmazsa fazlalık olarak kalacak o yüzden bütçeye en uygun neyse ona bakmak galiba

Babyjorn tarzı daha çok tercih ediliyor galiba en ufak cocuk hareketiyle sallaniyor zaten kendi kendine de. Çıkmaz bir uçurum gibi bunun sonu😅😅bende aldım ama kullanmazsa fazlalık olarak kalacak o yüzden bütçeye en uygun neyse ona bakmak galiba
Hangi marka aldın, bazılarının yayları daha hassasmis bazıları daha güç istiyormus sallanmak için.

Kızlar benim kızımın boyu uzun olacak diyor doktor. Her gittiğimde aa boyu uzun haftasına göre diyor. Normaldir herhalde değil mi? Ben 169 eşim 172 oğlum 13 yaşında 171 şuan. Doğduğunda 56 cm doğdu sanırım.
Bebeğim 970 gram olmuş başı aşağıda dedi ama şimdilik bunun önemi yok diyor. 😍 Bizden haberler böyle. Kilosunu merak ediyorum diyordum.

Kızlar benim kızımın boyu uzun olacak diyor doktor. Her gittiğimde aa boyu uzun haftasına göre diyor. Normaldir herhalde değil mi? Ben 169 eşim 172 oğlum 13 yaşında 171 şuan. Doğduğunda 56 cm doğdu sanırım.
Bebeğim 970 gram olmuş başı aşağıda dedi ama şimdilik bunun önemi yok diyor. 😍 Bizden haberler böyle. Kilosunu merak ediyorum diyordum.
Maasallah ya 😍
Boyu uzun olursa bakımı daha kolay olur değil mi bana öyle geliyor nedense 😃

Bu arada ben her gittiğimde başı asagidaydi bunun bir önemi yok diyorlar 🤷 Yarın da benim şeker yüklemem var sonra da muayene eder sanırım .

Günaydın kızlaar, herkesler iyidir umarım 🙏🏼
Sabah sabah aklıma bir şey geldi hemen yazayım dedim, özellikle normal doğum fikrine yakın arkadaşlara bir not ☺️ meryem ana otu diye bir şey var, böyle kapalı avuç içi kadar odun gibi bir şey. Doğum başlayınca biri senin adına onu suya atıyor, doğumun kolaylaşması için iyi enerjilerini, dualarını artık her neye inanıyorsa suya iletiyor. Ot suyun içinde yavaş yavaş açılıyor ve doğum sağlıkla sona erdiğinde ot tamamen açılmış oluyor 🙂
Böyle anlatınca saçma gelebilir belki ama beni etkiler böyle şeyler, ilk kez kendi doğumumda kullandım, o an hep evde olacağını bildiğim yakın arkadaşıma vermiştim tam böyle ilerledi, hastaneye adım atışım ve bebeğimi kucağıma alışım 5 saat sürdü :) benden sonra 3 normal doğumda da kullandık ve hepsinde mutlu son ☺️ doğdu haberi geldiği an o sımsıkı şey tamamen açılmış oluyor :)

Tam da üstlerde negatif doğum hikayesi anlatılmasın denmişken yazıvereyim dedim 😁 benim de en gıcık olduğum şeydi hamile görünce tüm negatifliklerin anlatılması.. biz iyiye güzele odaklanalım hep 💜🌸
Merhaba evet bende duymuştum onu ama bide bişey daha duymuştum. Doğum gerçekleştikten sonra onu sudan çıkarmak ve tekrar kurumasını sağlamak gerekiyormuş. Yoksa annenin rahmi çok geç toparlanıyormuş. Sizde bu şekilde mi yaptınız??

Öncesinde alinmasi şart değil, gerekli durumlarda doktor tavsiye ediyor zaten, umarım alerjik riniti olan bir bebek olmaz ve gerek kalmaz, hava temizleyiciyi gerek olmadıkça almamak lazım diye düşünüyorum, aşırı steril ortamda büyümesi de sakıncalı bebeklerin. Hatta eve evcil hayvan alın kılı tüyü bağışıklık kazansın diyor uzmanlar. Hava temizlileyicisine gerek duymamisti oğlumun doktoru ama çok büyük bi geniz eti oldugu için nebulazator aldirmisti. Seyahate giderken bile yanımıza alırdık nolur nolmaz diye. Ama o da yine ileriki dönemde gerekli olursa alınır. Öncesinde bebek eşyası olarak alınması gerekli değil.
Ay inşallah gerekli olmaz. Çocukken astımım vardı benim. İnşallah bebeğimde olmaz 🙏🏻 Çok steril büyütülmesine ben de karşıyım. Bi de doğal aşılanma diye bişey var sonuçta☺️ senin dişin nasıl oldu iyileşme var mı

Back
X