2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Kizlar benim kizim karanlıktan korkmayi öğrenmiş. Isıgi kapatınca anne korku anne korku diyip duruyor. Neredeyse 1 haftadir geceleri uyanıp agliyordu surekli kucağımda olmak istiyordu ben ayrilma kaygısı diye düşünüyordum galiba karanlıktan korkuyormuş. Hep gece karanlikta uyumustuk şimdiye kadar hiç aklıma gelmemişti korkacagi.
Bu aralar bebeklerin korku duygusu tam anlamıyla ortaya çıkıyor galiba benimki de seslerden insanlardan korkar oldu

Bende aşırı karanlık sevmiyorum ya sabaha karşı kalın perdeleri çekiyorum yatak odasına çok güneş vuruyor onun dışında ufaktan sokak lambası vuruyor işime de geliyor oğlumu görüyorum. Göze çarpmayan uzaktan bir gece lambası açarsan belki uykusu etkilenmez
Oyle deneyeceğim tabi uyursa hala ayaktayız oyun oynuyoruz..

Kızlar bebeğim hem gece uykusuna hem Öğle uykusuna direniyor.18 aylık Suan.zorla uyuttum resmen ağladı uyumak istemediği için uykusu da var direnemedi ama kızdım yat uyu artık uyku zamanı diye.Nasıl davranacağımı şaşırıyorum bazen.Sürekli kitap okutuyor kitapları tek tek getirip uyuyacak hala kitap getiriyor.bebeklik dönemi benim için çok daha kolaydı şimdi bakınca 😥

Kızlar bebeğim hem gece uykusuna hem Öğle uykusuna direniyor.18 aylık Suan.zorla uyuttum resmen ağladı uyumak istemediği için uykusu da var direnemedi ama kızdım yat uyu artık uyku zamanı diye.Nasıl davranacağımı şaşırıyorum bazen.Sürekli kitap okutuyor kitapları tek tek getirip uyuyacak hala kitap getiriyor.bebeklik dönemi benim için çok daha kolaydı şimdi bakınca 😥
Benim oğluma da ben getiriyorum o yırtıyor 🤣

Eklentiler

• 1000091749.webp
    1000091749.webp
    92,6 KB · Görüntüleme: 21
Benim oğluma da ben getiriyorum o yırtıyor 🤣
😂 Benimki de hala kalemleri boyaları yiyor bir çizim yapsın diye eline veriyorum pişman ediyor her seferinde geri istiyor belki yapmaz diyorum gene yapıyor, kuru boyaların uçlarını kırıp yiyor

😂 Benimki de hala kalemleri boyaları yiyor bir çizim yapsın diye eline veriyorum pişman ediyor her seferinde geri istiyor belki yapmaz diyorum gene yapıyor, kuru boyaların uçlarını kırıp yiyor
Aynısı ya ne zaman oturup doğru düzgün bir iş yapabilcez merak ediyorum. Her çocuk farklı da komşunun kızını hatırlıyorum bu yaşlarda çocukla oturup kitap okuma boyama etkinlik hepsini yapabiliyordum kendi kendine oynar oyalanırdı benimkiyle akşama kadar sadece mücadele ediyorum

Aynısı ya ne zaman oturup doğru düzgün bir iş yapabilcez merak ediyorum. Her çocuk farklı da komşunun kızını hatırlıyorum bu yaşlarda çocukla oturup kitap okuma boyama etkinlik hepsini yapabiliyordum kendi kendine oynar oyalanırdı benimkiyle akşama kadar sadece mücadele ediyorum
Evet bizim de arkadaşın kızı var bazen geliyorlar çocuk oturuyor tek birşeyle oynuyor 3 4 saat oturuyoruz bi kere ağlamıyor 😂 bazı bebekler kolay bazıları zor işte
Bide benimki yanında oturayım kalkmayım istiyor ayağa kalktığım an bağırıyor kımıldayamıyorum

Bence bu aylarda oluyor bu ya çünkü grupta çok konuşulmaya başladı. Kitapları sevmesi çok iyi ama benimki hala ısırıp koparıyor

Ya ben çok fazla folik asit kullandım ciddi ciddi artık ondan mı acaba diyorum. Sağlık ocağı yazmıştı bana meğerse dozu çok yüksekmiş sonradan kadın doğum kestirmişti

Kızlar oğlum bezini çıkarmaya çalışıyor evde şu sıralar kıyıda köşede çiş buluyorum. Önceden de yapıyordu halina ama bir kaç gün önce emin oldum. Pipisini bezin kenarından çıkarmış ama bezi duruyor öyle her yere işemiş. Az önce yine yapmış bezi duruyor ama her yeri çiş. Acaba külot bez daha mi iyi olur. Daha tuvalet eğitimine geçmeden çiş temizliyorum ya

Evet bizim de arkadaşın kızı var bazen geliyorlar çocuk oturuyor tek birşeyle oynuyor 3 4 saat oturuyoruz bi kere ağlamıyor 😂 bazı bebekler kolay bazıları zor işte
Bide benimki yanında oturayım kalkmayım istiyor ayağa kalktığım an bağırıyor kımıldayamıyorum
Oğlum istiyor ki tüm gün onunla birlikte evin içinde dolaşayım. Beni otururken gördüğü an çekiştirip anlamsızca evin içinde dolaştırıyor

Ya ben çok fazla folik asit kullandım ciddi ciddi artık ondan mı acaba diyorum. Sağlık ocağı yazmıştı bana meğerse dozu çok yüksekmiş sonradan kadın doğum kestirmişti
Allah seni 🤣 ondan mıdır bilmiyorum ama eskiler arpası fazla kaçmış bunun derler ya bizim çocuklar o hesap

Kızlar oğlum bezini çıkarmaya çalışıyor evde şu sıralar kıyıda köşede çiş buluyorum. Önceden de yapıyordu halina ama bir kaç gün önce emin oldum. Pipisini bezin kenarından çıkarmış ama bezi duruyor öyle her yere işemiş. Az önce yine yapmış bezi duruyor ama her yeri çiş. Acaba külot bez daha mi iyi olur. Daha tuvalet eğitimine geçmeden çiş temizliyorum ya
O zaman çişinin geldiğinin farkında oluyor tuvalete götürüp denedin mi hiç belkide öylece öğrenir

O zaman çişinin geldiğinin farkında oluyor tuvalete götürüp denedin mi hiç belkide öylece öğrenir
Lazımlık vsr evde ona oturtmaya çalıştım çok ağladı denemedim tekrar normal tuvalete de hiç denemedim. Belki bir açıdan bana bir kolaylık sağlayıp erken bezden çıkar mı acaba🤣 görümcemin çocupu 16 aylıkken bezden çıkmış aşırı erken geldi bana ama oluyor bazen heralde

Ayyy çok sıkıntı benim oğlumda pipisini keşfetti altını temizlerken pipisini elliyor hatta geçen eli 💩 oldu 😂

Back
X