- 3 Kasım 2023
- 412
- 793
- 33
- Konu Sahibi annabelica
-
- #54.041
38. Haftada doğurdum, valla açılma için ne desem yalan olur özel hiçbir şey yapmadım sadece hamile olduğumu öğrendiğim günden beri yürüyüş yapıyorum etkisi olmuş mudur bilmiyorumGozun aydin cnm saglikla buyusun insallah kacinci haftanda dogurdun acilma icin bize oneri tavsiyen varmi
Gözün aydın canım Allah güle güle büyütmeyi nasip etsin. Hayırlı, sağlıklı bir ömrü olsun bebişinin38. Haftada doğurdum, valla açılma için ne desem yalan olur özel hiçbir şey yapmadım sadece hamile olduğumu öğrendiğim günden beri yürüyüş yapıyorum etkisi olmuş mudur bilmiyorum
Evet düzenli mi kasılmaların onu takip et canımHer an regl olacakmışım gibi kasıklarımda rahatsızlık ve doluluk hissetmeye başladım karnımda kasılma da var bunlar ne ola ki kızlar sancı böyle bir şey midir
Yaa mükemmel bir doğum hikayesi. Aferin İdil kuşumuz hiç üzmedi annesiniHanımlar doğurdum geldimm İdilkuşum 3 kilo geldi dünyaya sağlıkla çok şükürPozitif doğum hikayemi anlatıyorum nasıl oldu bende şaşkınım biliyorsunuz dün nişanım mı geldi acaba diye size yazmıştım
Sabah kalktım bi güzel avmde dolaştım alışverişimi yaptımsaat 14.00 da hastaneye gittim nst ye girdim sancı falanda yok her şey yolunda.
Doktor vajinal muayeneyeyi bi yaptı “tatlım doğuruyorsun 5 cm açıklığın var” dedi
Beni hemen yatışa aldılar işlemler falan derken saat 15.00 gibi sancı odasına geçtim suni sancı verildi Epidural yapıldı ( suyum gelmemişti doktor patlattı)
Suyum patlayınca ağrılarım artmaya başladıdoktora bu Epidural hiçbir işe yaramadı dedim ben öyle söyleyince doktor açıklığa baktı meğer hızlıca açılmışım suyum geldikten sonra
saat 18.30 da doğumhaneye geçtim 18.50 de kuzum doğdu
Biraz dikişim var ama çok şükür ikimizde iyiyiz tek tek alıntılayamadım herkese çokkkk teşekkür ederim
Size doğurmayınnn durunnn derken kasımda doğurdum
Düzenli şekilde belli aralıklarla olması gerekiyor canım. Doğurmuyorsun muhtemelen ama bebek aşağı iniyor olabilir artıkHer an regl olacakmışım gibi kasıklarımda rahatsızlık ve doluluk hissetmeye başladım karnımda kasılma da var bunlar ne ola ki kızlar sancı böyle bir şey midir
Ay maşallah kavuştun sen de yavruna. Sağlıkla büyüsün inşallah. En kısa zamanda bekliyoruz doğum hikayeniKızlar selaammm
Been 26 Kasımda doğurduumm. Daha yeni toparlanıp bi düzen oturttuk anca yazabiliyorum.
Atlas kuşum 3035 gr 50 cm doğdu 37+6 da
Geçen cmt ne sancı ne kasılma hiçbir şey yoktu sözde ben bugün çatı muayenesi olmaya gidicektim. Biraz önce emzirdim sütümü sağarken yazıyorum şaka gibi
Beklediğimden çok çok daha kolay ve güzel geçti doğumum vajinal doğum istiyordum ama Vajinal doğum normal bir insanın dayanabileceği acıdan daha büyük bir acı işte bilmem kaç kemiğin aynı anda kırılmasıyla eşdeğer vs gibi laflar yüzünden gözüm aşırı korkuyordu. Tamamen abartı cümlelermiş gibi geldi bana açıkçası
Doğum sürecimi detaylıca anlatmak istiyorum size ama biraz uzun olucak müsait olduğumda yazıcam tekrar
Hanımlar doğurdum geldimm İdilkuşum 3 kilo geldi dünyaya sağlıkla çok şükürPozitif doğum hikayemi anlatıyorum nasıl oldu bende şaşkınım biliyorsunuz dün nişanım mı geldi acaba diye size yazmıştım
Sabah kalktım bi güzel avmde dolaştım alışverişimi yaptımsaat 14.00 da hastaneye gittim nst ye girdim sancı falanda yok her şey yolunda.
Doktor vajinal muayeneyeyi bi yaptı “tatlım doğuruyorsun 5 cm açıklığın var” dedi
Beni hemen yatışa aldılar işlemler falan derken saat 15.00 gibi sancı odasına geçtim suni sancı verildi Epidural yapıldı ( suyum gelmemişti doktor patlattı)
Suyum patlayınca ağrılarım artmaya başladıdoktora bu Epidural hiçbir işe yaramadı dedim ben öyle söyleyince doktor açıklığa baktı meğer hızlıca açılmışım suyum geldikten sonra
Biraz dikişim var ama çok şükür ikimizde iyiyiz tek tek alıntılayamadım herkese çokkkk teşekkür ederim
Ay kızlar gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün evlatlarınızıKızlar selaammm
Been 26 Kasımda doğurduumm. Daha yeni toparlanıp bi düzen oturttuk anca yazabiliyorum.
Geçen cmt ne sancı ne kasılma hiçbir şey yoktu sözde ben bugün çatı muayenesi olmaya gidicektim. Biraz önce emzirdim sütümü sağarken yazıyorum şaka gibi
Beklediğimden çok çok daha kolay ve güzel geçti doğumum vajinal doğum istiyordum ama Vajinal doğum normal bir insanın dayanabileceği acıdan daha büyük bir acı işte bilmem kaç kemiğin aynı anda kırılmasıyla eşdeğer vs gibi laflar yüzünden gözüm aşırı korkuyordu. Tamamen abartı cümlelermiş gibi geldi bana açıkçası
Doğum sürecimi detaylıca anlatmak istiyorum size ama biraz uzun olucak müsait olduğumda yazıcam tekrar
Bu sefer de epidural olmuyor mu ki neden çekiyorsun aşkoBende diyorum doğsun bir yanımda çok korkuyor çünkü ben ilk defa doğum sancısı çekcm oğullarımda epudurel prenses doğum yapmıştım
Gözün aydın canım sağlıkla büyüt inşallahKızlar selaammm
Ayyy gözün aydın cano maşallah yaa ne güzel herkes çatır çatır doğum yapıp geliyorHanımlar doğurdum geldimm İdilkuşum 3 kilo geldi dünyaya sağlıkla çok şükürPozitif doğum hikayemi anlatıyorum nasıl oldu bende şaşkınım biliyorsunuz dün nişanım mı geldi acaba diye size yazmıştım
Gözün aydın, güle güle büyüt mis kokulunu, Alalh anali babalı büyütsünHanımlar doğurdum geldimm İdilkuşum 3 kilo geldi dünyaya sağlıkla çok şükürPozitif doğum hikayemi anlatıyorum nasıl oldu bende şaşkınım biliyorsunuz dün nişanım mı geldi acaba diye size yazmıştım
Kankam iyi aslında, normal mama ve anne sütü ile besliyorlar ama antibiyotik tedavisine başladığı için tamamlamak zorundalarmış. Bir de bugün kan alıp beyaz kan hücrelerinin sayısına bakacaklar, o yüksekti. Zaten enf şüphesi ordan doğmuş. Görüntü olarak iyi görünüyor, her gün gidip görüyoruz 5 dk.Aşkım nasıl şimdi bebiton daha iyimi? Dr ne diyor
Gözün aydın, hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün. İlk doğumumda ebe bana : adı üstünde normal doğum, tuvalete gitmemiz kadar normal bir şey vb şeyler demiştiKızlar selaammm
Süreci çok güzel yönetmişsin canım harikasın. Evde sancını çekmek sakin kalmak çok güzel. Doğumlarımız çok güzel gidiyor maşallah. Allah kalanlarımıza da nasip etsinGeldiimmm. Çok detaylı yazıcam hiçbir soru işareti kalmasın merak eden kimsede istiyorum. Tabi herkesin süreci çok farklı oluyor bu durumda ama yine de ben detaylı şeyler okumak isterdim hep
Şimdi kızlar benim zaten yaklaşık 6 kasımdan beri vajina kemiklerim acıyordu hareket ederken ancak 25 kasıma kadar hiçbir sancım olmamıştı. Doktorum bu bebek 5-6 aralığa kadar gelmez diyordu hatta.
25 kasım sabahı birden sancıyla uyandım, 8 dakikada bir gelen sancım oldu sabah 6.30-9.30 saatleri arasında. Sancı dediğim kuyruk sokumumdan alt karnım ve kasıklarıma yayılan biraz ağır bir regl ağrısı gibiydi.
9.30-12.30 arasında sıklığı 15-20 dakikada bire düştü. Bu süreçte hastaneye gitmeyi hiç düşünmedim çünkü benim için hastaneye gitme gereklilikleri sancının 5dk da bire düşmesi, bebek hareketleri hissetmemek, su gelmesiydi. Hiçbiri olmadı.
12.30dan sonra ise sancım geçti denebilecek gibiydi. Dışarı çıktım gezdim hatta suadiye-bostancı arası yürüdüm, mağaza gezdim, kahve içtim. Akşam 19.30 da eve geldim. Bu süreçte yani 13.00-19.30 arası toplam 3-5 kez olmuştur sancım.
Eve geldikten sonra 20.30 civarı sabah olan 8dk da bir sancı geri geldi.
21.15te çamaşırımda bir ıslaklık hissettim, gidip baktığımda 1 tatlı kaşığı miktarında kahverengi bir akıntı gördüm. Nişanım geldi heralde dedim.
Doktoruma tüm günü anlatan bir mesaj attım. Kendisi sancım sıklaşır ya da suyum gelirse hastaneye geçmemi, böyle devam ederse sabah kontrole gitmemi söyledi.
Ben 20.30dan gece 3 e kadar 8dkda bir sancı ile geçirdim. 3 te artık uyumam lazım diye yatağa geçtim sızmışım sancıyla beraber.
4.15te birden uyandım ki suyum geliyo ama öyle ıslanma ile falan değil baya şakır şakır akıyo yatak göl oldu. Hemen kalktım doktorumu aradım hastameye geç sakin ol hiçbir sorun yok dedi.
Su gelmişse içerden dışarı çıkış varsa dışarıdan da içeri giriş olabilir enfeksiyon riski olur duş alınmaması gerekir diye okumuştum hiç duş dahi almadan hastaneye geçtim. Yolda sancılar 3 dkda bire düşmüştü.
05.00 te yatışım yapıldı, ilk muayenemde 7cm açılman var baya sancı çekmişsin evde sen dedi ebe. 6.30a kadar nstye bağlı sancılarımı izledik.
Doktorumla hep epidural normal konuşmuştuk, epidurali takalım dedim, normalde 4cmden sonra takarız ama epidural 8cm den sonra etki etmez sen 7cmdesin zaten ihtiyacın yok aslında ama psikolojik olarak rahatlamak istiyosan takalım dediler. Ben yine de taktırmak istedim çünkü artık sancılar çok artmıştı.
Epidural beni bi 1 saat kadar çok rahatlattı. Sonrasında dedikleri gibi etkisini yitirdi, bebek iyice aşağı indi, vajinamda çıkmayı bekliyordu resmen o anlarda epiduralin etkisi kalmıyor artık.
9cm açıklıktan sonra ebeler her sancım geldiğinde ıkınmamı istedi odadayken, bebeği rahmin kenarları tutuyo ıkınırsan iyice açılacak hemen doğuma alıcaz dediler. Her sancı geldiğinde ıkındım bi yarım saat kadar odada.
9.30 da doğumhaneye aldılar beni, 9.57de bebeğim kucağımdaydı.
Bu 27dakikada durmaksızın yüksek ağrılı bir doğum durumu gelmesin ama aklınıza, sancı geldikçe ıkındım sancı yokken dinlendim ve 27dakikanın sonunda bebeğimi kucağıma aldım.
İnanılmaz mucizevi bir andı, ben ki hamilelik boyunca ya bana hiç annelik yüklenmedi nasıl olucak bu böyle diye düşünürken bebeğimi koynuma koydukları anı, o duyguyu kelimelerle ifade edemem asla.
Herkesin söylediği o bebek çıktığı an tüm ağrı sancı bitiyo cümlesine tamamen katılıyorum. Asla inanmıyordum nasıl bir anda tüm acı geçer çok mantıksız geliyordu ama gerçekten öyle oldu. Dayanılmaz acı boyutu bende sadece doğumhane aşamasında oldu en zoru gerçekten doğuma en yakın son 10-15 dakikaydı fakat doktor bebeği tutup çekiyor ya, ben hayatımda bu kadar rahatlatan bir duygu yaşamamıştım. O rahatlamayı o hissi gerçekten açıklayamıyorum. Ufak bir epizyotomim var, kesilmesini dikilmesi hiiiç hissetmedim bile. Epizyotomiden hiç korkmayın. Dikiş atıldıktan sonra iyi misin yürüyebilir misin dediler yürürüm iyiyim ben dedim.
Doğumhaneden yürüyerek çıkıp odama geçtim yatağıma yattım.
Benim açımdan harika bir süreçti, dediğim gibi ben çok daha kötü bekliyordum hep. Beklediğimden kolaydı, hastaneye 7cm ile gitmem bu süreci kolaylaştırdı bence çünkü. Umarım herkes böyle beklediğinden kolay geçirir sürecini. Hepimiz sağ salim kuzucuklarımızı kucağımıza alır evlerimize kavuşuruz
Doktorum gerek yok dedi birde önceki epudurel çok dokunmuştu banaBu sefer de epidural olmuyor mu ki neden çekiyorsun aşkoben de ilk kez doğum yapcam ama korkmuyorum yaa diyorum herkes çatır çatır 3 er 5 er doğuruyor ben neden doğurmıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?