- 25 Şubat 2024
- 1.648
- 2.257
- 53
- 33
- Konu Sahibi annabelica
- #54.081
Allah allah neden gerek yok acaba demekki hafif geçecekDoktorum gerek yok dedi birde önceki epudurel çok dokunmuştu bana
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah allah neden gerek yok acaba demekki hafif geçecekDoktorum gerek yok dedi birde önceki epudurel çok dokunmuştu bana
Evet acele etmeye bencede gerek yok ama su fazlalığı ne kdr sezeryana sebep onu bilmiyorum canım bi araştırmak lazım bebeğe En ufak zararı varsa riske girmemek enn güzeliCanım suyum yeterli hatta fazla o yüzden tehlikeye atmayalım su fazlaligin var senin dedi sezeryan olmam için tek sebep yok diyelimki suni sancı da ı açılma olmadı sezeryan yapıyorlar sanırım yok yere korkuyorum o yüzden zorla alacak halı yok beklicem 41 e bekleten bile var 39 daha bugün olucam![]()
Ayyy ne güzel anlatmışsın yaaa resmen okurken doğurdum sanki yaşadım tüm süreciGeldiimmm. Çok detaylı yazıcam hiçbir soru işareti kalmasın merak eden kimsede istiyorum. Tabi herkesin süreci çok farklı oluyor bu durumda ama yine de ben detaylı şeyler okumak isterdim hep
Şimdi kızlar benim zaten yaklaşık 6 kasımdan beri vajina kemiklerim acıyordu hareket ederken ancak 25 kasıma kadar hiçbir sancım olmamıştı. Doktorum bu bebek 5-6 aralığa kadar gelmez diyordu hatta.
25 kasım sabahı birden sancıyla uyandım, 8 dakikada bir gelen sancım oldu sabah 6.30-9.30 saatleri arasında. Sancı dediğim kuyruk sokumumdan alt karnım ve kasıklarıma yayılan biraz ağır bir regl ağrısı gibiydi.
9.30-12.30 arasında sıklığı 15-20 dakikada bire düştü. Bu süreçte hastaneye gitmeyi hiç düşünmedim çünkü benim için hastaneye gitme gereklilikleri sancının 5dk da bire düşmesi, bebek hareketleri hissetmemek, su gelmesiydi. Hiçbiri olmadı.
12.30dan sonra ise sancım geçti denebilecek gibiydi. Dışarı çıktım gezdim hatta suadiye-bostancı arası yürüdüm, mağaza gezdim, kahve içtim. Akşam 19.30 da eve geldim. Bu süreçte yani 13.00-19.30 arası toplam 3-5 kez olmuştur sancım.
Eve geldikten sonra 20.30 civarı sabah olan 8dk da bir sancı geri geldi.
21.15te çamaşırımda bir ıslaklık hissettim, gidip baktığımda 1 tatlı kaşığı miktarında kahverengi bir akıntı gördüm. Nişanım geldi heralde dedim.
Doktoruma tüm günü anlatan bir mesaj attım. Kendisi sancım sıklaşır ya da suyum gelirse hastaneye geçmemi, böyle devam ederse sabah kontrole gitmemi söyledi.
Ben 20.30dan gece 3 e kadar 8dkda bir sancı ile geçirdim. 3 te artık uyumam lazım diye yatağa geçtim sızmışım sancıyla beraber.
4.15te birden uyandım ki suyum geliyo ama öyle ıslanma ile falan değil baya şakır şakır akıyo yatak göl oldu. Hemen kalktım doktorumu aradım hastameye geç sakin ol hiçbir sorun yok dedi.
Su gelmişse içerden dışarı çıkış varsa dışarıdan da içeri giriş olabilir enfeksiyon riski olur duş alınmaması gerekir diye okumuştum hiç duş dahi almadan hastaneye geçtim. Yolda sancılar 3 dkda bire düşmüştü.
05.00 te yatışım yapıldı, ilk muayenemde 7cm açılman var baya sancı çekmişsin evde sen dedi ebe. 6.30a kadar nstye bağlı sancılarımı izledik.
Doktorumla hep epidural normal konuşmuştuk, epidurali takalım dedim, normalde 4cmden sonra takarız ama epidural 8cm den sonra etki etmez sen 7cmdesin zaten ihtiyacın yok aslında ama psikolojik olarak rahatlamak istiyosan takalım dediler. Ben yine de taktırmak istedim çünkü artık sancılar çok artmıştı.
Epidural beni bi 1 saat kadar çok rahatlattı. Sonrasında dedikleri gibi etkisini yitirdi, bebek iyice aşağı indi, vajinamda çıkmayı bekliyordu resmen o anlarda epiduralin etkisi kalmıyor artık.
9cm açıklıktan sonra ebeler her sancım geldiğinde ıkınmamı istedi odadayken, bebeği rahmin kenarları tutuyo ıkınırsan iyice açılacak hemen doğuma alıcaz dediler. Her sancı geldiğinde ıkındım bi yarım saat kadar odada.
9.30 da doğumhaneye aldılar beni, 9.57de bebeğim kucağımdaydı.
Bu 27dakikada durmaksızın yüksek ağrılı bir doğum durumu gelmesin ama aklınıza, sancı geldikçe ıkındım sancı yokken dinlendim ve 27dakikanın sonunda bebeğimi kucağıma aldım.
İnanılmaz mucizevi bir andı, ben ki hamilelik boyunca ya bana hiç annelik yüklenmedi nasıl olucak bu böyle diye düşünürken bebeğimi koynuma koydukları anı, o duyguyu kelimelerle ifade edemem asla.
Herkesin söylediği o bebek çıktığı an tüm ağrı sancı bitiyo cümlesine tamamen katılıyorum. Asla inanmıyordum nasıl bir anda tüm acı geçer çok mantıksız geliyordu ama gerçekten öyle oldu. Dayanılmaz acı boyutu bende sadece doğumhane aşamasında oldu en zoru gerçekten doğuma en yakın son 10-15 dakikaydı fakat doktor bebeği tutup çekiyor ya, ben hayatımda bu kadar rahatlatan bir duygu yaşamamıştım. O rahatlamayı o hissi gerçekten açıklayamıyorum. Ufak bir epizyotomim var, kesilmesini dikilmesi hiiiç hissetmedim bile. Epizyotomiden hiç korkmayın. Dikiş atıldıktan sonra iyi misin yürüyebilir misin dediler yürürüm iyiyim ben dedim.
Doğumhaneden yürüyerek çıkıp odama geçtim yatağıma yattım.
Benim açımdan harika bir süreçti, dediğim gibi ben çok daha kötü bekliyordum hep. Beklediğimden kolaydı, hastaneye 7cm ile gitmem bu süreci kolaylaştırdı bence çünkü. Umarım herkes böyle beklediğinden kolay geçirir sürecini. Hepimiz sağ salim kuzucuklarımızı kucağımıza alır evlerimize kavuşuruz![]()
Harikasın canım ne iyi geldi hepimize bu güzel doğumHanımlar doğurdum geldimm İdilkuşum 3 kilo geldi dünyaya sağlıkla çok şükürPozitif doğum hikayemi anlatıyorum nasıl oldu bende şaşkınım
biliyorsunuz dün nişanım mı geldi acaba diye size yazmıştım
Sabah kalktım bi güzel avmde dolaştım alışverişimi yaptımsaat 14.00 da hastaneye gittim nst ye girdim sancı falanda yok her şey yolunda.
Doktor vajinal muayeneyeyi bi yaptı “tatlım doğuruyorsun 5 cm açıklığın var” dedi
Beni hemen yatışa aldılar işlemler falan derken saat 15.00 gibi sancı odasına geçtim suni sancı verildi Epidural yapıldı ( suyum gelmemişti doktor patlattı)
Suyum patlayınca ağrılarım artmaya başladıdoktora bu Epidural hiçbir işe yaramadı dedim ben öyle söyleyince doktor açıklığa baktı meğer hızlıca açılmışım suyum geldikten sonra
saat 18.30 da doğumhaneye geçtim 18.50 de kuzum doğdu
Biraz dikişim var ama çok şükür ikimizde iyiyiz tek tek alıntılayamadım herkese çokkkk teşekkür ederim
Size doğurmayınnn durunnn derken kasımda doğurdum![]()
3 günde miiiKızlar kontrolden çıktım ben de, bebiş 3270 kg 50 cm dedi, artık 3 günde bir görüşecekmişiz ve haftaya çatı muayenesi yapılacakmış normal doğum yaptırmaya çalışırım eğer çatı müsait değilse yada normal olmazsa iki haftaya sezeryana alıcam en geç 38 de sezeryan için gidcez bakalm. Şeker de olduğu için daha fazla beklemek istemiyor ben de istemiyorum beklemeyi çok heyecanlıtüm tuşlara basmaya başlarm ben de artık
çok güzel kilosu boyu canım maşallahKızlar kontrolden çıktım ben de, bebiş 3270 kg 50 cm dedi, artık 3 günde bir görüşecekmişiz ve haftaya çatı muayenesi yapılacakmış normal doğum yaptırmaya çalışırım eğer çatı müsait değilse yada normal olmazsa iki haftaya sezeryana alıcam en geç 38 de sezeryan için gidcez bakalm. Şeker de olduğu için daha fazla beklemek istemiyor ben de istemiyorum beklemeyi çok heyecanlıtüm tuşlara basmaya başlarm ben de artık
Evett bugün duyunca az kaldığını bir kez daha anladm3 günde miiiay hadi bakalım senin ne zaman gelecek aramızda 3 gün var. Benim doktorum izinde 8 aralıkta bir sonraki kontrolümm
Valla ne kadar doğru bilmiyorum doğunca görcez aşko ya çok güvenemiyorum nedenseçok güzel kilosu boyu canım maşallah
evet senin şeker olayından dolayı iyi düşünmüş doktorun![]()
Tam zamanında gitti izneEvett bugün duyunca az kaldığını bir kez daha anladmsenin doktorun izni bitirmeden doğurmasan bari
İyi bari iyi bir doktora yönlendirdiyse sorun yokTam zamanında gitti iznenasip artık başka bir doktora yönlendirdi acil bişey olursa diye o da son derece tecrübeli bir doktor. Artık hangisi nasipse
![]()
Çook güzel hiç bu kadarını tahmin etmiyodum inanılmaz bir hisOy maşallah haftası da boyu kilosu da çok iyiinşallah sarılıkta çıkmaz
evde birlikte olmak nasıl bir his
![]()
Ben almadım kanka daha, yetooooKızlar beyaz gürültü cihazı aldınız mı kullanan var mı mantıklı mı bana bir helpp![]()
canım bende de şeker var ölçüyorum pazartesi doktora götüreceğim senin değerlerin kaç çıkıyor genellikle aç ve tok ?Kızlar kontrolden çıktım ben de, bebiş 3270 kg 50 cm dedi, artık 3 günde bir görüşecekmişiz ve haftaya çatı muayenesi yapılacakmış normal doğum yaptırmaya çalışırım eğer çatı müsait değilse yada normal olmazsa iki haftaya sezeryana alıcam en geç 38 de sezeryan için gidcez bakalm. Şeker de olduğu için daha fazla beklemek istemiyor ben de istemiyorum beklemeyi çok heyecanlıtüm tuşlara basmaya başlarm ben de artık
Bence bu bebekten bebeğe değişecek bir şey. Biz aldık henüz benim bebeğim hiç kullanmadı açtık bir kere ama oralı bile olmadı atlas. Daha 3 günlük onun da huyu çok değişir ilerde sever onunla susar belki ama şu an hiç takmadı.Kızlar beyaz gürültü cihazı aldınız mı kullanan var mı mantıklı mı bana bir helpp![]()
Aynen öyle bende bilmek istemiyorumBi süre daha devam edebiliyor sanırım ama ben de ölçmeyeceğim sanırım bilmek istemiyorum![]()