• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    219
Kuzum ayaklarını karnını çok sıcak tut. Üşütmemeye dikkat et. Masajlar var internetten bakabilirsin bacakları hareket ettirmek önemli. Mümkün mertebe ağzından gaz çıkarmaya çalış çünkü çıkmazsa bağırsağa iniyor. Kimyon ve rezene kaynatıp iç o çok faydalı. Aslında gazı çoğu zaman engellemek mümkün olmuyor. 3-4 ay çoğu bebekte sancılı geçiyor. Kabullenip geçecek diye teselli et kendini. Gaz en büyük fobim ya en zor kısmı bence bebek büyütmenin 😕🌸
Gaz masajı yapıyordum bacaklarına ama kuzenim hemşire o dedi ki kalça ultrasonu çekilmeden yapma eğer kalçasında sorun varsa daha da kötü olabilir.
Kimyon çayı yaptım az önce inş işe yarar 🙏🏻 gerçekten uykusuzluk vs evet zor ama gaz yüzünden çaresiz kalmak daha zor

Canım bebek kanala inmiş mi? Kanala inmeden de suni sancı veriliyor mu
Seninle günümüz aynı canım bebek kanala girsin diye yapılan egzersizler var hiç denedin mi
Miiss kokuluu bir hayatt doğumdan sonrasıı 😍😍
Pembe tablo çizmeye gerek yok tabi ki zorlukları var ama öyle bi aşk ki dünyayı tozpembe görüyorum doğurduğumdan beri, huyum değişti resmen. Hiçbir şeyi kafama takmıyorum, sinirlenmiyorum hiçbir şey zor gelmiyo kendimi tanıyamıyorum 😂😂
Ayy ne güzel anlattın canımız çektiii😍 🥹🥹 darısı başımıza artık 😍🙏

Miiss kokuluu bir hayatt doğumdan sonrasıı 😍😍
Pembe tablo çizmeye gerek yok tabi ki zorlukları var ama öyle bi aşk ki dünyayı tozpembe görüyorum doğurduğumdan beri, huyum değişti resmen. Hiçbir şeyi kafama takmıyorum, sinirlenmiyorum hiçbir şey zor gelmiyo kendimi tanıyamıyorum 😂😂

Ne güzel yazmışsan canım ya, doğurasım geliyor siz böyle anlatınca, daim olsun bu süreçleriniz, hep böyle olun inşallah 🫶🏻🥹🤗

Anladım güzel anne. Peki kaçıncı haftada kanala girdi? kanala girmesi için ekstra bir şey yaptınız mı
Aslında net şunu şunu yaptım diyemem sımıf öğretmeniyim malum sürekli hareket halindeydim ve düzenli olmasa da yürüdüm ve hep merdivenleri yürüyerek çıktım onun dışında ekstra bir şey yapmadım canım 36. Haftada doğum pozisyonunu almıştı geçen haftadan beri de kanalda

Kızlar selam. Doğum yapanlara sağlıklı mutluluk diliyorum. Ben de hala bekleyenlerdenim. 37+5 ile beklemedeyim. Artık gelsin istiyorum. Bebek daha kanala bile inmemişti en son.

Selam canım, ben de 37+1 im bugün, usg ye göre bu gün, dün kontrole gittim, nst de sancım var gözüküyordu, hissediyorum zaten toplanmayı ben, aslında 9 gün sonraya planlamıştı doktorum sezeryanı ama sanırım dayanamayacak dedi, ben kalmasını isterdim, 38. Hafta çok güzel bir hafta çünkü, gelirse de başım gözüm üzerine

Açılmam yoktu canım ama nişanım gelmişti 3 gün boyunca doğum başlamadı. Ne sancım ne açılmam vardı gittiğimde
Bakalım inşllah bu hafta süreç normal ilerler de gerek kalmaz diyelim malum bizim doğum sonrası izin de sıkıntıya giriyor 40 hafta dolunca

Aslında net şunu şunu yaptım diyemem sımıf öğretmeniyim malum sürekli hareket halindeydim ve düzenli olmasa da yürüdüm ve hep merdivenleri yürüyerek çıktım onun dışında ekstra bir şey yapmadım canım 36. Haftada doğum pozisyonunu almıştı geçen haftadan beri de kanalda
Maşallah canım. 🧡 sağlıkla gelsin inşallah

Selam canım, ben de 37+1 im bugün, usg ye göre bu gün, dün kontrole gittim, nst de sancım var gözüküyordu, hissediyorum zaten toplanmayı ben, aslında 9 gün sonraya planlamıştı doktorum sezeryanı ama sanırım dayanamayacak dedi, ben kalmasını isterdim, 38. Hafta çok güzel bir hafta çünkü, gelirse de başım gözüm üzerine
Ben de yarın gideceğim inşallah kanala girmiştir ama göbek daha aşagıya düşmedi ne yazık ki

Ben de yarın gideceğim inşallah kanala girmiştir ama göbek daha aşagıya düşmedi ne yazık ki
Benim de yarın kontrolüm var en son geçen hafta gitmiştim 37+0 da. Bebek kanalda değil ama başı çok yaklaşmış demişti doktor. Pelvik bölgesi kemiklerim çok ağrıyor bacaklarım kapanmıyor gibi hissediyorum. Geceleri de bel ve kasıklarıma vuran regl sancılarım var hatta düzenli gelecek mi diye takip ediyorum ama gündüzleri o kadar yok niyeyse 😅 yarın da tam 38+0 olacak inşallah

Benim de yarın kontrolüm var en son geçen hafta gitmiştim 37+0 da. Bebek kanalda değil ama başı çok yaklaşmış demişti doktor. Pelvik bölgesi kemiklerim çok ağrıyor bacaklarım kapanmıyor gibi hissediyorum. Geceleri de bel ve kasıklarıma vuran regl sancılarım var hatta düzenli gelecek mi diye takip ediyorum ama gündüzleri o kadar yok niyeyse 😅 yarın da tam 38+0 olacak inşallah
Hemen hemen aynıyız canım seninle. İnşallah kanala girmiştir. Peki ekstra bir şey yaptın mı

Hemen hemen aynıyız canım seninle. İnşallah kanala girmiştir. Peki ekstra bir şey yaptın mı
Doktor squat, yere çömelme vs gibi hareketler önerdi. Ama pek yapamadım geçen haftadan beri çok halsizim. Normalde bu haftalarda enerji patlaması olur diyorlardı ama bende hiç öyle olmadı. Senin kaç oldu tam canım

Kızlarcım bebeğim Dünden beri aşırı huzursuz sürekli emmek istiyor ve gazdan kıvranıyor yavrum. Önerisi olan var mı nasıl rahatlatırım
gaz sancısı için burda arkaşdaşlar paylaşıyordu sen yediklerine dikkat ediyormusun canım yedigin bişey mi dokandı

Kızlarcım bebeğim Dünden beri aşırı huzursuz sürekli emmek istiyor ve gazdan kıvranıyor yavrum. Önerisi olan var mı nasıl rahatlatırım
Süt ve süt ürünleri de gaz yapıyor canım. Bu gaz olayı bazen ne yaparsan yap oluyor bide 2-3 aylık süreç olarak düşün :/ geçecek birden ve diş sancısı başlayacak🥰

gaz sancısı için burda arkaşdaşlar paylaşıyordu sen yediklerine dikkat ediyormusun canım yedigin bişey mi dokandı
Süt ve süt ürünleri de gaz yapıyor canım. Bu gaz olayı bazen ne yaparsan yap oluyor bide 2-3 aylık süreç olarak düşün :/ geçecek birden ve diş sancısı başlayacak🥰
Bakliyat, süt süt ürünleri vs hiç tüketmiyorum o kadar dikkat ediyorum ki anlamıyorum neden oluyor. Kızım kıvrandıkça ben ağlıyorum sütüm de azaldı 😞

Bakliyat, süt süt ürünleri vs hiç tüketmiyorum o kadar dikkat ediyorum ki anlamıyorum neden oluyor. Kızım kıvrandıkça ben ağlıyorum sütüm de azaldı 😞
Canım dediğim gibi ne yapsak olacak bu bir süreç maalesef🙏🏻 ıkınmaya başlayacak bir süre sonra böyle kızım kıpkırmızı olurdu ağlardı hiç unutamıyorum o an hissettiğim çaresizliği bende:/ ama geçiyor 2-3 ay içinde azalarak bitiyor bağırsaklar adapte oluyor🙏🏻

Hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün 🥰 ağrılarınız geçecek merak etmeyin. Aerolanın etrafına biraz mama sürüp bebeğinizin memeyi tutmasını sağlayabilirsiniz, ucu yoksa göğüs ucu koruyucu ile de tutturabilirsiniz. Emerse daha çabuk gelir diyorlar, emmezse de söz süt gelmesede sağım yapın, meme uyarılsın, ilk kızımda tirle kullanmıştım, işe yaramıştı. Güle güle büyütün 🥰
Sağolun kızlar makineyle sağım yapmaya başladım dediginiz gibi kolostrum damla damla geliyor dünden beri inşallah artar 🤦🏻‍♀️🤲🏻
Geçmiş olsun 💕 Allah analı babalı büyütsün inşallah 🤲🏻 hemşireler ayağını altını sıkın uyansın diyorlar sütünüde sağ mutlaka gelecektir
.
Sağlıkla büyüsün, sezaryende ne kadar yürürseniz o kadar erken toparlarsınız. Acısa da zorlanmayacak şekilde yürümeye çalışın. Yenidoğanlarda kan şekeri düştüğü için uykuya meyilli oluyorlar, ayak tabanından sıkıp uyandırabilirsiniz. İlk iki gün süt gelmiyor zaten, kolostrum, o da damla damla gelir. Üçüncü gün süt iniyor ama arkadaşların dediği gibi emmezse bile 2-3 saatte bir sağım yap makineyle mutlaka. Uyarı gitmesi lazım.

Gözün aydın canım analı babalı sağlıkla büyüsün bebeğin. Sütünü sağ mutlaka damla damla diye düşünme. Meme reddi geçici bişey. O arada sütün hepten kesilmesin🥰 Bebeğinin adı neydi istersen tabloya ekleyelim 🥰
Pars canım 💙 amin Allah razı olsun herkese kolay sağlıklı doğum diliyorum kızlar

Back
X