• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    239
Kızlar malesef iyi değil sezeryana alınacam en geç yarın sanırım doktorum acil geliyor oğlumun oksijeni çok azalmış acil alınması lazım ikisininde. Zaten dünden beri çok kötüyüm gece boyu bel ve karın ağrısı baş dönmesi yaşadım ondanmış dua edin lütfen
Mesajını yeni gördüm canım, inşallah sağsalim kavuşacaksın ikizlerine moralini yüksek tut sıkma canını 🙏🏻
hahah o zaman 1 takım daha koy yeter 4 tane
Öyle çok kaka yapmaz heralde demi tecrübesizlikte olunca 😵‍💫

Öyle çok kaka yapmaz heralde demi tecrübesizlikte olunca 😵‍💫
Kaka yaparlar da enseye kadar umarım yapmazlar biraz kakasal konulara alışmak lazım 😂😂 Arkadaşım doğum yaptı 2 ay önce 3 çift takım almıştı yeterli geldi ona sezaryen oldu. O yüzden hadi 1 veya 2 takım yedek koydun diyelim yeter yani. Ben gerek olursa evden aldıracağım için 3 takıma yeter gözüyle baktım. Vajinal doğum olursa zaten ertesi gün taburcusun.

Ciğer geliştirici iğneye bile fırsat yok eve bile izin vermediler arkadaşlar eşyaları getiriyor korkum çok fazla ciğer geliştirici yapmadım diye. Erken doğum olduğu içşn de başka yere sevk edildim dua edin
canim inan ki ciger gelistirici olmadan da hayata siki siki tututan bebisler biliyorum yakinen 🙏🏻 sen kendini sakinlestirmeye calis bebisleri dusunup, onlar son bi’ guc alacaklar senden dogarken, sonrasinda da birbirinize destek olacaksiniz sonsuza dek 🙏🏻💪🏻🌸 bizim dualarimiz hep sizinle 🙏🏻

Kaka yaparlar da enseye kadar umarım yapmazlar biraz kakasal konulara alışmak lazım 😂😂 Arkadaşım doğum yaptı 2 ay önce 3 çift takım almıştı yeterli geldi ona sezaryen oldu. O yüzden hadi 1 veya 2 takım yedek koydun diyelim yeter yani. Ben gerek olursa evden aldıracağım için 3 takıma yeter gözüyle baktım. Vajinal doğum olursa zaten ertesi gün taburcusun.
Vajinal doğum olmayacak canım ama sezeryan içinde 1 gün yatıyorsun diyorlar ya bilmiyorum gebelik okulu için gittiğimde soruyum bi olmazsa ona göre ilave yaparım valize. Ben bide erkek bebiş olunca çiş kazaları olmasın diye pipi pedi aldım ondan da koyacam😅 keşke enseye kadar kaka içinde bir çözüm olsa 🤣

Kızlarrr selam. Arada takip ediyorum ama yetişemiyorum iş güç derken🙆🏻‍♀️

Ben oğluşumun dolabını yaptırdım epey bi kıyafet aldım heralde yıkandı ütülendi asıldı, ufak ufak eksiklerime bakıyorum özellikle kendim için olanlara. Bence alışverişe başlamayan arkadaşlar artık yavaştan başlasın çok vakit kalmadı bir de ne zaman gelecek yavrular Allah bilir..
Hastane çantamı yavaştan hazırlıcam artık kendi pijamalarımı falan da yıkadım. Sadece az mı aldım onu bilemedim.2 takım alt üst 1 tane de gecelik olarak aldım.
Çantamı hazırlayınca ben de yazarım internetten araştırıp çok doldurmadan bi hazırlık yapmak istiyorum.
32+5im normal doğum diye gidiyoruz şimdilik bebeğin pozisyonu da uygun ama bende korkular endişeler başladı. Vajinal doğum düşünenler kendinizi nasıl telkin ediyorsunuz🫠

Bir dee bi sorum daha var. Bazı geceler beni uykudan uyandıran dehşettt bir ağrım oluyor kasık bölgemde tek tarafta. Baya ah uh oluyorum zoraki diğer tarafıma falan dönüyorum geçiyor. Hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu? Bugün de oldu mesela sabaha karşı öyle bi battı ki o bölgem. 🙄
Ben şimdi gördüm bu mesajı. Ben 20. haftamdan bu yana hamile pilatesi yapıyorum. İlk gebe okulunda başladım pilatese daha sonra gebe okulu bittikten sonra yakın mesafede bir yer olmasını istediğim için sitemizde olan pilates salonuna geçiş yaptım. Bebeğimin pozisyonu da vajinal doğuma uygun inşallah hep böyle gider. Yürüyüş + deniz + bol bol hareket ne varsa uyguluyorum tüm tuşlara basıyorum yani anlayacağın. Benim ilk doğumum olacak eğer nörolojik problemlerim vajinal doğuma engel olmazsa ve bebeğim için bir problem gözükmezse ilk istediğim doğum şekli vajinal. Sakin kalmaya özen gösteriyorum arada aklıma geldikçe paniklesem de olabildiğince sakin kalmaya çalışıyorum. Zaten doğumu bebeğinle birlikte yapacaksınız o da emin ol sana yardımcı olacaktır 🥰 Bir de en önemlisi doğuma inşallah eşim de benimle birlikte girecek sanırım şimdiden ondan da güç alıyorum.

Vajinal doğum olmayacak canım ama sezeryan içinde 1 gün yatıyorsun diyorlar ya bilmiyorum gebelik okulu için gittiğimde soruyum bi olmazsa ona göre ilave yaparım valize. Ben bide erkek bebiş olunca çiş kazaları olmasın diye pipi pedi aldım ondan da koyacam😅 keşke enseye kadar kaka içinde bir çözüm olsa 🤣
Onu gördüm trendyolda da almadım illa sulama yapacak diye düşündüm 😂😂

Benim eşim hiç içinden gelip de bana bir şey almaz, Ben istediğimde de kırmaz almaya çalışır ama hep ben ne istediğimi söylüyorum maalesef. Zevkli biri de değil kendi kendine secse beğenir miyim bilemiyorum. Sizinki gibi kendi düşünüp alsa daha mutlu olurdum ama almaz ya da cok kucuk bir sey alir eşimi tanıyorum. Herkesin ilişkisi farklı demek ki. Benim çevremde herkes pahalı hediyeleri kendi seçip eşine söylüyor riske girmemek adına.

Tatlım ben de yüzük istiyorum. Yarım tur baget yüzük. 🤩 çok hevesim var. Eşim sen beğen diyor. Kilo aldığım için yüzüklerim olmuyor sürekli büyült küçült uğraşmak istemedim. Dediğin gibi erkeklerin zevki bazen iyi olmuyor 🤭 bebeğin altınlarına gelince durur bi kenarda hemen bozulmaz zaten borç olmadığı sürece inşallah. 😇 kız kardeşim samanyolu bileklik istemişti eşinden. Onu da çok beğeniyorum ama aynısı olsun istemem 😅 Rabbim sağlık sıhhat versin hepimize. 😊😊

Bugün doktora gittik 31+5 deyiz ama bebiş 33+1 görünüyor. Ama karnı 34+1 miş. O sebeple ilk nst ye girdim. Sancı 15-24 aralığında çıktı. İyi çıkmış dedi bir de tahlil istedi yine. Son aylarda böyle oluyormuş.

Kilo vermişim 96 çıktı tartıda. 😂 93 ile hamile kalmıştım 😂 doktorda bi güldü sen zayıflıyorsun bebek kilo alıyor dedi.

Neyse sağlıklı olsunda. Doktora dedim ki önden gitmesi doğum tarihini değiştirir mi yok bebek zaten istediği zaman gelir ama böyle gidersen 40 haftayı doldurmazsın dedi.

37 doldurmanı istiyoruz biz dedi. Dedim tamam. Şeker yüzünden yağlanıyor bebek yeme dedi. Dedim ben zaten yemiyorum kilo da verdim. Ama akşamları bir top dondurma yiiyorum oda yürüyüş arasında. O kadar yürüme dondurma da yeme dedi. Zaten karbonhidrat ağırlıklı beslenmediğini görüyorum değerlerinden dedi. Hakkatende yemiyorum.

Yani dondurmaya da yasak geldi. 😂
Neyseki normal doğum istiyorum sende dedi çok şükür bunu kabul ediyor hemen sezeryan deseydi yeter artık diyecektim. Benim hayatımla ilgili bazı şeylere bende karar verebilir miyim diye. Doktorumdan pek memnun değili. Eğer ikinciyi düşünürsem kesinlikle başka bir doktor arayacağım. 😜

Sizce bebeğin karnının büyük olması sorun mu? 30.19 cm yazıyor bende. Karın büyüklüğü

Halletmedikce ve zaman daraldıkça sinir geliyor bana ben kendim erken doğmuş bir anne adayı olarak erken gelmesinden korkuyorum anlatamıyorum. Bu gün kardeşim geliyor belki onunla bir şeyler alırız ufak tefek
Ben artık ne olacaksa olsun dedim hic umrumda değil.

Ben fazla götüreceğim siz de öyle yapın kullanmazsanız geri getirirsiniz .Kusuyorlar ,büyük tuvaletlerini az yapiyorlar ilk zamanlar ama tabi bez kazaları olabilir.

Çok küçük doğmamış şükürler olsun okudum mesajlarını 1 ayda toparlar Allahın izniyle
İnşallah canm
Kızlar malesef iyi değil sezeryana alınacam en geç yarın sanırım doktorum acil geliyor oğlumun oksijeni çok azalmış acil alınması lazım ikisininde. Zaten dünden beri çok kötüyüm gece boyu bel ve karın ağrısı baş dönmesi yaşadım ondanmış dua edin lütfen
Kuzum sakin ol eğer şu an cok stres yaparsan oksijen dahada azalıyor ben doğum öncesi yaşadım bunu onlar rabbime emanetler
Doğar doğmaz onlara yaparlar ciger geliştirici ekstra

Çok küçük doğmamış şükürler olsun okudum mesajlarını 1 ayda toparlar Allahın izniyle
İnşallah canm
Kuzum sakin ol eğer şu an cok stres yaparsan oksijen dahada azalıyor ben doğum öncesi yaşadım bunu onlar rabbime emanetler
Doğar doğmaz onlara yaparlar ciger geliştirici ekstra
Ciğer geliştirici iğneye bile fırsat yok eve bile izin vermediler arkadaşlar eşyaları getiriyor korkum çok fazla ciğer geliştirici yapmadım diye. Erken doğum olduğu içşn de başka yere sevk edildim dua edin
Kaç artı kaçsın şu anda tam olarak
İkiz oldukları için vurmaları lazımdı aslında
Tam 48 saat doldurmasada ne kadar kar ederse ederdi.
Gönlünü ferah tut cok güçlülüer benle birlikte bi bayan ikiz doğum yaptı cok şükür onun bebekleride iyi kiloları iyiydi senin bebeklerin
Her şey güzel olacak

Kızlar sizce çantaya biberon koymalı mıyız ? Sütümüz falan hemen gelmezse ihtiyaç olur mu, biberon anneyi reddetmelerine sebep olur diyorlar ama siz ne yapacaksınız koyacak mısınız biberon

Kızlar sizce çantaya biberon koymalı mıyız ? Sütümüz falan hemen gelmezse ihtiyaç olur mu, biberon anneyi reddetmelerine sebep olur diyorlar ama siz ne yapacaksınız koyacak mısınız biberon
Biberon değil şırınga veriyorlar hastanede .kaşık biberon al yada

Bence süt gelmeme durumu diye bir şey yok kızlar erken haftada doğumm yaptıgım halde yavaş yavaş geldi sütüm . Emzirme hemşiresi bana maşaj yapmayı gösterdi . Zaten ilk günler mideleri çay kaşığı kadar süt alıyormuş

Ah canım dualarım sizinle, sağ salim birbirinize kavuşun inşallah 💕

Sıcak su koy dedi görümcem. Hemen iniyomuş süt. Onun sezeryandı doğumu yanında sıcak su götürmüş. Göğüslerinin üstünde tutmuş bi süre.

Back
X