• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Kızlar dün doktora gittik. 1 ay kontrolü diyebiliriz. Boyuna kilosuna vs baktı işte. Ben hem meme hem mama gidiyorum biliyorsunuz. Daha doğrusu memeye yeniden yeni başladım mamayı azaltmaya çalışıyorum.
Bera biraz fazla kilo almış. Yani 19 günde 1000 gr almış. Ben her memenin üstüne ay kesin doymamıştır diyerek 45 ml 60 ml bazen emmesini beğenmediysem 75 ml yapıyorum hep.
Mama takviyesi yapıp sonradan kesen kızlar bunu nasıl yaptınız? Ben bi türlü sütüme güvenmiyorum. Doyduğunu hissetmiyorum. Mama yiyince aşırı mutlu oluyor sakinleşiyor ve uyuyor. Ama sütle bu tatmine hiç ulaşmıyor. Çok kafam karışık ya. 5 kere daha doğurayım sancısını çekeyim inanın sıkıntı değil ama şu beslenme mevzuları beni boğdu boğdu duvara attı gerçekten en zor kısmı bu bence
Ayni surecten geciyorum uste birde bebegimde reflu var aptamil ar mama aliyorum haftada 1.000 tl veriyorum. Hem mama verme stresi hem sutumun yetmemesi hemde mamanin bu kadar pahali olmasi benim canimi cok sıkmaya basladi. Trendyolda lactamil, rezene çayı, süt arttıran o herkesin kullandigi vitamini alip kullanicam. Mamaya vereceğim parayı vitamine süt yapan seylere vermeyi dusunuyorum oyle hedefledim Insallah ise yarar. Ustune bide sol gogus ucum yok ememiyo. Sen neler yaptin sagim yapinca kac cc cikiyor ?

Benim de benzer sorunum var ben kola takilan istiyorum doktorumla konusup taktiracam 3 sene gidiyormus 😃
Ya keşke biraz araştırıp gitseydim de doktora bunları sorsaydım. O da bayağı iyi bir yöntemmiş 3 sene gayet iyi. nasıl takılıyor acaba acılı bir yöntem mi? Bir de bu dönemde takılıyor mu takılmıyor mu Onu bir sormak lazımdı aslında.
O da hormon içeriyor 😀 hormon içeren bir şey istemiyorum ben sütü etkiler diye

Hormonsuz korunma yöntemi olarak spiral ya da prezervatif ikisi de pek cazip değil

Ha bi tane daha var en etkili ben onu kullanıyorum 😀 sevişmemek 😀 şimdilik elimden gelen bu😀😀😀

Ayni surecten geciyorum uste birde bebegimde reflu var aptamil ar mama aliyorum haftada 1.000 tl veriyorum. Hem mama verme stresi hem sutumun yetmemesi hemde mamanin bu kadar pahali olmasi benim canimi cok sıkmaya basladi. Trendyolda lactamil, rezene çayı, süt arttıran o herkesin kullandigi vitamini alip kullanicam. Mamaya vereceğim parayı vitamine süt yapan seylere vermeyi dusunuyorum oyle hedefledim Insallah ise yarar. Ustune bide sol gogus ucum yok ememiyo. Sen neler yaptin sagim yapinca kac cc cikiyor ?
Çok zor gerçekten haklısın can sıkıcı. Ben takviye de kullanıyorum ama daha fazlasına ihtiyacım var sanırım. Açıkçası olan ancak bebeğime yettiği için çok sağım yapamıyorum korkudan. Ya emmek istediği zaman yeni sağım yapmış olursam diye. Ama geçen gün ortalama 20 cc falan çıktı yani zaten sağdığıma da değmiyor yani

Kızlar uykusuzluğa nasıl dayaniyorsunuz
Geçen annem bende kaldı bebiş her uyandığında yani her emzirmemde o da kalktı yanımdaydı ertesi gün bana dedi ki uykusuzluktan çatladım sen nasıl dayanıyorsun?

Bence vücut alışıyor artık az uyumaya gündüz yatmaya hiç fırsatım olmuyor gece artık ne kadar uyuyabilirsem

O da hormon içeriyor 😀 hormon içeren bir şey istemiyorum ben sütü etkiler diye

Hormonsuz korunma yöntemi olarak spiral ya da prezervatif ikisi de pek cazip değil

Ha bi tane daha var en etkili ben onu kullanıyorum 😀 sevişmemek 😀 şimdilik elimden gelen bu😀😀😀
Hahaha benim de şu an için kullandığın bu ghjjkjh

Rezene çayı , bulgur pilavı , dereotu , hoşaf , tavuk suyu ya da tavuk suyuyla yapılan çorbalar , kuru yemiş , banyo yapmak , bol su içmek ve en önemlisi de uyku süt artıran şeyler . İnşallah sütleriniz coşar kızlar ☺️

Kızlar uykusuzluğa nasıl dayaniyorsunuz
Uykusuzluğa dayaniyorum ama halsizlikten yorgunluktan ölüyorum 😢 Yavrumun uykuları çok düzensiz.Dun sabahtan akşama kadar 2 3 saat belki uyudu uyumadi .Sürekli emmek istiyor ,ama açlıktan değil doyuyor .Göğüs uçlarım aşırı hassaslasti.Kucak istiyor ama onda da pek durmuyor.Evi b.k götürüyor resmen .3 gün önce kek yaptım fırında hala krem santisini hazirlayipta üzerine suremedim.Dun patates köftesi yaptım harcın hepsini kizartamadim.Dogru dürüst beslenemiyorum.Esim annemi çağır diyo ama işleri baştan savma.İsin içinden cikamadimmi cagiriyorum.Oglum kızım dışında kimseye tahammülüm yok acikcasi.
Zor olacağını biliyordum ama bu kadarı aklıma gelmezdi.Oglanin gazı çoktu ama uykuları duzenliydi Allahtan kimse gelmiyo bı de onları ağırlayacaktim .İnşallah geçici bi surectir.

Back
X