• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
onu ben de dusunuyorum bazen ama vermeyip nasil oyalayacagiz 🤔 bir de vermeyince uyuttuk diyelim aglayip uyansa bu sefer de ac mi diye endise ederim ben kesin 😅 beslenme mevzuu da kolay degil.
Benim kızım karnı tok oluyor emzirmicem diyorum ama sürekli araninca ya da durmayinca kiyamiyorum yine emziriyorum.Saftim kaysa da çok şükür diyorum yanımda .

cok haklisin kuzum aslinda fakat benimki temas/meme bagimlisi 😓 enjektorle verdiginde bile anne temasi/meme araniyor, doymaktan ote sakinlesmek/kendini guvende hissetmek icin istiyor, oyle uzun uzun emzik gibi kullanmiyor aslinda, karni doydu diyelim ki, yine de ortaligi yikiyor, kucagima alip gogsume yaslayinca sakinliyor sonra meme veriyorum bir iki firt emiyor, bi’ bakiyorsun dunyanin en uslu bebesi. oyle olunca da kiyamiyorum iste. annesine ihtiyaci var diyorum. 🥹 benim gibi bir insanin da su hale gelmesi, vay arkadas! 😒
Yaaa kıyamam işte insanın içi gidiyor sen anlatınca bile. Ay napalım birkaç ay daha telef olcaz belki ama bebişlerimiz yalnız hissetmeyecek şu koca yabancı dünyada. Değer onlara ❤️

Benimki de meme bağımlısı. acaba çok mu süt içiyor da rahatsız olduğu için verimli uyuyamiyor diyorum.
Olabilir bu arada. Bir videoda görmüştüm. bebek gazı oldukça rahatlamak için emmek istiyor, siz emziriyorsunuz, daha çok gazı oluyor, kısır döngüye giriyorsunuz diyordu. Emzirdikçe mide problemi reflü ve gaz oluyor bebekte ve bebek de bildiği tek çözüm olduğu için daha da çok emmek istiyor diyordu.

onu ben de dusunuyorum bazen ama vermeyip nasil oyalayacagiz 🤔 bir de vermeyince uyuttuk diyelim aglayip uyansa bu sefer de ac mi diye endise ederim ben kesin 😅 beslenme mevzuu da kolay degil.
Ben gaz sebebiyle ağladığını bilsem bile rahatlıyor diye meme veriyordum. Ama öyle yapmamak gerekiyormuş. Her problemi için memesine izin verirseniz kaygılı bağlanmaya ve ayrıca ileride sigara gibi kötü alışkanlıkları olmasına sebebiyet verebilirsiniz diyordu okuduğum kitapta. Ben artık gazı olunca sarılıp konuşuyorum veya emerken uykuya geçecek gibi olduğumda emzik verip pış pış yapıyorum. ağzında meme ile uyuyup arada birkaç yudum emmesine izin vermemeye çalışıyorum artık.

Ben gaz sebebiyle ağladığını bilsem bile rahatlıyor diye meme veriyordum. Ama öyle yapmamak gerekiyormuş. Her problemi için memesine izin verirseniz kaygılı bağlanmaya ve ayrıca ileride sigara gibi kötü alışkanlıkları olmasına sebebiyet verebilirsiniz diyordu okuduğum kitapta. Ben artık gazı olunca sarılıp konuşuyorum veya emerken uykuya geçecek gibi olduğumda emzik verip pış pış yapıyorum. ağzında meme ile uyuyup arada birkaç yudum emmesine izin vermemeye çalışıyorum artık.
en iyisini yapiyorsun, ben de surekli okuyorum dedigin gibi yapmaya calisiyorum fakat hala emzigi almiyor, en son pekmez suyuna banip oyle bile denedim yok anacim sevmiyor cocuk. 😅

Ben bugün huniyi taktım arkadaşlar geçmiş olsun. Sabah 9dan beri 10 dakika 15 dakika uykuları. Ve hep ağlıyor. Meme tutmuyor. Gazı yok bişeyi yok uykuya direniyor. Ekransız büyüteceğim dediğim çocuğa 37.gününde zeka kartları videosu açtım ana kucağıyla koydum karşısına televizyonun. Melül melül izliyor 😂

Ya kızlar benm bebeğim hala görmüyor bebekler ne zaman görmeye başlar siyah bir şeyler koydum önüne ama pek bakmıyor gibi

Ayy teşekkür ederim bakacağım mutlaka. Zaten şimdi silikonla da hemen tutmuyor bir tuhaf durumlar. Mama vermiyorum anne sütü yetiyor acıkıyor da her zaman silikonu kurt gibi kapan bebek sanki midesi bulanıyormuş gibi ağzının ucuyla tutup yüzünü buruşturup geri çıkarıyor. Fırsat bu fırsat memeye geçelim direkt dedim onu da tutmuyor ucu silikon gibi büyük gelmediği için. Cebelleşiyoruz her emzirmede. Yarın kontrolü var oradan emzirme danışmanına da gideceğim yine. Belki o da hortumlu yöntemi önerir.
Kilo alamaması süt yetmediğinden mi ama mama da veriyorum demişsin doymama şansı yok. Mamaya yeni başladıysanız zamanla etkisini gösterir bence kilo almaya başlar. Bizim kilo sorunumuz yok şükür hatta ben süt arttırıcı hiçbir şey kullanmıyorum. Annem çay yapıyordu bıraktım ona rağmen hem emziriyorum hem sağıyorum kısa süreli çünkü dolgunluk oluyor çok ağrıyor mastit olmaktan korkuyorum. Ama sütü arttıran en önemli etken bebeğin kendisi zaten ne kadar çok emer uyarı gönderirse o kadar süt üretimi oluyor. Benimki sağ olsun 45 dk 1 saat emdiği için başka bir şeye ihtiyacım kalmadı. Belki sen de daha sık emzirerek ya da Bebek bıraksa da tekrar memeyi tutmasını sağlayıp uzun süre emzirerek çözebilirsin. Sadece bir fikir belki işe yarar.
Canım dün gece 3-5 arası sürekli memedeydi emiyor duruyor uyudu diyorum maksimum 5 dk sonra uyanıyor

Benim kızımda gazliydi şimdi 7 yaşında ama oğlum çok zorluyor şuan sabahtan akşama ikiniyor 10 dk uyurken bile o kadar değişik sesler cikariyor anksiyete oldum iyice günde Max 2 3 saat uyuyorum 10 dk 5 dk dalarak oda düzenli değil çok zorlanıyorum benim kayınvalidem bı kere aramadi bile beni ne doğumda ne hamilelikte onun dediği ismi koymadım diye sadece annem geldi 20 gün kaldı gurbette kafayı yemem inşallah 2 çocukla eşim çok yardımci ama oda napsin işi gücü yogun
Allah'tan çok şükür ilk cocuklarimiz büyük benimki de 11 yasinda ,bı de onların peşinde değiliz.Oglum bana çok yardımcı sagolsun.Esim bazen destek bazen köstek işte.

Canım dün gece 3-5 arası sürekli memedeydi emiyor duruyor uyudu diyorum maksimum 5 dk sonra uyanıyor
Anladım zor durum valla hepsi ayrı bir olay. Ben de bugün çocuk doktoruna çok emiyor dedim 40 dakikayı geçmesin bu kez aldığı kaloriyi emmeye harcıyor kısır döngü oluyor dedi

en iyisini yapiyorsun, ben de surekli okuyorum dedigin gibi yapmaya calisiyorum fakat hala emzigi almiyor, en son pekmez suyuna banip oyle bile denedim yok anacim sevmiyor cocuk. 😅
Ben hiç emzik vermeyi düşünmüyordum ama meme ucu yaralarından sonra çare diye ona sarıldım 😅 Ay valla ne çözüm olursa onu yapıyoruz işte. Hiçbir şey kitaplardaki gibi değil 😂 hepimize kolaylık diliyorum 😂

Allah'tan çok şükür ilk cocuklarimiz büyük benimki de 11 yasinda ,bı de onların peşinde değiliz.Oglum bana çok yardımcı sagolsun.Esim bazen destek bazen köstek işte.
Oyy maşallah benimde kızım çok istedi kardeşi olsun şimdi herseyiyle severek ilgileniyor cennet kokulum diyor severken buyumuste küçülmüş prensesim😻

Ben bugün huniyi taktım arkadaşlar geçmiş olsun. Sabah 9dan beri 10 dakika 15 dakika uykuları. Ve hep ağlıyor. Meme tutmuyor. Gazı yok bişeyi yok uykuya direniyor. Ekransız büyüteceğim dediğim çocuğa 37.gününde zeka kartları videosu açtım ana kucağıyla koydum karşısına televizyonun. Melül melül izliyor 😂
Ya sanki bizi anlattın ne gece ne günduz derin uyumuyor hadi gece uyumadı gündüz uyur diyorum onca cabama 10 dk anca uyuyor

Kızlar iyi akşamlar nasılsınız herkes iyidir umarım ❤️ bugün bebeğim bir aylık oldu🙏🏻son 2-3 gündür emmeye çok düştü normalde de çok düşkündü ama emmeye başlayınca bir saat emiyor veya memede ki sütü bitiriyor sinirleniyor diğerine geçiyoruz. Sizlerde nasıl durum ? Sütüm mü yetmiyor diye panik olmaya başladım. Vitamin ve anne çayı da içiyorum

Kızlar iyi akşamlar nasılsınız herkes iyidir umarım ❤️ bugün bebeğim bir aylık oldu🙏🏻son 2-3 gündür emmeye çok düştü normalde de çok düşkündü ama emmeye başlayınca bir saat emiyor veya memede ki sütü bitiriyor sinirleniyor diğerine geçiyoruz. Sizlerde nasıl durum ? Sütüm mü yetmiyor diye panik olmaya başladım. Vitamin ve anne çayı da içiyorum
Sütün yetiyordur canım 5. Haftaya giriyosun galiba atak haftası oluyormuş böyle panik olma boş yere

Back
X