• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    188
1/3 emzirme 2/3 mama gibi diyebilirim. Bir de şunu unuttum bebeğin bağırsağının gaz yapan maddelerden arınması için 10-15 gün gibi bir süre gerekiyormuş. Yani kullandığımız mama hemen etki etmiyor. Doktor öyle demişti bana
Gaz gerçekten bebeği de anneyi de çok olumsuz etkiliyor. Dilerim sizin bebişiniz de en kısa sürede rahatlar 💫
Aminnn 🤲🏻 çok teşekkür ederim 🙏gaz ve İshal de olduğu için telaş yaptım galiba 😔 inşallah birkaç güne düzelir 🤲🏻

Çok üzgünüm şuan aşırı vicdan azabı çekiyorum büyük oğlum resmen sinirlerimle oynuyor okul başladığından beridir ödev konusunda aşırı sıkıntı çıkarıyor bebekle ilgileniyorum diye fırsat bulup ne yapıp edip odevlerden kurtulmaya çalışıyor tam ödeve oturtuyorum bebek basliyor ağlamaya ben bebeğe gidiyorum o ödevin başından kalkıyor ya kitabımı unuttum diyor ya ödevi saklıyor kafayı yedirtecek bana baktım baş edemiyorum kursa yazdırdım ödev falan yaptırıyorlar daha bir kere tam ödevini yapmış şekilde gelmedi eve verilen ödev sayfalarını yırtıp çöpe atıyor bulamadım yok diyo oturup oturup geliyor. Bu gün gene aynı hiç bir ödevini yapmamış ödev sayfalari kitaptan koparılmış yemin şartlar ediyor bilmiyorum noldu diye İngilizce öğretmeni fotokopi vermiş hadi getir ezberleyelim fotokopi yok nerde bilmiyorum demesin mi dayanamadim dövdüm😭 uyudu şimdi o kadar üzgünüm ki kendime hakim olamadım 😭 psikolojimi aşırı zorluyor insan bir tane lafa söze gitmezmi ya işi gücü telefon anlatıyorum olmuyo kızıyorum olmuyo küsüyorum olmuyo bu gün çileden resmen çıkarttı beni çok pişman oldum ama dayanamadım 😭
Benim oğlanda ilkokula başladı bu sene iki sene anaokuluna gitmişti hersey gayet iyiydi mutluydu bu sene bebekle denk geldi çocuğun huyu suyu değişti çok aksi huysuz bu aralar ben çocukla ilgilenirken babanla ders yap diyorum asla takmıyor babasını ben yine zorlaya zorlaya yaptırıyorum kardeşini çok kıskanıyor birkaç kere çaktırmadan elini burnunu kafasını falan sıkarken yakaladım geçecek bu günlerde ama erkek çocuğu olduğu için daha çok zorlayacak maalesef. Dövmeyin yoksa daha çok zor olur sizin için bebeğe içten içe bilenip zarar verebilir. Babası bebekle ilgilensin siz çocukla ilgilenin. Gittiği kursa da durumu açıklayın üzerine düşsünler biraz. Birde çok geç kalmadan bir psikoloğa götürebilirsiniz bence bazı çocuklar da böyle kabullenemiyor maalesef

Kızlar görüntü için kusura bakmayın
Bebeğim 3 ay 10 günlük hafif hırıltı öksürük vardı doktor hiç ilaç vermedi anne sütüyle atar demişti. Öksürüğü falan yok dün ve bugün kakası bu şekilde yaptı korkcak bişey varmı ilk çocuğum bilgim yok fazla

Eklentiler

• IMG_9896.webp
    IMG_9896.webp
    40 KB · Görüntüleme: 16
Bebeğim 3 ay 10 günlük hafif hırıltı öksürük vardı doktor hiç ilaç vermedi anne sütüyle atar demişti. Öksürüğü falan yok dün ve bugün kakası bu şekilde yaptı korkcak bişey varmı ilk çocuğum bilgim yok fazla
Normalde kakası nasıl

Normalde kakası nasıl
Sarı pütürlü oluyodu

Kızlar gece bez değişimi düzeniniz nasıl? Hangi beden hangi marka kullanıyorsunuz? Bizimkinin bezinden hep taşıyor?

Kızlar gece bez değişimi düzeniniz nasıl? Hangi beden hangi marka kullanıyorsunuz? Bizimkinin bezinden hep taşıyor?
Molfix premium kullanıyorum birkac gune kadar memnundum fakat iki gundur her gece üst değiştiriyorum sızma oluyor

Dovmek çözüm degil
Zaten çocuk dikkat çekmek için sevgi için böyle yapıyor bebeği kıskanıyor birde döverek daha da beter kötü etmisin uzulmekte haklısın acilen bebeğe verdiğin ilginin daha fazlasını onada gosterirsen herşey düzelir benim oğlum kıskandı hemde 12 yaşında öğretmeni söyledi inanmadım bir gün konuştuk oğlumla dediki Bebek olunca ben sanki bir köşeye atıldım git ders çalış odada deyip azarladın ve nasıl ağladı o günden beri oğluma sarılıyorum hem ben hem eşim böyle davranınca dersleri düzeldi normallesti
Tabiki çözüm deyil ama inan resmen Çıldırttı 3odev verilmiş 3ü de yok piyasada nerde oğlum ödevler cevap bilmiyorum nerde ve bu okul açıldığından belli böyle sırf bu yüzden maddi durumumuzu falan bı kenar atıp kursa yazdırdım aman geri kalmasın derslerinden diye. 9yasinda oğlum kardeşini kiskandigini düşünmüyorum aşırı düşkün kardeşine bazen diyorum annem kardeşin bebek oldugu için ilgiye muhtaç onunla ilgilendigim için kıskanmıyosun dimi olurmu öyle şey anne tabi ilgilen ilgilenmezsen karnı aç kalır altı pis kalır ağlar hep üzülür diyo.Amaci ödev yapmamak eve gelir gelmez telefon oynamak

Olan olmuş bi kere üzülmeyin belli ki süreç sizi çok yıpratıyor. Kendimi sizin yerinize koydum benim eşime tahammülüm yok ki hiç ev işi yapmadığım halde. Bir de büyük bir çocuğum olsa çok daha fazla zorlanırdım. Gittiği kurstaki hocaları ile görüşün hatta kızın bence sonuçta bir para veriyorsunuz çocuğu oturtmak için para almıyolar heralde. Kaç yaşında bilemiyorum ama oğlunuz da yeni bebeğe adapte olmaya çalışıyor kardeş kıskançlığı yaşıyor muhtemelen. Yerinizde olsam ödev işini olabildiğince eşime vermeye çalışırım en azından kurstan kalan kısmını akşam işten gelince o yaptırsın ya da kontrol etsin. Belli ki sizin şu an buna yetecek sabrınız yok.
Eşim sadece hafta sonları evde oluyor balım. Kurstaki hocaları ne yapsin okuldan direk servis kursa götürüyor ee çocuk verilen ödevleri okulda ya yırtıyor ya saklıyor ödev yapılacak sayfa yanında yok öğretmen ne yapsın. Kardeşini kıskanma değil balım oldum olası ödev yapmayı sevmiyor ama bebek olmadan önce kaytaramiyordu başından kaldırmıyordum ödevin ee şimdi bebekle ilgilenirken hemen sıvışıyor aradan akşam oluyordu ödev bitene kadar başımın ağrısından duramiyordum kursa yazdırdım şimdi de böyle yapıyor bu gün gönlünü aldım marka eşofman takımıyla ayakkabı istiyordu onları aldım oturduk konustuk söz verdi eşime bıraktım bebeği aşağıya indik maç yaptık gönlü oldu. Bizim babalarin dediği gibi eşim seni sanayiye veririm bak demiş nolur ver baba diyo 🤣🤣

Benim oğlanda ilkokula başladı bu sene iki sene anaokuluna gitmişti hersey gayet iyiydi mutluydu bu sene bebekle denk geldi çocuğun huyu suyu değişti çok aksi huysuz bu aralar ben çocukla ilgilenirken babanla ders yap diyorum asla takmıyor babasını ben yine zorlaya zorlaya yaptırıyorum kardeşini çok kıskanıyor birkaç kere çaktırmadan elini burnunu kafasını falan sıkarken yakaladım geçecek bu günlerde ama erkek çocuğu olduğu için daha çok zorlayacak maalesef. Dövmeyin yoksa daha çok zor olur sizin için bebeğe içten içe bilenip zarar verebilir. Babası bebekle ilgilensin siz çocukla ilgilenin. Gittiği kursa da durumu açıklayın üzerine düşsünler biraz. Birde çok geç kalmadan bir psikoloğa götürebilirsiniz bence bazı çocuklar da böyle kabullenemiyor maalesef
Kardesini kiskanmiyor balım aksine çok düşkün severken gözlerinin içi gülüyor hep çok istiyordu benimde kardeşim olsun herkesin kardeşi var diye çok güzel abi oldu bende sürekli övüyorum annem ne güzel abisin sen öyle kardeşin çok şanslı falan diye iyice gaza geliyor 🤭 Ödevi oldum olası sıkıntı istemiyor içinden gelmiyor ama fırsat vermiyordum ben hiç bebek olunca ipin ucu kaçtı baktım dersleri kötüye gitmeye başladı kursa yazdırdım şimdi de böyle yapıyor sinirlerime yenik düştüm dün hele de uyuyunca başına gelip gidip ağladım öptüm masum masum uyuyordu içime dert oldu. Nasıl halledeceğim bilmiyorum inşallah sözünü tutar

Hanımlar göğüslerimın alt tarafı yanı südyenin altı hep pişik gıbi olıyor kıpkızarıyor ve aşırı canım acıyor napmam lazım sizde de öyle olab varmı

Tabiki çözüm deyil ama inan resmen Çıldırttı 3odev verilmiş 3ü de yok piyasada nerde oğlum ödevler cevap bilmiyorum nerde ve bu okul açıldığından belli böyle sırf bu yüzden maddi durumumuzu falan bı kenar atıp kursa yazdırdım aman geri kalmasın derslerinden diye. 9yasinda oğlum kardeşini kiskandigini düşünmüyorum aşırı düşkün kardeşine bazen diyorum annem kardeşin bebek oldugu için ilgiye muhtaç onunla ilgilendigim için kıskanmıyosun dimi olurmu öyle şey anne tabi ilgilen ilgilenmezsen karnı aç kalır altı pis kalır ağlar hep üzülür diyo.Amaci ödev yapmamak eve gelir gelmez telefon oynamak
Dokuz yaşında bziimki 12 yaşında kıskandı ve ben anlamadım öğretmeni ve benim babam anladı bu yüzden çocuğa sevgi ile yaklasman doğru olur ne anlar çocuk maddiyati bir kenara bırakıp kurs aldirildigindan ki hangi çocuk telefon istemiyor hepsi aynı benim oğlum mesela odasında sürekli birşeylere vurmaya beni sinir etmeye başlamıştı ve aynı şekilde ful yaptigi derslere kitap götürmüyor du sora anladık sebebini dikkat çekmeye çalışmak sevgi açlığı çok şükür düzeldi sürekli sarılıp uyuyorum sevdiğimi belirtiyorum

Dokuz yaşında bziimki 12 yaşında kıskandı ve ben anlamadım öğretmeni ve benim babam anladı bu yüzden çocuğa sevgi ile yaklasman doğru olur ne anlar çocuk maddiyati bir kenara bırakıp kurs aldirildigindan ki hangi çocuk telefon istemiyor hepsi aynı benim oğlum mesela odasında sürekli birşeylere vurmaya beni sinir etmeye başlamıştı ve aynı şekilde ful yaptigi derslere kitap götürmüyor du sora anladık sebebini dikkat çekmeye çalışmak sevgi açlığı çok şükür düzeldi sürekli sarılıp uyuyorum sevdiğimi belirtiyorum
İçten içe kıskanıyormu acaba ne bileyim hep çok istedi kardeşi olsun severken gözlerinin içi gülüyor sürekli güldürmeye falan çalışıyor sen büyü parklara götürücem seni oyuncaklar alıcam falan hep bu tarz şeyler söylüyor bilmiyorum içindemi yaşıyor acaba hiç kiskandigini düşünmedim en ufak kıskanma belirtisi de görmedim ki

Eşim sadece hafta sonları evde oluyor balım. Kurstaki hocaları ne yapsin okuldan direk servis kursa götürüyor ee çocuk verilen ödevleri okulda ya yırtıyor ya saklıyor ödev yapılacak sayfa yanında yok öğretmen ne yapsın. Kardeşini kıskanma değil balım oldum olası ödev yapmayı sevmiyor ama bebek olmadan önce kaytaramiyordu başından kaldırmıyordum ödevin ee şimdi bebekle ilgilenirken hemen sıvışıyor aradan akşam oluyordu ödev bitene kadar başımın ağrısından duramiyordum kursa yazdırdım şimdi de böyle yapıyor bu gün gönlünü aldım marka eşofman takımıyla ayakkabı istiyordu onları aldım oturduk konustuk söz verdi eşime bıraktım bebeği aşağıya indik maç yaptık gönlü oldu. Bizim babalarin dediği gibi eşim seni sanayiye veririm bak demiş nolur ver baba diyo 🤣🤣
Adınıza sevindim 🤗🤗 inşallah bundan sonrası için her şey yoluna girer. Okukdaki öğretmeni demiyor mu bu sayfalar nerede diye yani ondan çekinti yapıp yırtamasa keşke

Belki bebeğin hızlı akışı seviyor olabilir mi
Valla bana da öyle geliyor sabırsız bir nefeste içiyim diye düşünüyor azcık yavaşladı mı amaaaan diyor 😅😅 Gaz berbat bir şey ya bitene kadar gerçek nedenini anlayamayacağım 🫩 şu saat oldu kucağımda uyuyor uyurken kıvaranıp kendini uyandırıyor. 8den beridir aynı döngüdeyiz😭😭😭

Adınıza sevindim 🤗🤗 inşallah bundan sonrası için her şey yoluna girer. Okukdaki öğretmeni demiyor mu bu sayfalar nerede diye yani ondan çekinti yapıp yırtamasa keşke
Söylüyor tabi tınlamıyorki ben bilmiyorum diyor geçiştiriyor kurstaki öğretmen arayınca sınıf öğretmenini aradım hocam böyle böyle yapıyor diye durumu anlattım rica ettim bana ödev verdiği sayfaların resmini çekip atacak bende kurstaki öğretmene Atcam eğer götürmezse fotokopi çektircek baktiki kaçış yok bidaha yeltenmez 😃çözümü böyle bulduk ona da söylemedim söz verdi bakalm sözünü tutacak mı bide o kadar zeki bir çocuk ki ama istek hiç yok

Back
X