• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
Sabah 08-08.30 gibi uyandir bence, bunu yapinca etki gormeniz 1 hafta 10 gun surebilir duzen iyice oturaba kadar. Hatta bugun 19.30 da uyuduysa yarin daha da erken kalkabilir. Uyku vakti gelmwden yarim saat once sakinlesip rutinlere baslamak sonrasinda uyaran olmayan ortamda olmak iyi olabilir.
19.30da uyudu ama 2 saat uyuyup tamamen geri uyandı şu an uykusuzluktan ağlıyor ama 4 farklı töntem denememe rağmen direniyor. Sorun bu aslında gün içinde de direnç gösteriyor çok. Ama sanırım haklısınız kilit nokta sabah uykusu bu kısır döngüdeki. Sabah geç uyanması öğle uykusunu ileri atıyor, öğle uykusu da akşamı. Birkaç kez sabah kaldırmayı denedim bu kez de öğlen 2-3 saat uyudu tek seferde. Sanırım sabah erken uyandırıp öğlen de tek uykuda 1 saati aşmamasını sağlamalıyım

Uykudan sonraki emmelerinde bir sonraki uykuya kadar kusma olmuyorsa çok iyi bence. Ben de uykudan önce emziriyorum, aynı sizin gibi biz de anca o şekilde uyuyoruz ve memede uzun süre kalmak istiyor. Fakat uykudan sonra emzirirsem uyanıklık süresinde çok hareketli takıldığı için kendini kusturuyor. Karnının üstüne yatıyor mesela, kusuyor. Ya da kendini yerden kaldırmaya çalışırken yine midesine baskı yapıp kusuyor. Gece kısmında da hemen hemen aynı durumdayız o zaman. Biz de sık kalkıyoruz. Bazı kalkmalarımızı emmeden geçiştirmeye çalışıyorum gece beslenmesini azaltalım diye ama emince adam akıllı uyuyor. Ne yapacağız bu işleri bilmem 🤗 Aktif emme de aynı, 5 dk full sonra yudum yudum sakinleşmek için memede kalmaca 🫠

Süt için tahin deneyin. Kürlere vakit bulamıyorum ben. Ama keçiboynuzu özüyle tahinli karıştırıp yiyorum kahvaltıda. Hem tatlı bana iyi hissettiriyor hem de bence süte direkt etkisi var. Gündüz emmeleri bizim de 2-3 saate tekabül ediyor sanırım. Sabah 1 uyku, öğleden sonra 2 uyku yapıyoruz bu aralar ama çocuğa hiç güven olmaz 5 uykuya da çıkarıverir malum ☺️ Emme süreleri de üç aşağı beş yukarı sizinle aynı.

Uygulama ben de kullanıyorum. En çok en son hangi memeden emzirmiştim sorusuna cevap bulamama stresini ortadan kaldırdığı için sevdim uygulamayı 😅 Bu nazlanmadan emme bizde de var. Sanki daha istekli. Gündüzleri emmek istemiyor diye gece beslenmesini arttırmıştım. Mis gibi uyuyan çocuğu alarm kurup uyandırarak beslemeye başladım 12. haftadan itibaren. O ataktan hala bana mirastır gece beslenmeleri. Bir an evvel kurtulmak istiyorum. 4 yaşında bir çocuğun ağzında 10 dolgu olduğunu duydum dün. Sebebi gece beslenmesi. Buna bir çare bulmak istiyorum. Fikri olan paylaşsın 🙏🏻

Genelde aynı durumdayız hepimiz. Artık hızlı doyuyorlar ama rahatlamak için memede kalıyorlar anladığım kadarıyla 👍🏻 Geceler de yine hepimiz için uzun anlaşılan…
Evet benziyor durumlar. Kusma yok çok şükür fakat benim oğlanda süt alerjisi var o beni çok zorluyor. Fıtık ameliyatı olmam lazım fakat asla alerji maması almıyor. Cesaret edemiyorum o yüzden ameliyat olmaya. İnanılmaz bacak ve bel ağrılarım var ve şu an için bir çözümüm yok. 4 farklı hastane ve doktor gezdim hepsi operasyon şart diyor. Öff 😏

19.30da uyudu ama 2 saat uyuyup tamamen geri uyandı şu an uykusuzluktan ağlıyor ama 4 farklı töntem denememe rağmen direniyor. Sorun bu aslında gün içinde de direnç gösteriyor çok. Ama sanırım haklısınız kilit nokta sabah uykusu bu kısır döngüdeki. Sabah geç uyanması öğle uykusunu ileri atıyor, öğle uykusu da akşamı. Birkaç kez sabah kaldırmayı denedim bu kez de öğlen 2-3 saat uyudu tek seferde. Sanırım sabah erken uyandırıp öğlen de tek uykuda 1 saati aşmamasını sağlamalıyım
Aynen öyle görünüyor. Ama bende o kadar yoruluyorum ki ve dediğiniz gibi uyandırınca o kadar huysuz oluyor ki hiç kaldırasım gelmiyor uykusundan. Dün gece her uyandığında yazdım eşime, tam 9 kere uyanmış. Beşikte yatır kaldır başlayıp sabaha karşı artık yatakta devam ediyoruz emmeye. Dayanamıyorum ki. Geçen hafta biraz denedim düzenli uyku uyanıklık süresini. Sanırım çabuk pes ettiğimden bir sonuç alamadım gece uyanmalarında. Şu an saldım, ataksa eğer geçmesini bekliyorum bir umut 😊

Konuyla alakası yok ama yarın kalabalık bir misafirim var ama fırınımın üstüne tepsi düşmesi suretiyle fırın iç camı patladı. Börek ve kurabiye pişirecektim. Ne yapayım bana bir akıl verir misiniz? İç camı olmadan tek kat dış camıyla fırın çalıştırılır mı bilginiz var mı? Ay Allahım gece gece başıma açtığım iş… Moralim çok bozuk. Misafirleri iptal mi etsem napsam bilemedim. Ya da fırında pişmeye gerek olmayan şeyler mi yapsam… Yetkili servis çok sonraya gün verdi. Yani fırınımdan ümit kesip başka yollar mı arasam… Napsam bilmiyorum. Çok üzgünüm.

Konuyla alakası yok ama yarın kalabalık bir misafirim var ama fırınımın üstüne tepsi düşmesi suretiyle fırın iç camı patladı. Börek ve kurabiye pişirecektim. Ne yapayım bana bir akıl verir misiniz? İç camı olmadan tek kat dış camıyla fırın çalıştırılır mı bilginiz var mı? Ay Allahım gece gece başıma açtığım iş… Moralim çok bozuk. Misafirleri iptal mi etsem napsam bilemedim. Ya da fırında pişmeye gerek olmayan şeyler mi yapsam… Yetkili servis çok sonraya gün verdi. Yani fırınımdan ümit kesip başka yollar mı arasam… Napsam bilmiyorum. Çok üzgünüm.
Aman çocukla ne uğraşıyorsun canım hazır bişeler söyle koy tabağa ben gelene öyle yapıyorum valla

Back
X