• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
Aslında ben de bekliyordum ama bebeğim ilgili, hazır olduğunu hissediyorum bu hafta doktor kontrolünde danışacağım belki sadece yoğurt eklemek için bence zamanla çoğu doktor 5. Aya kayacak sosyal medyada da 6.ayı bekleyen çok nadir insan gördüm 🤔
Oo bizimki de cok heyecanli, yiyecek gorsun yuruyor atliyor neredeyse 😁 sosyal medya ne kadar etkiliyor ya bakis acimizi, oyle degil mi? Ben biraz kuralciyim bu konuda, doktor ne derse o gibi🙈 mama sandalyesine bile israrla 6. Ayda oturacak diyor.

Doktorumuz 5. ay kontrolünde bize de tadımlara başlayabileceğimizi söyledi. Ama çok değişik bir yaklaşımı var. Dünden beri bunu düşünüyorum, daha başlayamadım

6. aya kadar yoğurt yok! Şok oldum :D Tadımlara yoğurtla başlarken herkes, bize alerjik olduğunu ve ötelememiz gerektiğini söyledi.

Bir diğer şok olduğum şeyse, kaşıkla vs değil, püre emzikleriyle vermem gerektiği!

Ne umdum ne buldum gerçekten :D Tamam yoğurdu öteleyeceğim ama sürekli püre emziğiyle vermek çok saçma geldi. İlk gün denediğim şeylerde püre emziği, sonra kaşık kullanacağım. Bu çocuğun o dokuyu hissetmesi gerekiyor bence. Böyle anca suyunu emiyor

Bir de miktar belirtmiyor. Bebeğiniz size söylicek, o karar vericek diyor. Buna da kafam yatmadı

Hala araştırıyorum yani. O kadar da karışık anlattı ki, hiçbiri aklımda kalmadı

Beşiğe bırakabilmeniz bile benim için mucizevi şu an benim bebeğim ya ayakta ya yanımda kıpır kıpır şekilde anca yatıyor gaz sancılarımız yenş yeni azaldığı için bu şekle evrilmişti 🥺 Bu saatlere de tamamen kendi direnmesi sebebiyle geçtik yoksa düzeninde bir değişiklik yapmadım önceden en geç 9da uyurdu. Biraz da kendi biyolojik saati diye düşünüyorum kavga etmeyi bıraktım artık ama erken uyandırma ve çok uyutmama olayını biraz denemek istiyorum böyle ikimiz de sürekli perişan oluyoruz çünkü. Şu an yeni derin uykuya geöti mesela asıl uyanması gereken saatte
Sizin işiniz çok daha zor 😞 Şimdilik bende kavga etmeyi bıraktım.
Eger oglen iyi uyusa bile gece uyanmayacaklar diye bir sey yok maalesef. Ozellikle meme destegiyle uyuyorsa arada uyandiklarinda yine uykuya donebilmek icin o destegi ariyorlar. Bence uyku duzenini kendi rahatiniz icin de takip etmek cok iyi olur. Ne zaman kendi kendilerine uyumayi ogrenirler o zaman uyanmakar azalir 🥲
Oğlum tam 4.ay atağında şuan sanırım. Sizden geride geliyoruz baya. Onun için şu ara kendi haline bıraktım. İstediği zaman uyuyor istemezse kaldırıyorum. 1 ay oluyor çünkü çok düzensiz özellikle geceleri. Ben uğraştıkça ters tepti gibi 🤷🏻‍♀️
5,5 ay gibi uyku eğitimi düşünüyorum ama.
Uyudu diye bir uygulama indirdim. Sema Çakıcı eğitmen. Şimdilik okuyup benimsemeye çalışıyorum iyice.

Back
X