- 2 Haziran 2024
- 1.060
- 1.016
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bençocuğunun geniz eti alınan annemiz var mı?
Baston arabayı da, pusetli bebek arabasını da uçak bagajına koymuşluğum var. Uçağa valizleri verirken bebek arabanızı söylerseniz size kocaman bir poşet veriyorlar, tam uçağa binmeden önce kapısında onun içine koyup teslim ediyorsunuz. Sonra uçaktan iner inmez de geri alıyorsunuz merdivenlerin dibine koyuyorlar. Etrafta görevlilere de sorabilirsiniz zaten hemen gösterirler. Çok rahat oluyor hiç sorun yaşamadım. Uçağın içinde zaten kucağınızda özel kemerle bağlı duruyor bebeğiniz, bebek arabasına uçak içinde ihtiyaç yok. Uçağa tam kapısından binene kadar da havaalanı içinde kullanmaya devam edebilirsiniz, valizlerle birlikte verilmiyor yani.Kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Bizim bir travel sistem bebek arabamız var. Çok memnunuz manevraları, sarsılmaması vs çok güzel ama eşim olmadan evin civarında gezmek istediğimde bana ağır geliyor bu yüzden ekonomik, çok hafif bir şey daha almak istiyorum ikinci araba olarak. Bir model beğendim fakat sanırım kabin boy değil. Seyahatlerde de yanıma alırım diye düşünüyordum sadece 4 kg. Havaalanında nasıl oluyor bagaja bırakırsak muhtemelen zorlanırım değil mi?
Aa bunu asla bilmiyordum özellikle İstanbul havalimanı beni çok korkutuyordu malum yürümesi çok. Cok teşekkür ederim. Peki önerir misiniz daha hafif/ pratik ikinci bir araba edinmeyi? Kendime iş mi çıkarıyorum, doğru mu düşünüyorum emin olamadımBaston arabayı da, pusetli bebek arabasını da uçak bagajına koymuşluğum var. Uçağa valizleri verirken bebek arabanızı söylerseniz size kocaman bir poşet veriyorlar, tam uçağa binmeden önce kapısında onun içine koyup teslim ediyorsunuz. Sonra uçaktan iner inmez de geri alıyorsunuz merdivenlerin dibine koyuyorlar. Etrafta görevlilere de sorabilirsiniz zaten hemen gösterirler. Çok rahat oluyor hiç sorun yaşamadım. Uçağın içinde zaten kucağınızda özel kemerle bağlı duruyor bebeğiniz, bebek arabasına uçak içinde ihtiyaç yok. Uçağa tam kapısından binene kadar da havaalanı içinde kullanmaya devam edebilirsiniz, valizlerle birlikte verilmiyor yani.
Bahsetmiştiniz galiba değil mi? Bizim geniz eti %80 büyükmüş. Kkb doktoru kesin alınmalı dedi. Bademciklerinden yana bir problem yok. Yılda birkaç kez kulak enfeksiyonu geçiriyor. İki aydır burnu tıkalı. Alerji ilaçları işe yaramıyor. Sadece rhinfant damla fayda etmişti tekrar alerjik ortama girince tıkandı. Alerji doktoruna ulaştım. Kokteyl damla reçete etti. Bununla br aya geçmezse mecbur ameliyat dedi. Sizin tecrübeniz nasıldı? Ameliyat zor oldu mu? Büyümesi gelişmesi nasıl oldu? Bahsetmiştim oğlum üç ay çok sık hastaydı ve üstüne kardeş gelince 6 ayda zayıfladı ve boyu uzamadı. İki aydır argivit kullanıyoruz. Kilo da aldı, boyu da uzadı 1 cm da olsa. Kalitesiz uyuduğu için sabahları sinirli huysuz olBiliyor bu da bizi genel olarak kötü etkiliyor.Ben7 ve 4 yaş iki çocuğumun da aldırdık. Bademcikleri de küçültüldü, ayrıca kulaklara da tüp takıldı.
Kızımın aldırmıştık bizde geniz eti ve bademcik. 4 yaşında idi.çocuğunun geniz eti alınan annemiz var mı?
Sürekli hasta oluyordu kızım da. Antibiyotik tedavisi bitiyordu 10 gün geçmeden tekrar hastalanıyordu. Uzun bir süre ameliyat olmamak için direndik. En son doktorumuz annesi neden eziyet ediyorsun çocuğa demişti bana. Hakikaten sonrasında çocuk çok çok daha az hasta oldu. Dolayısıyla gelişime de düzeldi. Şu an 12,5 yaşında 1,65 cm boyuBahsetmiştiniz galiba değil mi? Bizim geniz eti %80 büyükmüş. Kkb doktoru kesin alınmalı dedi. Bademciklerinden yana bir problem yok. Yılda birkaç kez kulak enfeksiyonu geçiriyor. İki aydır burnu tıkalı. Alerji ilaçları işe yaramıyor. Sadece rhinfant damla fayda etmişti tekrar alerjik ortama girince tıkandı. Alerji doktoruna ulaştım. Kokteyl damla reçete etti. Bununla br aya geçmezse mecbur ameliyat dedi. Sizin tecrübeniz nasıldı? Ameliyat zor oldu mu? Büyümesi gelişmesi nasıl oldu? Bahsetmiştim oğlum üç ay çok sık hastaydı ve üstüne kardeş gelince 6 ayda zayıfladı ve boyu uzamadı. İki aydır argivit kullanıyoruz. Kilo da aldı, boyu da uzadı 1 cm da olsa. Kalitesiz uyuduğu için sabahları sinirli huysuz olBiliyor bu da bizi genel olarak kötü etkiliyor.
Sizin tecrübeniz nasıldı? Büyümesi öncesi sonrası değişti mi? Alerjik temeliniz var mıydı?Kızımın aldırmıştık bizde geniz eti ve bademcik. 4 yaşında idi.
Maşallah. Benim oğlım geçen marttan beri güzel büyümedi. Burnu tıkalı, bu onu yorgun ve sinirli yapıyor bana göre. Biz o kadar çok antibiyotik kullanmadık çok şükür. Bakalım çocuk doktorumuz ne diyecekSürekli hasta oluyordu kızım da. Antibiyotik tedavisi bitiyordu 10 gün geçmeden tekrar hastalanıyordu. Uzun bir süre ameliyat olmamak için direndik. En son doktorumuz annesi neden eziyet ediyorsun çocuğa demişti bana. Hakikaten sonrasında çocuk çok çok daha az hasta oldu. Dolayısıyla gelişime de düzeldi. Şu an 12,5 yaşında 1,65 cm boyu![]()
Hadi bakalım, iyi olur umarım herşey sizin için. Uzun zaman geçtiği için midir nedir detayları çok hatırlamıyorum kızımla ilgili. Hatırladığım sürekli hasta olduğu ve yaşıtlarından boy ve kilo olarak biraz geride olduğu. Sonrasında gerçekten toparlandı çocuk.Maşallah. Benim oğlım geçen marttan beri güzel büyümedi. Burnu tıkalı, bu onu yorgun ve sinirli yapıyor bana göre. Biz o kadar çok antibiyotik kullanmadık çok şükür. Bakalım çocuk doktorumuz ne diyecek![]()
Evet evet biz de Bestiron kullanıyoruzPaxosAurora merhabaa
demir ilacı bestiron kullanıyordunuz diye hatırlıyorum. Ben geçen hafta 5 damla verdim bir yan etki olmadı iki gündür 10 damla veriyorum bugün kaka yapmadı
4 ay 27 günlük hayatında kaka yapmadığı ilk gün bugün oldu
sizde böyle bir durum oldu mu? Buna kabız denilebilir mi acaba
![]()
Biz çok uzun süre direndik, ha geçer ha biter diye diye, seneler boyunca ameliyatı erteleye erteleye… 2si profesör olmak üzere 4 farklı kbb doktoruna göründük, hepsi uzun birer gözlem sürecinden sonra ikisinin de geniz etleri çok büyük, bademcikleri 4 seviyesinde büyük, kulakları da işitme kaybı yaşadıkları için tüp takılmalı kesin ameliyat dediler. Gözlem sürecinde çeşitli fısfıslar damlalar verdiler ama asla tam anlamıyla bitmiyordu. Eylül ayından Mart ayına kadar her 3 haftada bir antibiyotik kullanmak gerçekten çok büyük eziyet oluyordu, hepimizi aşırı yıprattı. 4 hafta olduysa çok şükür bu sefer uzun sürdü antibiyotik almadığımız diyip seviniyorduk. Ayrıca büyük çocuğumda gelişim geriliği de vardı, doğduğunda 3 aylıkken benim bu bebek hiç boy atmıyor diye endişemden ötürü bir Endokrinoloji doktoruna muayene olmuştuk. Doktor normal yanlış ölçmüş hemşireler dedi gönderdi. Ama büyümesi hep %20-25 civarında seyrediyordu. Çeşitli çocuk doktorlarıyla istişarelerde ara vere vere düzenli Argivitler kullandık ama fayda etti mi etmedi mi çok da emin değilim açıkçası. Böyle yıllar geçti. En son bir çocuk hastalıkları profesör doktora götürdük. Persentil değerinin. %20de olduğunu, eğer %5 olmuş olsaydı el ve bilek röntgeni çekilerek kemik yaşının saptanıp sonra Endokrinoloji bölümünde hormon tedavisine başlanabileceğini söyledi. Ama bizim %20 de buna ihtiyacımız olmadığı, %95 ihtimalle geniz eti ve bademcikler sebebiyle bir gelişim geriliği olduğunu söyledi. Biz de hemen Kbb doktoru araştırmaya başladık, 3-4 gün sonra tavsiye üzerine bir doktordan ameliyat tarihi aldık. Çok memnun kaldık. İki çocuğum da aynı gün peşpeşe ameliyat oldu. Hastanede hiç yatmadan eve geçiş yaptık. Hemen hoplamaya zıplamaya başladılar bile. Ameliyat sonrasındaki süreç de gayet iyi geçti. Sadece 1 hafta okula gitmediler, çok insanla görüşmediler herhangi bir enfeksiyon kapma riskine karşı önlem amaçlı. Bizim bademcik de alındığı için ona özel bir diyet listesi verildi. İlk günler hep sıvı, çorba, puding tarzı şeyler yedi. Her gün sınırsız dondurma hakları vardı. Ama mesela koyu renkli gıdalar yemesi yasaktı. Çünkü bademciğe ameliyat sırasında sürülen beyaz renkli bir madde varmış, onun renginin ilk günler değişmemesi için dikkat etmek gerekiyormuş. O yüzden sade dondurma ve vanilyalı puding yediler sadece. Sonra yavaş yavaş püre ve normal yemeğe geçiş yaptık. İsterseniz doktorun ismini verebilirim. Biz memnun kaldık kendisinden, tavsiye ederim. 6 ay oluyor ameliyat olalı. O zamandan bu zamana 5 kg aldı bile. Boyu da sanırım 4-5 cm uzadı. Ama henüz arkadaşlarını yakalamış durumda değil, tabi bizim kız uzarken onlar da uzuyor malumBahsetmiştiniz galiba değil mi? Bizim geniz eti %80 büyükmüş. Kkb doktoru kesin alınmalı dedi. Bademciklerinden yana bir problem yok. Yılda birkaç kez kulak enfeksiyonu geçiriyor. İki aydır burnu tıkalı. Alerji ilaçları işe yaramıyor. Sadece rhinfant damla fayda etmişti tekrar alerjik ortama girince tıkandı. Alerji doktoruna ulaştım. Kokteyl damla reçete etti. Bununla br aya geçmezse mecbur ameliyat dedi. Sizin tecrübeniz nasıldı? Ameliyat zor oldu mu? Büyümesi gelişmesi nasıl oldu? Bahsetmiştim oğlum üç ay çok sık hastaydı ve üstüne kardeş gelince 6 ayda zayıfladı ve boyu uzamadı. İki aydır argivit kullanıyoruz. Kilo da aldı, boyu da uzadı 1 cm da olsa. Kalitesiz uyuduğu için sabahları sinirli huysuz olBiliyor bu da bizi genel olarak kötü etkiliyor.
J joynss çeşitli yanlış yazdıklarım olmuş, düzenlenmiş son halini okuyun lütfen.Biz çok uzun süre direndik, ha geçer ha biter diye diye, seneler boyunca ameliyatı erteleye erteleye… 2si profesör olmak üzere 4 farklı kbb doktoruna göründük, hepsi uzun birer gözlem sürecinden sonra ikisinin de geniz etleri çok büyük, bademcikleri 4 seviyesinde büyük, kulakları da işitme kaybı yaşadıkları için tüp takılmalı kesin ameliyat dediler. Gözlem sürecinde çeşitli fısfıslar damlalar verdiler ama asla tam anlamıyla bitmiyordu. Eylül ayından Mart ayına kadar her 3 haftada bir antibiyotik kullanmak gerçekten çok büyük eziyet oluyordu, hepimizi aşırı yıprattı. 4 hafta olduysa çok şükür bu sefer uzun sürdü antibiyotik almadığımız diyip seviniyorduk. Ayrıca büyük çocuğumda gelişim geriliği de vardı, doğduğunda 3 aylıkken benim bu bebek hiç boy atmıyor diye endişemden ötürü bir Endokrinoloji doktoruna muayene olmuştuk. Doktor normal yanlış ölçmüş hemşireler dedi gönderdi. Ama büyümesi hep %20-25 civarında seyrediyordu. Çeşitli çocuk doktorlarıyla istişarelerde ara vere vere düzenli Argivitler kullandık ama fayda etti mi etmedi mi çok da emin değilim açıkçası. Böyle yıllar geçti. En son bir çocuk hastalıkları profesör doktora götürdük. Persentil değerinin. %20de olduğunu, eğer %5 olmuş olsaydı el ve bilek röntgeni çekilerek kemik yaşının saptanıp sonra Endokrinoloji bölümünde hormon tedavisine başlanabileceğini söyledi. Ama bizim %20 de buna ihtiyacımız olmadığı, %95 ihtimalle geniz eti ve bademcikler sebebiyle bir gelişim geriliği olduğunu söyledi. Biz de hemen Kbb doktoru araştırmaya başladık, 3-4 gün sonra tavsiye üzerine bir doktordan ameliyat tarihi aldık. Çok memnun kaldık. İki çocuğum da aynı gün peşpeşe ameliyat oldu. Hastanede hiç yatmadan eve geçiş yaptık. Hemen hoplamaya zıplamaya başladılar bile. Ameliyat sonrasındaki süreç de gayet iyi geçti. Sadece 1 hafta okula gitmediler, çok insanla görüşmediler herhangi bir enfeksiyon kapma riskine karşı önlem amaçlı. Bizim bademcik de alındığı için ona özel bir diyet listesi verildi. İlk günler hep sıvı, çorba, puding tarzı şeyler yedi. Her gün sınırsız dondurma hakları vardı. Ama mesela koyu renkli gıdalar yemesi yasaktı. Çünkü bademciğe ameliyat sırasında sürülen beyaz renkli bir madde varmış, onun renginin ilk günler değişmemesi için dikkat etmek gerekiyormuş. O yüzden sade dondurma ve vanilyalı puding yediler sadece. Sonra yavaş yavaş püre ve normal yemeğe geçiş yaptık. İsterseniz doktorun ismini verebilirim. Biz memnun kaldık kendisinden, tavsiye ederim. 6 ay oluyor ameliyat olalı. O zamandan bu zamana 5 kg aldı bile. Boyu da sanırım 4-5 cm uzadı. Ama henüz arkadaşlarını yakalamış durumda değil, tabi bizim kız uzarken onlar da uzuyor malumBakalım inşaallah gelişmeye böyle artarak devam eder. Küçük olanın gelişim sorunu yoktu, ama gece horlama, ağzı açık uyuma vardı. Ayrıca ikisinde de her hasta olduklarında geniz akıntısı burundan kulağa akarak kulak iltihabına neden oluyordu. Ve ikisinde de her seferinde işitme kaybı oluyordu. Biz dönüşümlü olarak ya bademcikleri bembeyaz olduğu için ya da işitme kaybı olduğu için sürekli döngüsel olarak antibiyotik kullanıyorduk iki çocuğumda da. Ve ameliyattan beri 6 aydır Maşaallah çok az ufak tefek burun akıntısı ve öksürük dışında hasta olmadılar diyebilirim. Tabi daha önümüz kış, bu ameliyat sonrası ilk kışımız olacak. Asıl o zaman göreceğiz ne oluyor. İnşaallah böyle antibiyotiksiz gider. Ömür boyu.
![]()
Bu mesaj J joynss a sanirim biz bebek arabasindan konusuyorduk, onu etiketliyorumC creamole123 çeşitli yanlış yazdıklarım olmuş, düzenlenmiş son halini okuyun lütfen.
Hahaha ay çok pardon
Çok teşekkür ederim ayrıntılı yanıtınız için. Bizim durumumuz o kadar şiddetli değil gibi. Surekli antibiyotik kullanmıyoruz en azından. Sadece burnu uzun süreli tıkalı. O zaman alerji doktorunun kokteylini deneyip gözlemlemekte fayda var gibi. Kıyamam bebekliğinden beri çok güzel gelişen bir çocuktu şimdi bu durum üzüyor. Aslında okullar açıldıktan sonra kilo da aldı, boyu da uzadı. Umarım ameliyata gerek kalmadan kalıcı şifa buluruz ama anladığım çok zor bir süreç değil. Doktor adını paylaşırsanız çok sevinirim. Tüm çocuklarimıza kalıcı şifa, bol bol büyümeler diliyorumBiz çok uzun süre direndik, ha geçer ha biter diye diye, seneler boyunca ameliyatı erteleye erteleye… 2si profesör olmak üzere 4 farklı kbb doktoruna göründük, hepsi uzun birer gözlem sürecinden sonra ikisinin de geniz etleri çok büyük, bademcikleri 4 seviyesinde büyük, kulakları da işitme kaybı yaşadıkları için tüp takılmalı kesin ameliyat dediler. Gözlem sürecinde çeşitli fısfıslar damlalar verdiler ama asla tam anlamıyla bitmiyordu. Eylül ayından Mart ayına kadar her 3 haftada bir antibiyotik kullanmak gerçekten çok büyük eziyet oluyordu, hepimizi aşırı yıprattı. 4 hafta olduysa çok şükür bu sefer uzun sürdü antibiyotik almadığımız diyip seviniyorduk. Ayrıca büyük çocuğumda gelişim geriliği de vardı, doğduğunda 3 aylıkken benim bu bebek hiç boy atmıyor diye endişemden ötürü bir Endokrinoloji doktoruna muayene olmuştuk. Doktor normal yanlış ölçmüş hemşireler dedi gönderdi. Ama büyümesi hep %20-25 civarında seyrediyordu. Çeşitli çocuk doktorlarıyla istişarelerde ara vere vere düzenli Argivitler kullandık ama fayda etti mi etmedi mi çok da emin değilim açıkçası. Böyle yıllar geçti. En son bir çocuk hastalıkları profesör doktora götürdük. Persentil değerinin. %20de olduğunu, eğer %5 olmuş olsaydı el ve bilek röntgeni çekilerek kemik yaşının saptanıp sonra Endokrinoloji bölümünde hormon tedavisine başlanabileceğini söyledi. Ama bizim %20 de buna ihtiyacımız olmadığı, %95 ihtimalle geniz eti ve bademcikler sebebiyle bir gelişim geriliği olduğunu söyledi. Biz de hemen Kbb doktoru araştırmaya başladık, 3-4 gün sonra tavsiye üzerine bir doktordan ameliyat tarihi aldık. Çok memnun kaldık. İki çocuğum da aynı gün peşpeşe ameliyat oldu. Hastanede hiç yatmadan eve geçiş yaptık. Hemen hoplamaya zıplamaya başladılar bile. Ameliyat sonrasındaki süreç de gayet iyi geçti. Sadece 1 hafta okula gitmediler, çok insanla görüşmediler herhangi bir enfeksiyon kapma riskine karşı önlem amaçlı. Bizim bademcik de alındığı için ona özel bir diyet listesi verildi. İlk günler hep sıvı, çorba, puding tarzı şeyler yedi. Her gün sınırsız dondurma hakları vardı. Ama mesela koyu renkli gıdalar yemesi yasaktı. Çünkü bademciğe ameliyat sırasında sürülen beyaz renkli bir madde varmış, onun renginin ilk günler değişmemesi için dikkat etmek gerekiyormuş. O yüzden sade dondurma ve vanilyalı puding yediler sadece. Sonra yavaş yavaş püre ve normal yemeğe geçiş yaptık. İsterseniz doktorun ismini verebilirim. Biz memnun kaldık kendisinden, tavsiye ederim. 6 ay oluyor ameliyat olalı. O zamandan bu zamana 5 kg aldı bile. Boyu da sanırım 4-5 cm uzadı. Ama henüz arkadaşlarını yakalamış durumda değil, tabi bizim kız uzarken onlar da uzuyor malumBakalım inşaallah gelişmeye böyle artarak devam eder. Küçük olanın gelişim sorunu yoktu, ama gece horlama, ağzı açık uyuma vardı. Ayrıca ikisinde de her hasta olduklarında geniz akıntısı burundan kulağa akarak kulak iltihabına neden oluyordu. Ve ikisinde de her seferinde işitme kaybı oluyordu. Biz dönüşümlü olarak ya bademcikleri bembeyaz olduğu için ya da işitme kaybı olduğu için sürekli döngüsel olarak antibiyotik kullanıyorduk iki çocuğumda da. Ve ameliyattan beri 6 aydır Maşaallah çok az ufak tefek burun akıntısı ve öksürük dışında hasta olmadılar diyebilirim. Tabi daha önümüz kış, bu ameliyat sonrası ilk kışımız olacak. Asıl o zaman göreceğiz ne oluyor. İnşaallah böyle antibiyotiksiz gider. Ömür boyu.
![]()
Ben de aynı durumdayım eşim olmadan tek başına kurmam çok zor bebek arabasını. Daha hafif pratik bir şey istiyorum. Kasım indirimleri var diye bakındım ama yine karar veremedim. Açıkçası zaten şimdiki tam kapanıyor diye baston bebek arabalarına bakıyorum ama ben de bir yandan acaba gereksiz mi diyorum :/ Uygun ve iyi performanslı baston bebek arabası kullanan varsa ben de yorum beklerim.Aa bunu asla bilmiyordum özellikle İstanbul havalimanı beni çok korkutuyordu malum yürümesi çok. Cok teşekkür ederim. Peki önerir misiniz daha hafif/ pratik ikinci bir araba edinmeyi? Kendime iş mi çıkarıyorum, doğru mu düşünüyorum emin olamadım