• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Ek gidayi verme zamanini nasil ayarliyorsunuz ? Günün hangi zamani ? Anne sütü ve ya mamadan ne kadar süre sonra ? İlk tadimlarda ne kadar yiyor bebekler ?

Bizim kaka işi dün çözüldü. Katı yaptı ilk defa. Rengi de beklemekten koyulmuş. Üzüldüm yazık karnı ağrımıştır yavrumun 😔
Kaleidon diye damla var onu verdim bgn mirayda katı ve koyu yaptı gerçektem ama ben rengini çnemsememiştim açıkçası ek gıdaya başladığımızdan beri farklı renkler oluyor diye 😀 işte miray bgn kaka yapsa yarın yine ıkına ıkına yapamayabilirim çok enteresan geçen gün bir gğnde 3 kez kala yaptı gayet normal kıvamlı ertesi gğn ıkına ıkına yapamadı ve 3 gün sürdü ıkınıp yapamaması cidden taş gibiydi ben yardımcı oldum çıkarttı işte , inşallah bir daha olmaz bebişlerimiz 🙏

Ek gidayi verme zamanini nasil ayarliyorsunuz ? Günün hangi zamani ? Anne sütü ve ya mamadan ne kadar süre sonra ? İlk tadimlarda ne kadar yiyor bebekler ?
Anne sütü veya mamadan 45 dk sonra ve bir çay kaşığı kadar verip tadım yapılıyor bu genel bir bilgi bence ilk başlarda bu şekilde yapıp bebeğini gözlemleyip ona göre hareket edersin ben bebeğime göre ayarladım mesela

Kızlar kayınvalidem sağ olsun tarhana yapmış verdi bebeğe özel sadece ona yedir dedi. Ne zaman veriliyordu çorba ya unuttum. 6 aylıkken verilir mi tarhana? Sebzeleri tattırdım ben, patates, havuç, avokado, balkabağı, ıspanak, tatlı patates. Daha hep tek tek tattırdım, karıştırmadım hiç birbirleriyle. Ve meyvelere de, yoğurda da geçmedim henüz. Onlardan önce tarhana mı denesem acaba? Hiç tarhana veren oldu mu aranızda? Bir de siz miktar olarak nasıl veriyorsunuz ve kaç öğün veriyorsunuz? Ben çok az veriyorum, miktar yarım tatlı kaşığı var yok, ama zaten kaşıkla vermiyorum, elimle ezip ağzına koyuyorum, kendisi dokunuyor ama ağzına götürse de yemeği beceremediği için yedirmeyi ben yapıyorum, o dokunarak hissetmiş oluyor yani sadece. Blw ilkinde yaptım zorlandım bu sefer yapmayacağım. Sadece tek öğün veriyorum. Siz öğün öğün düzenli güzel bir ek gıdaya geçiş sağlayabildiniz mi?

Bir sorum daha var mama sandalyesindeki ayak koyma yeri neden önemli? Burda duydum bunu ama sebebinş merak ettim başka hiç bi yerde görmedim.
Allah korusun boğulma durumu olduğunda çocuk refleks olarak ayaklarından bastırarak güç alıp öğürüp kendisini kusturabilsin diye. Ben böyle biliyorum. Yanlış olabilri. PaxosAurora PaxosAurora arkadaşın dediği daha mantıklı sanki. Çocuk ayakları boşta olunca kendisini dengede de hissedemiyor boşlukta gibi. Ama ben öncekilerde ayaksız kullandım. Bu sefer aldım ayaklı daha keyifli kendinden emin oturuyor sanki. Şuanda da mesela çocuklar büyüdüler ama ayakları yemek masası sandalyesinde otururken yüksek kalıyor, dikkatlerini tam yemeğe toplayamıyorlar. Onun için internette bir yöntem görmüştüm, ayakları yetişmeyen çocuklara dikkatlerini toplasın diye ekstra ayak. Okul sıralarında sınıflarda yapmışlar yurtdışında. Mantıklı bence.

Son düzenleme:
Back
X