• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Çok zor gerçekten hareketli bir bebeğin bakımını tek başına üstlenmek. Kendimden biliyorum 😄 İki gözümün çiçeği hep kucakta. Ev içinde kanguruyla geziyorum artık çünkü kollarım taşımıyor. Kanguruda bile tekmeler savuruyor güzel bacaklarıyla ☺️ Yatırsam anında döner bir o yana bir bu yana. Doktorun üstüne tırmanan bir çocuk bu, dahasını söylemeye gerek yok herhalde. Görenler bana da Allah kolaylık versin diyor (doktor dahil). Ve Allah kolaylığını veriyor bence 😇 Melek bunlar ya baktıkça içim temizleniyor sanki, çok tuhaf bir his. 38 yaşımda, normal kilomun 8 kg üstünde inanın fiziksel olarak çok zorlanıyorum ama bu iş bir süre böyle gidecek ve bir gün çok daha az yorulduğumu hissedeceğim diye düşünüyorum. Yeter ki sağ ve sağlıklı olsun, anasının canı ciğeri 🥹 Lafı şuraya getireceğim; ben olsam sanırım hastalık riskini göze alacağıma kolum bacağım ağrıya ağrıya kendi evimde kalırdım. Anneniz zaten aynı şehirde, arada bir destek atar size. Bakın bizde o da yok 🥲 Hastalanırsa, ki okul çağındaki çocuklarla temas yüksek risktir, bir de onun o hasta haline üzülüp mental olarak zorlanacaksınız. Ben aşıdan sonra bile dayanamıyorum dudağını büküp ağlamasına 🥺 Allah muhafaza bin türlü bulaşıcı hastalık var. Körpecik kuzuyu riske atmayın derim 🤗 Ayrıca J joynss doğru söylemiş, sanırım bir noktadan sonra yalnız da halledebildiğinizi göreceksiniz
Ben söylenme evresini geçtim dediğiniz gibi yeter ki sağlıklı olsunlar fakat her aile düzeni bir değil, eşim gün ağarmadan çıkıp gece geç saatlerde dönüyor, 9-6 işi olsaydı kendime daha çok güvenirdim ama özellikle akşam saatleri kolik bir bebekle, tüm gün zaten tükenmiş şekilde idare etmeniz sizin psikolojiniz, dolayısıyla çocuğunuz için inanın hiç sağlıklı değil :/

Ben söylenme evresini geçtim dediğiniz gibi yeter ki sağlıklı olsunlar fakat her aile düzeni bir değil, eşim gün ağarmadan çıkıp gece geç saatlerde dönüyor, 9-6 işi olsaydı kendime daha çok güvenirdim ama özellikle akşam saatleri kolik bir bebekle, tüm gün zaten tükenmiş şekilde idare etmeniz sizin psikolojiniz, dolayısıyla çocuğunuz için inanın hiç sağlıklı değil :/
Tamamen katılıyorum. Ben siz fikir sorduğunuz için biraz da hareketli bir çocuğu büyütmek nasıl bir şeydir bildiğim için kendi düşüncemi yazdım. Ben sıfır destekle ilerliyorum. Dediğim gibi pert vaziyetteyim ama hastalık riski benim için daha korkutucu oluyor. Tamamen şahsi bir karar. Umarım işiniz kolaylaşır.

Teşekkür ederim. Evet biz eskiden hep her şeyi çok geç vermiştik, yanlışmış demek ki. Araştırmalar arttıkça bilim de güncelleniyor. Egzaması geçer inşaallah minnoşun, alerji de hiç olmaz, güzel güzel yer her şeyden. Aynıymışız, ben de bugün bal kabağı verdim ama patates ve avokado kadar rağbet görmedi 😅 yarın da havuç yaparım sonra yeşil kabak. Tatlı patates ailecek hiç yediğimiz bir şey değil. Ona özel alır tattırır mıyım bilmiyorum. Ne yapılıyor normalde tatlı patatesten, kullanıyor musunuz siz normal yemeklerde?

Süper bir kolaylık daha ☺️
Bal kabağını benim cücem de hiç sevmedi. 3 ayrı formda verdim. Ne yaptıysam olmadı. Acıkmış da sanırım, kızdı sanki bana muz dururken neden bunu yediriyorsun bana diye 🙈😅 Tatlı patatesi yurtdışında çok yerdik. Kızartmasını yapıp baharata bulayıp elma dilimi şeklinde garnitür olarak koyarlar genelde tabaklara. Ben de 1 tane aldım marketten tadım için. Yarısını pişirdim, diğer yarısını kendimize kızarttım, üstüne de yumurta kırdım, kahvaltıda yedik.

Tamamen katılıyorum. Ben siz fikir sorduğunuz için biraz da hareketli bir çocuğu büyütmek nasıl bir şeydir bildiğim için kendi düşüncemi yazdım. Ben sıfır destekle ilerliyorum. Dediğim gibi pert vaziyetteyim ama hastalık riski benim için daha korkutucu oluyor. Tamamen şahsi bir karar. Umarım işiniz kolaylaşır.
Tabii, benim kararsızlığım daha çok iki seçenek arasındaydı fakat değerli tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Cesaret verdi hatta iki kişinin de bunu demesi. Bir anda tüm gün olmasa da yavaş bir geçiş yapmayı deneyeceğim sanırım başta 3-4 saat sonra 5-6 saat gibi. Belki böyle daha kolay adapte olurum

O sırada gurbette tükenmiş bir psikolojiyle bebesine yalnız bakmaya çalışan bizler 😂😂
Hepimizin işi çok zor keşke sonsuz enerjimiz olsa sabırlar diliyorum 🙏🏻

Arkadaşlar yürüteç mevzusu konuşuldu mu hiç? Göremedim ben. Ne düşünüyorsunuz?
Doktorlar önermiyor. Bebek sağlığına verdiği zararların yanında ciddi ev kazalarına da sebebiyet verebiliyor. Ama yürüme arkadaşında sıkıntı yok. Çocuklarımda kullandım hep. Memnun kaldık biz.

Kızlar kabak-havuç verdim. Yarın ilk kez avakado vereceğim ama nasıl verilir bilemedim. Direkt ezip mi vermeliyim ?

O sırada gurbette tükenmiş bir psikolojiyle bebesine yalnız bakmaya çalışan bizler 😂😂
Hepimizin işi çok zor keşke sonsuz enerjimiz olsa sabırlar diliyorum 🙏🏻
Ailemden uzak olma kararımı yıllardır sorguluyorum. Ozellikle çocuğum olduktan sonra 😔 sırf çocuğuma destek olurlar diye de değil, büyük etken ama aileyle yakın olmak her yönden başka

Arkadaşlar yürüteç mevzusu konuşuldu mu hiç? Göremedim ben. Ne düşünüyorsunuz?
Ben ayak ucunda yürüme vesaire o yüzden düşünmüyordum o sıra teyzem olumsuz bir anısını anlattı bebeği çok hareketliydi yürüteçle beraber devrilmiş yerde bir şeye uzanırken onuda duyunca tamamen çıkardım aklımdan🫣

Biliyor musun benim eşimde sabah 6 da çıkıp gece 23te gelip bazen su dahi icmeden uyuyor ve beden işçisi olduğundan işi ağır diye hiç kıyamıyorum arada soyleniyorum buraya ama zorlukta olduğunun farkındayım ailemin yanındayım doğumdan sonra 17 gün kaldım baktım ki bebekle başbaşa kalıp başımın çaresine bakmadığım sürece bana zor gelecek ve bebeğim alerjik reflü asla meme mama istemeyen hala 2.ay kilosuyla olan bebek ona rağmen ağlasam da pes de etsem ben bu bebeye bakacam olacak diye moral verdim kendime yoruldugum yerde tabiki destek aldım pazara markete bazen götürürüm bazen annem ablam bakar sıkıldıkça çıkar giderim haftada bikac gün illa bı yerde olurum ama genel olarak evimde duzenimdeyim ve bebekler düzen sever kendi evinde düzeninde daha iyi hissedecektir senin bebiste şuan annemdeyim oğlum gözüme bakıyor resmen düzeni bozuldu diye ama inan ki 5 buçuk aydır bebişler bizle hepimizin sorunları var ki bazimizin bebesi gerçekten çok zor ama bebeği kolik zor asla durmuyor diye etiketleyince daha da zor geliyor insana çünkü söz dua hükmündedir öyle diyince beyin de nede olsa zor ben yapamam yardımsız olmaz diye kendini şartlayıp seni daha da korkutuyor
Tabi sen daha iyi bilirsin ama tavsiyem hep kendine moral verip bebisle sohbetler et uslu yavrum akıllı çocuğum ay nasıl da uslusun sen diyip bebeğin bilincine bunu yerleştir ve her geçen günün sonunda çok yorulsan bile evladına sarılıp bir günü daha atlattık yarın daha iyi olacaz diye motive et emin ol ki piskolojin olumluya sigindikca bebeğinin aslında zor olmadığını hepsinin böyle zamanlardan geçip birey olmaya çalıştığını ve geçecek olacağını anlayacaksın 🥰❤️🫂

Ailemden uzak olma kararımı yıllardır sorguluyorum. Ozellikle çocuğum olduktan sonra 😔 sırf çocuğuma destek olurlar diye de değil, büyük etken ama aileyle yakın olmak her yönden başka
Bebeğin sosyal gelişiminin de çok etkilendiğini düşünüyorum. Kısa sürede olsa ailemin yanına gittiğimde bebeğin algıları çok hızlı açılıyor. Oynatan sohbet eden yani etkileşim kuran insan sayısı arttıkça yeni beceriler ediniyor.
Yaşadığımız yerde çevremiz yok mu elbette var ama biliyorsunuz işte aile yakın akraba gibi olmuyor

Bebeğin sosyal gelişiminin de çok etkilendiğini düşünüyorum. Kısa sürede olsa ailemin yanına gittiğimde bebeğin algıları çok hızlı açılıyor. Oynatan sohbet eden yani etkileşim kuran insan sayısı arttıkça yeni beceriler ediniyor.
Yaşadığımız yerde çevremiz yok mu elbette var ama biliyorsunuz işte aile yakın akraba gibi olmuyor
Yaa bunu bende fark ettim annemle babam sırayla oynatıyor daha bı kudurup oynuyor kendini çevirmeyi dönmeyi yeğenimden öğrendi mesela onu çevire çevire öğretti elini ayağını ablam koydu ağzına kesfetti eşim emekleme pozisyonlari denedi bikac kez annemde yaptı bugün ellerinin üzerine kalkıyordu yüzüstüyken 😀

Kesinlikle öyle. Büyük oğlum 2 yaşında annemlerin yanına gidince birden bire 4-5 kelimeli cümleler kurmaya başlamıştı mesela.

Kesinlikle öyle. Büyük oğlum 2 yaşında annemlerin yanına gidince birden bire 4-5 kelimeli cümleler kurmaya başlamıştı mesela.
Aynı şekilde benim de bir arkadaşım çocuğunu kendi ailesiyle iç içe büyütüyordu ama bir dönem bebeği 1,5 yaşındayken yurtdışına gitti bebekle. Bebek o saate kadar öğrendiği ne varsa hepsini bıraktı 😯 Unutmadı ama yapmayı bıraktı. Tek kelime konuşmuyordu mesela, halbuki anneanne dede yanındayken bir sürü kelime çıkarıyormuş. Sonra 1 yıl içinde döndüler Türkiye’ye. Hemen psikologlar, terapiler filan derken anlaşıldı ki mesele çocuğun yabancı bir ülkede olması değil. Asıl sorun annenin mutsuzluğuymuş. Anne kendi çekirdek ailesinden uzaklaştığı ve desteğini kaybettiği için içten içe depresifleşmiş. Çocuk da bu depresyonu içselleştirip gelişimine olumsuz bir şekilde yansıtmış. Yani bizim hepimizin aile desteğine günün sonunda çocuklarımızın iyiliği için ihtiyacımız var 🥲

Doktorlar önermiyor. Bebek sağlığına verdiği zararların yanında ciddi ev kazalarına da sebebiyet verebiliyor. Ama yürüme arkadaşında sıkıntı yok. Çocuklarımda kullandım hep. Memnun kaldık biz.

Günde yarım saat falan durur belki diye düşündüm :skandal:
Allah korusun kazadan beladan. Yürüme arkadaşına da daha baya zaman var. Hep kucakta nereye kadar dedim ama bilemedim bende 😅
Ben ayak ucunda yürüme vesaire o yüzden düşünmüyordum o sıra teyzem olumsuz bir anısını anlattı bebeği çok hareketliydi yürüteçle beraber devrilmiş yerde bir şeye uzanırken onuda duyunca tamamen çıkardım aklımdan🫣
Büyük kızım kullandı yürüyene kadar şükür bir sıkıntı yaşamadık. 10 aylıkken yürümeye başladı hatta. Ama bu erkek. Sorun olabiliyormuş diye okudum. Evim de dubleks bi de şimdi :olamaz: Bende vazgeçtim 🥹

Evet desteksiz çocuk büyütmek zor. Kızım da çok gençtim ailelerle aynı şehirdeydik. Herşeye ama herşeyeeee o kadar çok karışıldı ve müdahale edildi ki bir süre sonra çocuğum benim lafımı önemsemez oldu. Çünkü biliyordu ki ben izin vermesem bile birileri, özellikle anneanne, benim hayır dediğime alenen yada gizli saklı müsaade edecek. Tecrübesizliğim, belki de bu konuda ki pasif tavrım neticesinde uzunca bir süre ben kendimi yetersiz ve kötü hissetim, kızım da tabiri caizse beni sallamadı. Taa ki bu, biz kızımla başka bir şehire taşınana kadar sürdü. Şuan 12,5 yaşında küçük bir ergen ve otorite sağlamam biraz zaman aldı… Şimdi oğlumu tek başıma büyütüyorum ve bundan inanılmaz memnunum. Hatta öyle bir travma olmuş ki bende, biri çocuklarımla ilgili bir şey söyleyecek olsa istemsiz tepki veriyorum. Karışmasınlar abi :sopa:😂

Çok yoruluyoruz evet ama tünelin sonunda ışık var arkadaşlar ❤️

Evet desteksiz çocuk büyütmek zor. Kızım da çok gençtim ailelerle aynı şehirdeydik. Herşeye ama herşeyeeee o kadar çok karışıldı ve müdahale edildi ki bir süre sonra çocuğum benim lafımı önemsemez oldu. Çünkü biliyordu ki ben izin vermesem bile birileri, özellikle anneanne, benim hayır dediğime alenen yada gizli saklı müsaade edecek. Tecrübesizliğim, belki de bu konuda ki pasif tavrım neticesinde uzunca bir süre ben kendimi yetersiz ve kötü hissetim, kızım da tabiri caizse beni sallamadı. Taa ki bu, biz kızımla başka bir şehire taşınana kadar sürdü. Şuan 12,5 yaşında küçük bir ergen ve otorite sağlamam biraz zaman aldı… Şimdi oğlumu tek başıma büyütüyorum ve bundan inanılmaz memnunum. Hatta öyle bir travma olmuş ki bende, biri çocuklarımla ilgili bir şey söyleyecek olsa istemsiz tepki veriyorum. Karışmasınlar abi :sopa:😂

Çok yoruluyoruz evet ama tünelin sonunda ışık var arkadaşlar ❤️
Evet gerçekten öyle misal bende oğlumu 20de uyuttum 1 saat önce mamaya uyandı babam bizden kaçırıyorsun,getir sevelim oynayalim, çocuğu zorla uyutuyorsun,bu saatte çocuk mu uyur diye diye tepesinde ışığı açıp uyandırdı o kadar kızdım ki tvyi kapattım telefonlari ellerinden alıp alın bakın ben gidiyorum dedim çünkü öylece versem babam maça annem tlfna dalacak bebe ortada ağlayacak sonra bana atacaklar ve uykusu bozulduğu için ağlayacak ben sinirlenecektim yarım saat bırakıp döndüm ikisininde perti çıkmış alacak misin diyorlar aldım uyuttum bı daha uykusu bozulursa bozusuruz dedim herkes odasına kaçtı biran önce sabah olsa da evime düzenime gitsem diye can atıyorum şuan kiii birde ikiz anneleri var en zor anımda onlar aklıma gelip şuan bundan iki tane aynı zorluğu aynı anda yaşatan cüce var bı yerlerde rabbim sen güç kuvvet sabır ver diye dua ediyorum hem onlara hem bize 🥰

Back
X