• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    221
Benim de bugün kontrolüm vardı benimki de sadece 100 gram almış gözüküyor. Canım çok sıkıldı +- 200 gram hata payı var dedi doktor..
Son haftalarda bu durum normal ozaöam canm bnmde yani 70 100 arası almış gibi dedii yani nerdeyse almamış gibi konuştı bemde birden diiynce kötü hissettimmya kendimi

Canım benim bi ara yüksek çıkmıştı 14 gibi bir değer doktor antibiyotik yazdı ama hiçbir belirtim yoktu, eski doktoruma danıştım o değerle antibiyotiğe gerek yok dedi kullanmadım ben de bir hafta sonra kan verdiğimde 8e düşmüştü zaten. Ama şimdi doğum yakın ben uzun zamandır crp baktırmadım ama yüksek çıkarsa antibiyotik kullanırdım risk almazdım bu defa. Sen neden kan verdin?
bana da doktorum doğum öncesi son tahlil yaptırdı ekstra birsürü şey baktırdı değişik şeyler ondan yaptırdım pazartesi göstercem ve çıktı alıp hastaneye verilcekmiş bunlar

Ayy ne yemek lazımm kızlarda yazsınn lütfenn veya bulduğun formuller varsa canm bn genel olarak iyi besleniyorum yumurta falan yiyorum günlükk muzlu tahin duymuştum cevizli onlrdan falan yedim yani ona rağmen bu doktorda bana yapısal senşn dediğin sana kilo yapar ona yapmaz onu bilemezsin dedii bende anlamadım ya bnde üzüldüm açıkcası son haftalarya birde siz kaçıncı haftadasınız kaç kiloydu bnm zaten düşüktü bilemedim napmakmlazom
3600 en son ama aldığını düşünmüyorum bu hafta da yediklerimi hep kustum çünkü ve vitaminleri içmedim bu kiloda doğar en kötü yapıcak bişi yok istemsizce çıkıyo yediklerim pazartesi 38+0 olcak zaman da kalmadı artık kilo aldırmaya. muz karın ağrısı yapıyo bende omlet peynir yemeye çalıştım iki üç defa da tahin pekmez yedim zorla doktorum zaten sıkıntı yok dedi önde hala ama ben takıyorum

bana da doktorum doğum öncesi son tahlil yaptırdı ekstra birsürü şey baktırdı değişik şeyler ondan yaptırdım pazartesi göstercem ve çıktı alıp hastaneye verilcekmiş bunlar
Kaç çıktı crp? Belki idrar yolu enfeksiyonu falan olmuşsundur

Canım pazartesi günü acile gittim boğaz ağrısı baş ağrısı gözde akıntı vardı crp 18 çıktı doktor en güvenli yazabileceğim antibiyotiği yazdı 2 gün kullandım iyileştim diye bıraktım ama bugün yine boğazım acımaya başladı devam edeceğim antibiyotiğe 😔
ay geçmiş olsun stres ve uykusuzluk da yükseltiyomuş crpyi benim ondan kaynaklı galiba çünkü grip değilim

Bende çok heyecanlıyım biran önce gelse diyorum ama birazda korkuyorum sezeryan fikrine alışamadım kendimi normal doğuma şartlandırmıştım
çarşamba kontrolüm var bakalım neler diyecek
Sağlıkla gelsinler inşallah 🙏
Belki de normal olur belli olmaz annesi hızlandırıcı bir şeyler yapabilirsin 🌸

Ya başlangıç için ne aldın ben su matı, piyanolu oyun halısı, tırtıl bide bu bebek üniversitesi kitaplarını aldım 🤣 yetiyo mu
Yeter :)) ben de aşırı fazla bir şey almadım, dokusu olan, hışırtı yapan, renkli bir kaç şeyi oldu. Piyanolu mat yerine ahşap bir şey aldım. Kitapları var. Pusete takılan bir oyuncağı var. Başlangıç menüsü bunlar 🤣
C2 seviye analık shhshshs🤣🤣 ya yenidoğanlar için bakıyorum da böyle siyah beyaz kartlar var onlardan mı alsam dedim bide bebek arabasına pusete takılanlar var başka da yok yani şimdilik 😅
Ben o kartları çok korkunç buluyorum ya. Almadım o yüzden 😂

Eklentiler

• 8ba7d1e1-8cfb-4798-8673-426a03dfd00f.webp
    8ba7d1e1-8cfb-4798-8673-426a03dfd00f.webp
    54,3 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_8503.webp
    IMG_8503.webp
    135,1 KB · Görüntüleme: 47
Aramızda epidural normal doğum yapan var mı şuana kadar? Bir kaç sorum olacak kendilerine eğer varsa :)

Ay kızlar bu doğum sancısı nasıl oluyor ya dün kontrolde bı cm açılma var dedi doktor dün akşamdan beri ağrım var belimden basliyo karnıma doğru yayılıyor adet ağrısı gibi karnım desen kaskatı oldu dün gece geçti uyudum sabah bişey yoktu yine başladı yarım saattir
Akıntım var baya bı ama öyle nişan falan gelmedi herhangi bişey anlayamıyorum acaba açılma oldukça mi böyle oluyor hastaneye falan gitmek gerekir mi suyum da gelmedi sonuçta gerek yok diye düşünüyorum suan
Anlattıklarınızı anlatılan doğum sancısına benzettim ama doğumun ne zaman başlayacağı da bilinmez tabi. Bebeğin hareketlerinde sorun yoksa bekleyebilirsiniz bence sancılar artınca (5 dakikada 1e düşünce) gidersiniz. Bi ılık duş alın rahatlayın bence

Öyle gelip giden bir ağrı değil yayiliyo sürekli hani regl olunca ağrın oluyor ya devamlı yani öyle bacaklarıma kadar yayılıyor regl olmuşum gibi gelip gidiyorsa da ben anlamıyorum nişan falan da gelmedi gitsem mi bilemiyorum ya ama daha önce hiç böyle olmamıştı
Bi git hastanenin aciline istersen için rahatlar. Doğum başladıysa da zaten hemen yatırmıyorlar sancı düzenli olup sıklaşınca gel diyorlar bildiğim kadarıyla.

3600 en son ama aldığını düşünmüyorum bu hafta da yediklerimi hep kustum çünkü ve vitaminleri içmedim bu kiloda doğar en kötü yapıcak bişi yok istemsizce çıkıyo yediklerim pazartesi 38+0 olcak zaman da kalmadı artık kilo aldırmaya. muz karın ağrısı yapıyo bende omlet peynir yemeye çalıştım iki üç defa da tahin pekmez yedim zorla doktorum zaten sıkıntı yok dedi önde hala ama ben takıyorum
Kız hiç takma kafana 3600 neee 300 max altı üstü oluyor diyolarr öyle olsa bile çok iyi maşallahh benm 2800 ve 38 deyim düşünn yanii senin takılacağın bi kilo değil maşallahh hiç takma benm. Zaten düşük olduğu için çok takıldım ben

Yok canım normal çok kilo almamış ama çok karşılaşıyprız böyle gibi konuştıı ne biliyimmbende bilemedim ama plasenta yaşlanmasınıda söledi canım oda mormal ozaman sizin kaç kilosu kaçıncı haftadasınızz
Benim geçen hafta 37+2 yken 3250 çıkmıştı, bu hafta 38+3 de 3129 çıktı kilosu. Ama bu ölçüm doğru değil dedi kafası kanala girdiği için doğru ölçemiyoruz bundan sonra kilosunu tam ölçemicez dedi. Seninde öyle olmuştur belki

Ay kızlar bu doğum sancısı nasıl oluyor ya dün kontrolde bı cm açılma var dedi doktor dün akşamdan beri ağrım var belimden basliyo karnıma doğru yayılıyor adet ağrısı gibi karnım desen kaskatı oldu dün gece geçti uyudum sabah bişey yoktu yine başladı yarım saattir
Akıntım var baya bı ama öyle nişan falan gelmedi herhangi bişey anlayamıyorum acaba açılma oldukça mi böyle oluyor hastaneye falan gitmek gerekir mi suyum da gelmedi sonuçta gerek yok diye düşünüyorum suan
Canım benim önce makatıma vurmuştu sırtımdan belime dogru baskı hep wc ihtiyacı gidermistim 8kere falan gittim hatta içim tamamen boşalmisti, vucut kendine dogal lavman uygularmis, bagirsaklar bos olsun bebek cikarken bizim organlarimiza birsey olmasin diye.
Sonrasinda yatip dinleneyim diyordum, ama kasigimdan bacaklarimdan parmak uclarima kadar huzursuz ayak sendromu derler oyle bir rahatsizlik yasiyordum meğer sancıymış bunlar, akıntıda baslamisti bende o zaman,
Gecince dk tuttuk 8 dk bir tekrar kasiktan baldira sanci gelince doktor hemen gelin demisti
Bende dusa girip son temizligimi yapip🙃🤣🤣🤣 o halde bile bu gelmisti aklima ehhhe
Hastahaneye gitmistim 3 cm acikligim vardi 5 dk ya dusmustu sancilarda
Sonrasinda zaten dk tutamiyorsun ebeler kontrol ediyor yurutuyorlar, pilates topu falan derken aciklik ilerliyor, dayanamazsan epidural sanirim veriyorlar onun hakkinda bilgimyok
Sonrasinda ilik dusa girdim hastahanedede bir kac defa derken cisim geldi dedim meger bebek gelmis saglicakla aldik kucagimiza
Sakin ol ebeler yonlendiriyor, bagirip gucunu harcama halledebilirsin sancı bile olsa inan kendine ve bebegine

Smdide dk tut bakalim

Ya ben görmeyim bakmayım dedikçe karşıma spinal iğne yapım videosu çıktı ve yanlışlıkla baktım. Şimdi ben nasıl doğuracam diye ağlamak üzereyim

Ya ben görmeyim bakmayım dedikçe karşıma spinal iğne yapım videosu çıktı ve yanlışlıkla baktım. Şimdi ben nasıl doğuracam diye ağlamak üzereyim
Korkulacak hiç bisey yok sinek isirigi gibi oluyor canım Allah Sabrini kolaylığını veriyor

Anlattıklarınızı anlatılan doğum sancısına benzettim ama doğumun ne zaman başlayacağı da bilinmez tabi. Bebeğin hareketlerinde sorun yoksa bekleyebilirsiniz bence sancılar artınca (5 dakikada 1e düşünce) gidersiniz. Bi ılık duş alın rahatlayın bence
Evet bende hemen gitmek istemiyorum sonuçta nişan gelmedi su gelmedi öyle aşırı bişey de yok belkide açılma vardı o ilerliyodur doğum sancısı olsa bile hastanede olmak istemiyorum hemen oraya gidince olan sancım da gider gibi sevmiyorum hastaneleri hiç bekliycem biraz devam ederse giderim gece
Bilmemek çok kötü gerçekten ya Allah yardımcımız olsun

Canım benim önce makatıma vurmuştu sırtımdan belime dogru baskı hep wc ihtiyacı gidermistim 8kere falan gittim hatta içim tamamen boşalmisti, vucut kendine dogal lavman uygularmis, bagirsaklar bos olsun bebek cikarken bizim organlarimiza birsey olmasin diye.
Sonrasinda yatip dinleneyim diyordum, ama kasigimdan bacaklarimdan parmak uclarima kadar huzursuz ayak sendromu derler oyle bir rahatsizlik yasiyordum meğer sancıymış bunlar, akıntıda baslamisti bende o zaman,
Gecince dk tuttuk 8 dk bir tekrar kasiktan baldira sanci gelince doktor hemen gelin demisti
Bende dusa girip son temizligimi yapip🙃🤣🤣🤣 o halde bile bu gelmisti aklima ehhhe
Hastahaneye gitmistim 3 cm acikligim vardi 5 dk ya dusmustu sancilarda
Sonrasinda zaten dk tutamiyorsun ebeler kontrol ediyor yurutuyorlar, pilates topu falan derken aciklik ilerliyor, dayanamazsan epidural sanirim veriyorlar onun hakkinda bilgimyok
Sonrasinda ilik dusa girdim hastahanedede bir kac defa derken cisim geldi dedim meger bebek gelmis saglicakla aldik kucagimiza
Sakin ol ebeler yonlendiriyor, bagirip gucunu harcama halledebilirsin sancı bile olsa inan kendine ve bebegine

Smdide dk tut bakalim
Ay ne güzel anlatmışsın teşekkür ederim ❤️ bu sekildeyse anlaşılır o zaman ya ayırt edilir yani bende açılma ilerliyor acaba ondan mı diye düşünüyorum gece ilişki yaşadık eşimle ilerlesin diye doktor öyle söyledi
Akşama kadar bekliycem bakalim şuan öyle bariz bişey yok dk tutarim teşekkür ederim ☺️

Back
X