Ebem bana nişanın gelirse mutlaka fotoğrafını at demişti. Benim gelmedi nişanım ama gelirse anlayayım diye çalıştığı başka gebelerin nişan fotolarını ve nişandan ne kadar süre sonra doğum yaptıklarını söylemişti. Kimi birkaç gün içinde kimi daha sonra doğum yapmış.Günaydın kızlar nasılsınız
Benim 3 kasım jelimsi(mukuslu) böyle seffaf gibi her zamanki aktıntı miktarından biraz fazla nişanım geldi(kanama yoktu), chatgptye sordum nişan ola bilir, 1-7gün içinde doğum ola biliyor diyordu. Bu gün uyandığımda yine aynı jelimsi bir akıntım oldu bu gün ilk nişanımdan 7 gün geçti, acaba böyle bir şey yaşayan var mı?
canım benim ilk doğumum böyle oldu kontrole gittim 38+4 tüm galiba. 2 cm açıklığın var dedi suni sancı verdiler o gün suyumu da doktor patlattı sancım da kendiliğinden değildi yani o gün akşamına doğurdum yatışım yapıldı zaten sabah böyle oldu açıklığım çok yavaş ilerledi o yüzden uzun sürdüKızlar merhaba,
Yarın 39+0 olacağım. İlk hamileliğim
Vajinal doğum istediğim için elimden geldiğince doktorumun ve ebemin tüm önerilerini yaptım şimdiye kadar.
Ancak bebişimin gelesi yok :)
Doktorum vajinal doğumu çok destekleyen biri, 41+3e kadar bekliyor normalde eğer bir tehlike yoksa. Ama ben insülin kullandığım için daha fazla beklemek istemiyor.
Yarın kontrole gideceğim ve ardından suni sancı deneyeceğiz ya da sezaryan ile doğumum olacak.
Dün gruba bu sebeple sormuştum. Suyum gelmeden, kendi sancılarım başlamadan direkt suni sancı deneyip denememek konusunda kararsızım.
Doktor yarınki kontrolde bebeğin pozisyonu, rahmin durumu vs bakarak suni sancı ile yüzde kaç ihtimal vajinal doğum olabileceğini söyleyecek ama tabiki bu bir ihtimal. Ona göre karar vereceğim.
Sizin aranızda, vajinal doğum isteyip suyu gelmeden, sancısı gelmeden suni sancı denemeyi düşünen var mı ?
Çok heyecanlıyım
Valla bu kişiden kişiye vücuttan vücuda o kadar değişen bir durum ki mantıklı veya mantıksız demek çok zor. 2 yakın arkadaşımdan biri tansiyon sebebi ile hiç bir doğum başlangıç belirtisi olmadan doğuma girdi suni sancı ile. 8 10 saat kadar sancı çekti, suyu doktor tarafından patlatıldı fakat açılma 2 cmi geçmedi ve bebeğin kalp atışları yavaşladığı için sezaryene girdi. Başka bir arkadaşım da bebeğin suyundaki azalmadan dolayı yine hiç bir belirti yokken suni sancı ile girdi aynı gün normal doğum yaptı. Yani sizin için bu kolay da olabilir zor da olabilir kestiremedim şimdi örnekler çok farklı olabiliyor. En iyisi doktorunuzu dinlemek. Gerekli muayeneleri yapınca size bir öneri sunar bence. İnşallah sağlıklı ve kolay şekilde olur doğumunuzKızlar merhaba,
Yarın 39+0 olacağım. İlk hamileliğim
Vajinal doğum istediğim için elimden geldiğince doktorumun ve ebemin tüm önerilerini yaptım şimdiye kadar.
Ancak bebişimin gelesi yok :)
Doktorum vajinal doğumu çok destekleyen biri, 41+3e kadar bekliyor normalde eğer bir tehlike yoksa. Ama ben insülin kullandığım için daha fazla beklemek istemiyor.
Yarın kontrole gideceğim ve ardından suni sancı deneyeceğiz ya da sezaryan ile doğumum olacak.
Dün gruba bu sebeple sormuştum. Suyum gelmeden, kendi sancılarım başlamadan direkt suni sancı deneyip denememek konusunda kararsızım.
Doktor yarınki kontrolde bebeğin pozisyonu, rahmin durumu vs bakarak suni sancı ile yüzde kaç ihtimal vajinal doğum olabileceğini söyleyecek ama tabiki bu bir ihtimal. Ona göre karar vereceğim.
Sizin aranızda, vajinal doğum isteyip suyu gelmeden, sancısı gelmeden suni sancı denemeyi düşünen var mı ?
Çok heyecanlıyım
Selam canım, muayeneden çıktım şimdi nstdeyim. Çatı muayenesi yaptı doktor korkulacak bir şey yok açıklık muayenesi ile aynıymış :) oldukça kısa sürüyor zaten 3 saniye kadar parmaklarıyla içeride bir kontrol yapıyor o kadar ama içerideki hareketini de anlamıyorsun ben pek bir şey hissetmedim en azından. Sen de hiç kasma kendini endişe etme düşünüpValla bilmiyorum ki açıklık için de hiç muayene olmadım ben
Teşekkür ederim canım ben de şimdi hazırlanıyorum gideceğim inşallah benimki de kolay geçerSelam canım, muayeneden çıktım şimdi nstdeyim. Çatı muayenesi yaptı doktor korkulacak bir şey yok açıklık muayenesi ile aynıymış :) oldukça kısa sürüyor zaten 3 saniye kadar parmaklarıyla içeride bir kontrol yapıyor o kadar ama içerideki hareketini de anlamıyorsun ben pek bir şey hissetmedim en azından. Sen de hiç kasma kendini endişe etme düşünüpbebek de pek gelme niyetinde değilmiş en azından bu hafta gelir gibi görünmüyor dedi doktor aşağıda çok baskı yokmuş. 40lar kervanına katılacağım gibi görünüyor ama hayırlısı artık
Canım önce muane sonramı nst giriyprsun :)Selam canım, muayeneden çıktım şimdi nstdeyim. Çatı muayenesi yaptı doktor korkulacak bir şey yok açıklık muayenesi ile aynıymış :) oldukça kısa sürüyor zaten 3 saniye kadar parmaklarıyla içeride bir kontrol yapıyor o kadar ama içerideki hareketini de anlamıyorsun ben pek bir şey hissetmedim en azından. Sen de hiç kasma kendini endişe etme düşünüpbebek de pek gelme niyetinde değilmiş en azından bu hafta gelir gibi görünmüyor dedi doktor aşağıda çok baskı yokmuş. 40lar kervanına katılacağım gibi görünüyor ama hayırlısı artık
İnşallahTeşekkür ederim canım ben de şimdi hazırlanıyorum gideceğim inşallah benimki de kolay geçerhahahah senin bebiş 22sini beklicek galiba bence benimki de beklicek hiç kıpırdanma yok ama bakalım ne dicek
Normalde nstye giriyordum önce ama bugün sıra olmayınca aldı doktor hemen muayeneye nst sonraya kaldı zaten şu an sancı da pek yüksek çıkmıyor 30-40larda en fazlaCanım önce muane sonramı nst giriyprsun :)
Bebektr kanala girme falan varmıı kaçtasınnşimdii ay bu son zamanlar çok zormuşl
Kanala girmezsede suni sancı denenebiliyormuymuş canım sorabilir misin ya doktoruna çok merak ediyorum gitmeme bi hafta varNormalde nstye giriyordum önce ama bugün sıra olmayınca aldı doktor hemen muayeneye nst sonraya kaldı zaten şu an sancı da pek yüksek çıkmıyor 30-40larda en fazlakanala girmemiş henüz 38+2 bugün
Bende şuan nst deyim önce nst sonra doktora muayene olacağım sancı 10larda genelde bende 36+2 yimNormalde nstye giriyordum önce ama bugün sıra olmayınca aldı doktor hemen muayeneye nst sonraya kaldı zaten şu an sancı da pek yüksek çıkmıyor 30-40larda en fazlakanala girmemiş henüz 38+2 bugün
Kaç saat sürmüştü doğumunuz acaba ?canım benim ilk doğumum böyle oldu kontrole gittim 38+4 tüm galiba. 2 cm açıklığın var dedi suni sancı verdiler o gün suyumu da doktor patlattı sancım da kendiliğinden değildi yani o gün akşamına doğurdum yatışım yapıldı zaten sabah böyle oldu açıklığım çok yavaş ilerledi o yüzden uzun sürdü
lansinoh krem canım benimde çok kötüydü bununla toparladı . Ek olarak garmastan pomat diye bi krem daha kullandım. Sütümle o bölgeye arada masaj yaptım iyi gelenler şeyler bunlar inşallah geçer senin deKızlar meme ucu için hangi kremi önerirsiniz? Bugün 21 günlük olduk artık dayanamıyorum
Evet benim de 2 farklı tanıdığımın iki farklı hikayesi oldu dediğiniz gibi.Valla bu kişiden kişiye vücuttan vücuda o kadar değişen bir durum ki mantıklı veya mantıksız demek çok zor. 2 yakın arkadaşımdan biri tansiyon sebebi ile hiç bir doğum başlangıç belirtisi olmadan doğuma girdi suni sancı ile. 8 10 saat kadar sancı çekti, suyu doktor tarafından patlatıldı fakat açılma 2 cmi geçmedi ve bebeğin kalp atışları yavaşladığı için sezaryene girdi. Başka bir arkadaşım da bebeğin suyundaki azalmadan dolayı yine hiç bir belirti yokken suni sancı ile girdi aynı gün normal doğum yaptı. Yani sizin için bu kolay da olabilir zor da olabilir kestiremedim şimdi örnekler çok farklı olabiliyor. En iyisi doktorunuzu dinlemek. Gerekli muayeneleri yapınca size bir öneri sunar bence. İnşallah sağlıklı ve kolay şekilde olur doğumunuz
Hepsi kolaya kaçıyor bencevalla bilmiyorum ki 4 görünce doktor iri bebek diye sezaryen diyor
Benim öyle canımKızlar bişey sormak istiyorum 38 39 haftalarda ultrason görüntüsünde bebeğin haftası geriden gelen varmıı bi hafta on gün falan
Kaçtasın kaç gözüküyor canım kilo ve haftası doktorun ne dediBenim öyle canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?