2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    229
Siz mi taburcu oldunuz kalınlıkı oluşup hastane mi etti birde her sabah alttan ölçüm oldu mu ? 3 cm yani 3 mm oldu rahim ağzı
0.7 cm olduğu için doktorum hastaneye sevk verdi hastane yatis verdi. Sürüntü sonucu Enfeksiyon çıkınca fitil kullandım 3-4 gun civari, sonrasında düzelme oldu mu diye olctuler yine kısaydı.olcum her gün olmadı, her gün ölçmenin çok da sağlıklı olmadığı söylendi. 3-4 günde bir ölçüldü hep.bol bol istirahat ettim.baska doktor 2,5cm ölçtü ve taburcu etti 12 gün sonunda.bu sırada her gün Ctg ile kasilmalarim.bebegin hareketleri takip edildi Ctg ile
Hastaneden döndükten 2 gün sonra kendi doktoruma gittim yine kontrole. Yine kısa çıktı ve ölçümler farklı olabiliyor ama haftan erken diye riske atmayalım dedi yeniden sevk verdi. (2,5 ölçen doktor üstünkörü ve yanlış ölçmustu bence)
Tekrar hastaneye gittim yeniden 1cm in altında çıkınca ve neredeyse bebeğin kafasini gördüklerini söylediler, çok baskı oluyormuş. Hemen ciğer geliştirici kortizon iğne yapıldı ve 20ser dakika ara ile de art arda 4 adet nidicard kasılma onleyici ilaç verdiler. 24 saat sonra yeniden kortizon yapıldı.bu sürede açlık tokluk ölçüldü her gün.5-6 gün sonra yeniden 2.5 cm civarı olculdu ve taburcu oldum evde yattım hep.haftada 2 kere doktoruma gidiyorum kontrole o günden beri. O sadece Ctg yapip serviks ölçüyor.en son cuma günü 3cm ölçtu. Artık sürekli yatmana gerek yok dedi

Ay kızlar beni doktorum eve gönderdibaktı doğacak surat yok bende ne sancı, ne açılma, dedi ultrasyonda suyuna bakalım, suyumda gayet normal çıktı açılmasına rağmen, git evde sancın olursa gelirsin daha erken bebek kanala inmemiş. Dünkü açılış (2-3sm) olduğu gibi duruyordu

Günaydın kızlar nasil bebekler herşey yolunda mi?

Senin suyun gelmemis demek ki canim

Kızlar sezeryan ağrıları nasıl geçiyor ne zaman geçiyor,yatışı kalkışı çok zorluyor
Dün oldum sezeryan aynı durımdayım çok zor. Bide doktor gelip pansuman yaptı şu geçirmez bant yapıştırdı dikişlerimi açıp bi daha onarmışlar orayı daha düzgün dursun diye gerilmiş biraz çünkü hatta göbeğine kadar morarabilir korkma normal dedi

Kızlar pedlerden mi bilmiyorum idrar yaparken hafif yanma oluyor enfeksiyon mu oldum nedir ya
Yaaa canım sezaryen sonrası bende de aynı durum oldu emziriyorum diye bi ilaç da kullanamadım, doktora da gitmedim. Çok feci yanma oluyordu biraz azaldı ama şuan yine duş alırken falan tuz dökülmüş gibi yanıyo şampuan sabun değdiğinde. Sonda takıldı edildi ondan enfeksiyon mu olduk acaba

Canım ben 3.günümdeyim biraz daha iyiyim ama eğilemiyorum kesinlikle ve bıçak gibi ağrılar giriyor.Ama günden güne iyileşme gösteren bir süreçmiş,normal dedi herkes.Bol bol su tüket .

Kızlar sezeryan ağrıları nasıl geçiyor ne zaman geçiyor,yatışı kalkışı çok zorluyor
3. Günde kendim rahat oturup kalkmaya başladım bi haftada baya toparlıyorsun ama soğuk almamaya çok dikkat et terlesen bile ince giyinme benide çok zorladı 2. Olduğu için sanırım ama geçiyor senin kaçıncı gün?

Kızlar doktor hastaneye çağırdı yatırmamız gerekebilir dediler. Sancım düzensiz yok gibi. Mukus tıkacını (nişan yani) ya görmezsem diyordum görmeyecek bir şey değilmiş:))) Tek başına bir şey ifade etmiyor ama psikolojik midir bilmem bir rahatlama geldi. Şimdi yoldayız çantaları aldık gidiyoruz bakalım. İnşallah eve geri gönderir akşam falan çağırır en azından.

Canım ben 3.günümdeyim biraz daha iyiyim ama eğilemiyorum kesinlikle ve bıçak gibi ağrılar giriyor.Ama günden güne iyileşme gösteren bir süreçmiş,normal dedi herkes.Bol bol su tüket .
Benim bugün 2. Günüm dün karnıma tam 7 defa bastırıp masaj yaptılar mahvoldum yapmak zorundayız dediler içinde kalan kan pıhtı çıksın diye o da çok zorladı bugün pansuman oldum su geçirmez bant yapıştırdı doktor karnıma da yine 2 3 kez bi bastırdı inşallah düzelir bana çok zor geldi ki canı hiç tatlı biri değilim 2 defa normal doğum yaptım kesinlikle sezeryan daha zormuş

Benim çok gaz sorunum oldu ya aşırı terliyorum ama herkes beni kalın giydirme derdine düştü ayaklarım filan hep 2kat.3.gündeyim bugün.Daha iyi hissediyorum ama canım,bugün düne göre çok daha iyiyim .

Bana bastırmadılar ya herkese bastırmışlar,unutuldu mu,bastırması mı daha iyiydi anlamadım Normal doğumu halledemedim ben canım sezeryana ondan çevirdik ama hiçbirinin diğerinden kolaylığı olduğunu düşünmüyorum artık.Doğurmak çok zormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…