2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    230
kıyamam
Güzelim ben doğumdan beri aynı ritmi uyguluyorum. Sabah direkt salona bol aydınlık kısma geçiyoruz evi havalandırıyorum bence bu çok önemli. gün içinde sürekli bir ses bulunduruyorum evde gündüz olduğunu anlaması için. Uyanık zamanlarında bol bol konuşup temas ediyorum onunla. Ama akşam 9 gibi odanın ışığını sarı loş ışık yapıyorum, seslere dikkat edip sessiz tutmaya çalışıyorum evi. 10 gibi duş alacaksa önce yıkıyorum, masaj yapıyorum almıyorsa masaj yapıyorum bez değiştiriyorum sadece 2 günde bir yıkıyorum çünkü sonra yatak odasına geçiyoruz daima kırmızı ışık açık orada. Artık o ışığa alıştı oraya gidince gözler kaymaya başlıyo sakinleşiyor. Mamasını o odada yediriyorum gazını çıkarıyorum. Biraz fazla tutuyorum kucağımda ama göz teması kurmuyorum konuşmuyorum hiç. Direkt derin uykuya dalıyor 3 3.5 saat aralıksız uyuyor gece kaka yapmadıysa bezini değiştirmiyorum. O yüzden uykuya geçmeden bezini değiştirirken pişik kremi sürüyorum.

Muhtemelen 1 hafta 10 gün aynı devam eder gibi olabilir ama yavaş yavaş öğrenip alışacaktır. Bişey öğrendiysem bu 1 ayda bebekler rutin seviyor. Yani işe yaramıyor gibi olsa bile pes etme hep aynı düzeni uygula zamanla o da alışacak sırada ne olduğunu bilecek.

Kızlar emzik vermeye başlayan var mı ? Benim Oğluşum sürekli memede kalmak istiyor çok zorlanıyorum emiyor yatağına koyuyorum uyanıyor sonra yine meme istiyor nasıl yapıcam bilmiyorum yardım edin
Eve gelir gelmez verdim kızımda da vermiştim göğüs ucum zaten yara bi de sürekli memede durunca hiç düzelmiyor. Bizde meme reddi olmadı şükür zaten emziğide hemen tutmadı yeni yeni emzikle uykuya dalıyor.

Ay harikasın çok teşekkür ederim canım inşallah bende alıştırabilirim ya dün gece yine kaç saat memede durdu yerine koyduğum gibi hemen mıkırdanmaya başlıyo istemiyo sürekli böyleyiz, hemen denensinn

Sızıntı nasıl oluyor peki nasıl anladınız
Benim günde üç dört kere adetken pıhtı atarız ya çok afedersiniz onun gibi bir hisle su geliyor aşırı çok değil ama çok az da değil ve berrak su gibi, akıntı gibi falan da değil

Meme reddi olmadı dimi canım bende sipariş verdim en azından ilk uykuya daldığında vereyim biraz diyorum çok zorlanıyorum geceleri

sürekli memede kalmak istemesi özellikle geceleri çok zorluyor beni uyumak imkansız hale geldi verdim sipariş bende valla napayım

Göğüs yarasına en iyi gelen krem hangisi kızlar göğüs kalkanı kullanıyorum yalnız bebeğim küvezde olduğu için sağım yapıyorum dün gece su topladı biraz
Lansinohun balmını kullanıyorum bir de emzirmeden sonra ılık suyla yıkayıp kuruluyorum sonra kremliyorum o da iyi geliyor

Kızlar bu süt nasıl artacak ya çay kaşığının ucunda çıkıyor ağız sütü. Su içiyorum, beslak damla içiyorum, hoşaf içiyorum daha napayım

Benimde öyle su gibi birden bol miktarda akıntı oluyordu benim 3 4den fazlaydı. Doktora yazdım hemen kontrole gittim nemli kalıyorsa iç kisim su diyebiliriz dedi ama muayene esnasında turnusol kağıdı ile de kontrol edebiliyorlar. Bazen olurmuş boyle ya suyunun komple gelmesini ya sancı gelmesini ya da su miktarindaki değişiklik doğum icin belirleyici oluyormus

Kızlar bu süt nasıl artacak ya çay kaşığının ucunda çıkıyor ağız sütü. Su içiyorum, beslak damla içiyorum, hoşaf içiyorum daha napayım
Yulaf lapası yapiyorum dut ozu almistim onunda faydası oluyor. Hurma tahin pekmez ne varsa gun icinde bulup yiyormuş. Chatgpt ile de görüşebilirsin:) cok guzel beslenme önerilerinde bulunuyor hatta tarif bile veriyo :))

Yatağın nasıl düz yatağa yatırınca benimki de öyle

Yatağın nasıl düz yatağa yatırınca benimki de öyle
Yatağın içine reflü yatağı koyuyorum eğimli, düze de yatırdım bana mısın demiyor kucaktan gidince nereye yatırırsam yatırayım aynı bizim bi düzen değiştirmemiz lazım. Gündüz uyuyo çünkü şuan mışıl mışıl mesela uyandıramıyorum bile, geceleri garezi bana hanfendinin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…