• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    230
Kızlar banyo için küvete file almayı unutmuşum bebiş küvezden çıkasıya kadar alayım ne önerirsiniz doğum yapmış anneler
Bende içi top top köpük dolu olanlardan var çok memnunum. Kurutma derdin olmuyor hemde bebeği rahat döndürebiliyorsun. Bir de köpük olduğundan bebeği rahatsız etmiyo ona göre şekilleniyor 🥰

Salonda seste loş ışıkta uyumaya alıştık 2 hafta dedim artık annemden ayrılıp eşinle yatak odasında yatalım gece zehir oldu gözünü kırpmadı çocuğum sürekli mızmız idi 3 saatlik uyku ile tamamladım geceyi . Daha da tövbe yatak odasında yatmam dedim . Yerini yadırgadı sanırım.
Yatak odası karanlık mı canım loş bi aydınlatma olsun odada bir de oda ısısı çok farkediyorsa salon sıcaklığına alıştıysa ondan yadırgayabilir 1 2 derece bile onlar için büyük fark oluyor.

Kızlar yalnızca doğumu özelde yapan oldu mu aranızda ücretler nasıldı ama paket değil sadece doğum? Şu an zaten doğum zamanım geldi normalde şehir hastanesine gittim hep muayenelerden memnundum ama sanki biraz fikrim değişti geçen 2 gün hastanede kalınca. Acaba doğumu özelde mi yapsam diye düşünmeye başladım fikir alayım bi dedim

Canım henüz deneyimlemedim ama aynı sorumu arkadaşım yaşadı gündüzleri odasında uyuyordu bebişş akşamları yanına alıyordu durmuyo uyumanın imkanı yok diyordu gündüzleride kendi odasında uyutmaya başladıı yani gecede gündüzde aynı odada uyutmaya başladı öyle çözüm buldum demişti
Kayınvalidem gidince ben de böyle bir düzen oturturum inşallah. Çünkü şu an bunu sağlamak çok zor 😕
Salonda seste loş ışıkta uyumaya alıştık 2 hafta dedim artık annemden ayrılıp eşinle yatak odasında yatalım gece zehir oldu gözünü kırpmadı çocuğum sürekli mızmız idi 3 saatlik uyku ile tamamladım geceyi . Daha da tövbe yatak odasında yatmam dedim . Yerini yadırgadı sanırım.
Bir ortama, düzene sandığımızdan daha çabuk alışıyorlar sanırım 😕

Kızlar yalnızca doğumu özelde yapan oldu mu aranızda ücretler nasıldı ama paket değil sadece doğum? Şu an zaten doğum zamanım geldi normalde şehir hastanesine gittim hep muayenelerden memnundum ama sanki biraz fikrim değişti geçen 2 gün hastanede kalınca. Acaba doğumu özelde mi yapsam diye düşünmeye başladım fikir alayım bi dedim
İstanbulda özel üniversite hastanesinde yaptım canım sezeryan 100 bin normal doğum 85ti ama paket mi doğum tam bilmiyorum benim özel sağlık sigortam vardı çünkü

Sezeryan sonrası ateşi çıkan oldu mu 4.gün bugün az önce üşüdüm ateşimi ölçtük 38 çıktı napmak lazım minoset içtim doktor vermişti antibiyotik zaten içiyorum ne yapmak lazım?

Bulunduğun şehire göre değişir, neredesin sen? Bence bir özel hastaneyi ara direkt sor. Her yer farklı çünkü ben balıkesirdeyim sezaryen de vajinal de 60 ailem başka şehirde orda 40tı mesela

Canım ben özelde yaptım fiyat 120 bin civarında. Epidural Sezaryen. İndirimli fiyatı bu arada .

Bugüne kdr öyleydi bugün salondada uyumuyor artık iyice yorgun düşmeye başladı vücudum. Sadece memede kalmak istiyor yoksa ağlıyor
Kuzum ben emzirmedim o yüzden tam bişey diyemiycem ama haddim olmayarak yardımcı olmak adına yazıcam. açlık mı emin misin? Bol bol göğsüne omzuna yatır orada uyumasına izin ver iyice uykuya dalınca yatır ilk 2 3 hafta bol bol kokunu ister çok minik daha açlıktan yapmıyor olabilir. İlk 2 hafta uyurken bile aldım işim yoksa yapışık ikiz gibiydik şimdi mırıldansa yüzüne elimi koyuyorum sakinleşiyor kokuyu alınca. Bir de 10 dk da 1 diğer memeye geçirmeyi dene daha kuvvetli ememiyorlar ya süt azalınca çekemiyor olabilir 10 dk içinde diğer meme süt üretir zaten🙏

Kuzum ben emzirmedim o yüzden tam bişey diyemiycem ama haddim olmayarak yardımcı olmak adına yazıcam. açlık mı emin misin? Bol bol göğsüne omzuna yatır orada uyumasına izin ver iyice uykuya dalınca yatır ilk 2 3 hafta bol bol kokunu ister çok minik daha açlıktan yapmıyor olabilir. İlk 2 hafta uyurken bile aldım işim yoksa yapışık ikiz gibiydik şimdi mırıldansa yüzüne elimi koyuyorum sakinleşiyor kokuyu alınca. Bir de 10 dk da 1 diğer memeye geçirmeyi dene daha kuvvetli ememiyorlar ya süt azalınca çekemiyor olabilir 10 dk içinde diğer meme süt üretir zaten🙏

Aslında genelde kucağımda duruyor. Ama sakinleşmiyor. Hep aranıyor sinirli sinirli. Memeyi verince 2 dakika sıkı sıkı kavrayıp emiyor. Sonra uyuyor. Memeyi çıkarınca da başlıyor ağlamaya. Yada sakince biraz yatıyor kucağımda. Yatağa koyunca yine aynı. Tüm gece böyle olınca çok zorluyordu. Bugün akşamdan başladı. Mama verince çok iyi uyuyor. Emince uyumuyor

canım benimkinde şöyle oldu 36+3te doğdu acil sezeryana alındım ben bir sabah feci bir kanama ile uyandım bir önceki gün ciğer geliştirici iğne vuruldum ama 2.dozu olacaktım doğum yaptığım gün ama olamadım nasip olmadı sonra işte solunum düzeyi düştü küveze aldılar ilk doğduğu gibi girmedi 3 saat sonra falan aldılar. Tam solunuma bağlı değil kendi de alıyor ama makineden destekte alıyor 2. Gün ciğere tüp takıldı öyle gerekmiş bugün aradım sordum tüpü çıkartmışlar solunum düzeyi iyi ama makine hala bağlı dedi bekliyoruz antibiyotikte veriliyor takip ediliyor ama ne zaman çıkar söylemiyor doktor
Yoğun bakım ne iç rahatlatıyor ne de net bir şey diyor bizde de öyle maalesef. Günde 10 dk görüyorum dokunamıyorum bile. İnşallah bir an önce çıkarlar sağlıkla çıkarlar çok zormuş bu süreç🙏🏻😞

Aslında genelde kucağımda duruyor. Ama sakinleşmiyor. Hep aranıyor sinirli sinirli. Memeyi verince 2 dakika sıkı sıkı kavrayıp emiyor. Sonra uyuyor. Memeyi çıkarınca da başlıyor ağlamaya. Yada sakince biraz yatıyor kucağımda. Yatağa koyunca yine aynı. Tüm gece böyle olınca çok zorluyordu. Bugün akşamdan başladı. Mama verince çok iyi uyuyor. Emince uyumuyor
Mamayla sakinleşiyorsa açlık muhtemelen mamayı nasıl neyle veriyorsun? Benim sütüm 10 gün geldi sadece onda da çok azdı kaşık biberonla mama verdim hep sütüm iyice azalınca yapamadım artık kaşık biberon çok zorladı normal biberona geçtim daha ilk günün akşamı aynı şeyi yapmaya başladı sıkı tutuyo 2 emip hemen bırakıyor ama aç.

Yoğun bakım ne iç rahatlatıyor ne de net bir şey diyor bizde de öyle maalesef. Günde 10 dk görüyorum dokunamıyorum bile. İnşallah bir an önce çıkarlar sağlıkla çıkarlar çok zormuş bu süreç🙏🏻😞
Ben hastaneden çıkana kadar her gün gördüm ama şimdi haftada bir görüş var eğer iyi olursa durumu emzirmeye çağıracaklar sonra. Eşim sütleri götürüyor o da görmeden geliyor doktorunu da her gün arıyoruz bilgi alıyoruz Haftasonu sadece hemşirelerden bilgi alabilirmişiz o da kilo boy beslenme şeklinde onlar bir şey söylemiyor durumla ilgili mesuliyet almamak için

Emziren kızlarım göğüsleriniz ne durumda? Oğlum memeyi tutmaya başladı ama canım çok yanıyor. Süt sağma makinesi bile bu kadar acıtmıyor. Zamanla alışılıyor mu buna 🥴

Back
X