- 11 Nisan 2024
- 1.941
- 1.855
- 53
Kızlar biliyorsunuz meme reddi, sütümün yetmeme durumu vardı. Şimdi yavaş yavaş aşıyoruz o süreci ama bebeğim bi saate yakın emiyor göğsüme gelince, zorla ayırıyoruz ayrılır ayrılmaz da ağlıyor. Bilmiyorum sütüm mü yetmiyor bebek emzik niyetine mi kullanıyor. Bunu nasıl anlayabilirim
Aa hiç düşünmemiştim.Radyasyon vs yaymadığı için yakınında tutabiliyorsun sanırım.
Evet kuzum yani yani sarılık sürecimiz oldu Fototerapi gördü aslında aynı odadaydık ama cihazın içerisindeydi bilmiyorum bağımlı gibi sürekli göğsümde doyuyor mu doymuyor mu anlamıyorum böyle oluncaCanım sizin başta ayrı kaldığınız süreç oldu mu? Çünkü bizde oldu ve benimki de bu şekildeydi. Sonra doktor bana açıkladı ve ne zaman isterse ver dedi. Ben hiç çekmeden emzirdim ve hatta istemeden bile verdim birkaç gün. Bir de teması artırdım. Değişme gördüm şimdi yeterince emdiğinde kendi ara veriyor.
Canım benim bebişim hiçbir zaman kendisi bırakmadı memeyi bir şey anlamadım ben de emerken yutkunma sesi geliyor evet ama doymuyor mu bilmiyorumCanım bebek doyduğu zaman kendi bırakıyor memeyi normalde. Ağlamaz kendini salar mayışmış halde olur. Emerken yutkunma sesi geliyor mu?
Evet kuzum yani yani sarılık sürecimiz oldu Fototerapi gördü aslında aynı odadaydık ama cihazın içerisindeydi bilmiyorum bağımlı gibi sürekli göğsümde doyuyor mu doymuyor mu anlamıyorum böyle olunca
Kızlar biliyorsunuz meme reddi, sütümün yetmeme durumu vardı. Şimdi yavaş yavaş aşıyoruz o süreci ama bebeğim bi saate yakın emiyor göğsüme gelince, zorla ayırıyoruz ayrılır ayrılmaz da ağlıyor. Bilmiyorum sütüm mü yetmiyor bebek emzik niyetine mi kullanıyor. Bunu nasıl anlayabilirim
Kaç günde düzeldiniz?Doktor o zamanların bağlanma sıkıntısını böyle çözmeye çalışıyor demişti. Ben atlattık diye düşünüyorum. Daha doğrusu bu açıdan bakınca emme isteğine bakışım değişti. Bu da ona iyi geldi sanki
Canım evet ben de öyle düşünüyorum bilerek ayrılmıyor göğsümden ama ayırdığım gibi de ağlamaya başlıyor ne yapsam bilemedim. Ben birde mama veriyorum öncesinde sütüm gelmediği için mamaya başlamıştık zaten şimdi ona devam ediyoruz ama mamayı azaltmak istiyorum.1 saate yakın çok fazla canım,ben doktora 45 dk emziriyorum deyince çok fazla emzik yapıyordur seni dedi,30 dk en az da 15 dk olacak dedi.Sütün yetip yetmediğini ben de anlamıyorum,çiş sayısı yeterli ne bileyim yutkunma sesimiz de var.Süt de geliyor gibi ama verimli değil mi ya da yeterli emiyor mu hiçbirini bilmiyorum.Ön süt yok arka süt filan var bir de hele onları hiç takip edemiyorum sadece bir emzirmede bir memeyi boşaltmasına dikkat etmeye çalışıyorum o da ne kadar olursa
evet ben de battaniye koyuyorum pusete ve onaAy. Benimki kesin içine çöker o zaman. Ben pusete koyarken bile alttan destek olsun diye battaniye katlıyorum mecburen
Kaç günde düzeldiniz?
Canım bnde aynıyım dediğin gibi yanii ne yapcamı anlamadım bu aradada memede kalmayı öğrendii orda uyuyor çekiyorum uyanıyor bırakıyorum uyuyor bi iki çekiyor geri uyuyor doyuyormu doymuyormı bilmiyorum mamada veriyorum bırakmak istiyorum mamayıAynı süreci yaşamışız ben de memeden sonra mama veriyorum ama memeyi de iyi emiyor gibi geliyor anlamadım bir şey bu çocuktan. Memeden sonra mamayı de yiyince aç mı kalıyor diye düşünüyorum
Emzirdikten sonra genelde bir iki kez kusuyor fazla gelen sütü kusuyormuş araştırdığımda öyle şeyler okumuştum canım. Bide her emzirme sonrası göğsümü sıkıyorum hemen süt çıkıyor onu göğüs ucuma sürüyorum ben yara olmasın diye. Ordan anlıyorum sütümün yettiğini bebeğimin kilosunu da takip ediyoruz evde.Sütünüzün tam yettiğini nereden anlıyorsunuz ?
1 saate yakın çok fazla canım,ben doktora 45 dk emziriyorum deyince çok fazla emzik yapıyordur seni dedi,30 dk en az da 15 dk olacak dedi.Sütün yetip yetmediğini ben de anlamıyorum,çiş sayısı yeterli ne bileyim yutkunma sesimiz de var.Süt de geliyor gibi ama verimli değil mi ya da yeterli emiyor mu hiçbirini bilmiyorum.Ön süt yok arka süt filan var bir de hele onları hiç takip edemiyorum sadece bir emzirmede bir memeyi boşaltmasına dikkat etmeye çalışıyorum o
Benimki dünden beri uyumuyor. Büyüme atağı mı acaba diye düşünüyorum..Kızlar birde bebeği uyku uyumayan varmıı yani yeni doğan bebek için 1 saatten fazla ayık kalmaz diyolar bizimki tüm gün ayık nerdeyse bazen geceleride
Bndede oluyor canım miğde büyüyyor normal diyor çevremdekilerKızlar bebeğiniz her gün hıçkırıyor mu? Benimki günde 2-3 kere hıçkırıyor normal mi
ben anlamadım bu nasıl atak daha çok küçük yeni doğan bebekler bi saatten fazla ayık kalmaz diyolar benimki saatlerde duruyor ben anlamadımBenimki dünden beri uyumuyor. Büyüme atağı mı acaba diye düşünüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?