2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235

Canım sizin başta ayrı kaldığınız süreç oldu mu? Çünkü bizde oldu ve benimki de bu şekildeydi. Sonra doktor bana açıkladı ve ne zaman isterse ver dedi. Ben hiç çekmeden emzirdim ve hatta istemeden bile verdim birkaç gün. Bir de teması artırdım. Değişme gördüm şimdi yeterince emdiğinde kendi ara veriyor.

Evet kuzum yani yani sarılık sürecimiz oldu Fototerapi gördü aslında aynı odadaydık ama cihazın içerisindeydi bilmiyorum bağımlı gibi sürekli göğsümde doyuyor mu doymuyor mu anlamıyorum böyle olunca

Bebeklerinizin gözünde ara ara şaşılık görüyor musunuz?
Ben görüyorum. Doktor da evet var ama bu geçici olabilir, bebeklerde genelde görülebiliyor dedi.
6 aydan sonra belli olur geçici mi kalıcı mı dedi.
Doktoruyla bu konu hakkında konuşan var mı acaba ?

Canım bebek doyduğu zaman kendi bırakıyor memeyi normalde. Ağlamaz kendini salar mayışmış halde olur. Emerken yutkunma sesi geliyor mu?
Canım benim bebişim hiçbir zaman kendisi bırakmadı memeyi bir şey anlamadım ben de emerken yutkunma sesi geliyor evet ama doymuyor mu bilmiyorum

Kızlar bebeğimin yüzünde kafasında isilik oluştu dün dr. Hipokort yazdı dün bugün sürdüm daha çok kızardı çoğaldı ne iyi gelir acaba ancamı etki gösterecek bilemedim

Doktor o zamanların bağlanma sıkıntısını böyle çözmeye çalışıyor demişti. Ben atlattık diye düşünüyorum. Daha doğrusu bu açıdan bakınca emme isteğine bakışım değişti. Bu da ona iyi geldi sanki

1 saate yakın çok fazla canım,ben doktora 45 dk emziriyorum deyince çok fazla emzik yapıyordur seni dedi,30 dk en az da 15 dk olacak dedi.Sütün yetip yetmediğini ben de anlamıyorum,çiş sayısı yeterli ne bileyim yutkunma sesimiz de var.Süt de geliyor gibi ama verimli değil mi ya da yeterli emiyor mu hiçbirini bilmiyorum.Ön süt yok arka süt filan var bir de hele onları hiç takip edemiyorum sadece bir emzirmede bir memeyi boşaltmasına dikkat etmeye çalışıyorum o da ne kadar olursa

Kaç günde düzeldiniz?

Canım evet ben de öyle düşünüyorum bilerek ayrılmıyor göğsümden ama ayırdığım gibi de ağlamaya başlıyor ne yapsam bilemedim. Ben birde mama veriyorum öncesinde sütüm gelmediği için mamaya başlamıştık zaten şimdi ona devam ediyoruz ama mamayı azaltmak istiyorum.
Ben de hastaneye gittim dün ebeler emsin seni arka sütün daha doyurucu oluyor onu alsın falan dediler kafam karıştı iyice. Yarım saatte tamamen boşaltıyor mu göğsünü?

Aynı süreci yaşamışız ben de memeden sonra mama veriyorum ama memeyi de iyi emiyor gibi geliyor anlamadım bir şey bu çocuktan. Memeden sonra mamayı de yiyince aç mı kalıyor diye düşünüyorum
Canım bnde aynıyım dediğin gibi yanii ne yapcamı anlamadım bu aradada memede kalmayı öğrendii orda uyuyor çekiyorum uyanıyor bırakıyorum uyuyor bi iki çekiyor geri uyuyor doyuyormu doymuyormı bilmiyorum mamada veriyorum bırakmak istiyorum mamayı

Sütünüzün tam yettiğini nereden anlıyorsunuz ?
Emzirdikten sonra genelde bir iki kez kusuyor fazla gelen sütü kusuyormuş araştırdığımda öyle şeyler okumuştum canım. Bide her emzirme sonrası göğsümü sıkıyorum hemen süt çıkıyor onu göğüs ucuma sürüyorum ben yara olmasın diye. Ordan anlıyorum sütümün yettiğini bebeğimin kilosunu da takip ediyoruz evde.

Reactions: Uva

Benimkide biraksam bi saatten fazla dırmak istyor ikisinde bıraktırdığımda sürekli aranıyor emer gibi yapıyor ağzını bende sütümmuetmedi gibi düşünüp mama veriyorum hiç emmemiş gibi yiyor sonrada birden kusuyorr gerii ben anlayamadım vallamyutma sesinide anlamıyorum

Kızlar birde bebeği uyku uyumayan varmıı yani yeni doğan bebek için 1 saatten fazla ayık kalmaz diyolar bizimki tüm gün ayık nerdeyse bazen geceleride

Kızlar bebeğiniz her gün hıçkırıyor mu? Benimki günde 2-3 kere hıçkırıyor normal mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…