• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Emzirdikten sonra genelde bir iki kez kusuyor fazla gelen sütü kusuyormuş araştırdığımda öyle şeyler okumuştum canım. Bide her emzirme sonrası göğsümü sıkıyorum hemen süt çıkıyor onu göğüs ucuma sürüyorum ben yara olmasın diye. Ordan anlıyorum sütümün yettiğini bebeğimin kilosunu da takip ediyoruz evde.
Evde neyle takip ediyorsunuz acaba. Bebek için tartı mı aldınız yoksa normal tartıda beraber ölçülerek mi?

Aynı süreci yaşamışız ben de memeden sonra mama veriyorum ama memeyi de iyi emiyor gibi geliyor anlamadım bir şey bu çocuktan. Memeden sonra mamayı de yiyince aç mı kalıyor diye düşünüyorum
Bende aynısını yapacağım mamayı kaç ml veriyorsunuz ?

Doktorum 3 saatte 1 70 cc ver dedi ben 2 saatte bir emzirip ardından 45 cc mama hazırlıyorum artık ne kadar yerse
Banada önce 10 dakika emzir ardına mama ver dedi 40 la başlayım diyorum
Aslında önce mama sonra meme yapsam belki doymazsa memeden doyar
Bilemedim deneyerek öğrencez.

Banada önce 10 dakika emzir ardına mama ver dedi 40 la başlayım diyorum
Aslında önce mama sonra meme yapsam belki doymazsa memeden doyar
Bilemedim deneyerek öğrencez.
Yok bence de önce emzir ama 10 dakşka değil 15 dakika emzir daha sonra mamaya geç. Sütün mü yetmiyor?

Yok bence de önce emzir ama 10 dakşka değil 15 dakika emzir daha sonra mamaya geç. Sütün mü yetmiyor?
Aslında sütüm var ama kızımın kilo alımı yavaş o yüzden biraz mamayla destekleyelim sonra yine memeyle devam ederiz dedik.

Kızlar benim bebek iyice psikopat oldu. Atak mıdır nedir bilmiyorum. Ama kucağımdan inmiyor. Memeden ayrılmıyor. Uykusuzluktan vücudum dökülüyor ağrıdan. Napacağım ya

Kizlar yine neler neler yazilmis. Sanirim artik herkes de dogurdu 😁 hayirli olsun hepimize.

Burda yazdiklariniza yardımcı olur diye yazayim,

Konulardan bagimsiz cok yararini gordugum bisey icin yazıyorum, biz erby diye bi uygulama yukledik onu kullaniyoruz. Ne zaman bez degistiriyorum yediriyorum ekliyoruz. Boylece unutmuyoruz. Kilo olcumu herseyi giriyoruz. Tavsiye ederim, Ay reklam gibi oldu ama cok mutluyum bu uygulamadan.

Bir de bizim kiz da hic uyumuyor ama arabasina bindirip 20 dkka disarda yuruyunce hemen uyuyor. Tavsiye ederim. Hem hava alıyor hemde uyuyor bayagi.

Sutum yok malesef, bunla ilgili yapabilecegim herseyi denedim ama psikolojim bozulmasindansa mama veririm dedim. Her 3 saatte bir 100ml mama veriyoruz keci sutlu mama. Gaz sancisi oluyor sab simplex bir ise yapamadi. Yani hala zorlanip ağlıyor. Ama 40 indan sonra azalir diyorlar bakalim.

Canım evet ben de öyle düşünüyorum bilerek ayrılmıyor göğsümden ama ayırdığım gibi de ağlamaya başlıyor ne yapsam bilemedim. Ben birde mama veriyorum öncesinde sütüm gelmediği için mamaya başlamıştık zaten şimdi ona devam ediyoruz ama mamayı azaltmak istiyorum.
Ben de hastaneye gittim dün ebeler emsin seni arka sütün daha doyurucu oluyor onu alsın falan dediler kafam karıştı iyice. Yarım saatte tamamen boşaltıyor mu göğsünü?

Mamayı ben ilk hafta kullandım sonra meme emmeye başlayınca tamamen kestim,kademeli düşürebilirsin bence.Ben her zaman 30 dk emzirmiyorum bazen 20 tek meme veriyorum.Memem doluyken boşaldığını yani yumuşadığını hissediyorum.Benim bebeğim memeyi kendi bırakmıyor ona kalsa 1 saat emer.Ama doktor öyle deyince ben kendim bıraktırıyorum.Bir de sağ ve sol göğsüm çok farklı süt olarak sol da sanırım süt tazyikli geliyor yutkunma devamlı oluyor,orayı çok verirsem kusması oluyor

Benimkide biraksam bi saatten fazla dırmak istyor ikisinde bıraktırdığımda sürekli aranıyor emer gibi yapıyor ağzını bende sütümmuetmedi gibi düşünüp mama veriyorum hiç emmemiş gibi yiyor sonrada birden kusuyorr gerii ben anlayamadım vallamyutma sesinide anlamıyorum

Sadece emmek için değil de koku ve annesiyle temas için duruyor olabilir,doktor her emme refleksi açlık olamaz demişti bana.Kusuyorsa fazla gelebilir canım,bebek bence sen verdikçe mama içiyor bir doyma hissi olmuyor

Back
X