• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    237
Ben de sezeryanla dogurdum 17 gun oldu sutum hala cok az meme ucum da buyukmus silikon uc onerdi hastanede hemsireler ve kan sekeri dustugu icin ilk geceden mama verildi onayim alinarak. Sagim yapiyorum, 2 saatte bir meme 3 saatte bir mama yapmaya calisiyorum, bazen ayri ayri bazen karistirarak biberonla sagdigim sut ve mamayi veriyorum. Iki gundur silikon ucla bile olsa mememde durmuyor katilarak agliyor. Googledan eve gelen bebek hemsiresi buldum bebek henuz kucuk dedi memeye dondurebilirmis 2 gun 3er saat geliyormus sonra whatsapptan takip edecekmis 8bin liraya butcem olmasa da kenardan ayirip odeyecegim bir gorusecegim siz de benzer bir destek alabilirsiniz hem anne hem bebek icin deger diye dusundum umarim faydasini goruruz
Canım sağdığında ne kadar kaç cc çıkıyor emzirmeden mi sağıyorsun nekadar aralıklarla sağıyorsun
Benim bebegim cikarmiyordu sezeryanla dogurdugum icin bagirsak florasi gec oturuyormus sindirimi daha zor oluyormus doktor hem 15 dkda bir beslenmeye ara verip gazini cikarin hem de prebiyotik damlaya baslayin dedi 5-6 gun sonra uykusunda bagirsak gazini cikarmaya basladi biraz
Damla ne başladınız cnaım ???
Ben emerken ayıramıyorum memeden diğer memeye geçerken bile bar bar ağlıyorr o arada gaz çıkarmak mümkün olmuyor yaaa napcamı şaşırdıkk
Kızlar oğlumun gazını çıkaramıyorum ben mi beceremiyorum bilmiyorum ama inanılmaz zor çıkıyor gazı bir saat uğraşıyorum iki minik pırt belki çıkıyor. Emzirme sonrası gazını çıkarayım derken çocuk sancıdan ağlıyor uğraşıyorum vs derken yoruluyor geri acıkıyor gazı çıkmadan ikinci sütünü içiyor daha çok gazlanıyor uykusundan ıkınarak uyanıyor o kadar üzülüyorum ki çığlık çığlığa ağlıyor hiçbir şey yapamıyorum 😭 gaz damlası kullanıyorum denemediğim masaj hareket kalmadı lütfen bana bi akıl verin 🥹

Al bendende o kadar yaa banada Acil yardımmmm butonuu
İnternette gördüğüm masajlarıı deniyorum ama yok yanii ağızdan kolay çıkarıyor ama diğer türlübnde bi türlü çıkaramıyorumm bi taktik verinn

Canım sağdığında ne kadar kaç cc çıkıyor emzirmeden mi sağıyorsun nekadar aralıklarla sağıyorsun

Ben emerken ayıramıyorum memeden diğer memeye geçerken bile bar bar ağlıyorr o arada gaz çıkarmak mümkün olmuyor yaaa napcamı şaşırdıkk

İnternette gördüğüm masajlarıı deniyorum ama yok yanii ağızdan kolay çıkarıyor ama diğer türlübnde bi türlü çıkaramıyorumm bi taktik verinn
+1
Gaz bizde de çok zor çıkıyor tuvaletede 2 3 günde bir çıkıyor. Doktorun verdiği gaz damlasını bıraktık bi nebze rahatladı simdi doktor değiştireceğim icin ekstra bir şey kullanmıyorum. Ayaklarını karnını sıcak tutmaya çalışıyorum. Gaz mesajlarını gun icinde sık sık yapiyorum. Gündüz bi uykusunda da yüz üstü yatırıyorum sanki onda daha kolay Gaz çıkartıyor ve daha uzun uyuyo. Dün gece uyuyamadi gazdan artik en son kanguruya koydum cok sukur kanguruyu sevdi hemen uyuyo onunla

Merhaba. Ben sütüm az olduğu için ve bebeğim emmediği için çoğunlukla mama veriyorum. Doktor kilosuna göre her hafta mama miktarını arttırıyor. Beslenme aralarında da süt veriyorum. Bizimki tamamen gaz ile alakalı. Yoğun bakımda bağırsak enfeksiyonu geçirdiği için gaz problemimiz diğer bebeklere göre daha fazla maalesef. Biz de doktor değiştirmeyi düşünüyoruz. Hamilelikte doktorlardan yana yüzüm gülmedi. İnşallah oğluma iyi bir doktor bulurum.
Ben de sutum yetmedigi icin mama veriyorum ayni sekilde olcusu artti kabizlik da yasadik gercekten allah hepimizin yardimcisi olsun❤️❤️

60 ml’e kadar arttirmistim dunden beri yine 20-30 ml dustu. Damla prebiyotikmis doktorunuzdan habersiz asla kullanmayin ustunde 2 yastan itibaren yaziyor her yenidogana uygun olmayabilir ismi forbiome.

+1
Gaz bizde de çok zor çıkıyor tuvaletede 2 3 günde bir çıkıyor. Doktorun verdiği gaz damlasını bıraktık bi nebze rahatladı simdi doktor değiştireceğim icin ekstra bir şey kullanmıyorum. Ayaklarını karnını sıcak tutmaya çalışıyorum. Gaz mesajlarını gun icinde sık sık yapiyorum. Gündüz bi uykusunda da yüz üstü yatırıyorum sanki onda daha kolay Gaz çıkartıyor ve daha uzun uyuyo. Dün gece uyuyamadi gazdan artik en son kanguruya koydum cok sukur kanguruyu sevdi hemen uyuyo onunla
Tuvalete çıkıyor gazı çok zor çıkıyor ama gazı çıkarsa bile ağlıyorr

Hangi markanin hangi urununu kullaniyorsunuz hatta fotograflayabilir misiniz rica etsem simdiden tesekkurler
IMG_4905.webp

15 günlük bebeği serum fizyolojik yapılır mı hapşırıyor , burnu tıkalı gibi

Canlar benim de bir sorum olacaktı. Annem ısrarla su vermeli diyor özellikle mama sonrası. Yok diyorum ama eskiden aman unutma su vermeyi diye sık sık söylüyordu doktor diyo. Sizde bu konuda danışan veya doktoru bilgi veren oldu mu?

Canlar benim de bir sorum olacaktı. Annem ısrarla su vermeli diyor özellikle mama sonrası. Yok diyorum ama eskiden aman unutma su vermeyi diye sık sık söylüyordu doktor diyo. Sizde bu konuda danışan veya doktoru bilgi veren oldu mu?
verme ben d vit. Verirken önce suyla eritip öyle versem zararı olur mu diye sordum bikaç damlayla erit fakat fazlası asla dedi. böbrekler bunu süzecek kadar gelişmedi anne sütünde mamada zaten su var fazlası zararlı dedi.

Canım mamayı zaten su ile hazırlıyoruz. Fazladan su verme bence.

Kızlar selam
Benim bir problemim var. Doğumdan 3 gün sonra sütüm inanılmaz fazlalaşmıştı ve çok tazyikli akıyordu. Emme öncesi sağsam da bebeğim kücük doğduğu için hakkından gelemedi sürekli boğuluyordu. Boğula boğula memeden nefret etti ve emmesi azaldı.
Başlarda o kadar fazla sütüm vardı ki sağıp buzluğu doldurdum. Ama kızım emmedikçe sütüm azaldı, şimdi yalnız uykuda artıyor. gün içinde ilk zamanlara oranla epey az geliyor onu da sağıp biberonla veriyorum. Memede durmuyor cünkü,deli gibi ağlıyor nefret ediyor😁
Yani bu tabloya göre benm süt kesilecek o allahın emri. Şimdi mama takviyesine baslamayı düşünüyorum, buzluktaki sütlerle dönüşümlü sekilde vericem. Ama söyle bi durum var bebeğim aşırı gazlı. En Gaz yapmayan mama hangisi? Aynı durumda olanlarınız ne kullanıyor lütfen yardııımm🫩

Kızlar selam
Benim bir problemim var. Doğumdan 3 gün sonra sütüm inanılmaz fazlalaşmıştı ve çok tazyikli akıyordu. Emme öncesi sağsam da bebeğim kücük doğduğu için hakkından gelemedi sürekli boğuluyordu. Boğula boğula memeden nefret etti ve emmesi azaldı.
Başlarda o kadar fazla sütüm vardı ki sağıp buzluğu doldurdum. Ama kızım emmedikçe sütüm azaldı, şimdi yalnız uykuda artıyor. gün içinde ilk zamanlara oranla epey az geliyor onu da sağıp biberonla veriyorum. Memede durmuyor cünkü,deli gibi ağlıyor nefret ediyor😁
Yani bu tabloya göre benm süt kesilecek o allahın emri. Şimdi mama takviyesine baslamayı düşünüyorum, buzluktaki sütlerle dönüşümlü sekilde vericem. Ama söyle bi durum var bebeğim aşırı gazlı. En Gaz yapmayan mama hangisi? Aynı durumda olanlarınız ne kullanıyor lütfen yardııımm🫩
Aptamil bizde çok gaz yapti sonra hipp e gectik daha iyi gibi. Aptamile gore seker orani daha düşük anne sütüne ek verildiğinde daha iyi olabilir meme reddi için diye düşünüyorum.
Benden bi tavsiye de bi mama tercih et ve onda devam et. Mama değiştirince ekstra gaz yapıyor çok zor oluyo

Aptamil bizde çok gaz yapti sonra hipp e gectik daha iyi gibi. Aptamile gore seker orani daha düşük anne sütüne ek verildiğinde daha iyi olabilir meme reddi için diye düşünüyorum.
Benden bi tavsiye de bi mama tercih et ve onda devam et. Mama değiştirince ekstra gaz yapıyor çok zor oluyo
İşte en gaz yapmayanını en başından bulabilsem keşke. 6 ay emse nolurdu ya ne kadar rahat ederdik

Kızlar selam
Çileğim selam aşkım biz en başından beri emzirme mama şeklinde gidiyoruz aşırı değil sütüm, yani bence var aslında sağıyorum da ama doktor yetmemiş dedi benim kız sürekli aç ne versem alıyor🤣🤣 hastanede aptamil yapmışlardı beğenmedi Hipp alın diye tavsiye ettiler. Hipp kullanıyoruz doğduğundan bu yana ve Allahıma şükürler olsun hiç gaz sancısı yaşamadık şimdiye kadar bi kere bile🧿 ve çok öneriliyor bu mama organik besleyici sağlıklı, bi bak derim

Çileğim selam aşkım biz en başından beri emzirme mama şeklinde gidiyoruz aşırı değil sütüm, yani bence var aslında sağıyorum da ama doktor yetmemiş dedi benim kız sürekli aç ne versem alıyor🤣🤣 hastanede aptamil yapmışlardı beğenmedi Hipp alın diye tavsiye ettiler. Hipp kullanıyoruz doğduğundan bu yana ve Allahıma şükürler olsun hiç gaz sancısı yaşamadık şimdiye kadar bi kere bile🧿 ve çok öneriliyor bu mama organik besleyici sağlıklı, bi bak derim
Canımmm özleştik nasılsın ♥️ büyüdü mü bebiş yaa huyu suyu nasıl 😍
İkimizin bebekleri karnımızda cok hareketliydi, benmki bi doğdu fırtına gibi vallahi karnımdaki gibi aynı😂

Ben bi hangi mama iyi gelicek bulamadımm hipp kulalnırken dışkısı nasıl geliyor canımm biraz katımı

Canım hippte dışkısı nasıl oluyor katımı

Canımmm özleştik nasılsın ♥️ büyüdü mü bebiş yaa huyu suyu nasıl 😍
İkimizin bebekleri karnımızda cok hareketliydi, benmki bi doğdu fırtına gibi vallahi karnımdaki gibi aynı😂
Kız bende özledimm♥️ iyiyim kuşum buna iyi olmak denirse dhjd gaz sorunumuz yok ama bizim de uyku sorunumuz var mesela bütün gün assla uyumuyor🫠🫠 çok ağlamıyo da aslında ama sürekli mıkır mıkır konuşulsun ilgilenilsin istiyo tuvalete gidemiyorum bırakıp öyleli hallerdeyiz😂 gün içinde bi kere uyusa oh şükür diyorum duş alıyorum falan lüks bunlar tabi benim için djdj o hareketliliğe devam bak aynı karnımdaki gibi, eller ayaklar sürekli hareketli. daha bir haftalıkken reflü yatağına koymuştum kendini kaydırmaya başlamış bi baktım ine ine yatağın ucunda buldum bebeyi🤣 hareketlilik aynı devam yani karnımda neyse çıkan da o oldu. Uykusuzluk dışında iyiyiz şükür, sen nasılsın Alya’m vahşi kelebekliğe tam gaz devam anlaşılan😁🦋

Back
X