• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    237
Kaç günlük bebeğin
20 günlük canım
hiçbi şey yapmadık sadece üst gazını kendi çıkarmayınca babası veya ben omzumuza alıyoruz kafası boynumuza gelcek şekilde popodan sırta doğru pıt pıt hafif vurup 2-3 kez hemen arkasından sırtına masaj yapıyoruz sonra yine aynı şekilde o ara çıkarmış oluyo veya göğsüme yan şekilde yatırıp aynısını yapıyorum
Maşallah canım o kadar şanslısınızkiii eminn ol gaz sancısı illet bişeymişş ne gece ne gündüz uyku yok resmenn benmde üst gazı çıkıyorum ama aşşa çok zor neler yapsamda olmuyor

Kızlar bebek neden fazla kusar ya çok tadımı kaçırıyor doyuyor mu aç mı kalıyor kafam karışıyor artık,bir memeyi 15 ya da 20 dk veriyorum pat 3 kere filan bir çıkarma var dolu dolu bir çıkarma değil ama çıkıyor gene kıyafetin hep boyun kısmı batıyor.Bizim gibi olan var mı?Doktor 1 haftalık kilo artışına bakıp reflü teşhisi koyacakmış ?

Kızlar bende meme+mama veriyorum çünkü sütüm ne yazıkki çok değil az önce yarım saat sağdım iki memeden 60 ml çıktı
Mama da Hipp veriyorum
Canım 26 günlük sanırım bebişin. 60 ml doyması için yeterli değil mi ? Benimki de her öğün neredeyse 60 ml anne sütü ile besleniyor

Kızlar bebek neden fazla kusar ya çok tadımı kaçırıyor doyuyor mu aç mı kalıyor kafam karışıyor artık,bir memeyi 15 ya da 20 dk veriyorum pat 3 kere filan bir çıkarma var dolu dolu bir çıkarma değil ama çıkıyor gene kıyafetin hep boyun kısmı batıyor.Bizim gibi olan var mı?Doktor 1 haftalık kilo artışına bakıp reflü teşhisi koyacakmış ?
Peynir kesiği gibi mi kusuyor yoksa direkt içtiği süt olduğu gibi mi çıkıyor?

Peynir kesiği gibi de oluyor,süt de kustuğu oluyor.
Aynen benimki de öyle. Peynir kesiği olması sindirdikten sonra kustuğuymuş ama direkt süt gibi kustuğuna fazla içtiği süt demişlerdi bana. Reflü belirtisi miymiş😞

20 günlük canım

Maşallah canım o kadar şanslısınızkiii eminn ol gaz sancısı illet bişeymişş ne gece ne gündüz uyku yok resmenn benmde üst gazı çıkıyorum ama aşşa çok zor neler yapsamda olmuyor
kaka yaparken ıkınıyo bazen kızarıyo çok uzun sürmüyo ama yaptığını anlıyorum o an ağladığı da oluyo

Kızlar bende meme+mama veriyorum çünkü sütüm ne yazıkki çok değil az önce yarım saat sağdım iki memeden 60 ml çıktı
Mama da Hipp veriyorum
Ne kadar süt çıkarsa sütümüz var diyebiliriz fikriniz var mı ?

Kızlar dün geceden bu yana uzun bi uykuya dalamadık max10 dk uyumuştur. Memede uyuyor emmiyorda. Ben çok yoruldum büyüme atağımı gaz sancısı mı bilemedim tuvalete zor gidiyorum sürekli ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım
Canım cevap veren olduysa beni de etiketler misin? Saatleridir aynı problemi yaşıyorum. Artık omzum kolum kalmadı. Buraya hızlıca girip aynı sorunu yaşıyorum demek için girmiştim.

Canım cevap veren olduysa beni de etiketler misin? Saatleridir aynı problemi yaşıyorum. Artık omzum kolum kalmadı. Buraya hızlıca girip aynı sorunu yaşıyorum demek için girmiştim.

Kızlar ben 37 gündeyim bende de böyle. Önceden geceleriydi şimdi gündüzde aynı.

bizde hiç gaz sorunu olmadı kendi kendine çıkarıyo hatta bazen üst gazını. alt gazını da hep kendi çıkarıyo 39. haftada doğdu belki ondandır. 2 çocuk doktoruna gittik ikisi de aptamile devam etmemi söyledi bu arada anne sütü de şekerli ondan yakın diyolar belki de😁
Kızım da 39 da doğdu ama gaz sancısı çekiyor maalesef

bizde hiç gaz sorunu olmadı kendi kendine çıkarıyo hatta bazen üst gazını. alt gazını da hep kendi çıkarıyo 39. haftada doğdu belki ondandır. 2 çocuk doktoruna gittik ikisi de aptamile devam etmemi söyledi bu arada anne sütü de şekerli ondan yakın diyolar belki de😁
Merhaba kaç günlük bebeğiniz. Benim oğlumda altını açınca ıslak mendille sildikçe yapıyor kakasını ve gazını çıkarıyor. Bazen 15-20 dk ağlıyor ayaklarınına çekerek. Şimdi bu çocuğun gaz sorunu varmı yok mu arkadaşlar 😃 3 haftalık olduk bundan sonra artmaz herhalde dimi?

Canım 26 günlük sanırım bebişin. 60 ml doyması için yeterli değil mi ? Benimki de her öğün neredeyse 60 ml anne sütü ile besleniyor
60 ml verince mama vermiyorum ama 60 sonrası diğer öğün yani yine sağım yapınca o bile çıkmıyor mecbur mama veriyorum.

Ne kadar süt çıkarsa sütümüz var diyebiliriz fikriniz var mı ?
Geçen hafta doktor 100 ml tamamla dedi
Çünkü kilo alımı azdı
Diyelim ki 60 ml anne sütü verdim 40 da mama ver dedi
Kilo alımı normale dönünce tüm sağlıklı bebekler gibi ne zaman isterse o zaman verirsin dedi

Son düzenleme:
Kızlar serum fizyolojik yerine bebeğin burnuna anne sütü çekmesini sağlayarak burnunu aç dedi benim doktor
Geçen ark. dedi bende ona sorcam nasıl yapıyor

Geçen hafta doktor 100 ml tamamla dedi
Çünkü kilo alımı azdı
Diyelim ki 60 ml anne sütü verdim 40 da mama ver dedi
Kilo alımı normale dönünce tüm sağlıklı bebekler gibi ne zaman isterse o zaman verirsin dedi
Yok sütüm çok değil dediniz ya, 60ml süt az mı diyor doktorunuz onu merak ettim ?

Aynen benimki de öyle. Peynir kesiği olması sindirdikten sonra kustuğuymuş ama direkt süt gibi kustuğuna fazla içtiği süt demişlerdi bana. Reflü belirtisi miymiş😞

Bilmiyorum ki ya ama çok üzülmeye başladım kusup duruyor,gazını normalde çıkarıyorduk kolaylıkla şimdi dik durmak filan istemiyor ağlıyor sürekli .Devamlı ağlama modunda kusunca rahatlıyor ben çok da emzirmiyorum gene de kusuyor

Back
X