• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    237
Kız bende özledimm♥️ iyiyim kuşum buna iyi olmak denirse dhjd gaz sorunumuz yok ama bizim de uyku sorunumuz var mesela bütün gün assla uyumuyor🫠🫠 çok ağlamıyo da aslında ama sürekli mıkır mıkır konuşulsun ilgilenilsin istiyo tuvalete gidemiyorum bırakıp öyleli hallerdeyiz😂 gün içinde bi kere uyusa oh şükür diyorum duş alıyorum falan lüks bunlar tabi benim için djdj o hareketliliğe devam bak aynı karnımdaki gibi, eller ayaklar sürekli hareketli. daha bir haftalıkken reflü yatağına koymuştum kendini kaydırmaya başlamış bi baktım ine ine yatağın ucunda buldum bebeyi🤣 hareketlilik aynı devam yani karnımda neyse çıkan da o oldu. Uykusuzluk dışında iyiyiz şükür, sen nasılsın Alya’m vahşi kelebekliğe tam gaz devam anlaşılan😁🦋
Ay inanmıyorum yaa demek ki gerçekten anne karnında nasılsa doğduğunda da öyle oluyor bebişler 😂 ve o reflü yatağından kendini kaydırma meselesi yüzünden asla yatıramıyorum. Büyük insanlar gibi yetişkin yastığında yatıyor hanfendi junoymuş reflüymüş asla yatıramıyoruz😂
Bebişinin uyumaması cok zor ama ağlamıyor olduğu için şükret allaha 😂 benimki tam tersi uyuyor ama uyanık olduğu her an ağlıyor. Bi sinir bi stres sanki dersin dünyanın yükünü sırtında taşıyor hahhahahaha
Gece çığlık gündüz çığlık artık duymamaya başladım uyuştu kafam😁

Kuzum benim bebeğim 3-4 günden sonra mama ile beslenmeye başladı. Ama etkin emmeyi öğrendikçe mamayı azalttık. İki haftadır günde 2 kez veriyorum. Ben şunu farkettim bebeğime sütüm gaz yapıyor. Ne zaman ki çok gaz sancısı çektiğinde tuvaletini yapamadığında son çare mamayı veriyorum. O öyle bir yaptırıyorki kakasını sonra rahatlıyor.
Mesela az öncede tüm gün durmadı. Mamayı verdim yaptı kakasını.
Gerçi doktoruna soracağım yarın bu normal mi, yada iyi mi diye. Çünki doktor kilo alımı iyiyse mamayı bıraktıracağını söylüyordu. Eğer öyle olursa benim bebiş ne yapacak mesela.
Neyse. Şöyleki biz evolvia kullanıyoruz canım.
Aaaa canım bunu duyduğuma çok şaşırdım.. ben hep anne sütünden sonra mama onu zorlar kabız yapar diye düşünüp stres olmuştum. Notumu aldım ♥️
Deryacım sütüm o kadar dengesiz ki beni bile sinir ediyor arkadaşım ya. Çocuk az önce banyo yaptı meme keyfi yapsın dedim üstü başı 5 dk da ıslandı. Öyle olunca yine sinir krizi geçirdi cocul. Süt damlamıyor bildiğin fışkırıyor sonra da bitiyor bu nasıl bisey ben anlamadım gerçekten

Son düzenleme:
biz 20. gün ekstra olarak mama da vermeye başladık sarılıktan dolayı aptamil pronutra gaz sıkıntımız olmuyo bazen üst gazını kendi kendine çıkarıyo alt gazını zaten hep kendi yapıyo bir iki gün prosyno olanı verdik kakası yeşile döndü içinde probiyotik falan varmış tekrar pronutraya döndük daha da değiştirmeyiz buna alıştı çünkü
Peki gazlı bi bebek mi senin oğlan

Kızlar bebek neden fazla kusar ya çok tadımı kaçırıyor doyuyor mu aç mı kalıyor kafam karışıyor artık,bir memeyi 15 ya da 20 dk veriyorum pat 3 kere filan bir çıkarma var dolu dolu bir çıkarma değil ama çıkıyor gene kıyafetin hep boyun kısmı batıyor.Bizim gibi olan var mı?Doktor 1 haftalık kilo artışına bakıp reflü teşhisi koyacakmış ?
Canım alya da çok kusuyor. Ben beslenme sonrası mutlaka 20 dk ayakta gezdiriyorum dik tutuyorum. Kafaya eğim verdiğin anda kusuyor.
Gaz damlası kullandığımızda da yoğurt gibi kusuyor. Günde 3 kıyafet değişiyor minimum. Çareyi önlük kullanmakta buldum
Doktoru Reflü demedi ama fizyolojik reflü dedi. Farkı her bebekte olmasıymış, mide kapakçığı geliştikçe geçecekmiş. Kilo alımı iyiyse problem etme hiç

kaka yaparken ıkınıyo bazen kızarıyo çok uzun sürmüyo ama yaptığını anlıyorum o an ağladığı da oluyo
Benm çok uzun sürüyor ıkınıyor çıkaramıyınca ağlıyo ne yapmak lazım çözemedimmm bende
yaa 😔 ali ünyazıcının e bebekteki çayında içinde rezene kimyon var kimyon gaza iyi geliyormuş
Ben kaynattım ikiiisini ama çok bi etkisi olmadı
Kızım da 39 da doğdu ama gaz sancısı çekiyor maalesef
39 doğduğunda ne oluyorki kızalar

Ay inanmıyorum yaa demek ki gerçekten anne karnında nasılsa doğduğunda da öyle oluyor bebişler 😂 ve o reflü yatağından kendini kaydırma meselesi yüzünden asla yatıramıyorum. Büyük insanlar gibi yetişkin yastığında yatıyor hanfendi junoymuş reflüymüş asla yatıramıyoruz😂
Bebişinin uyumaması cok zor ama ağlamıyor olduğu için şükret allaha 😂 benimki tam tersi uyuyor ama uyanık olduğu her an ağlıyor. Bi sinir bi stres sanki dersin dünyanın yükünü sırtında taşıyor hahhahahaha
Alyoşuma bak sen yaa yerim onun stresini ben🤣🌸 herkes öyle diyo ya ağlamadığına şükret keşke sadece uykusuz kalsak diye, benimkide dert işte herkesin farklı imtihanı var bebolarla🫠 bugünlerde geçecek düzene giricez inanıyorum shdj girmek zorunda yani bi noktada yoksa zombiye dönecem :işsiz:

Alyoşuma bak sen yaa yerim onun stresini ben🤣🌸 herkes öyle diyo ya ağlamadığına şükret keşke sadece uykusuz kalsak diye, benimkide dert işte herkesin farklı imtihanı var bebolarla🫠 bugünlerde geçecek düzene giricez inanıyorum shdj girmek zorunda yani bi noktada yoksa zombiye dönecem :işsiz:
Kız uykusuzluk da zor ya çıldırır insan
Yalnız mısın yanında destekçin var mı

Doktorum daha acımasız konuştu valla moralimi bozdu ben süte değil bebeğin kilo alımına bakarım dedi
Oda yetersiz dedi yani evet az dedi
Bozma moralini arkadaşım biz de hersey mükemmel olsun isteriz ama olmuyor işte. Benim de sütüm cok diye meme reddi oldu. İnsanın aklının ucundan geçmez yani. Ama Elimden ne geldi? Hiçbisey.. kontrol edemedim sihirli değnekle bebeği memeye bağlayamadım. Napayım simdi kendimi mi parçalayayım. Yapcak bsey yok mamaysa mama artık yorulduk gari

Bozma moralini arkadaşım biz de hersey mükemmel olsun isteriz ama olmuyor işte. Benim de sütüm cok diye meme reddi oldu. İnsanın aklının ucundan geçmez yani. Ama Elimden ne geldi? Hiçbisey.. kontrol edemedim sihirli değnekle bebeği memeye bağlayamadım. Napayım simdi kendimi mi parçalayayım. Yapcak bsey yok mamaysa mama artık yorulduk gari
Süt sağıp mı veriyorsunuz ?
Sizin 60 gün geçmiş görünüyor doğumunuzdan, 2 ay sonra rahatlatmıyor mu 😅?

Evet bazen oluyor. Genzine kaçıyor olabilir. Bize uygulamalı olarak şöyle gösterdiler: bebeği yan yatırıyoruz burun deliğine 1-2 cc sıkıp hemen yüz üstü elimize alıp sırtıne vuruyoruz. Sf nin fazlası ağzından burnundan çıkıyor sonra sıktığımız deliği manuel aspiratör ile temizliyoruz. Siz nasıl yapıyorsunuz? İki ihtimal var ya genzinde kalıyordur biraz ya da burnunun içindekini tam çekemiyor olabilirsiniz
Biz de tam olarak aynı şekilde yapıyoruz fakat pek bir şey çıkmıyor burnundan 😕 Manuel aspiratör dediğiniz ağız ile çekmeli olan mı yoksa pompa gibi olan mı? Bizde ikisi de var ama yenidoğanda ağız ile çekilenin önerilmediğini duyunca pompa gibi olanı kullanalım dedik. İlk yapışımızda çok güzel temizlendi. Sonra bir şey çıkmamaya başladı.

Süt sağıp mı veriyorsunuz ?
Sizin 60 gün geçmiş görünüyor doğumunuzdan, 2 ay sonra rahatlatmıyor mu 😅?
Geceleri emiyor süt güzel geliyor ama gündğz emmediği için azalma başladı. Uyanıkken sinirleniyor süt akışına bende sağıp biberonla veriyorum ya da buzluktaki sütlerden çıkarıp veriyorum biberonla 🫩
Valla 2 aylık oldu ama ağlamalar ve gaz mevzusu hiç rahatlamadı 😁 3. Ayında düzelir diyorlar umudum da o yönde

Geceleri emiyor süt güzel geliyor ama gündğz emmediği için azalma başladı. Uyanıkken sinirleniyor süt akışına bende sağıp biberonla veriyorum ya da buzluktaki sütlerden çıkarıp veriyorum biberonla 🫩
Valla 2 aylık oldu ama ağlamalar ve gaz mevzusu hiç rahatlamadı 😁 3. Ayında düzelir diyorlar umudum da o yönde
Dene öylee 3. Ay mııı

Ay inşallah 3.ayda geçer 🙏🏻🍀
Bizim daha yeni 1 ay dolacak ama dört gözle geçmesini bekliyorum gaz sorununun 🫠
Hangi biberonu kullanıyorsunuz ?

Ay inşallah 3.ayda geçer 🙏🏻🍀
Bizim daha yeni 1 ay dolacak ama dört gözle geçmesini bekliyorum gaz sorununun 🫠
Hangi biberonu kullanıyorsunuz ?
İnşallah ya keyifli olsunlar da biz de rahat bi nefes alalım 🙏
Biberon aventin yavaş akışlı olanı kullanıyorum

• Beğen
Reactions: Uva

Canım neden yastıksız yatırmıyorsun? Yastık da önermiyorlar ya. Bir de merak ettim juno yataklarda kemer gibi bir şey yok muydu

Back
X