• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    237
Canım neden yastıksız yatırmıyorsun? Yastık da önermiyorlar ya. Bir de merak ettim juno yataklarda kemer gibi bir şey yok muydu
Alya çok sık kustuğu için başının altına eğim vermeden yatıramıyorum 🫩 altını değiştirirken bile kafasını yükseltmem gerekiyor
Bendeki reflü yatağında kemer yok onda yatıramıyorum.
Junoda kemer var ama onda da artık alya yatmıyor 😂 garip bi problemimiz işte bu da 😂

Canım cevap veren olduysa beni de etiketler misin? Saatleridir aynı problemi yaşıyorum. Artık omzum kolum kalmadı. Buraya hızlıca girip aynı sorunu yaşıyorum demek için girmiştim.

Allah kolaylık versin canım. Şey soracağım mesela çocuğa banyo yaptırdıktan sonra rahatlayıp uyku moduna geçmiyor mu? Ben de çok sık yaptıramadım göbek geç düştü bir de babası şehir dışına gidiyor sık sık. Tek başına zor oluyor. Ama yaptırdığımda rahatlayıp gevşiyor uykusu daha kolay oluyor.

Cok tesekkur ederim direkt siparis ediyorum allah sizden razi olsunn💜🩷❤️

Canım benim işime yaradı zaten yorumları da o şekilde puanı yüksek. Her bebek aynı tepkiyi verir mi bilmiyorum ama inş senin de işine yarar. Tek seferde bırakma iyice dene ilk birkaç gün ben olmuyor sandım sonra tekrar denedik ve memnun kaldık.

Alya çok sık kustuğu için başının altına eğim vermeden yatıramıyorum 🫩 altını değiştirirken bile kafasını yükseltmem gerekiyor
Bendeki reflü yatağında kemer yok onda yatıramıyorum.
Junoda kemer var ama onda da artık alya yatmıyor 😂 garip bi problemimiz işte bu da 😂

Ben anne yanı beşiğinin baş kısmını zemine bir şey koyup yükselttim öyle kullanıyorum. (Kimisi de yatak altına battaniye vs koyarak yapıyor). Ama anne yanına uzanıp koyarken çocuğu daha çok sarsıyoruz o yüzden uyanma riski artıyor bazen pes edip kendi yatağımızda yatırıp araya engeller koyarak eciş bücüş etrafında uyumaya çalışıyoruz😂 ama yine de az da olsa bu yolla reflüden uzak kalır diye umud ediyorum.

Bebeğimin en sevdiği şey beni kucaklayarak üstümde yatmak ama buna iskelet sistemi mi dayanır kas sistemi mi dayanır acayip de terletiyor. Şimdi kaldırıp adam gibi yatırmaya çalışacağım bakalım uyanmaz inşallah☹️

Kızlar bu arada gaz demişken sizin gazlardan ne haber? Yani ben doğumdan sonra daha çok gaz çıkarıyorum, rahim yerine oturdukça bağırsak hareketleri mi artıyor nedir? Bir de kabızlık azaldı ama hala devam ediyor

Kızlar bu arada gaz demişken sizin gazlardan ne haber? Yani ben doğumdan sonra daha çok gaz çıkarıyorum, rahim yerine oturdukça bağırsak hareketleri mi artıyor nedir? Bir de kabızlık azaldı ama hala devam ediyor

Aa güzel bir noktaya değindin bak. Bende gazlı bir insanımdır. Acaba bebek ondan mı gazlı??

Offf bu süt sağmak ne stresli birşey yaaa . Normalde sağmıyordım ama arada atayım dolaba diyorum. Nereye. Bugün bir sağdım 45 ml çıktı. Sonra baya emdi oğlum peşine sağayım yıne dedim. 5 ml çıkmamıştır. Ama bebek emerken tıkanıyor. Valla dolaba süt koyanlara özeniyorum. Hayır bebek de kilo alıyor. Acaba süt sağma makinem mi kötü

Canım bu bağırsak dostu dedikleri mamadan mı? Comfort mu ne öyle biseydi
Valla kuzum bilmiyorum ne dediklerini ben doğum yapınca hastanedeki doktor ve ebeler bu iyi dedi diye direkt bunu aldım bebeğim de hemen uyum sağladı
Senin bebişte gaz ne zaman başladı çilek?

Canım cevap veren olduysa beni de etiketler misin? Saatleridir aynı problemi yaşıyorum. Artık omzum kolum kalmadı. Buraya hızlıca girip aynı sorunu yaşıyorum demek için girmiştim.
Yok ne yazık ki. Asla uyumuyor tüm gün ağladı ve hala ağlamaya devam ediyor. Sadece memede susuyor.

İnşallah ya keyifli olsunlar da biz de rahat bi nefes alalım 🙏
Biberon aventin yavaş akışlı olanı kullanıyorum
Kuzum onda da biberon başlığında iki delik var onların denk gelmesi gerekiyor denk gelmezse gaz artıyor bebekte, biliyorsundur belki ama

Offf bu süt sağmak ne stresli birşey yaaa . Normalde sağmıyordım ama arada atayım dolaba diyorum. Nereye. Bugün bir sağdım 45 ml çıktı. Sonra baya emdi oğlum peşine sağayım yıne dedim. 5 ml çıkmamıştır. Ama bebek emerken tıkanıyor. Valla dolaba süt koyanlara özeniyorum. Hayır bebek de kilo alıyor. Acaba süt sağma makinem mi kötü
Flanşı göğsüne uygun olmayabilir canım

mommy bliss gaz damlası kullanan var mı aranızda kızlar . Son çare onu alacağım umarım faydası olur

Kızlar oğlumun gazını çıkaramıyorum ben mi beceremiyorum bilmiyorum ama inanılmaz zor çıkıyor gazı bir saat uğraşıyorum iki minik pırt belki çıkıyor. Emzirme sonrası gazını çıkarayım derken çocuk sancıdan ağlıyor uğraşıyorum vs derken yoruluyor geri acıkıyor gazı çıkmadan ikinci sütünü içiyor daha çok gazlanıyor uykusundan ıkınarak uyanıyor o kadar üzülüyorum ki çığlık çığlığa ağlıyor hiçbir şey yapamıyorum 😭 gaz damlası kullanıyorum denemediğim masaj hareket kalmadı lütfen bana bi akıl verin 🥹
Canım bende aynı dertten müzdaripim 😵‍💫 çıldırmamak elde değil 😭😭😭

Merhaba kaç günlük bebeğiniz. Benim oğlumda altını açınca ıslak mendille sildikçe yapıyor kakasını ve gazını çıkarıyor. Bazen 15-20 dk ağlıyor ayaklarınına çekerek. Şimdi bu çocuğun gaz sorunu varmı yok mu arkadaşlar 😃 3 haftalık olduk bundan sonra artmaz herhalde dimi?
33. güne girdik

Kızlar bebeğim hala küvözde. Onu emzirmek için bende hastanede kalıyorum
3 saatte bir emzirmeye gidiyoruz. Bebek güzel emebiliyor refleksleri güzel. Ama memeyi boşaltamıyo yoruluyor. Meme ucum çok çıkık değil nası çıkartabilirim onun etkisi olur mu
Yani emiyor ama doymadığı için biberonla ya süt ya da mama veriyo hemşireler bu 3 saatlik süre zarfında. Silikon uç evde onu sabah getirtebilirim evden ancak.

Doktorum daha acımasız konuştu valla moralimi bozdu ben süte değil bebeğin kilo alımına bakarım dedi
Oda yetersiz dedi yani evet az dedi
ilk gittiğimiz doktor bebek daha 2. haftasındayken 120 ml sağmama rağmen çocuk aç ama doysa kilo alırdı diye kızıp azarlamıştı beni mama ver demişti o kadar ağlamıştım ki sonra doktor değiştirdik zaten

bebek kaç ml içiyo sağdığın süt olarak

Kızlar bebeğim şu anda uyuyor ama devamlı iç geçirme gibi tatlı hırıltısız hafif sesler çıkarıyor. Bu derin uykuya dalmadığını mı gösteriyor ilk defa bu kadar sesli uyuyor.

Back
X