- 11 Nisan 2024
- 2.023
- 1.920
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doktorların farklı şeyler söylemeleri de yoruyor; neye inanacağımızı şaşırıyoruz. Benim oğlum 3.5kilo doğdu yani kilosu iyi. Ama yine de bana maksimum 3 saatte bir uyandırmalısın dedi. Kendiliğinden hep 3 saate kalmadan uyandığı için öyle alışmışım. Bu gece bu kadar çok uyuyunca bilemedim. Bir de dediğiniz gibi kendi uyku düzenine geçiyor olsa bile, bu kadar uykulu moddan sonra memede 5-6 dk kalıp hemen uyuması normal mi ki?Canım bir doktor gece uyandırmak saçmalık diyor yaa. Gece çocuğun 4-5 saat uyuma hakkı olmalı diyor. Uyandırma belli kilonun altındakiler içindir ama 2.5 kilonun üstündeyse gerek yoktur diyor. Katılıyorum ben, hem bize hem de çocuğa eziyet diğer türlüsü. Belki çocuğun artık normal uyku düzenine geçiyordur önceden az uyuyorsa şimdi sana çok gelmiştir?
Ben ona yeni başladım, 24 saat olmadı. Şuan için mesudumBeyaz gürültü biraz işe yarar gibiydi sonra baktım benim de yavrumun da kafası şişti![]()
Doktorların farklı şeyler söylemeleri de yoruyor; neye inanacağımızı şaşırıyoruz. Benim oğlum 3.5kilo doğdu yani kilosu iyi. Ama yine de bana maksimum 3 saatte bir uyandırmalısın dedi. Kendiliğinden hep 3 saate kalmadan uyandığı için öyle alışmışım. Bu gece bu kadar çok uyuyunca bilemedim. Bir de dediğiniz gibi kendi uyku düzenine geçiyor olsa bile, bu kadar uykulu moddan sonra memede 5-6 dk kalıp hemen uyuması normal mi ki?
Aksi gibi doktor yurtdışında rahatsız etmek istemiyorum sorarak:/
O kadar haklısınız ki.Bazı geceler bana da öyle oluyor. Her annenin içgüdüsü farklıdır sen kendin bilirsin ama benim düşüncem gıda ne kadar önemliyse uyku da o kadar önemli. 16-18 saat uyur diyorlar hangimizinki uyuyor zaten. Benimki gece uyuyup az emiyorsa gündüz fena emiyor zaten dengeliyor belki de. Dediğim gibi benim kendi düşüncem canım sen kendin en iyisini bilirsin çocuğun hakkında.
O kadar haklısınız ki.
Kendime sürekli o bir bebek, robot değil, her bebek farklı deyip duruyorum ama bunu demekle gerçekten benimsemek farklı şeyler. Zamanla umarım biraz rahatlarım bu konuda![]()
Bu ara gazını çıkardıktan sonra göğsüme yatırıyorum geceyse dalıyor sonra oradan alıp yatırıyorum.
Canım bir doktor gece uyandırmak saçmalık diyor yaa. Gece çocuğun 4-5 saat uyuma hakkı olmalı diyor. Uyandırma belli kilonun altındakiler içindir ama 2.5 kilonun üstündeyse gerek yoktur diyor. Katılıyorum ben, hem bize hem de çocuğa eziyet diğer türlüsü. Belki çocuğun artık normal uyku düzenine geçiyordur önceden az uyuyorsa şimdi sana çok gelmiştir?
Ya ben uyurken takıyorum çok yardımcı oluyor![]()
Evet çok doğru. Benim de ailem de maalesef sıkıntılı sağlık problemleri olduğu için sağlık konusunda endişeli biri oldum.Çocuğumuzun her şeyden önce sakin bir anneye ihtiyacı var. Hiç de sakin olmayan bir annenin çocuğu olarak da söylüyorum bunu. Annemin aklına hep en kötü ihtimal gelir, hep olumsuz senaryolar üretip endişelenir. Ve büyüdüğümüzde bunu yüzümüze karşı yaptığı için bizim zihinler de olumlu düşünmeyi çok geç öğrendi veya öğrenemedi bile. Hala yanımda destekçim sağolsun ama bu endişeli hali beni yoruyor. Hayat öğretmiş bir şey diyemiyorum ben kendi dersimi almaya bakıyorum.
Bazen çocuk ağlarken bile sakin olmam lazım diyorum içimden.
Biz artık büyük market alışverişlerine gidiyoruz. Evden çıkmadan önce emzirme gaz ve alt değiştirme işini hallediyorum zaten 1 saat sürmüyor market alışverişiMarket pazar işlerini nasıl yapıyorsunuz malum havalar soğudu bebekle çıkamıyorz. Çıksak bile sürekli meme gaz bez uyku döngüsünden dolayı cesaret edemem şu an.
Biz yanımızda kimse yok diye nereye gidersek bebişi de götürüyoruz. Zaten o da hava alsın istiyorum. Çok sık olmamakla birlikte markete gidiyoruz. Baya sıkı giydiriyorum. 3 saatte bir beslediğim için besledikten sonra hemen çıkıyoruz. 2 saatte halledebildiğimiz her şeyi hallediyoruz. Dışarıda çok sakin oluyor. Hep uyuyor.Market pazar işlerini nasıl yapıyorsunuz malum havalar soğudu bebekle çıkamıyorz. Çıksak bile sürekli meme gaz bez uyku döngüsünden dolayı cesaret edemem şu an.
ben de öyle yapıyorum, olması gereken bu bence de.Çeşme suyunu kaynattıktan sonra emzikleri, biberonları kaynamış suyun içine atıyorum. O şekilde bekletiyorum bir süre.
ahanda benim bebiş, cangözüm sürekli etrafı izlemek istiyor...Ben şapkayı gözüne çekerek uyutuyorum böyle rahat uyuyor diğer türlü sürekli etrafı izliyor