• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    230
Kafası çok aşağıda değil duruşu böyle olduğu için kanala giremiyor dedi doktorum zaten. Ben çok sırt üstü yatıyordum, yani bilinçli değil ama uyandığımda sırt üstü buluyordum kendimi. Bence doğru olabilir bu yüzden 😔 evet egzersizler var ben de baktım deneyeceğim.
Bir ebeyle konuştum ben de doktorum beni korkutuyor sanmıştım da o ebe de bu pozisyonda normal doğumun olduğunu ama çok zor olduğunu söyledi. Bilmiyorum çok canım sıkkın, döner diye umut ediyorum o egzersizleri yapacağım birkaç gün 😔😭
Bebekle ve seninle ilgili başka bir durum yoksa, her şey yolundaysa bu birkaç günü iyi değerlendirirsen döneceğine inanıyorum ben. Allah yardımcın olsun inşallah çok güzel ve kolay doğumlarımız olur 🥹

Kızlar suyu sızıntı yapan var mıydı burada hiç, nasıl anlayabilirim

kızlar bebeğim oksiput posterior denilen doğum pozisyonunda yani baş aşağı ama yüzü bana dönük. Doktorum bunun normal doğumu çok zorlaştırdığını genelde 5-6 saat süren doğumların öok uzadığını bebeğin kanalda çok uzun süre kaldığından bahsetti. Normal doğum çok istiyorum 37+6yım, dönebilir dedi bana ama artık alanı daralıyor döner mi emin olamıyorum. Bu pozisyon hakkında bilgisi olan var mı acaba 😔
BEnimkide o pozisyonda, basi iceri dogru bakiyor dedi, yuzunu ultrasonda goremedik, bana hic oyle seylerden bahsetmedi 🤔
Kızlar ben doğurdum🥰😍merak eden, yazan tüm annelere teşekkür ederim, bu gün doğum yapan anneleride tebrik ederim😍tek tek bakamadım, vakit oldukca bakacam inşallah🌸hastaneye geldiyimde 5sm açıklığım vardı açılmam güzel gitti, 6-7sm açıklığım olduğunda doktor suyumu patlatdı (2 gün önce patlayan suyum doğumun başlama belirtisiydi ama sancım yoktu) Suyumu patlatdığında sancım birazcık artdı ve açılışım oldu, artık 7-8sm olduğunda pilates topunda oturtdu, 1saat olmadan haydi gel bebeyin nstde kalp atışına bakalım diye doğum odasına götürdüler bir uzandım bir baktılar bana ıkınma geliyor, hemen doktoru çağırdılar doktor doğum başladı, 35dk süren doğumum dinlenerek ıkınmam oldu, ilk doğumum sıfır dikişsiz, kesiksiz elhamdulillah bebeğimi kucağıma koydular. Doğumum o kadar güzel gittiki, her kese böyle rahat doğurmayı dilerim🫠🥹🥰ama önemli olan bebeğimi ilk kucağıma koydukları an🥹🫠o kadar güzel bir duyguki, 8 yıl beklediyime değer bir duygu🥰Rabbim dileyen, doğumunu sabrla bekleyen tüm annelere bu anı yaşatsın🥰
Bebişim 38+2 haftada 3380gr, 49sm boyunda doğuldu😍😘
MAsallah ne guzel bir dogum olmus 🥰 saglicakla buyusun 🌸 sana demistim o gelen suyun degildir diye 🫠

Kızlar bide doğum yapacak olan anneler bilgilendirme, eğerki yırtılmak istemiyorsanız perine masajını mutlaka yapınız ben 34.haftadan bu yana her gün yaptım çok faydasını gördüm🤭

BEnimkide o pozisyonda, basi iceri dogru bakiyor dedi, yuzunu ultrasonda goremedik, bana hic oyle seylerden bahsetmedi 🤔

MAsallah ne guzel bir dogum olmus 🥰 saglicakla buyusun 🌸 sana demistim o gelen suyun degildir diye 🫠
Evet canım sancısız gezdim 2 gün😁yada suyum mu fazlaydı ne anlamadım ama ultrasyonda baktı suyun gayet yerinde dedi🤭teşekkür ederim canım, sende sağ salim bebişine kovuşursun dualarımdasın🌸🥰😘😍

Kızlar emzik vermeye başlayan var mı ? Benim Oğluşum sürekli memede kalmak istiyor çok zorlanıyorum emiyor yatağına koyuyorum uyanıyor sonra yine meme istiyor nasıl yapıcam bilmiyorum yardım edin 🥹

2 hafta dayandım vermedim. Ama gündüz çok güzel uyuyan bebeğim gece hep huzursuz. Doymuyor mu acaba diye düşünüyorum ama aç olsa memede uyumaz heralde. Sürekli memede kalmak istiyor. Yatakta hep huzursuz. Ben de dün gece dayanamadım 2 büklüm olmaktan uykusuzluktan verdim biraz

Kızlar hala sezaryen olacak var mı bilmiyorum ama gaz çıkarma konusundaki deneyimlerimi söylemek istedim. Birincisi bol bol yürüyüş. İlk başta yapamayacaksınız gibi geliyor ama inanın bir kere kalkınca gerisi kolay. İkisini tavsiyem ben yürüyüşten önce çorba içtim ve kesinlikle baş dönmem olmadı. Üçüncüsü 5 kere yürüdüm ve aralarda rezene içtim şimdi maşallahım var sürekli gaz çıkıyor çıktıkça ağrılar da hafifliyor. Demek ki sezaryen ağrısının yanında gaz ağrısını da biz sezaryen ağrısı sanıyoruz. Bir diğer konu süt konusu. Şu an çok az ağız sütüm geliyor. Ama kesinlikle sağımdan önce buradaki tavsiyeleri dinledim ve masaj yaptım. Çok masaj az sağımla başladığım için ve hemen ardına lansinoh+ kalkan taktığım için henüz hiç hassasiyetim yok. Bunlar benim deneyimim daha doğurmayan varsa inşallah yardımım olur🙏🏻

Senin normal pozisyonda olması gereken o benim yüzü net görünüyor yüzü havaya baktığı için

Kızlar ben doğurdum🥰😍merak eden, yazan tüm annelere teşekkür ederim, bu gün doğum yapan anneleride tebrik ederim😍tek tek bakamadım, vakit oldukca bakacam inşallah🌸hastaneye geldiyimde 5sm açıklığım vardı açılmam güzel gitti, 6-7sm açıklığım olduğunda doktor suyumu patlatdı (2 gün önce patlayan suyum doğumun başlama belirtisiydi ama sancım yoktu) Suyumu patlatdığında sancım birazcık artdı ve açılışım oldu, artık 7-8sm olduğunda pilates topunda oturtdu, 1saat olmadan haydi gel bebeyin nstde kalp atışına bakalım diye doğum odasına götürdüler bir uzandım bir baktılar bana ıkınma geliyor, hemen doktoru çağırdılar doktor doğum başladı, 35dk süren doğumum dinlenerek ıkınmam oldu, ilk doğumum sıfır dikişsiz, kesiksiz elhamdulillah bebeğimi kucağıma koydular. Doğumum o kadar güzel gittiki, her kese böyle rahat doğurmayı dilerim🫠🥹🥰ama önemli olan bebeğimi ilk kucağıma koydukları an🥹🫠o kadar güzel bir duyguki, 8 yıl beklediyime değer bir duygu🥰Rabbim dileyen, doğumunu sabrla bekleyen tüm annelere bu anı yaşatsın🥰
Gözün aydın olsun canım. Allah analı babalı büyütsün 🤲🏻🧿

Maşallahh canımm Allahım sağlıklı ömür nasip etsinn 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻 darısı biz bekleyenleree 🥰

Dogum yapan herkesin gözü aydın. Sağlık mutlulukla büyütsün yavrularını. Bizde gece gazdan uyuyamıyoruz surekli emzirme halinde olduğum icin ac susuz yasiyo gibi hissediyorum kendimi. Yavas yavas mama desteğini azaltıp memeyle devam etmeye baslicaz bakalim saglik ocağında her hafta tartiliyoruz. Emzirme, sut arttırma gelişim tablosu hatta lohusalik psikolojisi hakkında da chatgpt ile kanka olduk :) hamileyken bu kadar kullanmadım sanırım. Doğumu bekleyen arkadaşlar dünyanın en güzel mucizesini beklemenin güzelliğini yaşıyorsunuz. Bir daha ne zaman hamile kalacaksınız, dogumu bekleyeceksiniz. Kıymetini bilin hatta bol bol fotograf çekilin göbekli:)

Kızlar suyu sızıntı yapan var mıydı burada hiç, nasıl anlayabilirim
Benim sızıntı vardı ama suyum azalmadi. 10 gun bekledik daha da riske atmamak icin dogumu da 1 hafta one çektik 38+1de doğum yaptım.

Sebebini çözemiyorum ben ya süt akışı azalsın diye önden pompa yapıyorum olmuyor, aralarda gaz cıkarıyorum olmuyor. Eğer meme reddiyse naneyi yedik
Bende de aynı sıkıntı var ödüm kopuyor emmeyecek diye. Ama emerken hep karnı gurul gurul muhtemelen gazdan kaçmaya çalışıyor. Bende çözüm bulamıyorum.

Ah aşkım geçiyo demek cok isterdim ama bizim geçmedi, üstüne bide gaz problemi eklendi :( huzurla bütün gün meme emse ona razıyım artık ama hem emiyo hem çığlık atıyo
gündüzü geceyi de henüz ayırt edemiyorlar ama 40ımız cıkınca artk o düzeni oturtmamız lazım bi sekilde. M mrv2309 merve bu konuda cok istikrarlı hele bizi aydınlat bacım gel
Ay uzun zaman sonra gelebildimmm... Nefertitiiii Nefertitiiii naptın kuzum düzene girdi mi kendi düzenimi anlatabilirim

Kızlar doğuranları tebrik ederim, doğum bekleyenler de sağlıkla alırlar umarım kucaklarına. Ben bir süre gelemedim 1 aylık olduk biz şükür güzel geçti ama psikolojik olarak buraya gelmeye hazır hissedemedim 😊 elimden geldiğince okumaya çalıştım bir sürü bebişimiz olmuş 🥰

Göğüs yarasına en iyi gelen krem hangisi kızlar göğüs kalkanı kullanıyorum yalnız bebeğim küvezde olduğu için sağım yapıyorum dün gece su topladı biraz

Back
X