• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Benim de porsiyonlarım küçüldü iştahım da azaldı sürekli tatlı şeyler yemek istiyorum o ayrı ama yemek kısmında zorlanıyorum valla. 10 kilo gitti bende de bu süreçte.

İlays mabel yenidoğan hazır kundak diye geçiyor canım. Kendi sitesinden alabilirsin
Canım bende bu kundağın farklı markası var. e-bebek’ten almıştım. Fakat benimki kollarını sabit tutmuyor. Göğsünün üstünde birleştiriyor. Hal böyle olunca kundak kendisini sıkıyor. Acaba ben mi yanlış giydiriyorum?

Benim uzun zamandır iştahım yoktu kızlar. Hamilelikte bile öyleydim. 68 kilo ile doğuma gittim. Şu an 57 kiloyum. Bu ara iştahım geri geldi fakat hazırlayıp yiyecek vakti bulamıyorum. Aç bir vaziyette geziyorum 🥲

Kızlar ben hala bir bebek arabası bulamadım 🙈 kullanıp memnun kaldınız ürünler var mı yardımcı olur musunuz

Kızlar akşam çayını kesmek ve kundak tulum kullanmak bizde çok işe yaradı tavsiye ediyorum
Çayı kesmek mi 💆🏻‍♀️ kahveyi kestim bundan da vazgeçemicim 🤣 ya benim bebe iki gündür çok kusuyor üşütmüş olamaz değil mi gazda çıkarıyorum ama yatırdığım gibi emdiği bütün sütü kusuyor 😭 var mı bu durumu yaşayan druna danışan vs

Çayı kesmek mi 💆🏻‍♀️ kahveyi kestim bundan da vazgeçemicim 🤣 ya benim bebe iki gündür çok kusuyor üşütmüş olamaz değil mi gazda çıkarıyorum ama yatırdığım gibi emdiği bütün sütü kusuyor 😭 var mı bu durumu yaşayan druna danışan vs
Benimki de dünden beri öyle. Üşüttü mü diye korkuyorum

Canım doğurdum şükür bugün 🥰 allahım seni de tez vakitte kavuştursun kucağına almayı nasip etsin inşallah🙏🏻🤍
Sabah beni sezaryene aldılar erkenden çok kısa sürdü bebeğimi gördüm hemen dikişlerimi dikip odaya çıkardılar. zorlu bir süreç ama bu ameliyat sonrası baya zorlandım
bebeğim de mememi tutamıyor ucu yok sütüm de çekse gelecek aslında ama çekemiyor kavrayamıyor mama veriyorum aç kalmasın diye arada meme veriyorum çeksin ucunu çıkarsın diye
böyle benim sürecim kolay geçti şükürler olsun sağ salim aldım kucağıma
Çok sevindim, Allah analı babalı sağlıklı büyütsün inşallah. Canım mamayı şırıngaya koyup göğsünü verip yandan mamayı sıkmayı deneyebilirsin. Böyle olunca bebek memeyi tutup uyarır burda bu yöntemi kullanan çok olmuştu.

Ben de ona bakıyordum ama beden konusunda emin olamadım, 0-3 mü aldın sen?
Ben kullanıyorum canım çok da memnunum çünkü oğlumun elleri inanılmaz hareketli sürekli yüzünde vücudunda kendini uyandırmaması imkansız yani. Hatta kundakdız uyuduğunda üstündeki battaniyeyi dahi komple üstünden atabiliyor. Şu an 3100 gram 52 cm 0-3 ay olanı kullanıyoruz. Boydan hala baya payı var alt kısımda, üstten de bence yeterli sıkılığı sağlıyor ne çok sıkıştırıyor ne de gevşek.

Canım bende bu kundağın farklı markası var. e-bebek’ten almıştım. Fakat benimki kollarını sabit tutmuyor. Göğsünün üstünde birleştiriyor. Hal böyle olunca kundak kendisini sıkıyor. Acaba ben mi yanlış giydiriyorum?

Canım ben kollarını düz şekilde aşağı salarak fermuarını çekiyorum. Ama kendisi sonrasında yukarı doğru kaldırıyor kafasının yanlarında bükülü şekilde öyle duruyor. Senin dediğine baktım biraz şekil farkı var üst kısımlarında. Ya ondandır ya da kundak zaten sımsıkı tutacak diyorlar o sebeple sakıncası yoktur bilmiyorum. Ben iki farklı yerden 3-6 ay aldım sıkmasın diye o yüzden o kadar dar değil ama yine de işe yarıyor.

Canım aynı kundaktan bende de var işe yaraması için ayını alın demişlerdi ben 0-3 ay aldım ama annem anam babam usulü kundaklıyor bir kere tek kullandım bebeğim 3600 içine sığdı alttan uzun zaten yanlardan da boşluğu vardı

Yorumlarda 0-3’e hep çok dar dedikleri için deneme amaçlı 3-6 aldım. Olmazsa bir de küçük alırım bunu da ileride kullanırım diye. Ama sonradan 0-3 alma ihtiyacı hissetmedim. İlays biraz küçük kalıplı gibi. Hatta bir de zuppers aldım o da 3-6. İkisinin arasında dağlar kadar fark var. Sanki zuppers onun bir beden büyüğü gibi duruyor çocuğa da büyük geliyor. Ama şimdilik diğerinin yedeği henüz gelmedi o yüzden onu yıkarken bu büyük olanı kullanıyorum o bile işe yarıyor.
Satıcı ısrarla dar olması lazım demiş ama bilmiyorum 0-3 alsam daha mı rahat ederdim🤷🏻‍♀️

Çayı ben tamamen bırakamam ama akşam çayı yatışa çok yakın olduğu için etkiliyor. Akşam çayını kestim:D kahve içsem de gündüz içiyorum o yüzden etkisi geçiyor. Yani bunlar benim kısa zamanlı teorilerim bilmiyorum gelişmelerden haberdar ederim😂

Benim de porsiyonlarım küçüldü iştahım da azaldı sürekli tatlı şeyler yemek istiyorum o ayrı ama yemek kısmında zorlanıyorum valla. 10 kilo gitti bende de bu süreçte.

Benim uzun zamandır iştahım yoktu kızlar. Hamilelikte bile öyleydim. 68 kilo ile doğuma gittim. Şu an 57 kiloyum. Bu ara iştahım geri geldi fakat hazırlayıp yiyecek vakti bulamıyorum. Aç bir vaziyette geziyorum 🥲

Ben inanılmaz sıvı tüketiyorum. Ayran yaptıysam sofrada 4-5 bardak içiyorum insanlar korkuyor 😅 Limonata da öyle. Ayrıca meyve suyu komposto falan varsa sulandırıp veya şekersiz yapıp bir litreyi iki seferde içiyorum :D ama yemek bir tabak

Kızlar bu arada benim ev baktım hep 26-27 derece gidiyor ben sadece zıbınla durduruyorum. 0-3 kıyafetleri giyemiyoruz diye de üzülüyorum bazen kısıyorum sıcaklığı :D tek kat zıbınsız kıyafet giydiriyorum.
Bebeklerin vücudu gerçekten daha dayanıklı soğuğa. Sıcağa çok alıştırmak istemiyorum. Yoğunbakım fena sıcaktı evde birkaç gün adapte olsun diye sıcak tuttum ama baktım çocuk kızarıyor sıcakta.

Back
X