• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Sağol canım cevabın içimi rahatlattı. Çarşamba kontrolümüz var. Kilo alımına göre hareket edeceğim. Biraz öncede ilk defa kendi uyandı bi kaç dakika uzun emdi. Sürekli dakika sayıyorum her emmede doysun iyi beslensin diye. Sanırım beynim bazen onun bi insan olduğunu kendi rutinini yakalamaya çalıştığını unutuyor.
Yok canım dakika sayma sakın boşuna stres olursun. Bizimde Salı kontrolümüz var bende çok merak ediyorum umarım iyi beslenmiştir. Güzel haberler alırız inşallah 🙏

Kızlar ya doğum yapalı 20 gün oldu kayınvalidem falan bende kaldı bunaldım iyice eşime dedim yarın bi dışarı çıkalım bebeği de alıp yemeğe gidelim bi kahve içelim kafam dağılsın öyle plan yaptık ama şimdiden hava yağmurlu ya hasta olursa ya bir şey kaparsa diye düşünmeye başladım vazgeçmek üzereyim anlamadım hep böyle mi olacak🥺🥺

Bence çıkın canım çok iyi gelecektir. İnsanlardan uzak tut yeter bebişi

Kızlar bebeğiniz gece beslenmesinde iştahla emiyor mu? Benimki erkenden pasif emişe geçiyo

Ben yaşadım canım üç gün boyunca sıtma tuttu beni ama geçti şükür hatta hastaneye gidip parol serum taktılar, ben açıkçası göğsümde süt birikince olduğunu düşündüm ama sonra vajinal enfeksiyon oldum o da yapmış olabilir diye düşündüm bugün 9. Günüm ve geçti ağrım da yok çok şükür ateşim de kalmadı

Acile gitmek hiç aklıma gelmedi benim, zaten çocuk da babasını perişan etmişti. Ben o akşam elanatal 3 almıştım ilk defa. Eşim diyor ki idrar kokusu yeni başladığın takviyeden. Doğruysa benimki de göğüs sertliğinden olabilir dediğin gibi. İnş öyledir canım

Kızlar merhaba. 20gün önce normal doğum yaptım 4dikişim var. Biokadın adında fitil vermişti Dr gece kullanıyordum 10gün kullandım sonra kullanamadım 3gün o ara kanamam kesildi sarımsı akıntım vardı fitil daha bitmedi diye akşam fitil kullandım sabah küçük 1-2 pıhtı geldi sonrasında da parlak kanamam oldu 2gündür yatınca geçiyor ama oturuyorsam ayaktaysam hissediyorum kanamam olduğunu ilçedeyim gidemedim de Dr a. Adet kanaması kadar yoğun değil ped avuç içi kadar doluyor dolmuyor. Normal mi kesildikten sonra tekrar kanama yoksa damar mı çatldı dikiş mi patladı telaşlandım fikri olan benzer durum yaşayan oldu mu

Kızlar dünya varmış bu kundağı üretenden Allah razı olsun ya😂 Kundakları çişliydi akşamdan beri çocuk uykusuz ama bir türlü uyuyamıyor. Yerine koyunca uyanıyor. En son kurudu kundağı ve içine koyar koymaz uykuya daldı ben şok. Canını seven kundak tulum denesin😂 (reklam değildir😇)
Hangi markanin hangi urununu kullaniyorsunuz hatta fotograflayabilir misiniz rica etsem simdiden tesekkurler

Kızlar merhaba aralık grubundayım ama kasımda doğum yaptım bebeğim 10 günlük kan grubundan dolayı uyuşmazlığımız olduğu için sarılıktı ve küçük doğdu 2500 doktorumuz mama kullanın dedi sezeryandım ilk 2 gün sütüm yoktu mama kullandık tabi sonrasında sütüm geldi ilk sütü hep vermeye çalıştım ama bebeğimi emzirme de problem yaşıyorum anlamıyorum memeye her geldiğinde sabırsızlıkla iki yudum alıp kafasını itiyor ger şekilde denedim ayakta hoplatarak şu ana kadar belki toplamda 10 dalkika emmiştir sütümü sağıyorum sürekli ama vermeden önce her seferinde göğsümü veriyorum ne yapmam gerekiyor bunu yaşayanlar var mı aramızda artık çok zorlanıyorum sağ mama artı tutmaması
Ben de sezeryanla dogurdum 17 gun oldu sutum hala cok az meme ucum da buyukmus silikon uc onerdi hastanede hemsireler ve kan sekeri dustugu icin ilk geceden mama verildi onayim alinarak. Sagim yapiyorum, 2 saatte bir meme 3 saatte bir mama yapmaya calisiyorum, bazen ayri ayri bazen karistirarak biberonla sagdigim sut ve mamayi veriyorum. Iki gundur silikon ucla bile olsa mememde durmuyor katilarak agliyor. Googledan eve gelen bebek hemsiresi buldum bebek henuz kucuk dedi memeye dondurebilirmis 2 gun 3er saat geliyormus sonra whatsapptan takip edecekmis 8bin liraya butcem olmasa da kenardan ayirip odeyecegim bir gorusecegim siz de benzer bir destek alabilirsiniz hem anne hem bebek icin deger diye dusundum umarim faydasini goruruz

Benimde öyle canım acayip ıkınıyor
Benim bebegim de cok ikiniyordu meger meme de mama da versek 15 dkda bir gazini cikarip oyle beslemeye devam etmeliymisiz gaz arasi vermeden besleyince cok gaz dolup rahatsiz oluyolarmis gece 5 saat aglayinca ertesi gun doktor bunu soylemisti denedik gercekten fark etti

bebeğiniz uyurken kendi kendine gaz çıkarıyo mu?
Benim bebegim cikarmiyordu sezeryanla dogurdugum icin bagirsak florasi gec oturuyormus sindirimi daha zor oluyormus doktor hem 15 dkda bir beslenmeye ara verip gazini cikarin hem de prebiyotik damlaya baslayin dedi 5-6 gun sonra uykusunda bagirsak gazini cikarmaya basladi biraz

Kızlar gaz için çözüm önerisinde bulunmak isteyen var mı? Fena halde içimizden geçiyor bu gaz illeti.
Meme de mama da versek 15 dkda bir gazini cikarip oyle beslemeye devam etmeliymisiz gaz arasi vermeden besleyince cok gaz dolup rahatsiz oluyolarmis gece 5 saat aglayinca ertesi gun doktor bunu soylemisti denedik gercekten fark etti + sezeryan dogurdugum icin bagirsak florasi gec otururmus doktordan gaz damlasi istedik prebiyotik damlasi verdi 5-6 gunde fark etti artik kendi de gaz cikarabiliyor kakasi da artti biraz rahatladi

Kızlar benim miniğim doğru düzgün uyumuyor. Gözlerinden uyku akıyor, uykusuz kaldıkça iyice huzursuzlanıyor. Yine de uykuya direniyor. Fazlaca ağlaması da cabası. Buna bir çözüm bulabilen var mı?
Bizimki de oyleydi biz direkt gaz saniyorduk ayaklarini cekiyordu cunku ama acliktan agliyormus doktorum mama olcumu arttirdi ama tabiki her bebek farklidir asla kesin konusamayiz size tavsiyem yasi biraz yuksek deneyimi fazla kadin erkek farketmez mumkunse kendi cocugu da olan bi doktorla gorusmeniz ben bu konuda cok objektiftim her doktor gozumde birdi ama annemler deneyimli doktor diye israr edince doktorumu degistirdim simdi direkt sorunu anlayip net cozum oneriyor sagolshn

Bizimki de oyleydi biz direkt gaz saniyorduk ayaklarini cekiyordu cunku ama acliktan agliyormus doktorum mama olcumu arttirdi ama tabiki her bebek farklidir asla kesin konusamayiz size tavsiyem yasi biraz yuksek deneyimi fazla kadin erkek farketmez mumkunse kendi cocugu da olan bi doktorla gorusmeniz ben bu konuda cok objektiftim her doktor gozumde birdi ama annemler deneyimli doktor diye israr edince doktorumu degistirdim simdi direkt sorunu anlayip net cozum oneriyor sagolshn
Merhaba. Ben sütüm az olduğu için ve bebeğim emmediği için çoğunlukla mama veriyorum. Doktor kilosuna göre her hafta mama miktarını arttırıyor. Beslenme aralarında da süt veriyorum. Bizimki tamamen gaz ile alakalı. Yoğun bakımda bağırsak enfeksiyonu geçirdiği için gaz problemimiz diğer bebeklere göre daha fazla maalesef. Biz de doktor değiştirmeyi düşünüyoruz. Hamilelikte doktorlardan yana yüzüm gülmedi. İnşallah oğluma iyi bir doktor bulurum.

Kızlar oğlumun gazını çıkaramıyorum ben mi beceremiyorum bilmiyorum ama inanılmaz zor çıkıyor gazı bir saat uğraşıyorum iki minik pırt belki çıkıyor. Emzirme sonrası gazını çıkarayım derken çocuk sancıdan ağlıyor uğraşıyorum vs derken yoruluyor geri acıkıyor gazı çıkmadan ikinci sütünü içiyor daha çok gazlanıyor uykusundan ıkınarak uyanıyor o kadar üzülüyorum ki çığlık çığlığa ağlıyor hiçbir şey yapamıyorum 😭 gaz damlası kullanıyorum denemediğim masaj hareket kalmadı lütfen bana bi akıl verin 🥹

Back
X