• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    180
Benim öyle kötü geçti ki son üç ayım kusmaktan yatmaktan başka hiç bir şey yapmadan 6 kilo verdim 🤣 o yüzden bir an önce doğurmak istiyorum 🤣 siz böyle yazınca da ne bileyim korktum hayırlısı 🤣
Hamileyken yaptığım en güzel şey yatmak saatlerce uyumak bolca film izlemek özgürce gezmekti 😊 korkacak bişe yok bebek olunca da bambaşka güzellikler olacak 🥰

Ya kızlar benim içimi kemirem bir durum var. Uraz günlerdir hasta. Dün tekrar doktora gittik dr 4 gün sonra gelin demişti. Hala balgam ve ateş az da olsa var diye dr kan idrar tahlili istedi. Tahliller temiz, sadec Ck 400 küsür çıktı. Normali 200 altı. Dr akraba evliliği değil demi diye sordu. Değil. İlaçlar da yükseltir ben ilaçlardan olduğunu düşünüyorum, sakın nette araştırıp moralini bozma durduk yere, ay sonunda tekrar gelin tahlil yapalım dedi. Kas enzimiymiş. duramadım, araştırdım. Gerçekten de ilaçlar yükseltirmiş öyle yazıyor. Hatta kas hastalığında bu değer 10 bin üstü çıkarmış ama düşünmeden de edemiyorum.
Canım geçmiş olsun 🥹 ama bence doktorunu dinle hiç kafanı bulandirma :( zaten o kadar da yüksek cikmamis kas hastalığı falan olsa ylbaya yüksek cikarmis belli ki. Allah korusun ❤️ sıkma canını takiptesiniz zaten 🙏

Kırmızı olduğu için ben o kategoriye soktum ama bilmiyorum 😀 bende tam soymadan yarım soyup kendi elimde tutuyorum ama bazı doktorlar mesela direkt blw öneriyor benim doktor yine 8-9aydan önce olmaz dedi. Geçen o attığım tarifi de kendim denedim çok güzel oldu hem badem sütğ hem badem loru sabah kahvaltısında yumurta ile karıştırıp veriyorum bence bi dene. Senin minnoş iştahlı o zaman ağzını o kadar açıyorsa 😀 krşke alerji olmasaydı da her şeyi deneseydi inşallah en yakın zamanda geçer 🙏
Denicem ya evle ugrasiyoruz yatak odamdaki komidin ve halilar salonda bağımsızlığını ilan etti aynasi falan... Toparlim duzelteyim kafam da böyle dağınık odaklanamiyorum bir şeye sjhsjed kaydettim o attığın tarifi ❤️

Kızlarrr çok uzun zaman oldu girmeyeli🥹ay vallahi özledim sizi .Zor bir dönemden geçtim hala çok iyi sayılmam ama toparlıyorum 🙏🏻siz nasılsınız kuzular nasıl 🥰
Hosgeldin canim iyi olursun ennn kısa sürede inşallah ❤️ yuvarlanio gidiyoruz gerçek anlamda dhdbbdbd sen nasilsin siz nasilsinizzz 🥹

Canım geçmiş olsun 🥹 ama bence doktorunu dinle hiç kafanı bulandirma :( zaten o kadar da yüksek cikmamis kas hastalığı falan olsa ylbaya yüksek cikarmis belli ki. Allah korusun ❤️ sıkma canını takiptesiniz zaten 🙏
İnşallah iyi çıkar canım sağol🙏

Benim bebegim viral enfeksiyon gecirdi onda da karaciger degerleri yukselmisti. Aşıdan öyle cikmistir dediginiz gibi. Doktor asi oldugunu bildigi halde bu degerler icin tekrar cagirmasi ilginc
Valla anlamadım viral enfeksiyon geçiriyor dedi ama aşıdan hemen sonra baktı. Söyledim pazartesi de aşı olmuştuk o yükseltmiş olamaz mı diye “her hastaya yapıyoruz hepsinde böyle yüksek çıkmıyo” dedi ndndsnsjmsms içimi ferah tutucam ya bişeyi yoktur
Kızlarrr çok uzun zaman oldu girmeyeli🥹ay vallahi özledim sizi .Zor bir dönemden geçtim hala çok iyi sayılmam ama toparlıyorum 🙏🏻siz nasılsınız kuzular nasıl 🥰
Noldu canım neden kötüsün ki :( biz iyiyiz çok şükür, işe başladım alışmaya çalışıyoruz düzen kurmaya öalışıyoruzz

Benim kiz gecen ay 400 gr anca almisti bu ay da 3 haftada 300 almis. galiba benim süt yetmiyor bebege.

Gündüz ağlaması ve uykuya direnmesini ben dişe bağlıyordum fakat gecen emzirdikten sonra yine uyumayınca buzluktaki sutlerden veriyim bakalim icecek mi dedim ve ictikten sonra sakinleşti. Doktor mama vermemekte israrci, ek gidaya baslatti 1-2 tk yogurt ile mi kilo alacak anlamadim. Buzlukta da fazla stok sut yok bu doymama meselesi cok canimi sikmaya basladi. Zaten 6 aylik oldu neden mama vermemekte direniyor doktor anlamadim...

Benim kiz gecen ay 400 gr anca almisti bu ay da 3 haftada 300 almis. galiba benim süt yetmiyor bebege.

Gündüz ağlaması ve uykuya direnmesini ben dişe bağlıyordum fakat gecen emzirdikten sonra yine uyumayınca buzluktaki sutlerden veriyim bakalim icecek mi dedim ve ictikten sonra sakinleşti. Doktor mama vermemekte israrci, ek gidaya baslatti 1-2 tk yogurt ile mi kilo alacak anlamadim. Buzlukta da fazla stok sut yok bu doymama meselesi cok canimi sikmaya basladi. Zaten 6 aylik oldu neden mama vermemekte direniyor doktor anlamadim...
Canım en iyisini sen bilirsin çocuğun aç kalmasındansa mama verme taraftarıyım ben zaten 6 aylık olmuş.
Normalde zaten artık az kilo almaları lazımmış ama sakinleşmiyorsa açlıktan orasını bilemem canım sen nasıl istiyorsan öyle devam et bence

Aldigi kilolar normal, az degil, mama isini de siz bilirsiniz tabi ama ben bazi geceler uyaninca mamayi dayiyorum, daha rahat ediyoruz ikimiz de.

Son düzenleme:
Aldigi kilolar normal, az degil, mama isini de siz bilirsiniz tabi ama ben bazi geceler uyaninca mamayi dayiyorum, daha rahat ediyoruz ikimiz de.
Benımkı mamayı falan gunduzlerı uyurken kandırıp yıyor artık iştah sıfır:( normalmı canım ya sen benden ondesın olmusmuydu boyle bir dönem?benımkıde kabız oldu heralde 3 gundur kaka yok yada bısey yemedıgı ıcın yapmıyor napsam bılemedım.sabahtan aksama mız mız:(

Benımkı mamayı falan gunduzlerı uyurken kandırıp yıyor artık iştah sıfır:( normalmı canım ya sen benden ondesın olmusmuydu boyle bir dönem?benımkıde kabız oldu heralde 3 gundur kaka yok yada bısey yemedıgı ıcın yapmıyor napsam bılemedım.sabahtan aksama mız mız:(
Canım benimki de bir süre mama biberon reddi yaptı ama artık yapmıyor geçti. Dönem dönem oluyor demekki inşallah seninki de geçer

benim oğlum da son bir ayda 390 gr almış bu aylarda normal. doğum kilosu düşük olduğundan ve sadece ilk 2 ay iyi kilo aldığı sonrasında hep böyle 500 - 400 aldığı için ben de üzülüyorum ama emmek de biberon da istemiyor azızcık yetiyor slim fit oğluma :D kabullendim

Benimkinin de kilosu önden gidiyor 800gr almış bu ay doktor fazla dedi ya mamayı çok mu veriyoruz anlamadım ama tok ollduğunda içmiyor ki ya da yarısını içiyor :( boyu ortalamadan yarım santim kısa

benim oğlum da son bir ayda 390 gr almış bu aylarda normal. doğum kilosu düşük olduğundan ve sadece ilk 2 ay iyi kilo aldığı sonrasında hep böyle 500 - 400 aldığı için ben de üzülüyorum ama emmek de biberon da istemiyor azızcık yetiyor slim fit oğluma :D kabullendim
Benimki de 2.5 kilo doğdu ilk 2 3 ay iyi kilo aldi sonra hep düşük , sonra alerji mevzusu cikti falan hep az aldi insan üzülüyor 😅 bu sebepten kafama göre gidip mama da alamiyorum ... ekstra stok sütleri icmese ben de bu kadar takmayacaktim aslinda kontrolde tekrar soracagim doktora 😁
Slim fit tercih ediyorlar belki dogru diyorsun 😂

Boyu nasıl canım kaçar cm uzuyor son iki aydır? Boy uzaması iyise mama verme ama değilse mama takviyesi yap bence. Yani ben olsam yapardım. Benim doktor da günde 3 öğüne geç dedi günde toplam bir nescafe fincanı kadar dedi yok imkansız. Zaten bebek o kadar beslenmiyor ki ben asla ısrar da etmiyorum. Biz 4. Aydan sonra full mama gittik yani bi zararını da görmedim😀 baya akıllı sağlıklı çok şükür 🧿

Benimki de 2.5 kilo doğdu ilk 2 3 ay iyi kilo aldi sonra hep düşük , sonra alerji mevzusu cikti falan hep az aldi insan üzülüyor 😅 bu sebepten kafama göre gidip mama da alamiyorum ... ekstra stok sütleri icmese ben de bu kadar takmayacaktim aslinda kontrolde tekrar soracagim doktora 😁
Slim fit tercih ediyorlar belki dogru diyorsun 😂
aynılar o zaman benimki de 2,5 kilo doğdu. kendi persentilinden çıkmadığı için ve ultra az olan doğum kilosunu katladığı için iyi diyolar kilo alımına ama bence kilo alabilse çok daha güçlü olacak daha erken yapabilecek bazı şeyleri ve daha mutlu olacak. bedeni ve kolları güçsüz olduğu için hala kafadan destek alarak sürünüyo dizlerinin üstünde duramıyo mesela. biraz kiloyu toparlayaydı daha da rahatlardı artık zamanla olacak napalım

Bu aya kadar geldiyse süt eksilmez kafasindadir diye düşünüyorum... Benim bebis de gecen aylarda 300 e düştü birden şok olmuştum ama beslenmemi çok bosladim aşırı kötü tek öğün bazen öğün yok atistirir gibi gecistiriyordum. Bu zamana kadar geldiysen beslenme duzeninle de belki eski haline cevirebilirsin süt miktarını veya kalitesini canim 🥹 doktoruna çok guvenemediysen başka doktorlara da gidip danisabilirsin istersen 🌸

Boyu nasıl canım kaçar cm uzuyor son iki aydır? Boy uzaması iyise mama verme ama değilse mama takviyesi yap bence. Yani ben olsam yapardım. Benim doktor da günde 3 öğüne geç dedi günde toplam bir nescafe fincanı kadar dedi yok imkansız. Zaten bebek o kadar beslenmiyor ki ben asla ısrar da etmiyorum. Biz 4. Aydan sonra full mama gittik yani bi zararını da görmedim😀 baya akıllı sağlıklı çok şükür 🧿
Boyu da az artiyor 1 cm hatta kafasi gecen ay yarim cm artmis ama yapmasi gerekenleri yaptigi icin doktor az ama sorun yok dedi.
Tabi ne zararı olacak ki 🧿
Bu aya kadar geldiyse süt eksilmez kafasindadir diye düşünüyorum... Benim bebis de gecen aylarda 300 e düştü birden şok olmuştum ama beslenmemi çok bosladim aşırı kötü tek öğün bazen öğün yok atistirir gibi gecistiriyordum. Bu zamana kadar geldiysen beslenme duzeninle de belki eski haline cevirebilirsin süt miktarını veya kalitesini canim 🥹 doktoruna çok guvenemediysen başka doktorlara da gidip danisabilirsin istersen 🌸
Beslenme duzenim de pek değişmedi sadece bestlaki , anne cayini falan bosladim bu aralar ama o kadar etki eder mi ki bilemedim 🤷‍♀️

Back
X