- 16 Haziran 2018
- 1.594
- 3.704
- 133
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #49.821
Evet diş ateşinde vücut ısısı yükseliyor sadece 37-37,5 civarı oldu bizde. Ama ateş olmuyorDiş ateşi aşırı yukselmez diye bir şey görmüştüm 38 ya da 39 sonrası işe dişten değildir diyordu doktor. Tekrar cikarsa götür bence aşı ateşi değil çünkügeçmiş olsun düştü mü nasıl oldu miniş
KoymayınnnnnBen de yastıkla barikat koyup bırakıyorum. Nasıl aşmış ki yastığı? Dönüyor muydu normalde de?
Çok geçmiş olsun. Onlar bizden daha dayanıklıAllahın izniyle umarım hiçbir şey olmayacak
Çok geçmiş olsun canım. Bizim doktorumuz daha 2 aylıkken sakın dönemez edemez deyip çocuğu koymayın yüksek bi yere demişti. Hele şimdi hiç. İstediği kadar yastık olsun aşar onlar. Her şey bi tecrübe. Ona dikkat etsem başka bi tehlikeyle karşılaşıyorum Rabbim korusun her birini …Teşekkür ederim. Evet dönüyor, tam emeklemiyor ama sürünüyor arada nasıl oldu hicbir fikrim yok kesin yastığı itip oyle düştü çünkü yastık da yerdeydi. Aman dikkat edin bende aşamaz yastıkları diye düşünüp bırakıyordum ama kaza geliyorum demiyor. Bundan sonra sadece park yatağına koyucam.
Bizim 2. Diş çok zorladı ya ilki hiç anlamamıştım ne güzel gerçi hep mıgır mıgır olduğundan o döneme kadar, huzursuzluğunu anlayamamış da olabilirimIlk çıkma zamanı uzun ve sancılı oluyormuş. Diş görülünce biraz rahatlıyorlarmış
Ayy her gün kendilerini aşıyor bu fındıklarSize bi haberim varpark yatak kenarındantutunup dizlerinin üzerinde durup bakınıyor derken ayağa kalktı alt seviyeye indirdik
Ah sorma. Hatta eşim uyandırdı sabah bak bakınıyor yine diye. Sen bi kalk ayaklarının üzerine bir de aşağı bakıyordu nasıl fırladım uyku sersemi yakaladım tşörtünden. Annelik delilik diye boşuna demiyorlarmışAyy her gün kendilerini aşıyor bu fındıklar
Bizim de sizin gibi sürekli ııııı demesinden kaynaklı araya kaynıyor olabilirBizim 2. Diş çok zorladı ya ilki hiç anlamamıştım ne güzel gerçi hep mıgır mıgır olduğundan o döneme kadar, huzursuzluğunu anlayamamış da olabilirim
Babaların asla müdahale etmeyip seyretmesiAh sorma. Hatta eşim uyandırdı sabah bak bakınıyor yine diye. Sen bi kalk ayaklarının üzerine bir de aşağı bakıyordu nasıl fırladım uyku sersemi yakaladım tşörtünden. Annelik delilik diye boşuna demiyorlarmış
O kadar anlık oldu ki aslında ona da bişe diyemem çünkü hep dizlerinin üzerinde bakınıyordu. benden tarafa olduğundan hemen bi refleksle fırladım. Ama 2 kere eşimin yanında düştü bi yerlere kalkmaya çalışırken ay ne söylendim eşimeBabaların asla müdahale etmeyip seyretmesi
Bizde de babası yüzüne çıkardığı kıyafeti atıyorO kadar anlık oldu ki aslında ona da bişe diyemem çünkü hep dizlerinin üzerinde bakınıyordu. benden tarafa olduğundan hemen bi refleksle fırladım. Ama 2 kere eşimin yanında düştü bi yerlere kalkmaya çalışırken ay ne söylendim eşimediyo ki böyle böyle öğrenecek ben müdahale etmem ama daha küçük dedim onun zamanı şimdi değil. Sen onu kolla o gene tutunup kalksın ama düşerse yakala hani.
O gece bir de ne okudum. Anneler hep kaygılıdır ve korumacıdır diyor okuduğum yazıda. Bebek annesinden benim yanımda güvendesin mesajı alırken babamın rahatlığından da bunu başarabilirsin mesajı alıyormuşdenge buymuş. Tamam da düşüp ağlamasınlar
Bolca emzir ateşi en kolay idrarla atarlarmış sürekli emzir oda sıcak olmasın üstü kalın olmasın bi bezi ıslatıp eklem yerlerine sür su ne soğuk ne sıcak olsun. Bir de elleri ayakları nasıl şuan soğuk muBebegimin ilk defa atesi cikti. 38.3 oldu dus aldirip calpol verdik 37.6 oldu. Sirkeli suyla kompres yaptik 37.4 oldu ama cok huzursuz aglayip duruyo sadece meme emince sakinleyip uyumaya devam edebiliyo ama bi sure sonra memeyi birakip donuyo ve geri dalamiyo agliyo hemen.
Ilk kez oldugu icin ne yapacagimi bilemedim anneme ve teyzeme sordum. Sen atesini dusurdukten sonra bi daha yukselirse doktora git dediler.
NIye boyle oldu anlamadim acaba disten mi diye dusunuyorum ama gorunurde bi fark gormuyorum damaklarinda falan. Salyasi var her seyi isiriyo ama her zamanki sekilde yani extra bisey goremedim. Calpolden sonra da emzirdim biraz kustu.
Dis olabilir mi acaba disi de cikmadi hic. Yoksa gece usuttu falan mi. Ya da suyunu hep tukuruyo icmiyo acaba idrar yolu enfeksiyonu mu oldu. Sizce ne yapmaliyim?
Atesi tekrar yukselirse hemen acile gotureyim dimi?
Ah yaaBizde de babası yüzüne çıkardığı kıyafeti atıyorgiyinirken oyalıyormuş o da seviniyor veya tummy time sevmiyor, eşim ıh ıh dese de almıyor. Her istediğinde kucağa mı alacakmışız geçen ayıptır söylemesi döner yedik. Yemek bitti diyo ki sana bir şey itiraf edicez. Ne oldu dedim. Biz senden gizli döner yedik diyo bana çaktırmadan yedirmiş iyi ki hasta olmadı
Görmedim ya, görsem yedirmesine izin vermezdim. ben hızlı hızlı yiyordum. Yiyip bebişi alacaktımAh yaaay yedirmesin bi daha ya tuzlu yağlı falan
Beni hatırlıyor olabilirsin canım. 2 ay oldu. Tomografi temiz çıktı, kusma vb olmadı. Geceydi zaten, eve gelince uyudu. dr uyusun ellemeyin demişti. 1 gün gözlemledim sadece. Çok geçmiş olsun.Kızlar bebişim yataktan düştü inanilmaz korktuk, mama vermiştim hadi eşimin yanına yatırdım ben tuvalete gidip gelene kadar bide yastiklarla barikat kurdum, sen eşim dal uykuya eşimin düştü çocuk düştü bagirmasiyla nasıl gittigimi bilmiyorum yanina agliyordu yavrum eşim desen panik olmuş saga sola kosturuyor hastaneye götürelim diye. Eşime de kendime de çok kızdım keşke kendi park yatağına koyup gitseydim. Şimdi hastaneye geldik doktor şuanlık bişey yok dedi muayene etti kusma olmamasi iyi dedi. Tomografi cekildi rapor çıktı kanama veya kırık yok çok şükür ama 24 saat takip edin dedi doktor.Başına gelen oldu sanırım grupta birinin çok korkuyorum inşallah 24, saat icinde bisey olmaz. Aman diyim ben yaptım siz sakın yatağınıza birakmayin çok hareketliler nezaman ne olacağı belli olmuyor.
Kötü bir tecrübe oldu artık koymam da işte ömrümden ömür gitti çok korktum. Seninki de neler atlatmış Allah hepimizin bebişleri korusun. Dediğin gibi artık gözümüzü saniye ayırmama evresine geldik.Çok geçmiş olsun canım. Bizim doktorumuz daha 2 aylıkken sakın dönemez edemez deyip çocuğu koymayın yüksek bi yere demişti. Hele şimdi hiç. İstediği kadar yastık olsun aşar onlar. Her şey bi tecrübe. Ona dikkat etsem başka bi tehlikeyle karşılaşıyorum Rabbim korusun her birini …
Bugün yürüteçteydi mutfak çekmecesini açtı ben yanındaydım ilk defa açtı be elini çekmecenin üzerine koydu. Es kaza itse çekmeceyi eli sıkışacak…
2. Hadise yine yürüteçle oldu balkona perde taktık eşim taktı minik minik vidaları var Orda mermerin üzerinde duruyordu. Arkadaşım geldi benim bebek de balkona gelmek istedi yürüteçle aldık koyduk. Normalde sadece ek gıda hazırlarken koyuyorum yürğteçe günde max yarım saat. Her neyse başımı çevirmemle elinde o küçük vidaları görmem bir oldu. Allah korusun ağzına götürebilirdi gözümüz üzerlerinden bir saniye ayrılmamalı artık…
Evet hatırladım canım . Çok şükür şimdilik benimki de uyuyor bir sıkıntı görünmüyor. Uyanıkken de her günkü gibi hareketliydi gülücükler falan o yüzden içim biraz olsun rahatladı. Tabi 24 saat bende gözlemlicem. Çok teşekkür ederimBeni hatırlıyor olabilirsin canım. 2 ay oldu. Tomografi temiz çıktı, kusma vb olmadı. Geceydi zaten, eve gelince uyudu. dr uyusun ellemeyin demişti. 1 gün gözlemledim sadece. Çok geçmiş olsun.
Oyle yaptim 36.6ya dustu en son yattik sonra tekrar yukseldi gece 4 gibi 38.5 oldu dusmedi ilacla dusla serum taktirdik uyuyo simdi minisim. Disleri geliyo ama enfeksiyon var vucudunda ondan atesi dedi dr bakalim nolcakBolca emzir ateşi en kolay idrarla atarlarmış sürekli emzir oda sıcak olmasın üstü kalın olmasın bi bezi ıslatıp eklem yerlerine sür su ne soğuk ne sıcak olsun. Bir de elleri ayakları nasıl şuan soğuk mu
Geçmiş olsun canım şimdi nasılsınızOyle yaptim 36.6ya dustu en son yattik sonra tekrar yukseldi gece 4 gibi 38.5 oldu dusmedi ilacla dusla serum taktirdik uyuyo simdi minisim. Disleri geliyo ama enfeksiyon var vucudunda ondan atesi dedi dr bakalim nolcak
Benim tuvaletim gelmişti hemenÖdem oluyo ya diktikleri yer falan ondan öyle gelmiştir wjsbjwjdidjd benim yerimden kalkacak halim yoktu olduğum yerde saga sola dönme dışında bir hareketim olmadi whshhwnd evde de 1 hafta sonra anca bakabildim skdhjejdejdjd
Çok geçmiş olsun canım bizde 4 aylıkken düştük alt açma ünitesinden sen pat diye dönmeyi öğren saniye arkamı döndüm bakın saniye. Bez aldım bir döndüm herde Allahım aklım çıktı birde zemin fayans bir anlık dalgınlığıma geldi . Allah benim canımı yaksın istedim . Neyse ki yerde kirli bezi vardı onun üstüne denk gelmiş olacak ki hiç ses gelmedi . Doktora gittik 4 saat kontrol altında tuttu . Tomografi çekmedi . Çok şükür kusma bilinç kaybı hareketlerinde farklılık olmayınca gönderdiler. Ama böyle şeyler gerçekten saniyelik. O günden beri gözümü ayırmıyorum üstünden. Şimdide bir yerlere tutunup kalkmaya çalışıyorKötü bir tecrübe oldu artık koymam da işte ömrümden ömür gitti çok korktum. Seninki de neler atlatmış Allah hepimizin bebişleri korusun. Dediğin gibi artık gözümüzü saniye ayırmama evresine geldik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?